Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Како смо, нажалост, констатовали да појединци који нису православни хришћани, овај форум православних хришћана користе за прозелитистичке акције својих верских група и заједница (постављајући текстове које очигледно исмејавају нашу православну веру), као и промоцију атеизма (мисли се на атеисте)где уз недостатке здравих аргумената исмевају Администрацију, чланове и нашу православну веру, Администрација највећег православног портала на Балкану доноси одлуку:Свака порука, линк, цитат где се отворено или прикривено врши прозелитизам (а то процењује Администрација форума), биће санкционисан једном опоменом а ако се настави у томе трајним бановањем. Такође, ово важи и за оне који своје идеје о Цркви износе тако што вређају и ниподаштавају канонско свештенство иверни народ наше Свете Цркве. Све ово важи и за наше фејсбук групе.Овај форум је место где треба у пријатном разговору, поштујући разлике које постоје у вероисповедању или за атеисте неверовање у Бога, да разговарамо о теолошким, духовним, култруролошким и осталим питањима која проистичу из заједничког разговара у коме на првом месту преовладава идеја да смо сви ми људи а не да се насилно намеће вера других конфесија или невераВаше,Живе Речи Утехе JESSY and Михајло је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 ŽRU Administracija reče svoje, a vi sad vidite šta ćete. bighugbighug bliss jeeee bliss jeeee Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богојевић Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Како смо, нажалост, констатовали да појединци који нису православни хришћани, овај форум православних хришћана користе за прозелитистичке акције својих верских група и заједница (постављајући текстове које очигледно исмејавају нашу православну веру), као и промоцију атеизма (мисли се на атеисте)где уз недостатке здравих аргумената исмејавају Администрацију, чланове и нашу православну веру, Администрација највећег православног портала на Балкану доноси одлуку: Свака порука, линк, цитат где се отворено или прикривено врши прозелитизам (а то процењује Администрација форума), биће санкционисан једном опоменом а ако се настави у томе трајним бановањем. Такође, ово важи и за оне који своје идеје о Цркви износе тако што вређају и ниподаштавају канонско свештенство иверни народ наше Свете Цркве. Све ово важи и за наше фејсбук групе. Овај форум је место где треба у пријатном разговору, поштујући разлике које постоје у вероисповедању или за атеисте неверовање у Бога, да разговарамо о теолошким, духовним, култруролошким и осталим питањима која проистичу из заједничког разговара у коме на првом месту преовладава идеја да смо сви ми људи а не да се насилно намеће вера других конфесија или невера Ваше, Живе Речи Утехе greengrinПитао сам се до када ће се толерисати ово Богохуљење Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sladja Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Како смо, нажалост, констатовали да појединци који нису православни хришћани, овај форум православних хришћана користе за прозелитистичке акције својих верских група и заједница (постављајући текстове које очигледно исмејавају нашу православну веру), као и промоцију атеизма (мисли се на атеисте)где уз недостатке здравих аргумената исмејавају Администрацију, чланове и нашу православну веру, Администрација највећег православног портала на Балкану доноси одлуку: Свака порука, линк, цитат где се отворено или прикривено врши прозелитизам (а то процењује Администрација форума), биће санкционисан једном опоменом а ако се настави у томе трајним бановањем. Такође, ово важи и за оне који своје идеје о Цркви износе тако што вређају и ниподаштавају канонско свештенство иверни народ наше Свете Цркве. Све ово важи и за наше фејсбук групе. Овај форум је место где треба у пријатном разговору, поштујући разлике које постоје у вероисповедању или за атеисте неверовање у Бога, да разговарамо о теолошким, духовним, култруролошким и осталим питањима која проистичу из заједничког разговара у коме на првом месту преовладава идеја да смо сви ми људи а не да се насилно намеће вера других конфесија или невера Ваше, Живе Речи Утехе prstgore prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Razmetljivko Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Мала исправка - уместо "исмејавају" - исмевају. Савршена љубав не раздељује једну природу људи по различитим њиховим особинама, но увек гледајући на њу, све људе подједнако љуби: врлинске љуби као пријатеље, а порочне као непријатеље, чинећи им добро, и дуготрпећи, и подносећи њихове поступке, уопште не мислећи о злу, него чак и страда... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Драги, Балкан је само назив за полуострво као нп. Апенинско полуострво (Италија), а полуострво као такво увек има име зато не може "југоисточна европа". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mala Milica Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 ne dajte se! 1405_love ..........drzacu koplje i cuvati vas iza sebe, sibati po neprijatelju zelezom i ognjem... da li si spreman ratnice... mirni covece... oce...!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Мала исправка - уместо "исмејавају" - исмевају. У праву си. Ми пишемо нако како и говоримо 4chsmu1 JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Немамо ми шта "бити" Европа у футуру, када то јесмо. Ето сад ће унуци варвара који су се преко ноћи (јер педесетак година у историјском контексту то и јесте) брзински "култивисали" заборављајући одједном два миленијума пљачки, паљења, силовања и ратовања, нама одређивати јесмо ли Европа или нисмо. Јесмо, увијек смо били и бићемо. Не насједајте на дневно-политичке шупљаке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Новембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2010 Немамо ми шта "бити" Европа у футуру, када то јесмо. [...] Јесмо, увијек смо били и бићемо. Не насједајте на дневно-политичке шупљаке. sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 sHa_sarcasticlol Ako želite da sankcionišete nekoga zbog prozelitizma, onda bi trebali da krenete od bar desetak pravoslavnih članova foruma. Neko kaže ja mislim da je hriščanstvo bolje od islama, to nije prozelitizam. Dok drugi kaže ja mislim da je islam bolji od hriščanstva, e to je prozelitizam.Zahvaljujem na domačinskom odnosu, kojeg poštujem i cjenim ali zamolio bih da budu hednaki aršini za sve. A sa druge strane obzirom da je ovo misionarski pravoslavni forum pitam se kako ćete vi pobjeći od prozelitizma. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Ова је па, жестока. Православци - прозелитисти или како већ назвасте. Зато их тако пуно покрштавамо, еј.. код нас и нема тога термина, покрштаванја. Па какве онда аршине тражите??? Да се потурчимо??? Па овде више вас тетоше и "бегенишу" него мене, Православну Србкињу из западног царства. Ја и не тражим неко тетошење, и не очекујем нити од кога,али ви сте стварно заштићена институција. Не замјерам ја то, слабије треба тетошити, али никако преводити у своју вјеру. Ја то нсам чула нити од једног Православца да је урадио да је било кога натјерао да пређе у Православље, чак шта више имају инертан осећај до своје вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Под прозелитизмом се мисли на то да је забрањено наметање својих идеја па бало које да су оне. Чак и ако је ово на првом месту православни форум (воде га православни хришћани и у благослову је Цркве), никада нисмо наше идеје наметали. Чак, нико из Администрације није рекао: Наша вера је боља, ваша није. Напротив. Када разговарамо, износимо аргументе. То наравно не значи да се муслиман или атеиста или не знам ко ко себе не сматра православних хришћанином меша у сваку тему на форуму, а која се тиче живота у Цркви. Мислим да је тада најбоље да чита и прати али не и да пише. Тако ће да покаже да цени место на којем је дошао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Под прозелитизмом се мисли на то да је забрањено наметање својих идеја па бало које да су оне. Чак и ако је ово на првом месту православни форум (воде га православни хришћани и у благослову је Цркве), никада нисмо наше идеје наметали. Чак, нико из Администрације није рекао: Наша вера је боља, ваша није. Напротив. Када разговарамо, износимо аргументе. То наравно не значи да се муслиман или атеиста или не знам ко ко себе не сматра православних хришћанином меша у сваку тему на форуму, а која се тиче живота у Цркви. Мислим да је тада најбоље да чита и прати али не и да пише. Тако ће да покаже да цени место на којем је дошао. Da, u mnostvu tema i razgovora provuku se i ovakvi stavovi od strane pojedinca: - od rimokatolika 'prihvatite (vi pravoslavni) priziv Duha dok traje, jer ubrzo dolazi zatirac" (?! hm, da li samo duhovni, ili ima i materijalne/fizicke implikacije, jos nije izbrisano kolektivno sjecanje); Stav koji izvrsno opravdava anti-ekumenisticku fobiju - od ateiste "da li ste ikad pomislili da je blagodatni oganj mozda madjionicarski trik" (?!Patrijarh vaseljenski je valjda madjionicar, a vjernici hipnotisana obmanuta/obmanjivacka gomila), Stav: vjernicima samo treba objasniti, pa ce se odreci svojih fantazija i vratiti zdravom razumu, itd... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 2, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2011 Da, u mnostvu tema i razgovora provuku se i ovakvi stavovi od strane pojedinca: - od rimokatolika 'prihvatite (vi pravoslavni) priziv Duha dok traje, jer ubrzo dolazi zatirac" (?! hm, da li samo duhovni, ili ima i materijalne/fizicke implikacije, jos nije izbrisano kolektivno sjecanje); Stav koji izvrsno opravdava anti-ekumenisticku fobiju - od ateiste "da li ste ikad pomislili da je blagodatni oganj mozda madjionicarski trik" (?!Patrijarh vaseljenski je valjda madjionicar, a vjernici hipnotisana obmanuta/obmanjivacka gomila), Stav: vjernicima samo treba objasniti, pa ce se odreci svojih fantazija i vratiti zdravom razumu, itd... Чак, нико из Администрације није рекао: Наша вера је боља, ваша није. - Od pravoslavca (muslimanu)- "вама je забрањено да користите разум." - Od pravoslavca (muslimanu)- "aha, ti si znaci onda od izvornih muslimana, a ne od ovih sto ubijaju?" - Od pravoslavca (ateisti)- "Vi ste komunjare." - Od pravolavca admina - "Куран су састављали полуписмени и неписмени људи." - Od pravoslavca admina (muslimanu)- "А ти и даље настави да верујеш у бајке, само напред." Mogu i linkove do ovih postova da stavim al me mrzi, tako da mi verujte na rec da su istiniti пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука