Дејан Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Enize,ako se nešto zabrani,kao što je to slučaj u islamskim zemljama,onda se postavlja pitanje gde je tu sloboda! U islamskim zemljama i ako si ateista ili nisi musliman teško ćeš doći do alkohola! Moj brate je bio u Dubaiu a bluelite je kupovao ilegalno! Poznajem devojku koja radi u palati kraljevske porodice u Abu Dabiju,i recimo kad je post onda ni oni,radnici, nesmeju da jedu! Ona je nejačka pa su joj dali da može da popije vodu facenew22222222 Dakle univrzalna poruka hrišćanstva je ,sve nam je dozvoljeno ali nam nije sve na korist! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Enize,ako se nešto zabrani,kao što je to slučaj u islamskim zemljama,onda se postavlja pitanje gde je tu sloboda! U islamskim zemljama i ako si ateista ili nisi musliman teško ćeš doći do alkohola! Moj brate je bio u Dubaiu a je kupovao ilegalno! Poznajem devojku koja radi u palati kraljevske porodice u Abu Dabiju,i recimo kad je post onda ni oni,radnici, nesmeju da jedu! Ona je nejačka pa su joj dali da može da popije vodu Dakle univrzalna poruka hrišćanstva je ,sve nam je dozvoljeno ali nam nije sve na korist! Brate u islamu se tako sloboda ne definiše kada su u pitanju propisi ne relaciji čovjek -Bog.U vjerovanju je Allah rekao:Ko hoće da vjeruje neka vjeruje a ko neće nemora. Oni koji su izabrali vjeriovanje i odbacili nevjerovanje imaju program i zakon od Boga kojeg primjenjuju u svojim životima. Tako i pitanje slobode je regulisano.Čovjek je slobodan ukoliko želi biti musliman da čini sve što mu korist donosi i ne šeteti mu , i on bira hoće li ili neće ili koliko će činiti to.Dok Bog koji je stvortio čovjeka zna ono što mu šteti i ono što je loše za čovjeka zabranio mu je.Univerzalna poruka islama je nešto drugačija:A to je :Čovjek je slobodan da radi koliko0 hoće one stvari koje mu štetu ne čine i u njima mu je korist, a ono u čemu mu je šteta to mu je zabranjeno iz Milosti božije prema njemu a ne iz želje da se nad njim Bog iživljava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 dobro,naveo sam ti primere gde islam nameće svoja pravila i na ljude koji nisu muslimani! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 dobro,naveo sam ti primere gde islam nameće svoja pravila i na ljude koji nisu muslimani!To je apsurdno jer u islamu niko ne smije nikoga prisiliti da silom se pridržava nemusliman islamskog propisa.Tu ili ta laže ili radi kod nekog imbecila muslimana koji je najveći glupan iu prezentovanju svoje vjere drugima. A što se tiče alkohola u Saudiji je zabranjen i ja se slažem sa tim i ja bih ga zabranio.Brate to je po mojoj vjeri tako i tu nema rasprave. Dok recimo u Jordanu ima prodavnica koje alkohol drže.Vlasnici tih prodavnica su hriščani dok muslimanu nije dozvoljeno da drži prodavnicu u kojoj se drži alkohol. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 ne laže devojka sigurno,radi bre u emirates palas za kraljevsku porodicu! Ako niko nikog ne može prisiliti zašto onda islamske zemlje zabranjuju alkohol! Ja sam hrišćanin i baš bi zvekno jedno na onu vrućinu,kad ono cvrc,nije po šerijatu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 ne laže devojka sigurno,radi bre u emirates palas za kraljevsku porodicu! Ako niko nikog ne može prisiliti zašto onda islamske zemlje zabranjuju alkohol! Ja sam hrišćanin i baš bi zvekno jedno na onu vrućinu,kad ono cvrc,nije po šerijatu Štaš, pij limunadu.Kao dokaz istinotisti moje tvrdnje da u Jordanu nažalost ima prodavnica alkohola evo ti tekst i prevedi ga na googlu prevoditelju: أصدر وزير الداخلية الاردني نايف القاضي يوم الأربعاء تعليمات تقضي بإغلاق المطاعم خلال ساعات النهار بشهر رمضان وإغلاق متاجر بيع الكحول طيلة أيام الشهر الذي يتوقع أن يبدأ نهاية الأسبوع الجاري . وقالت وكالة الأنباء الرسمية ( بترا )ان وزير الداخلية أوعز للحكام الإداريين "بإغلاق جميع محلات بيع المشروبات الروحية في مناطقهم وعدم السماح بفتح المطاعم والمقاهي خلال ساعات النهار في شهر رمضان المبارك حفاظا على حرمة الشهر الفضيل ومراعاة لمشاعر الصائمين" . . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Свако јутро треба уз јутарње слатко и кафицу,обавезно попити једнан чокањ ракијице,али само један дневно,ни кап више...то је здраво за организам уопште.То практикујем одавно,по угледу на оца,и супер ми је! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Zašto Bog daje zemljotrese i cunamije? Zašto daje vulkanske erupcije? Zašto zemlja odjednom kliže i propada? Jel to Bog, SubhanAllah, nepravedan? Не бих баш рекао да Бог узрокује земљотресе, вулканске ерупције, и друге елементарне непогоде које проузрокују смрт људи. Реци ово пред неким атеистом и замрзиће Бога још више ако га је до тад иоле презирао. Тако не можеш представљати Божанско деловање, јер требао би бити јако духовно развијен како би могао да знаш шта је од Бога шта не до најмање појединости. Са сигурношћу можемо тврдити да су од Бога неприродне елементарне непогоде, какве су биле велики потоп или затирање Содоме и Гоморе сумпором са неба. То су изузеци. Вулкансе ерупције, земљотреси и остале непогоде ствар су природне активности које имају своје физичко објашњење. Некоме ко је јаке вере није проблем да верује ни да свака природна непогода има свој узрок у божанском десјтву, међутим они који су слаби овакве мисли колебају и удаљвају од вере. Друга ствар је што чак и ако би узели за сигурно да свака природна непогода има свој узрок у божанском дејству, то се не може изједначити са гурањем некога у грех од стране исте божанске активности. Јер неко може да изигне у земљотресу у потпуости праведан и покајан, а док други који изгине у греху, остаје у греху. Дакле начелно се може рећи да онај који је страдао у некој природној непогоди коју је чак изазвало божанско деловање, он може да се спасе, а онај који је гурнут у грех и тако заврши живот, како ће да се спасе? Зато је апсурдно сматрати како Бог некога гура у грех. То никако не стоји, јер Бог гура само у добро дело и искушава само у добром делу, а људска жеља искушава људе у злу и људска жеља гуре људе у погибао, никако свемилостиви и праведни Господ. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 ne laže devojka sigurno,radi bre u emirates palas za kraljevsku porodicu! Ako niko nikog ne može prisiliti zašto onda islamske zemlje zabranjuju alkohol! Ja sam hrišćanin i baš bi zvekno jedno na onu vrućinu,kad ono cvrc,nije po šerijatu Štaš, pij limunadu.Kao dokaz istinotisti moje tvrdnje da u Jordanu nažalost ima prodavnica alkohola evo ti tekst i prevedi ga na googlu prevoditelju: أصدر وزير الداخلية الاردني نايف القاضي يوم الأربعاء تعليمات تقضي بإغلاق المطاعم خلال ساعات النهار بشهر رمضان وإغلاق متاجر بيع الكحول طيلة أيام الشهر الذي يتوقع أن يبدأ نهاية الأسبوع الجاري . وقالت وكالة الأنباء الرسمية ( بترا )ان وزير الداخلية أوعز للحكام الإداريين "بإغلاق جميع محلات بيع المشروبات الروحية في مناطقهم وعدم السماح بفتح المطاعم والمقاهي خلال ساعات النهار في شهر رمضان المبارك حفاظا على حرمة الشهر الفضيل ومراعاة لمشاعر الصائمين" . . Veliki pozdrav za braću iz Jordana ,pozlatili se svi odreda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Свако јутро треба уз јутарње слатко и кафицу,обавезно попити једнан чокањ ракијице,али само један дневно,ни кап више...то је здраво за организам уопште.То практикујем одавно,по угледу на оца,и супер ми је! Svako neko svoje svjetonazore poštuje.Cjenim ljude koji imaju principe i koji ih se drže pa makar se razilazili sa mojim principima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Zašto Bog daje zemljotrese i cunamije? Zašto daje vulkanske erupcije? Zašto zemlja odjednom kliže i propada? Jel to Bog, SubhanAllah, nepravedan? Zato što su tvoja braća po svetoj knjizi izvukli svu naftu iz zemlje pa ostale prazne rupe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 један наш светитељ каже да се Бог не сме називати праведним - јер каква је правда да Бог помилује злонамерника и тиме га приведе к Себи? Јесте, медо не би био медо кад не би брундо. Брате мој, да ли су погрешили апостоли: У подношењу Божијем, да покаже правду своју у садашње време да је Он праведан и да правда оног који је од вере Исусове (Рим 3,26) Ако признајемо грехе своје, веран је и праведан да нам опрости грехе наше, и очисти нас од сваке неправде. (1 Јованова 1,9) Дечице! Нико да вас не вара: који правду твори праведник је, као што је Он праведан; (1 Јованова 3,7) Није тема, па ћу зато само кратко. Правда Божија није исто што и правда људска. Уствари правде нема него ли Божанске правде, јер људска је подложна фаличности. Дакако да је правда када помилује злонамерника, јер није помиловао зло у њему, него добро које је победило зло. Правда је то велика када Бог приводи себи путем покајања. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Свако јутро треба уз јутарње слатко и кафицу,обавезно попити једнан чокањ ракијице,али само један дневно,ни кап више...то је здраво за организам уопште.То практикујем одавно,по угледу на оца,и супер ми је! Svako neko svoje svjetonazore poštuje.Cjenim ljude koji imaju principe i koji ih se drže pa makar se razilazili sa mojim principima.Ма ја попијем тај један чокањ изјутра искључиво због здравља и ни због ког другог разлога,али заиста је тако...верујем старима и њиховом искуству...иначе,укус ракије ми је одваратан,веровали или не! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Новембар 8, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Свако јутро треба уз јутарње слатко и кафицу,обавезно попити једнан чокањ ракијице,али само један дневно,ни кап више...то је здраво за организам уопште.То практикујем одавно,по угледу на оца,и супер ми је! Svako neko svoje svjetonazore poštuje.Cjenim ljude koji imaju principe i koji ih se drže pa makar se razilazili sa mojim principima.Ма ја попијем тај један чокањ изјутра искључиво због здравља и ни због ког другог разлога,али заиста је тако...верујем старима и њиховом искуству...иначе,укус ракије ми је одваратан,веровали или не! Brate ja je ne bih probo ni u snu. :cmizdrenje: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Новембар 8, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2010 Свако јутро треба уз јутарње слатко и кафицу,обавезно попити једнан чокањ ракијице,али само један дневно,ни кап више...то је здраво за организам уопште.То практикујем одавно,по угледу на оца,и супер ми је! Svako neko svoje svjetonazore poštuje.Cjenim ljude koji imaju principe i koji ih se drže pa makar se razilazili sa mojim principima.Ма ја попијем тај један чокањ изјутра искључиво због здравља и ни због ког другог разлога,али заиста је тако...верујем старима и њиховом искуству...иначе,укус ракије ми је одваратан,веровали или не! Brate ja je ne bih probo ni u snu. :cmizdrenje: Откуд знаш? Шта ако си месечар и ноћу шљокаш ракичину? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука