Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 По мом тренутном сазнању , из манастира Девине воде , протеране су монахиње које су кренуле са + Артемијем и поново је под управом надлежног епископа + Теодосија! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 БЛИЦ ЈАВЉА - ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ РАШЧИЊЕН http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/218457/Rascinjen-vladika-Artemije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ако је само рашчињен, онда можда није и одлучен, дакле остављен је као монах, и није искључен из СПЦ. Само је питање, ако није могао да поднесе до сад терет као епископ, питање је хоће ли моћи и то да је остао и без епископског чина. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Куку,шта учини човек себи под старе дане?! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Међу "рвнитељима" има и Акакијеваца! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Међу "рвнитељима" има и Акакијеваца!За очекивати је да дође до њиховог уједињења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Вест из епархије, са фејсбук налога епархије: Uzurpatori Kiprijan i Maksim uhapseni kod manastira Crne Reke. Policija Srbije ih je privela zbog nasilnickog ponasanja kod manastira Crna Reka. Protiv sledbenika rascinjenog Vladike Artemije pokrenute su krivicne tuzbe pred sudovima Republike Srbije zbog pokusaja uzurpacije imovine SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
раб.аџија Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Тема дана http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Sabor-Artemiju-oduzeo-svestenicki-cin.sr.html Сабор Артемију одузео свештенички чин БЕОГРАД – Пензионисани владика рашко призреснски Артемије (Радосављевић) рашчињен је вечерас, трећег дана редовног јесењег заседања Светог архијерејског сабора, речено је Танјугу у Српској православој цркви (СПЦ). Сабор је одлуку о одузимању свештеничког чина владики Артемију донео након што је он, са четрдесетак својих следбеника, одбеглих монаха и монахиња, узурпирао два манастира - Доњи поток и Девине воде на северу Косова. Ова саборска одлука донета је већином гласова. Владика Артемије је, оглушивши се о синодске и саборске одлуке, служио јутрос свету архијереску литургију у трпезарији манастирског конака Доњи поток. Након тога, његови следбеници су покушали да узурпирају манастир Бањску, али пошто су мештани блокирали пут, они су се упутили према другим манастирима на северу Косова. Сабор је, истовремено, поднео кривичне пријаве против Артемија и његових следбеника, због насиља и узурпације имовине у власништву СПЦ. Артемије је пензионисан на овогодишњем мајском заседању, због финансијских малверзација у Епархији рашко- призренској, а за његово стално станиште му је одређен манастир Шишатовац у Срему. Сабор је јуче за новог епископа рашко-призренског изабрао владику Теодосија. Танјуг објављено: 19/11/2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Нова вест из БГа сам добио! Неколико епископ су се жестоко супроставили Саборској одлуци и да је могућа подршка неких Владика бившем епископу Артемију!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Вест из епархије, са фејсбук налога епархије: Uzurpatori Kiprijan i Maksim uhapseni kod manastira Crne Reke. Policija Srbije ih je privela zbog nasilnickog ponasanja kod manastira Crna Reka. Protiv sledbenika rascinjenog Vladike Artemije pokrenute su krivicne tuzbe pred sudovima Republike Srbije zbog pokusaja uzurpacije imovine SPC. ДА ИСТИНИТА ЈЕ ВЕСТ , управо сам је добио! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Нова вест из БГа сам добио! Неколико епископ су се жестоко супроставили Саборској одлуци и да је могућа подршка неких Владика бившем епископу Артемију!!! Ајој колико сам се наслушао оваквих "проверених" вести пред Сабор, о томе како се овај супротставио овоме, овај ономе, овај оштро вамо, онај тамо...па ништа. С обзиром да је ово ванредна ситуација у Цркви, могуће је да ће неки епископ иступити са објашењењем да није дао подршку да се рашчини, због тога и тога....али ако Артемије одбије да се повинује рашчињену, и крене да води неку своју цркву, нема тог епископа који ће кренути за њим. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Нова вест из БГа сам добио! Неколико епископ су се жестоко супроставили Саборској одлуци и да је могућа подршка неких Владика бившем епископу Артемију!!! Ајој колико сам се наслушао оваквих "проверених" вести пред Сабор, о томе како се овај супротставио овоме, овај ономе, овај оштро вамо, онај тамо...па ништа. С обзиром да је ово ванредна ситуација у Цркви, могуће је да ће неки епископ иступити са објашењењем да није дао подршку да се рашчини, због тога и тога....али ако Артемије одбије да се повинује рашчињену, и крене да води неку своју цркву, нема тог епископа који ће кренути за њим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ја већ могу да предпоставим који се владика дерао без покрића Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 ја само преносим НАЈПОУЗДАНИЈЕ РЕЧИ а не површне , можда знам и више од овога али ћутим! Ситуација је напета! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 19, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2010 Ја већ могу да предпоставим који се владика дерао без покрића :291291291:Атанасије? 4chsmu1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука