Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Отац Артемије је канонски монах СПЦ, а Акакије је анатемисани расколник и члан секте. То ти кажеш...прелистај тему и видећеш колко људи каже да је отац Артемије секташ. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Оптужен је од стране Патријарха за ширење "расколничког менталитета", то није исто што и "секташ" јер се још увијек није званично одвојио од СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Оптужен је од стране Патријарха за ширење "расколничког менталитета", то није исто што и "секташ" јер се још увијек није званично одвојио од СПЦ. Докажи то...јер доказ само зато ако неко од владика тако каже?Није Мени треба снимак гдје је то свети Павле рекао, или пак да је написао у његовим дјелима. Нисам од оних који слепо верују владикама само зато што су владике. (Али свакако их поштујем). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ти да си Србин као што глумиш ти би гајио више поштовања према своме Патријарху. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ти да си Србин као што глумиш ти би гајио више поштовања према своме Патријарху. А ко каже да не гајим?Мени су само докази потребни...ако их имаш, сервирај ми. Него ево погледајте како се расколници (они прави Акакијевци) радују нашој пропасти: "Вести су охрабрујуће. Ми се молимо да владика Артемије стане на ноге исповедништва истинског православља. Ми недостојне смо на себи осетиле страхоту прогона како физичких тако и оних вербалних (секташи, расколници, акакијевци, псеудозилоти...). Наша настојатељница мати Ефросинија је "одлучена" од њихове СПЦ и "размонашена" те се на такав начин солидаришемо са нашом браћом и сестрама - монаштвом које следи владику Артемија. У нади да ћемо једног дана бити заједно у Српској Истински Православној, истински антиекуменистичкој и истински Светосавској Цркви шаљемо нашу молитвену и моралну подршку свим прогоњенима браћи и сестрама на челу са владиком Артемијем. Да вам Господ Сведржитељ да снаге да започету борбу завршите онако како треба и до краја! Сестринство манастира Нови Стјеник" Шта смо ми као СПЦ дозволили да нам се расколници ругају...срамота. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Какви докази? Отвори званични сајт СПЦ и прочитај саопштења Патријаха и Сабора у којем стоји да се осуђује "расколничко понашање" оца Артемија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Ти да си Србин као што глумиш ти би гајио више поштовања према своме Патријарху. Ја би био задовљан да сте сви ви поштовали владику Артемија као што ја поштујем Патријарха Иринеја. Неби онда ни једна увреда пала. Наведи ми када сам ја рекао да је Патријарх расколник (док са ваше стране долазе такве оптужбе на о. Артемија)? Размисли мало о томе. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Шта смо ми као СПЦ дозволили да нам се расколници ругају...срамота. Не би било добро када би нас расколници хвалили. Зато, не секирај се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Шта смо ми као СПЦ дозволили да нам се расколници ругају...срамота. Ma не бригај за расколнике. Не би били расколници када се не би ругали. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Какви докази? Отвори званични сајт СПЦ и прочитај саопштења Патријаха и Сабора у којем стоји да се осуђује "расколничко понашање" оца Артемија. Јер то значи да је он расколник, тј ван Цркве? Немој се ти мешати брате, уопште нисам на тебе ни мислио...али има овдје ликова који су о. Артемија отписали већ код Акакија и то је неправедно. Хвала на разумевању. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да ли се правиш глуп или шта? Бити расколник и имати расколнички менталитет теби је исто? И престани више са тим менталитетом "ми" и "ви", тај менталитет је управо расколнички. А в.Артемија којег вјероватно ниси у животу ни срео, а код којег сам се исповиједао и причешћивао не можеш ни у три живота више вољети и поштовати од мене, тако да прекини да лупеташ без икаквог смисла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 i ko je to otpisao vladiku artemija.... ajd kaži nam.... on je raščinjen,čoveče...opasulji se.... i šta se opterećuješ time ko šta kaže ... kao da će to nešto da promeni.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 nego... šta milite o ovome https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9764.msg294344.html#msg294344 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Новембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Да ли се правиш глуп или шта? Бити расколник и имати расколнички менталитет теби је исто? И престани више са тим менталитетом "ми" и "ви", тај менталитет је управо расколнички. А в.Артемија којег вјероватно ниси у животу ни срео, а код којег сам се исповиједао и причешћивао не можеш ни у три живота више вољети и поштовати од мене, тако да прекини да лупеташ без икаквог смисла. Видим ко га поштује... 1405_love Када кажем "ви" мислим на ЖРУовце (односно на ваше ставове према о. Артемију). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Новембар 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 20, 2010 Човјече, као прво могу ћале да ти будем по годинама, као друго лично познајем о.Артемија од времена кад си се родио и још једном те молим да престанеш више са шупљим причама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука