CasaVode Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 ^ Slazem se sa ovim. Samo sto moram ipak dodati da ne mora da znaci da ce biti nesto lose ako otac odgaja cerku. Sve zavisi od odnosa izmedju nih i kako on vaspitava cerku, da otvoreno pricaju o tome. Mene je jednom jedan lekar prepao, ja 8. razred, razmisljam o prijemnom, jer se zaputih tamo, pa ne moze cika da me vozi, nego ce on. Ok, cikini prijatelji su i moji prijatelji, tj. normalni ljudi. Nista strasno, iako nisam nesto volela nepoznate ljude bas nesto preterano, jos manje da sedam u kola nepoznatog coveka. Sednem ja i lepo kazem dobar dan (mislim da mi je to zadnje dobar dan, nakon toga sam pocela da skreniram ljude i da cutim kao mula) i on meni ni pet ni sest nego me pita da li imam decka, da li sam spavala sa njim, i da ga dobro saslusam. (ja stala trazim kvakvu gde je da izadjem, ovo je neki manijak, pomaaaaaagaaaj) Kaze covek da ima dve cerke, i da ih je savetovao lepo, otvoreno pricao sa njima o svemu, da pre 18 to niakako ne rade, posle 18 moze, ali da se prvo ode na preglede, da se vidi da li je sve u redu, i da li su one zaista spremne za taj korak. Objasni covek meni sve komplikcije i bolestine koje se mogu pokupiti, ja razbiram u glavi samoglasnike i suglasnike i gledam na sat.. Ne krece covek.. Prica.. ja slusam, meni se gadi jos vise sve vezano za decka i tome slicnome.. naucih ja tu puno sta od njega tj. njegove price. Posle saznah da se on puno toga nagledao i da valjda zeli svima da pomogne da spreci razne gluposti i patnje i slicno. Problem cini mi se da moze biti cak i kada deca nisu deca razvedenih roditelja. Dovoljno je samo deci mrviti kako je to nesto necasno, kako ces goreti u paklu ako imaju nekoga, ... zaboravljajuci na LJUBAV. Ok, deca su deca, mala su pa sve sto vide da se radi, znaci mogu i oni, pa ponavljaju radnje. Pa odrasli misle da nece oni nista iz ljubavi raditi vec pomdarstva i slicno. I tu roditelj gubi ucesce u zivot adolescenta. Ovaj se povlaci u svoj svet, nema kome da se obrati, zna da ce ovi da ga isibaju ako kaze da ima nekoga i jos sve sto ide sa imati decka/devojku. Ali on nju voli tj. ona njega.. A roditelji pojma nemaju sta se desava sa detetom. A dete prosto vapi da svima kaze tj. mami i tati da je nasao ljubav! Da je isao u setnju, da je drzao za ruke svoju simpatiju, da je dobio poljubac u obraz i da je on isto to uradio.... I onda dodje do onog veceg dela torte i tu pocinju problemi.. Misli dete da radi nesto lose (tj. nije vise dete, ako cemo uzeti da se to normalno radi posle 18, a ne sa 12, 15..) i eto ti manjak libida.. Sve dolazi sa psihicke sfere kao problem.. Roditelji su rekli da je to greh, da ce da gori u paklu zbog toga, da ce ga se odreci, da je to sramota, to je bruka, ... Pogotovu za zensku decu, njima se to naliva ujutru, podne, vece, u ponoc i u ti ujutru i sve tako u krug. A ljubav trpi i trpi.. I izgubi se ljubav svog zivota zbog tako necega.. Jer naravno, taj to ne sme da kaze svojoj devojci, a ova misli da je on nju ne voli, da je vara, da mu nije privlacna ili da mu se ne svdija (mislim to oko sek. privlacnosti.. hm.. pa ne moze da postoji ako vam se neko licno ovako ne svidja. Ovo mi je vec konfuzno, pa cu preskociti). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Сматрам да сви ти тзв. психоаналитичари укључујући и Јеротића само лупетају глупости... milan. је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Сматрам да сви ти тзв. психоаналитичари укључујући и Јеротића само лупетају глупости... Ja ne bih bas tako olako odbacivala citavu granu medicine. A ni Jerotica. Ako ti se ne dopada to sto govori, to j druga stvar. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Ja sam slusala onog Zorana M... I ovaj i onaj dobro pricaju, jeste da mi se isprva nije svidelo to sto govore i bila sam besna! Pocela sam da vicem i krestim na ekran kompa kao kada vicem na sudije na nekoj utakmici. Ko da ce me cuti preko TV-a. Onda sam malo spustila loptu i mucnula glavom. Slusala sam i vezano za decicu i posto imam kod kuce jednu, pa primetis da hoce malo da trenira zivce i da vidi dokle daleko moze da ide da pravi ludorije a nikako da shvati zasto to ne sme, pa idu objasnjenja (pa naucih skoro da treba da joj skrenem paznu , da radimo nesto drugo, ali ja sam za to i da shvati zasto joj nesto zabranjujem, da moze tako da se povredi i da povredi nekoga, da oseti da to boli, kada nekoga udari, da oseti kako je kada neko nju udari i zasto ta osoba place... Ne znam kako ovo da objasnim, ali meni je bilo zanimljivo nesto od pre par godina, valjda neki film- blizanci, jedan udari drugoga i tog drugoga ne boli nista, vec njega i ovaj se cudi kako to, krene ovaj drugi da udari drugog i zvizne ga, kad njega to zaboli, ovog prvog nista! E, taj princip bi bio super! Kada vec empaticnost umire.. Ili ono ako je neko gledao Charmed pa Fibi je imala moc empatije. Strava!) Znam osobu koja je imala jako tesko detinjstvo i izgubila majku rano, ona se brinula o njoj, izvadila je majku iz ocevih kandzi, pretrpela mnogo gore stvari od strane oca nego ja, brinula se o braci, bas je prosla kroz pakao, ali znam da je puno radila na sebi da ne bi zavrsila kao njena majka, da ne pukne psihicki, da ne izabere loseg muza koji nece brinuti o deci i njoj, da je ne tuce, nego da nadje nekog pazljivog, dobrog, neznog.. Imala je veza i veza (ja to mozda necu ni imati, s obzirom na godine i kad se udala) ali imala puno drugara, drugarica koji znaju njenu bol i nisu cinili nista da tu ranu sire i da dodaju so, znali su kako da postupe kada joj je tesko, kada joj nije ni do cega, i bili su tu uz nju i dobru i zlu. Ucili je kako da bude drug, pajtos, da bude nasmejana, borila se, postala je gluva na misljenja tudjih ljudi koji ne spadaju u krug njenih prijatelja i ljudi kojima se ona divi (u smislu postovanja i govorenja pametnih reci), nije se obazirala na sve ovo kao ja, bilo je briga sto ju je neko zeznuo, jer je zapravo zeznuo samo sebe, znaci treba da ide dalje. Cak i ako je neki pogresan, neko u prolazu, cisto radi toga da se nadju, ali se postuju, nema posle toga da on nju oslovi ovakvom ili onakvom ili ona njega i slicno, cak i probala tj. imala veze sa onim 'pa, hajde da probamo, mozda i uspemo, nikad se ne zna.' i slicno.. Ali je verovala u ljubav, i borila se za to, bas ju je bilo briga sto neko misli da zivi razvratnim zivotom, jer ona i njeni prijatelji su znali kroz sta je prosla, i da je debelo radila da ima osmeh na licu u 95 posto svog vremena (naravno, kane suza i dani naidju kada joj nije lako, kada bi htela svoju majku uz sebe i slicne stvari, sto je normalno, nije covek bas od kamena, Pa i kamen puca, a ne samo srce da place) i da se na taj nacin borila da nadje nekog zaista dobrog. I nasla ga je I vencala se i srecna je. I zna da je taj pravi i dokazao joj je to, nije neki koji bi samo da se zabavi i tutanjac, koji razume sta je prosla, koji razume lose periode koji su sve redji i redji, ali znaju da naidju, razume sve, i dokazao joj da mu ona moze verovati. I stvarno, svi kazu da je bas dobrog izabrala. I da je zasluzila takvog muza. I sama kaze- da ne verujem u ljubav nikad se ne bih ni udala. Nasla sam svoju srecu. /Uvek zakljucak zaboravim. Poenta je da postoje devojke koje nisu imale majcinsku ili ocevu ljubav i izbegavale da odu kod psihologa jer im je neko mnogo pametan (kao jedna moja iz porodice) rekao da tamo idu samo ludi. E, pa ludi ljudi ne idu ni tamo ni u crkvu ni nigde, nego samo truju ljude svojim pametnim izjavama 'ne smes ovo, sramota, sta ce selo da kaze. Taj ti ne valja, znam ja. Meni moj osecaj kaze da taj nije dobar. prevejan je...' A sto je ona nasla muza, ... pfff.. miri se sa cinjenicom da je normalno da muz vara zenu i bolje da ide kod druge nego sa tobom u krevet kada ti neces. Pffff (ja cu tamo da poludim, to sma joj vec jednom rekla) . I.. tako devojka/decko ne mogu da se iscupaju iz vrtloga jer su videli da je sasvim normalno da tata vara mamu, znaci to moze i on. Video je da je tata zene koristio kao cigarete i cim je nacne, baci je ili dovrsi do pikavca i baci, znaci moze i on tako.. Ili cerka vidi sta radi tata i onda, aha.. znaci i mene ce moj muz varati, nece me voleti, i pocne da privlaci takve, jer je to njoj postalo normalno i mora da se pomiri sa tim i krecu suze i problemi.. I to privlaci problematicne u tom smislu zajednice i neke starije.. I to se u mojoj okolini dobrano potvdilo.. Ili pak cuje da je bolje da se uda za nekog mnogo starijeg muskarca jer se taj izvetrio, nauzivao pa ce u braku da se smiri. Milion izjava pa se urezu u glavu mladih i postaju opterecenje i tesko se to izbacuje iz glave, osim kada kazes nesto malo vulgarnije od 'Skinite mi se sa vrata i pustite me da zivim zivot na svoj nacin a ne da mi punite glavu glupostima i tako upropascujem zivot jer mi bruji glava od recenica, a ne mogu da uzivam u zivotu i biti srecna'. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Ja ne bih bas tako olako odbacivala citavu granu medicine. A ni Jerotica. Ako ti se ne dopada to sto govori, to j druga stvar.Психоанализа није грана медицине, већ псевдо-научна грана психологије, која није заснована ни на каквој емпирији или правој, чврстој науци, већ само на измишљотинама одређених људи (Фројд, Јунг, Лакан итд.)... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Психоанализа није грана медицине, већ псевдо-научна грана психологије, која није заснована ни на каквој емпирији или правој, чврстој науци, већ само на измишљотинама одређених људи (Фројд, Јунг, Лакан итд.)... A ti si kompetentan da sudis do moga <_< Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 A ti si kompetentan da sudis do moga <_<To je чињеница, чак је и Ћирковић помињао то на свом блогу. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 To je чињеница, чак је и Ћирковић помињао то на свом блогу. Auuuuu sad si me dokusurio i ubedio ! Btw ko je Cirkovic? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Auuuuu sad si me dokusurio i ubedio ! Btw ko je Cirkovic? I to na BLOGU :D :D http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Btw ko je Cirkovic? http://www.youtube.com/watch?v=scOVBuxGy5U Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 http://sr.wikipedia.org/sr/Владета_Јеротић Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Boze! On je samo godinu dana mladji od moje prababe.. Zasto, o zasto ona nije mogla jos, (makar toliko) 20 godina poziveti???? Nikome smetala nije. Meni nimalo! Psiha covekova je kompleksna. Najzanimljiviji je deo oko podsvesti, podsvesnog sto nam se ureze i treba duuuuugo raditi na tome da budemo svesni toga, da pricamo o tome. Neko uradi neku strasnu stvar i svi osudjuju, neko kaze da je sam onaj, a neko kaze da je taj usao u njega i zaposeo ga. Ali bas taj deo radi podsvest, nesto sto se jako urezalo, duboko, duboko.. I mi ne znamo sta se to desilo, a to lose je samo punilo podsvest i puklo i evo ti od mirnog, povucenog coveka do nekog ko unistava zivote tudje na svirepe nacine. Mislim da tu neka grana psihologije i psihijatrije ima prava da radi i da istrazuje. Po meni i psiholozi i psihijatri rade isto sto i vera (Bog, Isus, Bogorodica, svestenici, ljudi koji veruju i bore se da izlece srce, jer kada izlece srce onda mogu i um) i sama psihologija je nauka koja se brine o covekovoj dusi, i onda psihijatrija o covekovoj psihi, a eto Bog i za jedno i za drugo. Mislim, svi oni se bave da izbave coveka na stranu dobra. Ne kaze se dzaba da je vernik onaj koji veruje srcem a ne glavom. Cim se tu glava mesa, pisi propalo.. Tako i u ljubavi. Puno ima da se radi da glava razmislja kao srce. Kad ljudi kazu - pa gde ti je glava, a glava je bas to uradila- ona podsvest sto je pokupila razne netacne stvari, kalkulisanja, sumnje, strahove i pocinje da truje celu pshiu i srce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 Pa ne slazem se sa ovom konstatacijom, osim ako nije sala. Libido je dat svima podjednak kao i ostale osobine i vestine. сестро, нешто си ти ту помешала, банализовала и екстремизовала ... ја немам слуха толико да кад отворим уста магарци беже, плачу од смеха и ни они не могу да поднесу моју песму а има људи који славујима могу да држе часове ... исто тако се људи рађају уштројени а неки могу да оплоде планету, тако и жене. и нема то везе са психичким проблемима већ са датошћу од рођења. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 mislim da moze da ima veze, postoje faktori koji mogu da smanje plodnost iako je rodjenjem dato drugacije, nije sve urodjeno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Јун 13, 2012 Пријави Подели Написано Јун 13, 2012 a i urodjeno se moze popraviti ili pogorsati; Hristos vrati vid slepom od rodjenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука