Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како се неко може борити за очување Космета у границама Србије а признавати окупационе силе?То је моје питање...и не судим ништа, само постављам отворена питања (на које је тешко дати одговоре, верујем).

Какво бре признавање окупационе силе? Јеси прочитао шта је о томе написала епархија ЕПиКМ? Да ли су СРБИ који раде у КПС на северу Косова - окупатори?!

Подели на овим сајтовима

Legimitisanje na granici sa kosovom je "moljenje" da te puste da udjes na teritoriju za sta uopste nisu duzni.

Kako ne shvatas da je ta ideja o priznavanju time sto se obracas lokalnim vlastima glupost?????

Па то је само доказ да је Косово окупирано. Србија води лошу политику. Србија се бори да очува нешто што више не поседује. Политика Србије треба да се заснива како да вратимо Косово и да тамо поставимо србску власт. То је једина реал-политика.

Е сад, умјесто да Србија тражи савезнике који су на нашој страни, онда тражи непријатеље као савезнике...веома паметна политика, нема шта 4chsmu1 bighugbighug

Уместо да Србија јача војску и да подржи војсну индустрију, она прави од србскок војника западног плаћеника.  ЗА ВОЈСКУ СА ОБРАЗОМ.

"Бој не бије светлост оружја већ бој бије срце у јунака" Владика Његош

Први корак који сам поздравио је постављање свештеника у Војсци Србије (и то је чудно, тек 2010 су се сјетили да ангажују свештенике у војсци).

Но завршавам тему о Косову, јер ово није тема о Косову и како га треба вратити.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сваки Епископ у својој Епархији има већу власт него папа римски, једноставно ту власт му дају православни канони. Епископа не смије коментарисати и клеветати без ваљаних доказа ни свештеник, а поготово лаик, а ако има доказа да овај крши каноне дужан је доказе предати Црквеном Суду.

Над Епископом власт има помјесни Сабор, дакле врховна власт Православне Цркве јесте Сабор Епископа,

и његове одлуке не смију критиковати и коментарисати ни Епископи, а камоли свака шуша.

То је православно учење од памтивијека,

а ви размислите мало кад смо овакви наопаки зашто нам све наопако иде.

Подели на овим сајтовима

Ти си нашао да судиш мени? 4chsmu1

Судиће и мени и теби а и овима који ти омогућише на овом форуму да пљујеш по Архијерејима СПЦ и промовишес расколнике самољубиве,не заборави то никад!!!

Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде".

Подели на овим сајтовима

Вл. Теодосије: Артемије више не представља опасност за Цркву

“Пресуда Сабора као највишег тела СПЦ коначна је и неопозива. Црквени канони не познају могућност да се она мења или ревидира. Потписали су је сви присутни епископи на Сабору и она је тиме постала обавезујућа за Цркву, све епископе, свештенство и верни народ”, рекао је владика Теодосије.

Теодосије је коментаришући за "Новости" недавну одлуку Сабора СПЦ о рашчињењу његовог претходника епископа Артемија и његове оптужбе да му је архијерејски чин одузет противно црквеним прописима рекао да је важно да свештенство и народ нису подржали покушај стварања „расколничке цркве“ и да су препознали намере оних који су насрнули на јединство цркве и народа.

Теодосије је рекао да одлуком Сабора нису прекршенини канони ни устав Цркве, јер би у том случају значило да нико од 36 присутних епископа на Сабору, на челу са патријархом Иринејем не зна шта су правила Цркве.

“Епископима према канонима треба да суди најмање 12 епископа. У случају бившег владике Артемија Сабор је већ био у заседању и зато је усвојен предлог патријарха да се Сабор претвори у црквени суд. Он је донео пуноважну и законску пресуду. Сабор бира епископе и Сабор има право да их лиши чина. Тако се чинило и раније у историји”, рекао је владика рашко-призренски у интервјуу Новостима.

Он сматра да је бивши владика Артемије током заседања извршио “покушај пуча” у једној канонској епархији СПЦ.

“Учествовао је у насилној отимачини манастира који му канонски не припадају и потписивао акте са фалсификованим печатом епархије. Сабору је то била више него јасна изјава и потврда кривице. Зато су спекулације које бивши владика шири о наводној канонској неутемељености ове одлуке потпуно беспредметне”.

Теодосије верује да бивши владика више не представља озбиљну опасност за Цркву зато што је овом пресудом Сабор послао јасну и недвосмислену поруку свим верницима о ставу Цркве о том питању.

Он каже да би могле да уследе додатне црквене мере уколико би бивши владика наставио са досадашњим нецрквеним активностима и даље се представљао као „епископ рашко-призренски“.

Извор: Радио КиМ

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

U KC je na nekako sličnu, ne istovetnu, temu nastalo nešto što se zove teologija oslobođenja. Naime, mi hrišćani i u KC i u PC neverovatno mnogo energije trošimo na teologiju, dok nam stvarnost izmiče ispod nogu redovno. Eto recimo, svi znamo da ovaj svet prolazi i da su zemaljske stvari ne tako važne, pa opet, prva i najglasnija tema je Kosovo. Da me pogrešno ne razumete - i meni se želudac okreće šta se tamo radi... ali, u isto vreme imamo nasilje na sve strane, klinci koji su poludivlji, bez morala,  bez obrazovanja, društvo je otrovano na hiljade načina, korupcija cveta, beznađe, siromaštvo, prvi smo po abortusima...znači jedno užasno stanje. Šta je prva tema Crkve? Kosovo i ekumenizam?!? Sve mi se čini da nećemo spasiti ni Kosovo, na ovaj način, a u isto vreme pogubićemo duše vernih koji su užasno zbunjeni mlaćenjem prazne slame i borbom oko toga ko je gde episkop.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Semberac zasto prenosis i podgrevas anticrkvene bljuvotine?

Па објективност се зове када чујеш свачију страну по мало, зар не?Ја сам само пренео вјест, ништа нисам коментарисо. Али СПЦ је дала повод да се критикује по овом питању, то стоји. Јесам ли ти ја рекао да је грешка СПЦ што је звала КПС?Јесам ли ти рекао да ће се овакви гласови чути?Све сам ја ово причао али ме нико није слушао. Сада СПЦ МОРА да докаже контра страну да није де факто признала Косово (што је веома тешко доказати после овога, нажалост). Не интересује мене дал је КПС под командом ЕУЛЕКСА или Приштине...КПС је окупатор и тачка. Зар СПЦ није могла позвати вјернике да ослободе манастире?

Брате буди реалан.

Владика Теодосије је на ово одговорио врло конкретно и јасно - а као надлежни епископ, једини је и позван да то ради.

Узгред, колико ја знам, Vesti On-line нису нека расколничка прича него један од озбиљнијих интернет медија у нас. Не знам шта им је требало да дају простора несрећном Чворовићу, који је, на жалост, изгубио сваки компас. Колико је мени познато он није стручњак за канонско право, а из његових размишљања је јасно да не познаје ни најосновнију православну еклисиологију. Не знам по којим критеријумима је он позван да даје своја мишљења у било ком медију и мислим да су Вести овде ипак направиле пропуст, уз сво уважавање њихове жење да буду објективни. Ако желе објективнност, једина меродавна "друга страна" у односу на СП Цркву, у овом тренутку је сам владика Артемије, који је, изгледа, и сам помало заборавио канонску улогу СА Сабора православне помесне Цркве.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Виђи ђавола безобразнога...

Хајде да мало стишамо тон и увреде. Без обзира на нечије размишљање, господине Богојевићу, немамо оправдања да га овако називамо. Семберац се (колико зна и уме) труди да никога не вређа, поготово ad hominem. За комуникацију која се настави с било каквим личним епитетима према било коме администрација ће, на даље, изрицати и формалне опомене опомене. Ово, пак, сматрајте братским упозорењем.  4chsmu1

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Игуман манастира Св. Саве Освећеног у Светој земљи демантује неистине следбеника бившег Владике Артемија да им је наводно дао подршку

23. Новембар 2010 - 12:42

Одштампај

Поводом чланка који је објављен у јучерашњој штампи "Артемију стигла подршка из Јерусалима" (Правда, 22. нов. 2010.) у обавези смо да обавестимо јавност да су представници Јерусалимске Патријаршије контактирали Патријаршију Српску и да је преко Архимандрита Макарија, једног од најближих Патријархових сарадника, поручено из Лавре Св. Саве Освећеног да je игуман манастира о. Евдоким ужаснут вестима објављеним у неким српским медијма да је он наводно дао подршку рашчињеном Владики Артемију. Штавише, како поручује о. Евдоким, реч је о најбезочнијим клеветама јер цела Јерусалимска Патријаршија саборно подржава Свети Архијерејски Сабор СПЦ и игуман Евдоким није давао никакве изјаве, поготово не у корист рашчињених клирика. Информација о наводној подршци из овог манастира дошла је прего грчких старокалендарских кругова и Дејана Виловског, бившег секретара м. Артемија, који, како се сазнаје активно служи са грчким расколницима тзв. "старокалендарцима" иако је не само рашчињен него и одлучен из Саборне Православне Цркве. Како је пренео архимандрит Макарије, Јерусалимска Патријаршија и игуман Евдоким настојаће у најскоријем року да и званично демантују подметања расколника.

БИВШИ ВЛАДИКА САМОЗВАН СЕ ПОЈАВИО У РУСКОЈ АМБАСАДИ

Поводом друге информације која се тиче посете монаха Артемија руском Амбасадору Конузину, обавештавамо јавност да је у личном телефонском разговору Амбасадор Руске федерације потврдио представнику Епархије Рашко-призренске протосинђелу Сави Јањићу да се рашчињени Владика Артемије без позива појавио јуче у Руској Амбасади и да је бившем Владики пренесен јасан став Руске Владе да су црквена питања у Србији унутрашње питање СПЦ. Поводом злоупотребе имена Руске Амбасаде  и имена Амбасадора Конузина као и лажних вести да Руска Патријаршија наводно подржава расколнички покрет око рашчињеног Владике Артемија, очекује се саопштење Подворја Московске Патријаршије у Београду.

Митрополит Амфилохије, Мјестобљуститељ Епархије Рашко-призренске, тренутно се налази у Кијеву на међуправославном саветовању где ће Руског Патријарха Кирила и представнике осталих Помесних православних цркава упознати са збивањима у Српској Православној Цркви.

Користимо прилику да обавестимо јавност да критички проверава информације које се шире по непрофесионалним медијима и антицрквеним сајтовима од стране рашчињеног Владике Артемија и његових присталица. Све информације које се тичу Епархије Рашко-призренске и збивања у њој могу се проверити преко информативне службе Епархије и других канонских тела наше Свете Цркве.

Информативна служба Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске

Призрен-Грачаница, 23. новембар 2010. год.

Подели на овим сајтовима

Игуман манастира Св. Саве Освећеног у Светој земљи демантује неистине следбеника бившег Владике Артемија да им је наводно дао подршку

23. Новембар 2010 - 12:42

Одштампај

Поводом чланка који је објављен у јучерашњој штампи "Артемију стигла подршка из Јерусалима" (Правда, 22. нов. 2010.) у обавези смо да обавестимо јавност да су представници Јерусалимске Патријаршије контактирали Патријаршију Српску и да је преко Архимандрита Макарија, једног од најближих Патријархових сарадника, поручено из Лавре Св. Саве Освећеног да je игуман манастира о. Евдоким ужаснут вестима објављеним у неким српским медијма да је он наводно дао подршку рашчињеном Владики Артемију. Штавише, како поручује о. Евдоким, реч је о најбезочнијим клеветама јер цела Јерусалимска Патријаршија саборно подржава Свети Архијерејски Сабор СПЦ и игуман Евдоким није давао никакве изјаве, поготово не у корист рашчињених клирика. Информација о наводној подршци из овог манастира дошла је прего грчких старокалендарских кругова и Дејана Виловског, бившег секретара м. Артемија, који, како се сазнаје активно служи са грчким расколницима тзв. "старокалендарцима" иако је не само рашчињен него и одлучен из Саборне Православне Цркве. Како је пренео архимандрит Макарије, Јерусалимска Патријаршија и игуман Евдоким настојаће у најскоријем року да и званично демантују подметања расколника.

БИВШИ ВЛАДИКА САМОЗВАН СЕ ПОЈАВИО У РУСКОЈ АМБАСАДИ

Поводом друге информације која се тиче посете монаха Артемија руском Амбасадору Конузину, обавештавамо јавност да је у личном телефонском разговору Амбасадор Руске федерације потврдио представнику Епархије Рашко-призренске протосинђелу Сави Јањићу да се рашчињени Владика Артемије без позива појавио јуче у Руској Амбасади и да је бившем Владики пренесен јасан став Руске Владе да су црквена питања у Србији унутрашње питање СПЦ. Поводом злоупотребе имена Руске Амбасаде  и имена Амбасадора Конузина као и лажних вести да Руска Патријаршија наводно подржава расколнички покрет око рашчињеног Владике Артемија, очекује се саопштење Подворја Московске Патријаршије у Београду.

Митрополит Амфилохије, Мјестобљуститељ Епархије Рашко-призренске, тренутно се налази у Кијеву на међуправославном саветовању где ће Руског Патријарха Кирила и представнике осталих Помесних православних цркава упознати са збивањима у Српској Православној Цркви.

Користимо прилику да обавестимо јавност да критички проверава информације које се шире по непрофесионалним медијима и антицрквеним сајтовима од стране рашчињеног Владике Артемија и његових присталица. Све информације које се тичу Епархије Рашко-призренске и збивања у њој могу се проверити преко информативне службе Епархије и других канонских тела наше Свете Цркве.

Информативна служба Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске

Призрен-Грачаница, 23. новембар 2010. год.

Врло јасно као дан. Ова вест како ју је пренела Правда, јасно се видела да је лажирана, јер је склепана у зилотском маниру јер само се зилоти понашају према црквеној имовини као да је њихова лична. Нису у манастиру св.Саве Освећеног сисали весла па да не знају шта би значило одрећи свим епископима друге помесне Цркве приступ манастиру, јер манастир није њихова својина па да лично одређују ког ће епископа пуштати ког не.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Информација о наводној подршци из овог манастира дошла је прего грчких старокалендарских кругова и Дејана Виловског, бившег секретара м. Артемија, који, како се сазнаје активно служи са грчким расколницима тзв. "старокалендарцима" иако је не само рашчињен него и одлучен из Саборне Православне Цркве.

Толико о његовој "праведности".

Само они вјечито у праву а читаво васељенско Православље нема појма о вјери и животу,

то је унутрашње помрачење свих секташа и расколника одувијек.

Подели на овим сајтовима

СРАМОТА! СРАМОТА! СРАМОТА!

Свађају се Архијереји, свађају се верници, чланови форума ... Чиме ћете помоћи, ако уопште желите да помогнете? Само збуњујете верни народ још више и саблажњавате. Већина верника и нема свој став, нити око тога шта је по канонима, а шта није. Већину верника баш је брига за такве детаље, немају ни знање о томе. Али, оно за што их јесте брига јесте оно што се види јасно - сви се свађате. И губе поверење у све вас. И у Грчкој ме питају свештеници и верници шта се дешава у Србији, а мени је мука од свега тога. Шта да им кажем - да се сви свађате? Срамота!

iconrazzvx2.gif
Подели на овим сајтовима

Информација о наводној подршци из овог манастира дошла је прего грчких старокалендарских кругова и Дејана Виловског, бившег секретара м. Артемија, који, како се сазнаје активно служи са грчким расколницима тзв. "старокалендарцима" иако је не само рашчињен него и одлучен из Саборне Православне Цркве.

Толико о његовој "праведности".

Само они вјечито у праву а читаво васељенско Православље нема појма о вјери и животу,

то је унутрашње помрачење свих секташа и расколника одувијек.

Сима остаје Сима...од њега је тровање бившег вл.Аретемија и кренуло.Све креће од њега...увек! 1000000001010

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сваки нормалан православац позива на поштовање своје мајке Цркве, њеног свештеног Патријарха, Синода и Светог Сабора и тако је у Цркви откада постоји. Све остало је секташки и антицрквени дух.

Ја заиста не знам о каквим ти то Светлана "свађама" причаш.

Сабор је дао епитимије онима који су проповиједали непослушност и својеглавост

и ту је почетак и крај сваке приче.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...