Jump to content

Тачно казивање Еп.Игнатија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Налетех на ово,на једном од"сајтова",па ме интересује да ли је ово тачно казивање Епископа Игнатија или опет нешто извучено из контекста, "Божански закони се мењају. Много тога је Господ променио у односу на Стари Завет. И морал се мења. Слушаћете наше теологе који кажу да је хомосексуализам грех, док је брак нешто природно. Боже мој, па и ово је природно, није то пало с неба!(...)" пошто, никада нисам чула свештеника да је рекао да је хомосексуалност грех а брак природа,већ да је хомосексуалност против-природан грех а брак је од Бога благословена заједница да се двоје људи сачувају од блуда. И увек кад кажу да је блуд,блуд и хетеросексуални исто што и хомосексуални...да истина,али увек ми је то недоречено и мало философски обрађено јер је јасно као дан,да природом дато спајање даје као резултат нови живот,било да је инсект,животиња или човек а противно природи спајање не рађа НИШТА и зато јесте против-природно...аман,и деца то знају. Може ли ми неко потврдити или демантовати истинитост ове интерпретације Еп.Игнатија?

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Налетех на ово,на једном од"сајтова",па ме интересује да ли је ово тачно казивање Епископа Игнатија или опет нешто извучено из контекста,

"Божански закони се мењају. Много тога је Господ променио у односу на Стари Завет. И морал се мења. Слушаћете наше теологе који кажу да је хомосексуализам грех, док је брак нешто природно. Боже мој, па и ово је природно, није то пало с неба!(...)"

пошто,

никада нисам чула свештеника да је рекао да је хомосексуалност грех а брак природа,већ да је хомосексуалност против-природан грех а брак је од Бога благословена заједница да се двоје људи сачувају од блуда.

И увек кад кажу да је блуд,блуд и хетеросексуални исто што и хомосексуални...да истина,али увек ми је то недоречено и мало философски обрађено јер је јасно као дан,да природом дато спајање даје као резултат нови живот,било да је инсект,животиња или човек а противно природи спајање не рађа НИШТА и зато јесте против-природно...аман,и деца то знају.

Може ли ми неко потврдити или демантовати истинитост ове интерпретације Еп.Игнатија?

Чисто сумњам да су то речи вл.Игњатија...док се не докаже да су то његове аутентичне речи,не бих ја то узимао за истину

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Obzirom da sam se uverio da naši  psevdorevnitelji imaju sklonost da primenjeuju "blagočestivo" laganje,kada ostanu bez argumenata ja bi ipak imao debelu dozu rezerve prema ovakvim tekstovima.

Takođe ko zna šta je vladika pričao a ovo je možda samo zaključak koji je neki izvitopereni um doneo,slušajući vladiku.

Подели на овим сајтовима

A sve zavisi i od konteksta, naročito od shvatanja reči "priroda"... to je u teologiji pipavo.  tanning

...јесте..."хомосексулана природа" је посебно склона "пипању". greengrin

Јој,ови наши ревнитељи су досадни са својим измишљотинама до бола! 0228_hot

Подели на овим сајтовима

Да,слажем се и противно мојој женској природи(читај-тешкој природи greengrin) с гооодинама научих да неке ствари ипак примам са резервом.

0228_hot

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

A sve zavisi i od konteksta, naročito od shvatanja reči "priroda"... to je u teologiji pipavo.  tanning

...јесте..."хомосексулана природа" је посебно склона "пипању". greengrin

Јој,ови наши ревнитељи су досадни са својим измишљотинама до бола! 0228_hot

Nenene, znam o čemu govorim. "Priroda". Meni kad neko kaže "protivprirodni blud" hoću da dobijem slom živaca, pošto nisam još čuo kod nas u hrišćanstvu da je blud po sebi nešto prirodno, pa da može da bude i prirodan. A u sklopu ove naše pale prirode je svakako sve protivprirodno spram one naše "prave" prirode. Na to sam mislio. Tako da je homoseksualnost kao pojava u prirodi - ovoj ovakvoj kakvu imamo, paloj - prirodna, jer se javlja u prirodi, a ne u ne znam... natprirodi :group111: Al' sve to zajedno je u eshatološkoj dimenziji i u pogledu naše prave prirode nebitno...

Подели на овим сајтовима

Ја дубоко вјерујем да ово нису речи Епископа Игнатија. Ако јесу, онда он за мене није никакав човјек а камоли теолог. Али 99,9% сам убјеђен да је нека измишљотина.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ово треба схватити у правом контексту и мсилим да је Владика ововрло лепо запазио, али најгоре је што ове ствари дођу у посед злих људи који не разумеју ни најобичније ствари а камоли ово.

Све је тачно: морал се мењао кроз векове, оно што је некада било морално, сада није и обрнуто. Такође, морални закон у односу на Стари Завет је промењен у многоме- и то је тачно. Е сада ово пи питању тога да ли је хомосексуализам природан или не, ја вас питам: да ли природно да се роди дете без руке, или да да има оба пола одједном, или да се роди теле са две главе или дете без коже...? Да ли је то прородно?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Ја дубоко вјерујем да ово нису речи Епископа Игнатија. Ако јесу, онда он за мене није никакав човјек а камоли теолог. Али 99,9% сам убјеђен да је нека измишљотина.

нема шта да верујеш или не, то само показује непознавање термина. Шта је природа Семберац?

Подели на овим сајтовима

И не можемо поредити рецимо када момак са дјевојком спава и када мушкарац блудничи са мушкарцем. То су две различите категорије. Св Јован Златоусти је о томе много бесједио.

Подели на овим сајтовима

A sve zavisi i od konteksta, naročito od shvatanja reči "priroda"... to je u teologiji pipavo.  0203_cool

...јесте..."хомосексулана природа" је посебно склона "пипању". :drugarstvo:

Јој,ови наши ревнитељи су досадни са својим измишљотинама до бола! ekstra

Nenene, znam o čemu govorim. "Priroda". Meni kad neko kaže "protivprirodni blud" hoću da dobijem slom živaca, pošto nisam još čuo kod nas u hrišćanstvu da je blud po sebi nešto prirodno, pa da može da bude i prirodan. A u sklopu ove naše pale prirode je svakako sve protivprirodno spram one naše "prave" prirode. Na to sam mislio. Tako da je homoseksualnost kao pojava u prirodi - ovoj ovakvoj kakvu imamo, paloj - prirodna, jer se javlja u prirodi, a ne u ne znam... natprirodi ekstra Al' sve to zajedno je u eshatološkoj dimenziji i u pogledu naše prave prirode nebitno...

Уф...опет философираш?  1414_feel crvenilo Шалим се,братац!  4chsmu1

Бога ми,природа појединаца је спремна,колико видим,на одлучујући "еволутивни скок"...само да нађе одговарајући "хомосексуални амбис". 0405_feel

Подели на овим сајтовима

нема шта да верујеш или не, то само показује непознавање термина. Шта је природа Семберац?

Приородно је нешто што је нормално. Рецимо нормално је да се мушкарац и ако је ван брака "пали" на жене, али није нормално ако се мушкарац пали на мушкарце, конташ?

Подели на овим сајтовима

И не можемо поредити рецимо када момак са дјевојком спава и када мушкарац блудничи са мушкарцем. То су две различите категорије. Св Јован Златоусти је о томе много бесједио.

I jedno i drugo je deo pale prirode dakle prirodno je. Ne vidim cemu frka oko ovoga, Hriscanin je svakako

pozvan da ide protiv prirode.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...