Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

raskol i jeres su isto .Znači otac Artemije je isto kao recimo Arije ,ili Valerije .Da li to znači da će kao i oni biti unet u Bogoslužbene knjige Crkve ?

Земљо отвори се...
...да уђе страни капитал. :)  :(
:bla:

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

raskol i jeres su isto .Znači otac Artemije je isto kao recimo Arije ,ili Valerije .Da li to znači da će kao i oni biti unet u Bogoslužbene knjige Crkve ?

Земљо отвори се...

Добро питање..дал ви "антиартемити" желите да се о. Артемије анатемише, да га запалимо можда и на ломачи као ваша браћа у "кристу" паписти?а?

Најбоље да пљунемо на Артемија и да прихватимо Степинца, тад ће свет бити бољи... :bla:

Семберац, ти си доследан и честит човек. Свака част.  :)

Подели на овим сајтовима

Био сам спреман да прихватим екуменизам можда као неку позитивну ствар, али сада се види да је то лицемјере највеће. А ја сам против лицемјера. Не можеш вољети више папу од о. Артемија...НИКАКО.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Семберац, ти си доследан и честит човек. Свака част.  1000000001010

Јел ово нека шпрдачина на мој рачун што сам написао о. Артемије?Па прихватам ја одлуку Сабора али сам у срцу против ње...

Подели на овим сајтовима

Ok sada sam zbunjen ,raskolnici mogu imati isto veroispovedanje ,ali recimo eto zbog problema u raspodeli novcem oni su raskolnici i odvojeni su od Crkve .Razumem i princip poslušnosti ali ipak mi tu nešto ne štima.

Dogmatski raskol je dakle jeres i predstavlja tešku povredu Crkvene dogmatike

Dok sam raskol je ustvari povreda zacrtanog budzeta Crkve .(koliko mi je poznato raskoli se i dešavaju u 99 posto slučejeva zbog para)

Znači li to da je Crkvi crkvena kasa ispred njenih vernika ?Što je logičan zaključak iz ovoga gore navedenog

Подели на овим сајтовима

Био сам спреман да прихватим екуменизам можда као неку позитивну ствар, али сада се види да је то лицемјере највеће. А ја сам против лицемјера. Не можеш вољети више папу од о. Артемија...НИКАКО.

nevidjeno...

Постављена слика

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292762#msg292762 date=1290202277]

znao sam da su jeretici bolji

...искренији су у свом ставу.

Дал је о.Артемије расколник?Официјално?Ако је раколник по вама, онда можемо за сигурно тврдити да је већ у паклу.

Подели на овим сајтовима

Јел ово нека шпрдачина на мој рачун што сам написао о. Артемије?Па прихватам ја одлуку Сабора али сам у срцу против ње...

Не спрдам се, озбиљан сам. Кажем да си и поред јаких емоција ипак доследан човек.

Подели на овим сајтовима

znači da lažeš sebe.... kaj ne

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Да, лепо рече о. Гаврило у једној поруци да смо неприпремљени и прерано ушли у авантуру са екуменизмом (парафразирам).
Подели на овим сајтовима

Само једно питање, јел папа теби излази икада из мисли? Зашто стално вређаш о Артемија поредећи га са папом. Отац Артемије је још у цркви, а папа око 10 векова није. Мислим ни један папа у последњих 10 векова.

Подели на овим сајтовима

Semberac brate odluci se..... ti ko Artemije, prihvatas ali se ne slazes?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ok sada sam zbunjen ,raskolnici mogu imati isto veroispovedanje ,ali recimo eto zbog problema u raspodeli novcem oni su raskolnici i odvojeni su od Crkve .Razumem i princip poslušnosti ali ipak mi tu nešto ne štima.

Dogmatski raskol je dakle jeres i predstavlja tešku povredu Crkvene dogmatike

Dok sam raskol je ustvari povreda zacrtanog budzeta Crkve .(koliko mi je poznato raskoli se i dešavaju u 99 posto slučejeva zbog para)

Znači li to da je Crkvi crkvena kasa ispred njenih vernika ?Što je logičan zaključak iz ovoga gore navedenog

Раскол је непоштовање канонског поретка Цркве, а јерес непоштовање и извртање догматских учења Цркве. Нпр., ово у Македонији је раскол.

Подели на овим сајтовима

link=topic=9729.msg292782#msg292782 date=1290202593]

nevidjeno...

Постављена слика

Па појасни?Једноставно, данас сам видјео право лице представника екуменистичке струје (мислим на вас форумаше пре свега, не на владике).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...