Jump to content

Ко је пуцао на о. Срђана Станковића, на децу и попадију на Косову 2006. године?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Шта знаш о томе?

Pa o. Zoran je bio sekretar eparhije. Po povratku iz Soluna, dejan mu pravi spletku da bi dosao na njegovo mesto. o. Zorana Artemije ce cak i rasciniti. Njegov sin koga opvaj iznad pominje je zavrsio Cetinjsku Bogosloviju ( rasa) pa bi cetinjani mogli mozda vise da kazu.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 71
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Шта знаш о томе?

Pa o. Zoran je bio sekretar eparhije. Po povratku iz Soluna, dejan mu pravi spletku da bi dosao na njegovo mesto. o. Zorana Artemije ce cak i rasciniti. Njegov sin koga opvaj iznad pominje je zavrsio Cetinjsku Bogosloviju ( rasa) pa bi cetinjani mogli mozda vise da kazu.

Jedno pitanje. Otac Grujic je samo rascinjen os strane Artemija ili je i predat sudu njegov slucaj?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Опасан тип тај дејан:

Намести зорану грујићу да га владика рашчини а суд српски осуди на пар година затвора

Намести владици и опољачка паре

Намести држави србији да га грци ослободе

успут покуша да убије по неког ко му смета

зар вам се  не чини да је ипак још неко од непријатељ СПЦ нешто досољавао

Подели на овим сајтовима

Koliko god ti pokusavao da ismejes sve; u ovom slucaju ne. Istina imao je pomoc svog brata ( poznatog po izjavi da je njegovom bratu skupo auto 'dao Bog') i kuma.

брате мој ниси ме разумео ништа ја не исмејавам него покушавам да кажем да ако је све истина што пишемо да је дејан урадио онда иза њега мора стајати нека много јача служба домаћа или страна пријатељска или непријатељска
Подели на овим сајтовима

Ma kakva sluzba, par mangupa shvatili da je najlakse opljackati crkvu. Uvukao se vladici pod kozu i zaradjuje pare.

како успје да подметне суству и полицији србије а богами и грчке а тек да не помњемо да је тадашњег владику артемије залудио (бар како кажу наше владике а јасам  склон да им верујем)
Подели на овим сајтовима

Умировљени Епископ Атанасије је у своме писму бившем Епископу Артемију у последњем писму на Аранђеловдан 2010 године изнео је следећу вест:

Артемије је више од три пута позиван и више од три пута је изиграо послане му саборско-синодске комисије од по два епископа. Најзад је, почетком фебруара ове године, изиграо и Патријарха и Синод, правећи се луд, а потом, нажалост, и безочно лажући, као што и сада бестидно лаже. У првој комисији, још маја 2006. године, био сам, као њен члан, сведок Артемијевог изругивања и са нама, и са Синодом, и са Сабором. Та комисија је била упућена након што су његови сарадници пуцали на тадашњег секретара Епархије рашко-призренске, оца Срђана Станковића, и на његову дечицу и попадију, на Ђурђевдан увече, две хиљаде шесте код Звечана. У то време је отац Срђан, као одговорни секретар Епархије, био почео да открива финансијско-материјалне махинације и малверзације тада свемоћног над Епархијом и над самим Артемијем Симеона Виловског и његовог кума Суботичког (ако Артемије, како "сведочи" на суду у Атини и Београду, "иза свега тога стоји", онда - "ко чита, нека разумије"!). Када смо овај стравични случај, заправо терористички чин познат само из мафијашког подземља, а непознат у двехиљадугодишњој историји Цркве Христове, тада предочили Артемију, он се само иронично подсмехнуо, како одавно чини кад му се чињенице изнесу на видело. Додајмо да је исто оно вече, на Ђурђевдан, изјавио: "Једно је сигурно: то су учинили Шиптари". Уствари су то учинили плаћени за то Срби, од којих је један, коме се и име зна, за то и кажњен са две године затвора, али је касније побегао и данас живи у страху да га не ухвате

http://www.spc.rs/sr/jos_jedno_pismo_bratu_artemiju

Верујем да је ово многима промакло, а ово је преозбиљна ствар! Да ли неко зна нешто више о овоме?

Ево је вест о том догађају:

Постављена слика

Покушај убиства секретара Епархије рашко-призренске

Косовско-метохијска полиција потврдила је 8. маја да су протеклог викенда, на раскрсници између села Рударе и манастира Соколица, у близини Звечана, непознате особе пуцале на возило из ватреног оружја, али да међу особама у возилу није било повређених.

КиМ Радио из Чаглавице је јавио да је пуцано на возило секретара Епархије рашко-призренске протојереја Срђана Станковића. Полиција није навела идентитет особа које су биле у возилу на које је пуцано, додајући да се ради о „покушају убиства“.

КиМ Радио је навео да су, поред проте Срђана Станковића, у возилу били његова супруга и двоје деце. Свештеник Станковић је изјавио да се у суботу увече на путу за Приштину, испред аутомобила којим је управљао, препречио аутомобил „голф“ црне боје без регистарских таблица, из којег су два непозната нападача испалила неколико хитаца из ватреног оружја.

Један метак је погодио аутомобил, а свештеник је успео да окрене возило назад према Звечану, где је случај пријавио полицији.

Полиција је навела да је на возилу причињена материјална штета, и да је случај под истрагом.

Свештеник Станковић је са породицом путовао према Грачаници, где се од 1999. године налази седиште Епископа рашко-призренског Артемија.

Православље

Koliko vidim i cujem,a ne mogu da verujem,na pravoslavnim forumima danas vlada autizam.

Tako i ovde.

Ovo nije nikakva nova vest i jedno barem 10x sam pisao o tome i na verujem i ovde.

Takodje,postavio sam detaljnu dokumentaciju o nebivalim desavanjima u ERP,gde je sa dosta detalja propracen i ovaj nemili dogadjaj.

Kao sto sam i onda rekao  i sad ponavljam.

Samo za desavanja oko o.Srdjana i njegove porodice,Artemije i Simeon su zasluzili racinjenje i to momentalno.

Ne daj Boze da se to desilo meni ili nekom mom bliskom rodjaku ili prijatelju.

Ja bi im presudio momentalno.

Da se puca u kola sa majkom i malim detetom,a svestenik proteruje iz eparhije jer nije hteo da cuti pred komisijom Sabora o malverzacijama u ERP?

More,govnjiva motka je za njih obojicu.

Za bivseg mitronosca sto je pokrivao dugi niz godina onu bitangu pod svojim skutom,a na pravdi Boga proterao postenog coveka i svestenika koji nije hteo da laze i pokriva hulju.I to kako ga proterao,pa ga jos Artemije pokrivao u saopstenjima posle tog dogadjaja.

A za onu bitangu bivseg Simeona nemam reci,samo batinu u ruke i udri,dok ne ispovedi sve sto je radio.

Подели на овим сајтовима

Да ли неко зна шта на све ово каже о. Срђан?

O.Srdjan je rekao sta je imao komisiji Sabora u kojoj je tada bio vl.Atanasije,a ako ovi termiti i dalje nastave da lelecu o "mucenistu" ,naravno sebe radi,sve ce se saznati do u detelje,a onda se pitam u koju rupu ce da se sakriju,naravno ako imaju obraza ili znaju sta je to.

Подели на овим сајтовима

Koliko god ti pokusavao da ismejes sve; u ovom slucaju ne. Istina imao je pomoc svog brata ( poznatog po izjavi da je njegovom bratu skupo auto 'dao Bog') i kuma.

брате мој ниси ме разумео ништа ја не исмејавам него покушавам да кажем да ако је све истина што пишемо да је дејан урадио онда иза њега мора стајати нека много јача служба домаћа или страна пријатељска или непријатељска

Slazem se u saradnji sa njim su bili i jesu "političari" sa Kosova i Metohije koji  su zahvaljući nesrećnim okolnostima a i nemogućnosti države da tamo sprovodi svoj pravni poredak, iskoristili  za svoja lična bogaćenja, pa u sklopu sa tim Crkva je bila najpogodnija da se preko nje obavljaju "poslovi". Od pouzdanih ljudi sam čula prošle godine kako neki od njjh imaju kuće po Portugalu itd. Naravno da sa njima sarađuje i mafija koja izvršava prljave poslove. Ne znam ko iz Beograda stoji iza toga ali nije to bila ni malo naivna priča razotkrivati ih, kao što nije i sada to priča samo bivšeg Vl. Artemija niti Dejana Vilovskog.

Подели на овим сајтовима

Ma kakva sluzba, par mangupa shvatili da je najlakse opljackati crkvu. Uvukao se vladici pod kozu i zaradjuje pare.

како успје да подметне суству и полицији србије а богами и грчке а тек да не помњемо да је тадашњег владику артемије залудио (бар како кажу наше владике а јасам  склон да им верујем)

Sudstvu i policiji Srbije nije podmetnuo. Nalzai se covek u bekstvu.

Nije podmetnuo ni sudstvu Grcke. Nase lenjo i korumpirano sudstvo nije dostavilo optuznicu na vreme i covek je pusten.Da ne govorim da je njegov advokat ( inace poznat po branjenju raznoraznih kriminalaca u Beogradu) u grckoj tvrdio da sud u Beogradu nije nadlezan jer se odnosi na tuzbu na Kosovu koja je nezavisna zemlja.

O Artemiju ne mogu da sudim ali je strasno da je dopustio sebi da postrada radi jednog bednika poput Djavolskog.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

како успје да подметне суству и полицији србије а богами и грчке а тек да не помњемо да је тадашњег владику артемије залудио (бар како кажу наше владике а јасам  склон да им верујем)

Sudstvu i policiji Srbije nije podmetnuo. Nalzai se covek u bekstvu.

Nije podmetnuo ni sudstvu Grcke. Nase lenjo i korumpirano sudstvo nije dostavilo optuznicu na vreme i covek je pusten.Da ne govorim da je njegov advokat ( inace poznat po branjenju raznoraznih kriminalaca u Beogradu) u grckoj tvrdio da sud u Beogradu nije nadlezan jer se odnosi na tuzbu na Kosovu koja je nezavisna zemlja.

O Artemiju ne mogu da sudim ali je strasno da je dopustio sebi da postrada radi jednog bednika poput Djavolskog.

подметање судству и полицији србије односи се на случај свештеника који је правоснажно осуђен и који је како сам разумио изнесено на овом форуму  већ и одлежао
Подели на овим сајтовима

на крају тек би страшно било да оволико смутње у нашој цркви изазове дјеловање једног човека не верујем да је наша цркав баш тако слаба. у ову ''работу'' је прсте умијешао и неко трећи

Подели на овим сајтовима

• Гости

покушавам да кажем да ако је све истина што пишемо да је дејан урадио

онда иза њега мора стајати нека много јача служба домаћа или страна пријатељска или непријатељска

Управо тако. Свако дјелање те врсте одговара многима који се залажу за независност косова, а будући да је тамо једини фактор јединства била Црква, логично да је први удар извршен на њу, односно да се убаци играч који ће довести све у стање свађа, подјела и немира.

О Виловском сам слушао негативне коментаре од стране људи из Цркве још у вријеме док је студирао у Солуну, тако да ме уопште није изненадило сво ово лудило око њега.

Осим веома озбиљних прекшаја Канона Православне Цркве, и разбацивања новцем који је послат за сиротињу и гладну дјецу, многи су пропустили детаљ да је ухапшен испред СВОГ СТАНА у солуну док је шетао пудлицу.

Како то да неко ко нема приходе и ко се завјетовао на сиромаштво може да купи СВОЈ СТАН у Солуну?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...