Jump to content

Iskrene cestitke-za praznik Kurban Bajram

Оцени ову тему

Препоручена порука

Takodje i od mene čestitke. :(

:cheesy3: Придружујем се, још једном, честиткама  bendoff

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Takodje i od mene čestitke. 319.gif

:cheesy3: Придружујем се, још једном, честиткама  bendoff

bendoff :(:) :) :) :) :) :) mense0198626478946378946 mense0198626478946378946 mense0198626478946378946 mense0198626478946378946 mense0198626478946378946 hvala hvala hvala hvala hvala amin-nas amin-nas amin-nas amin-nas amin-nas oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee oleeeee
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić pročitao je juče u Bajrakli džamiji u Beogradu Bajramsku poslanicu, poželevši vernicima, u ime Islamske zajednice Srbije, blagoslovene i srećne dane Ramazanskog bajrama. Ali, svega nekoliko minuta posle čitanja poslanice i upućivanja poruka razumevanja i ljubavi, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić oštro je kritikovao ministre u Vladi Srbije Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina da se mešaju u pitanja Islamske zajednice u Srbiji, navodeći da time pokazuju da žele da budu muftije ili reis u Srbiji.

– Ova dva naša muslimana koji su u srbijanskoj vladi, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, mešaju se u pitanja islamske zajednice – rekao je Jusufspahić.

Zašto se juče, na radosni dan, koji muslimani nazivaju i danom „položenog ispita”, umešala politika? Mustafi Jusufspahiću je, kako je pojasnio, zasmetalo prisustvo pomenutih ministara skupu islamskih zajednica u Istanbulu.

Prema njegovim rečima, u Istanbulu su bili „i reis bosanski i neki ministri ovde, u srbijanskoj vladi, kojima bi trebalo da damo ovu kapu, pošto očigledno hoće da budu muftije i reis”.

Jusufspahićje dodao kako u Istanbulu nije bio predstavnik Islamske zajednice Srbije (IZS), te da se u Turskoj o srpskoj islamskoj zajednici neće govoriti i o njoj dogovarati.

– Neće se o Islamskoj zajednice Srbije dogovarati ni u Bosni, niti će se o Islamskoj zajednici BiH dogovarati u Srbiji. Želimo svoj našoj braći blagoslovene bajramske dane i želimo da se što pre sastanemo i pričamo o nekim drugim stvarima koje treba rešavati, a ne o onima koje su rešene – rekao je muftija.

Jusufspahić je još i kazao da IZS ima svoj islamski put „koji nama kreće iz ove beogradske, srbijanske ulice”.

– Ne počinje nam put iz Ankare, Istanbula niti iz Sarajeva...Svakome želimo dobro – istakao je muftija i dodao da on na taj skup nije bio pozvan ni 1996. godine, ni nakon raspada Jugoslavije.

Međutim, ispostavilo se da je Rasim Ljajić bio pozvan na pomenuti skup o kojem je govorio Jusufspahić, ali da na tom skupu islamskih zajednica u Istambulu – nije prisustvovao!

– To je elementarna stvar, pa je otuda sve ostalo besmislica.Ja sam, dakle, pozvan, ali tamo nisam otišao. Pre nego što čovek bilo šta kaže – a posebno verski čovek – morao bibar da bude elementarno informisan o temi o kojoj govori – ironično je prokomentarisao optužbe Jusufspahića, „jedan od muslimana u Vladi Srbije”.

– Nemam nikakve ambicije, i to sam sto puta rekao i Jusufspahiću, da ne želim na bilo koji način da se bavim islamskom zajednicom. Njegov problem nisam ni ja ni Ugljanin. Njegov problem se zove Muamer Zukorlić. Mislim da svima njima, i jednoj i drugoj islamskoj zajednici, odgovara ovaj dualizam. Oni se hrane zahvaljujući jedni drugima. Ovi u Beogradu pričaju da su brana za Zukorlića i njegov ekstremizam, a Zukorlić ide po svetu i priča da je on jedini autentički zastupnik islama, jer su svi drugi izdajnici. I tako opstaju i jedni i drugi – ukazao je Rasim Ljajić.

Ministar Sulejman Ugljanin nije želeo za naš list da komentariše optužbe Muhameda Jusufspahića. On je izabrao da ćuti, pa samo može da se nagađa da li je bio na skupu na Bosforu.

– Bog nam je dao post kao most ka sebi, da prozremo, nazremo i sazremo, postom gledajući kroz prozore zrenja, ne kroz ogledala sebičenja –naglasio je muftija Jusufspahić u Bajramskoj poslanici. Da li su svi akteri jučerašnje debate razumeli ovu poruku i položili ispit?

Aleksandar Apostolovski

Подели на овим сајтовима

Да ли се ви који сте честитали заиста радујете зато што муслимани славе?

Ово ме подсећа на причу коју је испричао један вероучитељ. Наиме, он је живео у САД и присуствовао је некој конференцији у којој су учествовали представници разних религија. И тако ти Амери разних вероисповести су се упознавали на коктелу.

X - Које си ти вере?

Y - Католичке.

X - Ааа, good for you!

X - Које си ти вере?

Z - Православне.

X - Aaa, good for you!

X - Које си ти вере?

I - Протестантске.

X - Ааа, good for you!

X - Које си ти вере?

J - сатанске.   (и они су присуствовали тој конференцији)

X - Ааа, good for you!

Наравно, не поредим ислам и ово последње, него питам да ли је то тај good for you (уз намештен осмех) став.
Ако је неког увредила ова прича, извињавам се (уз намештен осмех :D, шалим се, стварно не бих никог да увредим).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...