Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Интервју за Франкфуртске вести (снимак 1) Интервју за Франкфуртске вести (cнимак 2) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 ПОгледајте снимак, невероватно шта су себи монаси дозволили. На крају се види сва неутврђеност у томе шта раде, као гуске у магли... Најгоре је још што их фанатични квазиревнитељи у томе подржавају, просећи њихове "свете благослове" док они раде на урушавању Цркве. Но, овакве ствари не трају дуго и то ће се завршити. Иначе, синоћ сам пронашао један занимљив податак: Овај Милорад је расколнички "свештеник" тзв. истински православне цркве. Он је био у накаквом дилу са ђаконом Алексанром који је писао текстове о Владици Артемију. Нешто ми је ту нејасно. Како један ђакон Цркве ради са расколницима, а овамо наводно брани веру са Артемијем? О чему се ради? Један од текстова ђакона: Расколнички сајт! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 ПОгледајте снимак, невероватно шта су себи монаси дозволили. На крају се види сва неутврђеност у томе шта раде, као гуске у магли... Најгоре је још што их фанатични квазиревнитељи у томе подржавају, просећи њихове "свете благослове" док они раде на урушавању Цркве. Но, овакве ствари не трају дуго и то ће се завршити. Иначе, синоћ сам пронашао један занимљив податак: Овај Милорад је расколнички "свештеник" тзв. истински православне цркве. Он је био у накаквом дилу са ђаконом Алексанром који је писао текстове о Владици Артемију. Нешто ми је ту нејасно. Како један ђакон Цркве ради са расколницима, а овамо наводно брани веру са Артемијем? О чему се ради? Један од текстова ђакона: Расколнички сајт! ne vidim da ih fanatični kvazirevnitelji u konkretnoj situaciji podržavaju.o.ivane, ne navodiš konkretnije na šta misliš, osim što se da zaključiti pokušaj dovođenja milorada nikolića iz istinske crkve sa dešavanjima u vezi artemija u pozitivnom kontekstu, što ovaj navod sa "fejsa" opovrgava. artemije niti u jednom trenutku nije spominjao istinsku crkvu i namjere da takve gradi, ili se takvim pridružuje, osim ako ne znaš za neke, onda bi ih trebalo postaviti na uvid. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Само желим да ми се објасни како то да један ђакон СПЦ подржава ове расколнике, да се слика са о. Артемијем и да пише похвална слова њему. Желим да ми се то појасни, зато је ово штосам написао, заправо, питање а не констатација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Eliminacija nepodobnih u SPC? Nakon što je bivši episkop raško prizrenski umirovljen na majskom zasedanju Svetog arijerejskog sabora, mimo svoje volje, prema nepotvrđenim informacijama eparhija banatska i sremska mogle bi takođe da uskoro budu stavljene pod jednu vrstu prinudne uprave. Naime, na današnjoj popodnevnoj sednici crkvene skupštine, navodno je bilo ideja da se i u ove dve eparhije postave administratori, a postojeći episkopi banatski Nikanor Bogunović i sremski Vasilije Vadić penzionišu, to jest da se saborskom odlukom stave u status umirovljenog episkopa, po uzoru na slučaj vladike Artemija. http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/97880/Eliminacija-nepodobnih-u-SPC Vladika Teodosije po Tadićevoj volji Episkop lipljanski Teodosije izabran je danas na zasedanju Sabora Srpske pravoslavne crkve za novog episkopa eparhije raško-prizrenske bez glasanja, saznaju "Vesti". http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/97701/Vladika-Teodosije-po-Tadicevoj-volji vijesti online 18. 11. prenose da se spremaju vjerovatno dalje aktivnosti, gdje bi još neke vladike mogle biti penzionisane i ukazuje se na političku pozadinu ovakvih dešavanja. ako misli na nezavisnu vojvodinu, oni su već prilično naviknuti na kolonijalizam nijemaca! južnije baš i nisu! Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Само желим да ми се објасни како то да један ђакон СПЦ подржава ове расколнике, да се слика са о. Артемијем и да пише похвална слова њему. Желим да ми се то појасни, зато је ово штосам написао, заправо, питање а не констатација.p.s. o. ivane, da li smijem da se obraćam sa ti? Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Само желим да ми се објасни како то да један ђакон СПЦ подржава ове расколнике, да се слика са о. Артемијем и да пише похвална слова њему. Желим да ми се то појасни, зато је ово штосам написао, заправо, питање а не констатација.p.s.da li smijem da se obraćam sa ti? Све једно, навикао сам на то...Иначе, није против своје воље умировљен, те овај текст испод нема смисла. Сам је потписао своје умировљење, те ми не пада напамет да даље читам политичке текстове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 ПОгледајте снимак, невероватно шта су себи монаси дозволили. На крају се види сва неутврђеност у томе шта раде, као гуске у магли... Најгоре је још што их фанатични квазиревнитељи у томе подржавају, просећи њихове "свете благослове" док они раде на урушавању Цркве. Но, овакве ствари не трају дуго и то ће се завршити. Иначе, синоћ сам пронашао један занимљив податак: Овај Милорад је расколнички "свештеник" тзв. истински православне цркве. Он је био у накаквом дилу са ђаконом Алексанром који је писао текстове о Владици Артемију. Нешто ми је ту нејасно. Како један ђакон Цркве ради са расколницима, а овамо наводно брани веру са Артемијем? О чему се ради? Један од текстова ђакона: Расколнички сајт! ne vidim da ih fanatični kvazirevnitelji u konkretnoj situaciji podržavaju. ne navodiš konkretnije na šta misliš, osim što se da zaključiti pokušaj dovođenja milorada nikolića iz istinske crkve sa dešavanjima u vezi artemija u pozitivnom kontekstu, što ovaj navod sa fejsa opovrgava. artemije niti u jednom trenutku nije spominjao istinsku crkvu i namjere da takve gradi, ili se takvim pridružuje, osim ako ne znaš za neke, onda bi ih trebalo postaviti na uvid. Slucajnost ili...???? Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 То се и ја питам а одговора нема 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Рећи ћу само још ову ствар на овој теми. Јуче ујутро кад сам се пробудио, схватио сам колико ми је заправо жао Артемија. Не зато што је остао без чина - рекао сам већ неколико пута (и јутрос у емисији) да неко ко није спреман да се одрекне функције у сваком тренутку не заслужује ни да је има - већ зато што је очигледно очекивао да ће имати подршку верника и монаштва тамо где је хтео да упадне, а испоставило се да нема. Због тога што је допустио да му неки људи око њега зарад неких својих интереса замажу очи, што је допустио да искористе његове слабости, и што је себи дозволио да га те слабости надјачају. И иако се успех епископа никако не мери по броју замонашених људи, и иако многи сматрају (укључујући и мене заправо) да му је џаба колико је људи замонашио, ако се понашају као ови хајдуци око њега - не смемо заборавити да је та група монаха (и бивших монаха) заправо у мањини у односу на целокупан број монаха којима је он духовни отац, и да је већина тих људи заправо један врло блистав пример православног монашког живота. Стога се искрено надам да ће Артемије имати снаге да спозна ко му је заиста непријатељ и измири се са браћом с којом се завадио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Тужилаштво о Артемију Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао да је тужилаштво упутило захтев полицији за прикупљање потребних информација, поводом кривичне пријаве против бившег владике Артемија. Прво основно јавно тужилаштво у Београду упутило је полицији захтев за прикупљање потребних информација, поводом кривичне пријаве против бившег владике Артемија, изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић. Зорић је рекао да је републички јавни тужилац Загорка Доловац одредила Прво основно јавно тужилаштво да поступа у преткривичном поступку који је покренут против Артемија. "Очекујемо да ће врло брзо после прикупљених информација и обавештења Тужилаштво моћи да донесе одлуку у овом предмету", рекао је Зорић агенцији Бета. Зорић није могао да наведе за шта се Аретмије терети кривичном пријавом, јер је, како је рекао, у току преткривични поступак. Сабор Српске православне цркве у петак је рашчинио владику Артемија и вратио га у ред монаха. Против њега и групе монаха из његовог окружења поднете су и кривичне пријаве, због упада у манастире на подручју Рашко-призренске епархије. Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је, у суботу, да је кривична пријава против Артемија прослеђена Тужилаштву. Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Тужилаштво о Артемију Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао да је тужилаштво упутило захтев полицији за прикупљање потребних информација, поводом кривичне пријаве против бившег владике Артемија. Прво основно јавно тужилаштво у Београду упутило је полицији захтев за прикупљање потребних информација, поводом кривичне пријаве против бившег владике Артемија, изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић. Зорић је рекао да је републички јавни тужилац Загорка Доловац одредила Прво основно јавно тужилаштво да поступа у преткривичном поступку који је покренут против Артемија. "Очекујемо да ће врло брзо после прикупљених информација и обавештења Тужилаштво моћи да донесе одлуку у овом предмету", рекао је Зорић агенцији Бета. Зорић није могао да наведе за шта се Аретмије терети кривичном пријавом, јер је, како је рекао, у току преткривични поступак. Сабор Српске православне цркве у петак је рашчинио владику Артемија и вратио га у ред монаха. Против њега и групе монаха из његовог окружења поднете су и кривичне пријаве, због упада у манастире на подручју Рашко-призренске епархије. Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је, у суботу, да је кривична пријава против Артемија прослеђена Тужилаштву. ovaj put nisu napisali da će reakcija "biti jeziva". a i da jesu, njega ne mogu time zaplašiti! više od toga ga sigurno uznemirava šta se sve to servira narodu i sva ta medijska kampanja.ali, kao što neko reče mišljenje javnog mijenja će se promjeniti čim se promjeni i vlast. ova akceleracija u dejstvu politke i medija je ipak neprirodna, tako da sve to u stvari ne bi trebalo dugo da traje. kao što su i ekstremno diktatorski režimi nestabilni i brzo padaju. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Кад икад сам ја претпоставио да исти сценарио следи и владику Никанора па онда и остале...можда се и тамо појаве неки Виловски stadaradim Него ја гарантујем да у свакој Епархији има лопова и по тој логици треба све Епископе пензионисати, јер су наводно одговорни за њих 1000000001010 То је моја констатација. Видећемо ово у вези владике Никанора...ја сам убјеђен да он најкасније за годину-две неће више бити активан владика Епархије банатске. Видећемо који ће бити разлози (за мене 100% политички, јер владика Никанор,као ни један други,не исповеда јерес). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богојевић Написано Новембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2010 Рећи ћу само још ову ствар на овој теми. Јуче ујутро кад сам се пробудио, схватио сам колико ми је заправо жао Артемија. Не зато што је остао без чина - рекао сам већ неколико пута (и јутрос у емисији) да неко ко није спреман да се одрекне функције у сваком тренутку не заслужује ни да је има - већ зато што је очигледно очекивао да ће имати подршку верника и монаштва тамо где је хтео да упадне, а испоставило се да нема. Због тога што је допустио да му неки људи око њега зарад неких својих интереса замажу очи, што је допустио да искористе његове слабости, и што је себи дозволио да га те слабости надјачају. И иако се успех епископа никако не мери по броју замонашених људи, и иако многи сматрају (укључујући и мене заправо) да му је џаба колико је људи замонашио, ако се понашају као ови хајдуци око њега - не смемо заборавити да је та група монаха (и бивших монаха) заправо у мањини у односу на целокупан број монаха којима је он духовни отац, и да је већина тих људи заправо један врло блистав пример православног монашког живота. Стога се искрено надам да ће Артемије имати снаге да спозна ко му је заиста непријатељ и измири се са браћом с којом се завадио. 1000000001010 Бог очекује од нас, очекују и свети преци наши, да увек поступамо као народ Божији, као људи свесни, који знају шта раде јер има и оних који то не знају, по речи Господњој са крста за оне злочинце који су се под крстом ругали Њему, а Он се молио Оцу: "Оче опрости им, не знају шта раде". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука