Jump to content

Прозелитизам на форуму Живе Речи Утехе

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

Друго,као што сам и рекла пре неки дан честитајући муслиманима верски празник(без превелике сентименталности или порива васеленске осећајности...шта ћу)надам се да ће и други инославни нас удостојити на наш највећи верски празник Васкрс,да каже:

Браћо,Христос Васкрсе-Ваистину Васкрсе!

Е то је мој брате равноправност на делу за коју се и ти залажеш.

Ma bravo...

Измењено од Иван Цветковић
Одмори на једно два месеца. Остављено ти је да можеш да читаш форум. Довољно је. Администрација.
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Teoretski zvuci zaista prelepo...

Steta sto se i ne primenjuje... jer admin kaze da je necija religija bajka i to je mnogo lepo, ma divota jedna i primer komunikacije i tolerancije... pa kad kaze da su autori tudje svete knjige nepismeni i polupismeni... juhuu! interreligijski dijalog moze da pocne!

па наравно да су бајке све религије осим Хришћанске...

ја некоме нисам крви што му је религију сачинио трговац који је волео девојчице и био ...........editovao i korigovao admin..или неки епископ који је пао у јерес зарад земаљске власти..

или бивши римокатолички монах који је пожелео монахињу за жену...или краљ који се хтео оженити по 50 ти пут.

још смешније ако је реч о будисти који верује у editovao i korigovao admin

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Sta je to ikonomija?

ovaj termin označava snishodjenje tj. drugačije aršine za ljude koji su van crkve (nema nikakve veze sa ikonama :cheesy: ) .Takvim ljudima crkva se drugačije obraća nego onima koji su u crkvi-trebalo bi da i mi kao vernici to radimo a ne da svoja verska ubedjenja lepimo drugima na ledja a neretko i bacajući im u lice spisak koji treba da poštuju po principu-oćeš-oćeš,nećeš-nećeš.Približno je terminu-tolerancija-ali nije baš isto... Lepa stvar,posebno u teoriji... u praksi se sreće redje nego u postovima 0205_whistling

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

па наравно да су бајке све религије осим Хришћанске...

ја некоме нисам крви што му је религију сачинио трговац који је волео девојчице и био курвар...или неки епископ који је пао у јерес зарад земаљске власти..

или бивши римокатолички монах који је пожелео монахињу за жену...или краљ који се хтео оженити по 50 ти пут.

још смешније ако је реч о будисти који верује у малог дебелг кога протрљаш по стомаку и оставрити се жеља..

E vidiš, to je prozelitizam.

Vjerovanje da je čovjek Bog, za muslimana nije osim očita zabluda, ali poštuje tuđi izbor.Međutim takvim načinom pisanja ti ne samo da činiš prozelitizam negi i nipodištavaš druge i drugačije.Razmisli malo.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

И још да додам да нема дана а да у топ-темама нема ислама и атеизма,тако да овде ствари стоје и више него за свако поштовање.

Поштујте то.

Zavisi u kojem se kontekstu islam spominje.Ako nešto spominješ po lošem i očekuješ od mene poštivanje zbog toga grdno se varaš, ali ako sa bontonom razgovaraš sa mnom o mojoj vjeri ili ja sa tobom o tvojoj, to bi trebala da bude svrha dijaloga.ali treba naučiti komunicirati.

Подели на овим сајтовима

@mračnjak:

Teрмин "икономија" и данас има итекако значење. То се нпр односи на оне људе који у зрелим годинама уђу у Цркву,и који се нису "саживели" са духом и животом Цркве. Имајући престрог став према њима,захтевајући да они испуне све норме вере,можемо их одбити од Цркве.

Друго значење појма "икономија" је појам оваплоћења Господњег и неке догматске ствари,али не знам да ли те интересује та област.

Подели на овим сајтовима

бонтон су измислили исти они који су измислили и гиљотину.

Ја баш не вјерујем нарочито онима који заговарају бонтон, обично у том

пакету имају још шта упаковано.

Тако често доживим, кад улазим у наш Храм да ме мушко лице пусти да прођем прва,

ја му кажем, није ово брате, казалиште него Црква, ви имате предност, чудно ме гледа,

онда му појасним, да бонтон ту не важи.

Подели на овим сајтовима

бонтон су измислили исти они који су измислили и гиљотину.

Ја баш не вјерујем нарочито онима који заговарају бонтон, обично у том

пакету имају још шта упаковано.

Тако често доживим, кад улазим у наш Храм да ме мушко лице пусти да прођем прва,

ја му кажем, није ово брате, казалиште него Црква, ви имате предност, чудно ме гледа,

онда му појасним, да бонтон ту не важи.

uprkos sitnici koju neki tamo pojedinac iznosi u poslanici Galatima u 3. glavi stih 28.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Zavisi u kojem se kontekstu islam spominje.Ako nešto spominješ po lošem i očekuješ od mene poštivanje zbog toga grdno se varaš, ali ako sa bontonom razgovaraš sa mnom o mojoj vjeri ili ja sa tobom o tvojoj, to bi trebala da bude svrha dijaloga.ali treba naučiti komunicirati.

Хтела сам рећи да је по мени сасвим довољно дато простора на православном форуму иновернима тако да то не треба злоупотребљавати.Такође сам сигурна у то да на било којем другом форуму не-православном,православни не би наишли на толико слободног простора.То је чињеница и факат.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Da ste čitali ono što sam ja vama pisao za vrijeme vaših praznika, mislim da to ovako nebiste ni pisali.

Ja poštujem tuđe vjerske osječaje i svaki vaš praznik iz poštivanja prema vama ću vam čestittati i zaželiti vam svako dobro.Ali naravno ne riječima kojima ćeš mene učiti nego onako kako ja smatram prikladnim.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Da ste čitali ono što sam ja vama pisao za vrijeme vaših praznika, mislim da to ovako nebiste ni pisali.

Ja poštujem tuđe vjerske osječaje i svaki vaš praznik iz poštivanja prema vama ću vam čestittati i zaželiti vam svako dobro.Ali naravno ne riječima kojima ćeš mene učiti nego onako kako ja smatram prikladnim.

Наравно брате, Твојим речима, као што и ја честитам муслиманима или католицима празник мојим речима.

Подели на овим сајтовима

E vidiš, to je prozelitizam.

Vjerovanje da je čovjek Bog, za muslimana nije osim očita zabluda, ali poštuje tuđi izbor.Međutim takvim načinom pisanja ti ne samo da činiš prozelitizam negi i nipodištavaš druge i drugačije.Razmisli malo.

мене када буде интересовала философска мисао бедуина..

има да питам неког арапина..

ти си у овом посту успео да увредиш Хришћана..и то цинично и кварно...

Муслимани су у заблуди да Исус није Богочовјек, оваплоћени Бог. Обманути су . Али, Бог ће нам свима судити за наша вјеровања између осталог. Муслимане не треба вријеђати и ниподаштавати као такве. Чак и историјске истине не треба да се користе за подривање раздора.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...