Justin Waters Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Зелена боја је доминантан мотиву исламу. Застава исламске заједнице у БиХ је зелене боје са белим полумесецом и звездом. Застава османског царства прије утемељења секуларне Турске, била јесита као данашња Турска, само са зеленом бојом уместо црвене. Зелена је главни мотив застава Саудијске Арабије, као и неких исламских земаља, попут Пакистана, Бангладеша. Зелено је врло кориштена боја код Бошњака у Босни. Зеленкасте куће, зелени називи улица, зелене џамије.... Зашто је зелено толико доминантно у исламу? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Зелена боја је доминантан мотиву исламу. Застава исламске заједнице у БиХ је зелене боје са белим полумесецом и звездом. Застава османског царства прије утемељења секуларне Турске, била јесита као данашња Турска, само са зеленом бојом уместо црвене. Зелена је главни мотив застава Саудијске Арабије, као и неких исламских земаља, попут Пакистана, Бангладеша. Зелено је врло кориштена боја код Бошњака у Босни. Зеленкасте куће, зелени називи улица, зелене џамије.... Зашто је зелено толико доминантно у исламу? Da zelena trava, zelene šume, zelena lubenica, tikva itd(ne zamjeri brate!) 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Зелена боја је доминантан мотиву исламу. Застава исламске заједнице у БиХ је зелене боје са белим полумесецом и звездом. Застава османског царства прије утемељења секуларне Турске, била јесита као данашња Турска, само са зеленом бојом уместо црвене. Зелена је главни мотив застава Саудијске Арабије, као и неких исламских земаља, попут Пакистана, Бангладеша. Зелено је врло кориштена боја код Бошњака у Босни. Зеленкасте куће, зелени називи улица, зелене џамије.... Зашто је зелено толико доминантно у исламу? Da zelena trava, zelene šume, zelena lubenica, tikva itd(ne zamjeri brate!) 0110_hahaha Па шта ћу замерити, него мислио сам да ћеш ти понудити, или неко други озбиљан одговор. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 U praksi Allahova Poslanika nošene su zastave različith boja, zelena crna itd.Tako da ima veze sa time. Kod nas muslimana mislim da je to u pitanju podsječanje na Tursku.A pitanje trebam malo dublje analizirati da bih ti , poštovani brate dao konkretniji odgovor! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Негдје сам прочитао да је наша застава на Косову (вјероватно неког од великаша или шта већ) била зелена! Можда су је у сјећање на своје претке у Босни прихватили као своју algabacaju Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Негдје сам прочитао да је наша застава на Косову (вјероватно неког од великаша или шта већ) била зелена! Можда су је у сјећање на своје претке у Босни прихватили као своју algabacajuJesil vo ti na slici? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 11, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 U praksi Allahova Poslanika nošene su zastave različith boja, zelena crna itd.Tako da ima veze sa time. Kod nas muslimana mislim da je to u pitanju podsječanje na Tursku.A pitanje trebam malo dublje analizirati da bih ti , poštovani brate dao konkretniji odgovor! Брате Енизе, што не поправиш својој аватар. Ја стално видим само квадарат, као да је мртав линк одакле вучеш слику. algabacaju Једном је један муслиман на форуму.хр, објаснио да је зелена на неки начин рајска боја. Наводио је једну суру из Курана као аргумент за ту тврдњу. У тој сури се помињу места у џенету, као некакви собичци у коме ће обитавати алахове слуге, и помињу се зелена узглавља као срестава за остварење удобности. Онда се он надовезао како ово није случајно, јер доказано је да је зелена боја са најмањом таласном дужином, најпогоднија за очи...дакле у принципу је објаснио да је зелена боја рајска боја. Е сад мени се ово твоје чини извјеснијим, да су врло чести зелени мотиви уствари овдје у Босни код нас и да је то подсећање на Турску. Нема потребе да су удубљујеш, није ово питање од неког значај. Мислим да си дао већ одогвор, а то је подсећање на Турску. Ma ok! Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 A što se tiče avatara i slike ma bolje mi je brate da je nemam nego da gledam neke slike koje su zaista flustrirajuče, ali to neko ne kuži! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Негдје сам прочитао да је наша застава на Косову (вјероватно неког од великаша или шта већ) била зелена! Можда су је у сјећање на своје претке у Босни прихватили као своју 0442_feelJesil vo ti na slici? Лично и персонално, јављам се из пећине негдје у Источној Босни, узео сам овај мт:с 3G модем, није скупо, и овако мало куцкам algabacaju Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Негдје сам прочитао да је наша застава на Косову (вјероватно неког од великаша или шта већ) била зелена! Можда су је у сјећање на своје претке у Босни прихватили као своју :group111:Jesil vo ti na slici?Лично и персонално, јављам се из пећине негдје у Источној Босни, узео сам овај мт:с 3G модем, није скупо, и овако мало куцкам algabacajuMa nije valjda, liči mi iskrenije da se javljaš negdje ispod zemlje kada malo bolje razmisliš, ali ta gospoda pored tebe jesu li to jataci? 319.gif 0442_feel dada algabacaju algabacaju algabacaju 0442_feel(šalim se) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Негдје сам прочитао да је наша застава на Косову (вјероватно неког од великаша или шта већ) била зелена! Можда су је у сјећање на своје претке у Босни прихватили као своју dadaJesil vo ti na slici?Лично и персонално, јављам се из пећине негдје у Источној Босни, узео сам овај мт:с 3G модем, није скупо, и овако мало куцкам 4chsmu1Ma nije valjda, liči mi iskrenije da se javljaš negdje ispod zemlje kada malo bolje razmisliš, ali ta gospoda pored tebe jesu li to jataci? 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol(šalim se) smej.gif smej.gif smej.gif Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Зелена боја. Да. Али која. Невезано за ислам. Истина је да је најпријатнија за очи, као позадина, нека тамнија нијанса зелене боје. Није чудо што су школске табле у тој боји, рецимо столови за стони тенис, раније боје војних униформи... Нека зелена са светлом нијансом (мислим да се то каже резедо) ме асоцира на неку агресивност и није толико пријатна. Зелена која вуче ка плавој, ми је супер и највише волим да носим мајице у тој нијанси. Уосталом покушајте да поставите као позадину на компјутерским програмима у којима често радите зелену (као боја школске табле нијансу) и видећете да много лакше радите. Сад што је то тако, има везе са спектром боја, где се налази тачно та варијанта зелене, итд..углавном нешто што је везано за дужицу ока. У хералдици поред црвене, плаве и беле, свакако најзаступљенија. Да опет ставим по страни муслиманске земље, на чијим заставама је често зелена као симбол ислама, ни италијанска, ни мађарска а камоли ирска или мексичка застава, не би биле то да нема зелене. Од фудбалских тимова свиђа ми се комбинација зелено и црно, какву рецимо имају фудбалери Трабзона или у шкотској не могу да се сетим ко сад (помозите кладионичари). А мислим да је неко у бившој Југославији исто имао такве боје од фудбалских клубова. Можда Тетово, Дубочица или неко од тих старих прволигаша. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Зелена боја је доминантан мотиву исламу. Застава исламске заједнице у БиХ је зелене боје са белим полумесецом и звездом. Застава османског царства прије утемељења секуларне Турске, била јесита као данашња Турска, само са зеленом бојом уместо црвене. Зелена је главни мотив застава Саудијске Арабије, као и неких исламских земаља, попут Пакистана, Бангладеша. Зелено је врло кориштена боја код Бошњака у Босни. Зеленкасте куће, зелени називи улица, зелене џамије.... Зашто је зелено толико доминантно у исламу? Zelena boja je bila boja koju je navodno nosio Muhamed. Ona je boja "proroka". Dalje zelena boja je boja raja, jer se u nekim surama u Kuranu raj opisuje punim zelenim baštama, te i da će "spašeni" da budu obučeni zlatnim ogrlicama i u zelenoj svili i zelenom brokatu. Zelena boja je, dakle, za Muslimane boja života, novog početka, sreće, nade, mira, bezbednosti i odmora, a pre svega boja proroka i rajske blagovesti. http://www.derislam.at/islam.php?name=Themen&pa=showpage&pid=112 Kad neće Muslimani da ti odgovore, moramo pak mi Hrišćani da se pozabavimo tim pitanjem. brokoli smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif brokoli brokoli brokoli brokoli brokoli brokoli brokoli Nekada učenik pretekne učitelja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 11, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2010 Učenik ne može nikad da pretekne učitelja, jer samo jedan je učitelj, a nebo mu je presto a zemlja podnožje nogama njegovim (Isa. 66, 1): http://de.academic.ru/pictures/dewiki/104/hubble_ultra_deep_field.jpg smej.gif Uf koliko li on ima metara kada mu je gore presto a na zemlji noge ufuufufufuf! smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука