Јаков. Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Da znaš da sama scena nije smešna, ali valjda onaj impuls održanja kao što nekad na sahrani ljudi počnu valjda iz neke potrebe da se osete i sami živim, da se šale ili tako neke tada baš ne primerene stvari. Ako nekog vređa moj komentar na scenu, oprostite, nije to namera Zaista mi to nije palo na pamet, nego mnogo bedačenja pa valjda i ja hoću da se trgnem da me ne obuzme gatu Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Da znaš da sama scena nije smešna, ali valjda onaj impuls održanja kao što nekad na sahrani ljudi počnu valjda iz neke potrebe da se osete i sami živim, da se šale ili tako neke tada baš ne primerene stvari. Ako nekog vređa moj komentar na scenu, oprostite, nije to namera Zaista mi to nije palo na pamet, nego mnogo bedačenja pa valjda i ja hoću da se trgnem da me ne obuzme gatu Ма не вређам се , нисам тако лако увредљиве природе, него само констатујем да не могу да се смејем и плачем истовремено. Бар не још увек ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ali ajde sad malo da budemo realni. Kako SA Sabor sve sto je u vezi Vladike Artemija (nemojte misliti da ga branim) daje saopstenja za javnost, a za ove po meni ozbiljnije stvari ne. Slozicete se da je ovo ozbiljnije od toga da li je neki vladika proneverio novac ili ne. Taj isti Irinej Bulovic, koji iznosi ta saopstenja, sluzi sa Rimokatolicima i to ne bas tako retko. Cak su bili snimci i na TV Vojvodini. To sam gledala dok jos nisam ni cula za rec ekumenizam i nisam znala sta znaci, pa sam se zgrozila. Molim da mi oprostite na mešanju u ovom teškom času za SPC, za koji se nadam da će ipak uz Božiju pomoć biti rešen na najbolji način, ali želim samo da vam kažem da NIKAD ni jedan vaš arhijerej nije SLUŽIO sa nama. Ako ih vidite na slikama sa liturgije, oni su SAMO gosti, kao što na našim liturgijama može biti prisutan ko god to želi (naravno, veoma dragi i uvaženi gosti). Nikada ih, posebno ovde u Srbiji, ni mi ne bi želeli da dovedemo u probleme sa takvim stvarima. Dakle, još jednom: NIKADA ni jedan vaš vladika (ali ni sveštenik) nije sasluživao sa nama. Možda se po koji put prekrste kad pomenemo Svetu Trojicu, možda sami za sebe izmole Oče naš, ali to je sve.ма ти си римокатолички плаћеник, ништа ти не верујемо kriminalacпс. шалим се наравно, врло сам ти захвалан за овај коментар. време је неким људима мало да се разбију илузије које су им натрпали у главу злехуди језици 0110_hahaha 1204_drink 1204_drink клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане.Амин. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 И мени нешто није јасно: Он је у расколу а монах је СПЦ. То баш и није јасна еклисиологија? Може ли неко на ово да одговори? Како неко може бити и формалнио и неформално у расколу, па макар био монах у СПЦ? Или јесте у Цркви или није... Дакле, у свему овоме можемо рећи да о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане. na zvaničnim saopštenjima je pisalo da sve što poduzima +artemije (podrazumjevajući i liturgiju jutarnju valjda)jeste neblagodatno. tada još nije niti bio zvanično raščinjen. sada kada je monah je i u raskolu i ponaša se kao sektaš! oni koji mogu plakati na ovo, po meni pokazuju pravu emociju. Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ја бих волео да неко паметан мени одговори на ово питање које сам поставио. Рекох, потпуно ми није јасно како је неко у расколу (или формално или неформално) а заправо је монах СПЦ како је то сада бивши епископ Артемије? Дакле, он није у расколу и то Црква сада сведочи. Зато треба умножити молитве и да сутра сви заједно поменемо о. Артемија и монаштво у Литургији, да се примири и да добије манастир где ће се скрасити и где неће позивати људе у безизлазне ситуације, у каквој су сада. Приличи ли монасима да живе у хотелима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ali ajde sad malo da budemo realni. Kako SA Sabor sve sto je u vezi Vladike Artemija (nemojte misliti da ga branim) daje saopstenja za javnost, a za ove po meni ozbiljnije stvari ne. Slozicete se da je ovo ozbiljnije od toga da li je neki vladika proneverio novac ili ne. Taj isti Irinej Bulovic, koji iznosi ta saopstenja, sluzi sa Rimokatolicima i to ne bas tako retko. Cak su bili snimci i na TV Vojvodini. To sam gledala dok jos nisam ni cula za rec ekumenizam i nisam znala sta znaci, pa sam se zgrozila. Molim da mi oprostite na mešanju u ovom teškom času za SPC, za koji se nadam da će ipak uz Božiju pomoć biti rešen na najbolji način, ali želim samo da vam kažem da NIKAD ni jedan vaš arhijerej nije SLUŽIO sa nama. Ako ih vidite na slikama sa liturgije, oni su SAMO gosti, kao što na našim liturgijama može biti prisutan ko god to želi (naravno, veoma dragi i uvaženi gosti). Nikada ih, posebno ovde u Srbiji, ni mi ne bi želeli da dovedemo u probleme sa takvim stvarima. Dakle, još jednom: NIKADA ni jedan vaš vladika (ali ni sveštenik) nije sasluživao sa nama. Možda se po koji put prekrste kad pomenemo Svetu Trojicu, možda sami za sebe izmole Oče naš, ali to je sve.ма ти си римокатолички плаћеник, ништа ти не верујемо пс. шалим се наравно, врло сам ти захвалан за овај коментар. време је неким људима мало да се разбију илузије које су им натрпали у главу злехуди језици 0409_feel 0304_smile4 0304_smile4 наравно да је римокатолички плаћеник , па сигурно га не издржавају православни парохијани... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 И мени нешто није јасно: Он је у расколу а монах је СПЦ. То баш и није јасна еклисиологија? Може ли неко на ово да одговори? Како неко може бити и формалнио и неформално у расколу, па макар био монах у СПЦ? Или јесте у Цркви или није... Дакле, у свему овоме можемо рећи да о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане. na zvaničnim saopštenjima je pisalo da sve što poduzima +artemije (podrazumjevajući i liturgiju jutarnju valjda)jeste neblagodatno. tada još nije niti bio zvanično raščinjen. sada kada je monah je i u raskolu i ponaša se kao sektaš! oni koji mogu plakati na ovo, po meni pokazuju pravu emociju. Timjančice,liturgija mu je bezblagodatna i protivna Bogu jer je bivši vladika neposlušan i služi nasuprot zabrani!A ti budi poslušna svojoj Crkvi pa prestani pisati krstić pored njegovog imena! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 о. Артемије није у расколу јер је и даље у СПЦ и дај Боже да тако и остане.Амин. Није у расколу, али јесте на путу раскола ако се не покаје. Расколник ће бити, не дај Боже, онда када га Црква одлучи из заједнице а он оде у неку "истинску цркву", или на други начин игнорише одлуке Цркве (настави да себе сматра епископом, те да оснива некакву паралелну епархијску власт - е то је онда раскол). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 По добијању званичног дописа САС-а садашњи о. Артемије треба да беспоговорно поступи по акту, зар не? Да ли и даље он може да се врати у манастир Шишатовац а не да се потуцају по разноразним хотелима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 АНАТЕМА ЗА СВЕ ОНЕ ФОРУМАШЕ КОЈИ СЕ УСУЂУЈЕ ДА НАЗОВУ ЉУДЕ ИЗ КЛИРА ДА СУ РАСКОЛНИЦИ ИЛИ ЈЕРЕТИЦИ. 0409_feel 0304_smile4 0304_smile4 1405_love girls036 crvenilo t5511ма наааааааааајбоље да ти имаш власт да удаљујеш из Цркве. ТО значи анатема, а не проклетство или клетва 0442_feel а немаш ни то право да изричеш, и то ти није дао Бог јер је свим православнима узео право да се куну у нешто или некога да куну. то је суд, изрицати клетву, и тиме ће нам се судити ако то радимо. исто као што су судили артемити свима живима, па им се тако и вратило јер су они уствари такви. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Da li se zna ima li bivših narkomana iz rehabilitacionog centra Crna Reka ,među ovim sadašnjim monasima koji idu sa bratom Artemijem!нема, они су сви до једног остали верни Цркви.као и оци који су задужени за центар. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 По добијању званичног дописа САС-а садашњи о. Артемије треба да беспоговорно поступи по акту, зар не? Да ли и даље он може да се врати у манастир Шишатовац а не да се потуцају по разноразним хотелима? Требало би да је тако. Међутим, ја мислим даће покренути и кривични поступак против њега због оне хајдучије јуче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да се човек прекрсти и левом и десном... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 По добијању званичног дописа САС-а садашњи о. Артемије треба да беспоговорно поступи по акту, зар не? Да ли и даље он може да се врати у манастир Шишатовац а не да се потуцају по разноразним хотелима? Требало би да је тако. Међутим, ја мислим даће покренути и кривични поступак против њега због оне хајдучије јуче. још само треба да га стрпају у затвор... мишљења сам да ако отац Артемије не буде прави додатне "проблеме" Црква можда и буде благонаклона и као што рече један од браће изнад да се нађе манастир и братство за оца Артемија... Господу се молим да не дође до најгорег тј да уђе ДИРЕКТНО у раскол а они секташи од одног скинхеда Акакца би једва дочекали... Слава Богу на висинама и на земљи мир међу људима добра воља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука