Jump to content

Како се крстите???

Препоручена порука

Да ли се увек правилно прекрстите?

Да ли то чините превише брзо?

И још важније-да ли тада свесно изговарате: У име Оца и Сина и Светога Духа?

greengrin 4chsmu1 joooj

joooj greengrin greengrin

facenew22222222 facenew22222222 4chsmu1

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Да ли се увек правилно прекрстите?

Да ли то чините превише брзо?

И још важније-да ли тада свесно изговарате: У име Оца и Сина и Светога Духа?

greengrin klapklap klapklap

0409_feel 0405_feel 0405_feel

0120_angryy 0405_feel 0102_laugh

Да. Само ми често код левог рамена одлутају непослушни мали и домали прст! 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Trudim se da odradim kako treba a nekad i izbrzam, ali skoro i da negovorim U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Am lazy, good for nothing ...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

да, не, да.

на тежи начин сам научио шта је сила Крста и не шалим се са тиме.

али сам научио и да не замерам другима кад ''млатарају'', јер џаба и правилно ако нема из срца љубави према ближњем.

Подели на овим сајтовима

Једном је мог тату +Јован Пурић прекорео пред целом црквом речима :"Како се то крстиш?" И морао је да понови, лепо па тек да се причести. Тата ми је брзак, све нешто јури, једва га разумем док прича, морам да га успоравам. И лепо се крстио после тога неко време. Е онда је опет почео да убрзава, па му је пре 2 месеца свештеник рекао да се крсти као да "свира електричну гитару" . Опет је успорио, али ја се увек насмејем кад га у том тренутку погледам

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Трудим се. Једно време сам баш обраћао на то пажњу, па сам се извежбао. Иначе се некрстим никада нешто брзо.

Оно што је важно код осењивања крстом јесте да се наши људи често прекрсте кад чују нешто лоше, или неку глупост и то тада обично смандрљају, скоро као рефлексну радњу, често несвесни да су то учинили. И ја сам један од њих, па настојим да се решим тога. Не знам да ли је и код других народа то заступљено?

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Не могу да нађем онај видео клип где се +Амфилохије крсти са једним прстом  ekstra

Па кад не посећујеш "Ихтус"!  ekstra

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Трудим се. Једно време сам баш обраћао на то пажњу, па сам се извежбао. Иначе се некрстим никада нешто брзо.

Оно што је важно код осењивања крстом јесте да се наши људи често прекрсте кад чују нешто лоше, или неку глупост и то тада обично смандрљају, скоро као рефлексну радњу, често несвесни да су то учинили. И ја сам један од њих, па настојим да се решим тога. Не знам да ли је и код других народа то заступљено?

ekstra Ja sam to primetio kod mojih vršnjaka, uvek se krste kao da jure muve i to 3 puta.

Jel se krstite kad prođete pored Crkve ?

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Осењивање крсним знаком

Иако то углавном нико и не пита, примећујемо да наш народ често не зна ваљано да се прекрсти. Ево како то треба чинити …

Овде треба додати и правило осењивања крсним знаком оца Дамаскина из Манастира Грабовац, пренето по В. Јеротићу:

Увек прибран, у пуној свести, не приноси три прста Свете Тројице чак на раме као Руси, нити их сужавај као Срби.

Додирни чело, помишљајући на „шупљу главу“ своју, гордост ума, хладноћу разума, непотребно нагомилано знање у глави и замоли Оца са којим почињеш закрштавање да ти разбистри главу, УМ и читаву памет.

Пређи сад на ПУПАК којим си био везан и делимично остао везан за родитеље, за мајку најпре, за свој народ, своју прошлост, али си и даље везан за своје органе утробе и органе размножавања који су ти потребни, који ће ти Син очистити и упутити како да хармонично и на славу Бога функционишу.

Пређи сад на десну страну груди, додирни сису и замоли Светог Духа да ти омогући правилно дисање ПЛУЋА, самим тим и целог организма, да би удисање и издисање протицало ритмично са улажењем Духа у тебе, а онда излажењем и поклањањем духа ближњим.

Најзад заврши крштавање нешто снажнијим додиром леве сисе и речју Амин, омогући да све што молиш уђе како треба у твоје СРЦЕ, да се у њему све како ваља запечати.

izvor:

http://crkvauobrenovcu.rs/Odgovori/osenjivanje-krsnim-znakom

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Осењивање крсним знаком

Иако то углавном нико и не пита, примећујемо да наш народ често не зна ваљано да се прекрсти. Ево како то треба чинити …

Овде треба додати и правило осењивања крсним знаком оца Дамаскина из Манастира Грабовац, пренето по В. Јеротићу:

Увек прибран, у пуној свести, не приноси три прста Свете Тројице чак на раме као Руси, нити их сужавај као Срби.

Додирни чело, помишљајући на „шупљу главу“ своју, гордост ума, хладноћу разума, непотребно нагомилано знање у глави и замоли Оца са којим почињеш закрштавање да ти разбистри главу, УМ и читаву памет.

Пређи сад на ПУПАК којим си био везан и делимично остао везан за родитеље, за мајку најпре, за свој народ, своју прошлост, али си и даље везан за своје органе утробе и органе размножавања који су ти потребни, који ће ти Син очистити и упутити како да хармонично и на славу Бога функционишу.

Пређи сад на десну страну груди, додирни сису и замоли Светог Духа да ти омогући правилно дисање ПЛУЋА, самим тим и целог организма, да би удисање и издисање протицало ритмично са улажењем Духа у тебе, а онда излажењем и поклањањем духа ближњим.

Најзад заврши крштавање нешто снажнијим додиром леве сисе и речју Амин, омогући да све што молиш уђе како треба у твоје СРЦЕ, да се у њему све како ваља запечати.

izvor:

http://crkvauobrenovcu.rs/Odgovori/osenjivanje-krsnim-znakom

Ja se krstim na rame  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...