Jump to content

Сабори - окупљања чланова форума

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

da li Vam se dopada ova ideja  

58 члановâ је гласало

1. 1. da li Vam se dopada ova ideja

• da
      46
    • ne
      3
    • mozda
      3
    • nemam stav
      2

Препоручена порука

• Гости

Хм... не знам да ли ћемо моћи да се организујемо за мај... ипак ће тада да буде велика гужва и ништа од неког интимнијег дружења...

Оно што могу да видим јесте да свакако сабор почне на ПБФ после испитног рока, да ту будемо на Литургији, апотом може варијанта у парку поред факса, да се дружимо разговарамо, попијемо о нешто...

Наравно, обавезна торта...

Подели на овим сајтовима

и тако скоро 40 дана не можемо да се договоримо ... ал реално не желимо, ил желимо да дођемо на готово.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1336776432' post='636227]

и тако скоро 40 дана не можемо да се договоримо ... ал реално не желимо, ил желимо да дођемо на готово.

Medo glupo je da se tradicija prekida :)

sledece nedelje telefon u ruke ,brojeve znas :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Да не би било као прошле године (сабор у време кад већини форумаша није одговарало) мислим да би било супер да се направи анкета око места и датума одржавања Сабора, да се види када и где већини форумаша одговара да Сабор буде.

Подели на овим сајтовима

Предлог 1 : Шта мислите о половини или крају јуна? ? Кажу метеоролози да ће бити велика жега у наредна два месеца, ни капи кише. Можда је боље да се састанемо пре тога, да бар мало можемо да будемо напољу у некој баштици?

Таман да студенти заврше са роковима.

Предлог 2: А да утврдимо два термина? За све оне који не могу да се уклопе са једним :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Људи, вечерас замало моја породица није изгорела у прастарој кући у којој живим тако да морам под хитно да тражим решење... док то не средим, не средим коначно најосновније потребе за породицу нећу моћи да вам помогнем око сабора форума.

У сваком случају, слажем се ако се договорите и место где би могли да се састанемо.

Подели на овим сајтовима

Људи, вечерас замало моја породица није изгорела у прастарој кући у којој живим тако да морам под хитно да тражим решење... док то не средим, не средим коначно најосновније потребе за породицу нећу моћи да вам помогнем око сабора форума.

У сваком случају, слажем се ако се договорите и место где би могли да се састанемо.

А је л` треба теби нека помоћ?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хвала пуно људи, али тешко да ви ту ишта можете помоћи. Ово када сам јутрос видео (наравно, имали смо невероватну срећу што је један осигурач спао, иначе би цела кућа планула), схватио сам да нас је једино Бог сачувао. Живим у најстаријој кући у селу, немајући могућност да то променим, али да вам не причам о томе... Влага које има на све стране, дошла је до ужасне инсталације која се упалила и горела:

http://minus.com/mR5oKai2y/

Дакле, мене не очекујте да ћу бити ове године организатор сабора, али поздрављам идеју да се организује.

Подели на овим сајтовима

Види, ја сам са струјом на прст у...мармеладу, па немој да се устручаваш.

Негде сам и говорио о мобама као нечем позитивном па ето прилике да се направи проба. Још два три јака (тибетанско говече) и један мајстор зидар и за викенд може свашта да се уради.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да не спемујемо тему па за крај да одговорим:

Не може то да се среди јер кућа у којој живим је стара 90 година. Крој је сасвим пропао и чека се дан да падне на главу. Нема плоча већ само трска која је у ужасном стању. Када сам се доселио у село, због ужасног стања куће живео сам удаљен око 3 километра од села са трудном супругом где нико не живи, ни људски пут није имао. Једино је поред тог кућерка било гробље... као у зони сумрака. После 5 месеци живота тамо, за то време смо успели да мало, бар унутра, средимо кућу. Толико смо новца имали. За кров нисмо могли ништа јер је то огроман посао, а пре крова требало је урадити плочу, заменити столарију, нову фасаду...но од тога није било ништа. За то време сам сређивао Цркву и почео градњу манастира који је при крају градње. За породицу и себе сам најмање размишљао јер сам све мислио да ће некада доћи крај овим мукама... међутим, овоме нема краја.

Сада да би могло да се ишта ради овде потребно је да се ја одселим. Но, то повлачи и друге проблеме. Проблеме свештеничке службе (потребно је да одем да пронађем кућу у граду) и проблеме финансија (парохија је најмања у намесништву и једна од 3-4 најслабијих у епархији). Тако сам сада у ужасном проблему којима нема краја. Најозбиљније размишљам да се повучем из било којег активног рада у мисији Цркве, јер колико сам до сада видео (а добро сам видео), то никога не занима претерано и све те приче углавном буду само флоскуле које се понављају чисто да се нешто говори. Просто, разочаран сам... гледам и ситуацију око Архиепископије огридске- нас који радимо на говору о свему томе гледају најблаже речено као пиле са три ноге, а мене вероватнио као замлату који нешто умишља и млати празну сламу.

Уосталом, доста сам тога рекао, не бих више о томе јер је моја супруга доживела тежак стрес, па хоћу да будем поред ње. Хвала свима који су спремни да помогну али нема потребе. Нека га... и онако сам изгубио вољу да ишта више радим на овом пољу... коме ће то бити на корист- видеће се.

Све ово никако не треба да осујете организовање да се окупљате и виђате и дружите, али искрено под оваквим околностима у којима радим и живим ја не желим да учествујем.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...