Jump to content

Бивши епископ Артемије и његова герила !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мало духовне музике у овим временима нам добро дође

Истина је само једна владика Артемије

Владика Артемије- АКСИОС

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Aаа?  0442_feel Спрдаш ли се?

Још је он канонски владика, не заборави то...

За мене је он достојан као и све владике наше Свете Цркве...видим за неке је он већ покојни владика eheeeej

Подели на овим сајтовима

Aаа?  0442_feel Спрдаш ли се?

За мене је он достојан као и све владике наше Свете Цркве...видим за неке је он већ покојни владика eheeeej

Не заборављам, али мислим да ови тренуци нису баш најсветлији и тешко би се могло рећи достојни једног владике...

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Aаа?  0705_read Спрдаш ли се?

За мене је он достојан као и све владике наше Свете Цркве...видим за неке је он већ покојни владика poklon

Не заборављам, али мислим да ови тренуци нису баш најсветлији и тешко би се могло рећи достојни једног владике...

šta ćeš momci su danas izgleda prezauzeti... :drugarstvo:

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

šta ćeš momci su danas izgleda prezauzeti... poklon

А добро, испуцали смо се синоћ. Сад мало одмора.  :drugarstvo:

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Па браћо моја драга нисам ја крив што ми је квоцијент интелигенције негдје око 150 spavanje2

:cheesy:

Deljeno sa 3 minimum. :cheesy:

smej.gif smej.gif smej.gif

Usput, Semberac, na srpskom se kaže koeficijent. ;)

Подели на овим сајтовима

Данас ће сасвим сигурно уклонити владику Артемија из Цркве. Све је ово последица оног срамног разрешења и послушност страним амбасадорима, но сада је све касно.  spavanje2

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog!

Danas je najtragicniji dan u nasoj crkvi.Sta reci?

Veoma cenim i uvazavam +vladiku Artemija.Mislim da je to jedan castan +vladika,veliki duhovnik i revnitelj.Ali ovo sto se danas dogodilo(jos uvek ne mogu da poverujem da je to istina) je strasno.Razumem revolt i ogorcenost  casnog +vladike,ali ici u raskol....?Neka mi Gospod oprosti meni gresnoj i nedostojnoj na ovim recima,ali mislim da je sve ove dogadjaje trebao da prihvati smerno i molitveno.Jer kako drugacije nazvati ovu situaciju nego raskol-jer on i njegove pristalice nisu se pripojile nijednoj crkvi ni ruskoj ni grckoj da bi bile u kanonskom jedinstvu sa crkvom.Celim svojim bicem nadala sam se da do ovoga nece doci. Alo eto......

Na zalost mnogo se politike uvuklo u crkvene strukture.No toga je bilo i u doba komunizma a idanas je prisutno.

Nadala sam se da ce i SA Sabor pa i +patrijarh malo preispitati svoju odluku o zabrani  sluzenja liturgije +vladici Artemiju.No nema tolerantnosti ni popustanja ni sa jedne strane.Evo dokle nas je to dovelo.....Tragedija......

Zlotvori neka se smeju i likuju.Uspeli su u svojoj nameri.I opet nase nejedinstvo,nasa nesloga,nase teranje inata jedni drugima.....To nije ono cemu nas je ucio nas blazenopocivsi +patrijarh Pavle.Pomolimo se ,pre bilo kakve osude,za casnog +vladiku Artemija i svu njemu vernu nasu bracu i svestenstvo,ali i za sve nas,da nas Gospod sve dozove pameti ,da se pokajemo i povratimo jedinstvo nase svete Crkve!Gospode Isuse Hriste,sine Bozji,pomiluj i spasi  nas gresni i ojadjeni rod srpski i vrati jedinstvo nasoj svetoj Crkvi!

Подели на овим сајтовима

Sad nesto prelistavam temu, i vidim kako se eto mnogi od vas ovde cude sta se to zbiva...

Zapamtite - ovo nije stanje samo u ERPiKiM, nego u vecem delu nase Crkve...

Zagledajte se malo u svoju okolinu, pa izbrojte koliko samo "artemija" ima oko vas... mnogo je onih koji su svakodnevno u raskolu sa samim sobom, sto se vere tice - i medju narodom, a narocito medju svestenstvom... otuda, ovakve pojave su matematicka posledica jednog prethodnog stanja...

To sto se bas sad tamo prelomilo je samo jedna mogucnost koja se ostvarila, potencijalnih zarista ima jos...

A otkud to sve?

Moje misljenje: iz prostog razloga sto se danas vera svela na deklarativno ili statisticko izjasnjavanje, na formalisticko sluzenje bozanstvenih sluzbi, na ... ... ...

Pogledajte samo na najnovije dogadjaje - u nekoliko eparhija vladike su insistirale na otvaranju oltarskih dveri i glasnom citanju molitava...

Gde je plod tog postupka? Sta smo dobili osim vece promaje?

Vracanje formalno ispravnim liturgickim obrascima ne donosi nista, ako se s ljudima ne radi non-stop!...

A ocigledno se ne radi...

Da budemo nacisto - cast velikim izuzecima - pastirski rad je zamro, ugasio se, Crkva se, nemarom sluzecih, svela na servis, na ustanovu, pa otuda polako isplivavaju problemi kao i ovaj sad...

Sto se tice ovog konkretnog slucaja sa vl. Artemijem - djavo uvek prvo napada one koji se vise trude, to ne zaboravite...

Da nista ne valja ovo sto je uradio - nista ne valja, bas ni malo, ali je postalo valjda jasnije da imamo mnogo toga da drasticno menjamo ako cemo dalje napred...

A za sav njegov dosadasnji trud i napor, za svu dobrotu koju je ikad pokazao i ucinio - da ga Bog urazumi na vreme, i vrati Crkvi koja ga je rodila...

Nase je da se sad Bogu molimo neprestano za njega i ljude koji ga slede, ne zaboravite da sila molitve mrtve podize, a kamoli nesto manje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne. Sve je ovo posledica njegove dugogodišnje samovolje.

Да се ово десило за време патријарха Павла неби ни помислио да критикујем...али чим се упокојио патријарх одмах се почело са овим стварим, јел то случајно?Зато је и било оних који су желели да живог патријарха Павла сахране, али им то Дух Свети није допустио.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свака сличност + Артемија и светог Нектарија је овога пута заиста смешна!

Они су га стално упоређивали са Светитељем али овога пута су се баш прешли!

Светац је остао веран Цркви до краја свог живота и све је претрпео , док + Артемије такву слику није показао , примером светог Нектарија!

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog!

Danas je najtragicniji dan u nasoj crkvi.Sta reci?

Veoma cenim i uvazavam +vladiku Artemija.Mislim da je to jedan castan +vladika,veliki duhovnik i revnitelj.Ali ovo sto se danas dogodilo(jos uvek ne mogu da poverujem da je to istina) je strasno.Razumem revolt i ogorcenost  casnog +vladike,ali ici u raskol....?Neka mi Gospod oprosti meni gresnoj i nedostojnoj na ovim recima,ali mislim da je sve ove dogadjaje trebao da prihvati smerno i molitveno.Jer kako drugacije nazvati ovu situaciju nego raskol-jer on i njegove pristalice nisu se pripojile nijednoj crkvi ni ruskoj ni grckoj da bi bile u kanonskom jedinstvu sa crkvom.Celim svojim bicem nadala sam se da do ovoga nece doci. Alo eto......

Na zalost mnogo se politike uvuklo u crkvene strukture.No toga je bilo i u doba komunizma a idanas je prisutno.

Nadala sam se da ce i SA Sabor pa i +patrijarh malo preispitati svoju odluku o zabrani  sluzenja liturgije +vladici Artemiju.No nema tolerantnosti ni popustanja ni sa jedne strane.Evo dokle nas je to dovelo.....Tragedija......

Zlotvori neka se smeju i likuju.Uspeli su u svojoj nameri.I opet nase nejedinstvo,nasa nesloga,nase teranje inata jedni drugima.....To nije ono cemu nas je ucio nas blazenopocivsi +patrijarh Pavle.Pomolimo se ,pre bilo kakve osude,za casnog +vladiku Artemija i svu njemu vernu nasu bracu i svestenstvo,ali i za sve nas,da nas Gospod sve dozove pameti ,da se pokajemo i povratimo jedinstvo nase svete Crkve!Gospode Isuse Hriste,sine Bozji,pomiluj i spasi  nas gresni i ojadjeni rod srpski i vrati jedinstvo nasoj svetoj Crkvi!

Мудре речи сестро драга, слажем се са тобом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...