Иван Недић Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Кекс пре брака?! Искључуво Бамбијева Плазма! И то ван поста (има млека)! Појавила се и посна Плазма Sherlock H., RYLAH, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 znaci ima keksa i u postu :10900: Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Смисао ове теме у току времена... Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 по ријечима Светих отаца да је то забрањено да је то блуд да ли блуд и секс пре брака сматраш индетичним? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 да ли блуд и секс пре брака сматраш индетичним? Светоотачка, црквено-канонска традиција једногласно ставља знак једнакости. Моле се они који тврде супротно да изиђу на бој са аргументима Orthophill and Ратко :( је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 da li smatraš da sve samoubice idu u pakao... Crkva se za njih ne moli npr Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Не знам шта си хтео са овим последњим постом Моцарте али начелно секс пре брака јесте грех. Сад, наравно, од случаја до случаја, од човека до човека, али начелно јесте грех и од тога треба полазити када се расправља о томе. Не мењати тезе, не померати тај темељ. Тако исто и самоубиство. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 jel se u Bibliji negde spominje institucija braka i da li je taj pojam jasno definisan? i jel Ljubav nije Bog? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Не знам шта си хтео са овим последњим постом Моцарте али начелно секс пре брака јесте грех. Сад, наравно, од случаја до случаја, од човека до човека, али начелно јесте грех и од тога треба полазити када се расправља о томе. Не мењати тезе, не померати тај темељ. Тако исто и самоубиство. ok, brate... greh je evo ti dve teze 1. Samoubica je sebe osudio na pakao jer posle smrti nema pokajanja-zato i sveštenik ne ide da služi opelo samoubicama 2. Dragi moji, treba se moliti i za samoubice jer neće se Hristos naljutiti zbog ljubavi... treba izvagati i jedno i drugo i znati mu težinu ... a i mesto sleki and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Чини ми се као да аутоматски постављаш свог неистомишљеника као неког ко осуђује друге, ко нема довољно ширине, љубави. Ако је то тако ја бих то назвао предрасудом. Те две тезе се, по мени, не супротстављају једна другој. Свештеник, као онај ко је послушан Цркви не чита молитве за самоубице, у смислу конкретног богослужења, али зашто се не би независно од тога молио за њих, у смислу, ајде тако да је назовемо, келејне молитве, проливања суза, јецаја срца... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 када се има секс пре брака. нема Причешћа? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Чини ми се као да аутоматски постављаш свог неистомишљеника као неког ко осуђује друге, ко нема довољно ширине, љубави. Ако је то тако ја бих то назвао предрасудом. Те две тезе се, по мени, не супротстављају једна другој. Свештеник, као онај ко је послушан Цркви не чита молитве за самоубице, у смислу конкретног богослужења, али зашто се не би независно од тога молио за њих, у смислу, ајде тако да је назовемо, келејне молитве, проливања суза, јецаја срца... ako ne pomeraš temelj o čemu ćeš diskutovati... inače, stoji sve što si napisao za samoubice ali što se tiče seksa pre braka-čemu tolika potreba da se etiketira kao grešan... neću ponovo da mašem ocem J.savinskim ali ono što želim da kažem je da seks pre braka ne mora obavezno da bude greh-a može... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мика Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 вечерас сам неуротична па ћу бити малкице безобразна...даклем. што се рече,кекс прије брака..овдје има доста мишљења...јел то или није исправно..опет са друге стране важе се тај гријех.О томе могу они који се нису још преварили са тим..овако ми испада..трла баба лан.,..ништа лично..али ... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ako od sutra svestenstvo odluci da ne pricescuje ljude koji se sexaju pre braka, sta mislite, koliko bi ljudi ostalo u Crkvi ? Za sta bi se omladina odlucila - za sex ili Pricesce? Pitanje je pointless, ali cisto me zanima forumsko misljenje . Драшко, Марио Токовић and Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 ako ne pomeraš temelj o čemu ćeš diskutovati... inače, stoji sve što si napisao za samoubice ali što se tiče seksa pre braka-čemu tolika potreba da se etiketira kao grešan... neću ponovo da mašem ocem J.savinskim ali ono što želim da kažem je da seks pre braka ne mora obavezno da bude greh-a može... А чему толика потреба да се етикетира као не грешан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука