Jump to content

Још једно писмо брату Артемију - вл. Атанасије (Јевтић)

Оцени ову тему

Препоручена порука

не желећи да коментаришем садржај писма констатујем да је могло бити упућено било коме али је сигурно не ономе на кога је насловљено

Тако се нама чини. Али, владика Атанасије је лепо рекао да се прво обраћамо брату насамо, па онда са двојицом сведока, а потом целокупној Цркви. Тако се ово писмо односи на монаха Артемија и заједно на све нас. Свима нама је упућено ово писмо као сведоцима, као и самом Артемију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Svima nam je ovo za nauk. Ovako se govori. Ovako se govori iz ljubavi i poziva na pokajanje. Nema tu uvijanja, ako hoces da pomognes zagazi u glib i pruzi ruku svom bratu. Ovako sam razumela pismo. Poziv brata - bratu.

Потпуно исти утисак имам.

Slazem se...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Svima nam je ovo za nauk. Ovako se govori. Ovako se govori iz ljubavi i poziva na pokajanje. Nema tu uvijanja, ako hoces da pomognes zagazi u glib i pruzi ruku svom bratu. Ovako sam razumela pismo. Poziv brata - bratu.

Потпуно исти утисак имам.

Slazem se...

Морам да и ја додам,  слажем се ....

Између осталог и због више него препознатљивог стила писања имам посебно поштовање према Владици Атанасију ( отворен, директан, јасан, користи чињенице ..... )

Подели на овим сајтовима

сада ризу покајања нуди другима као излаз из стања у које је себе довео   1405_love   0110_hahaha crvenilo crvenilo  0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Da oproste ostali diskutanti ali morao sam da preskacem sve odgovore i razmisljanja osim ovog naseg brata semberca. Bre sto je on izvor informacija covek sve zna - kao da mozemo svi od njega uciti.

No bez ikakvih uvreda, citam njegove komentare i razmisljam u pravcu gde li je on uspeo zalutati i kada to... citam i ne mogu sam sebi odgovoriti logicnim nacinom ... KAD ONO ... ja slep kod ociju bio - videh Obraz amblem, njegovog ponosa cini se, i eto mi odgovora - sta vredi razmisljati gde je taj zalutao - slika sama kaze sve 319.gif

PS Pazi kad sam se registrovao samo da napisem ovaj komentar  :group111:

Подели на овим сајтовима

Mene je moja mama tukla ali nikada nije tukla tuđu decu ...

По новим демонократским и НЕљудским правима, твоја мама би због овога могла заглавити робије!

Ово нема везе са темом, само сам хтео ово да додам да би разумели шта су демонократија и ткз. људска права. ЖИВЕЛА ПРАВОСЛАВНА ПОРОДИЦА И ПРАВОСЛАВНО ВАСПИТАЊЕ!

Zaboravio si da dodas pravoslavnog imperatora. :group111:

Подели на овим сајтовима

Kaže Gospod ,po delima ćete ih poznati.

Ja koji sam nedovoljjno upućen,mogu samo da određenim arhijerejima dati svoje poverenje.

Svoje poverenje dajem onima koji su uvek bili tamo gde je oltar krvav gde su ratišta i stratišta.

Samo dva imena se tu spominju a to su +Atanasije ,+Amfilohije.

Istina je da mi kao narod uopste nemamo uvid u to sta se medju episkopima desava na Saboru i mimo njega. Sad sa jedne strane govore o grehu Artemija i Vilovskom u vezi pronevere novca i svemu ostalom. A sa druge strane obicni vernici spolja vide njegovo mnogobrojno monastvo i narod koji ga sledi. Lako je njima u Sinodu da znaju sta je od ta dva istina, a kako mi to da znamo kada nam niko nista nije govorio do sad. I hoce reci da su toliki mladi ljudi postali njegovi monasi samo da bi uzivali u materijalnom izobilju i izigravanju mafijasa sa americkih filmova? To je onda jos veca tragedija srpskog naroda. Najvise monaha je bilo tamo u Kosovskim manastirima. Ako su oni tamo iz laznih razloga, sta dalje treba da mislimo o zivotu nase svete Crkve?

Pa dobro, sad neka bistre pred narodom ono o cemu se cutalo poslednjih 10 godina, da bi narod prestao da bude zbunjen poslednjim desavanjima na Saboru. A jesu svi zbunjeni raznim informacijama, sa raznih strana.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Kaže Gospod ,po delima ćete ih poznati.

Ja koji sam nedovoljjno upućen,mogu samo da određenim arhijerejima dati svoje poverenje.

Svoje poverenje dajem onima koji su uvek bili tamo gde je oltar krvav gde su ratišta i stratišta.

Samo dva imena se tu spominju a to su +Atanasije ,+Amfilohije.

Istina je da mi kao narod uopste nemamo uvid u to sta se medju episkopima desava na Saboru i mimo njega. Sad sa jedne strane govore o grehu Artemija i Vilovskom u vezi pronevere novca i svemu ostalom. A sa druge strane obicni vernici spolja vide njegovo mnogobrojno monastvo i narod koji ga sledi. Lako je njima u Sinodu da znaju sta je od ta dva istina, a kako mi to da znamo kada nam niko nista nije govorio do sad. I hoce reci da su toliki mladi ljudi postali njegovi monasi samo da bi uzivali u materijalnom izobilju i izigravanju mafijasa sa americkih filmova? To je onda jos veca tragedija srpskog naroda. Najvise monaha je bilo tamo u Kosovskim manastirima. Ako su oni tamo iz laznih razloga, sta dalje treba da mislimo o zivotu nase svete Crkve?

Pa dobro, sad neka bistre pred narodom ono o cemu se cutalo poslednjih 10 godina, da bi narod prestao da bude zbunjen poslednjim desavanjima na Saboru. A jesu svi zbunjeni raznim informacijama, sa raznih strana.

Sestro Hana,mnogo monaha jeste krenulo sa monahom Artemijem ali mnogo i nije.

Na Kosovu su mnogi primili monaški postrig,ljudi su se duhovno probudili u velikoj meri ali to je više odlika nevolje koja se tamo desila i koja se i dalje dešava,nego ličnoti tadašnjeg episkopa.

I dečansko bratstvo je najmnogobrojnije i najobrazovanije u SPC pa niko nije krenuo za o.Artemijem.

Подели на овим сајтовима

Значи, ово је...

Пазите страну  http://forum.ihtus.org/viewtopic.php?t=2870&postdays=0&postorder=asc&start=45, негде при дну каже овако (сачувај ме, Боже...):

митрополите амфилохије! Патријарх Иринеј Гавриловић, Епископe Иринеј Буловић, Владика Атанасије Јевтић, Владика Теодосија Шибалић, Владика Григорије, Епископe Иринеј Добријевић!

јесте ли већ читали рукумијске листиће? прочитајте ако нисте до сада

Аух, МУКО! Па, је л` ово цели свет отишао  319.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='ekstra' />

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Интересантно је напоменути да за време боравка Владике Артемија у Краљеву, земљотреси који ових дана свакодневно потресају овај град, нису забележени. Случајност или порука - нека свако просуди.

ekstra 319.gif :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: prstgore ekstra

Jedan psihijitar bi imao pune ruke posla na Ihtusu.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Nego zalosno je videti ( daleko od toga da sam iznenadjen); da o. LJuba na Svetosavlju peni o oceubistvu, nepravdi i da se tamo postiru linkovi koji vode ka raskolnickoj crkvi u Canadi i slicnim bljuvotinama  ekstra 319.gif

Po milioniti put je dokazano da hiljadu puta ponovljena laz postaje istina; tako o. Ljuba pise o nezavisnom Grckom sudstvu ( koje nije ni raspravljalo o optuzbama niti je nadlezno za to); o sudu koji nije zasedao ( kao da mu Patrijarh nije dovoljno objasnio) ; o brzini kojom je osudjen ( za jednu noc kaze on a u biti proces traje od 2004 godine), o jednodusiju sabora ( wauuu)...

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...