Zayron Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Kada ste vec toliko navalili evo vam love http://video.nationa...lcano-lava.html Ne sinko, to nije ulaz u metro! :rolleyes: ccvige Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miljan Koraçeviç Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Neka je slava Gospodu... Moje misli u zadnjih 20 minuta: "Vreme je za spavanje..." Onda ide misao na ovu temu... "Za dzaba je sav moj trud ako ponavljam iste grehe svakog dana... Pa shta da radim? Moram da prochitam neshto od Svetih Otaca..." Ulazim na google, onda razmishljam koga da ukucam u pretrazi... Ma ajd da odem na pouke da vidim shta ima... I sad... Realno ja sam vec bio skrenuo misli sa onog o chemu sam hteo da chitam, i ovde je moglo u temama da bude neshto u let the music play ili o ikumenizmu shto bi mi skrenulo paznju ali ne, ja bash nailazim na ovu temu za koju i nisam znao da postoji... Hvala Bogu... I verujte nije se zezati sa ovom temom... U pitanju je veliki greh, osecam to po svojoj dushi, svakoga puta posle njega osetim se jako prazno, prljavo, bez veze, i onda prodje dan i opet mu se vratim... Mnogo se bolje osecam kada radim neke teshke fizichke poslove pa sam preokupiran... napoleon bonaparta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 докон ум вазда бивао ђавоље игралиште ... Booba, Natasa., Sophrosyne and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Та страст је очигледна и лако уочљива...Међутим, постоје и неки тешко уочљиви... Но многи од оних који се исповедају чак их ни не рачунају у грехе. То су: оговарање, осуђивање, завист, злопамћење, гордост, присиљавање, неправда итд... Оговарамо и осуђујемо и одсутне и присутне. Стварамо код других саблазан и хладноћу. Својим провокаторским понашањем изазивамо код других одвратност, тако да они не желе ни да нас виде... - Монах Јосиф Дионисијатски DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Ко говори или мисли да је кажњавање демона и злих људи привремено и да ће се након одређеног времена завршити, или да ће после бити поновног успостављања демона и злих људи - нека буде анатема" (девети анатемизам). Јасно је да демони неће остати у њиховом демонском стању, нити грешници у својим гресима. -св Исак Сирин ово наравно није саборно учење цркве али ето,човек је светац кога је канонизовала та иста црква Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Мислим да смо мало застранили у овој теми... овде се мешају лични ставови и монашки начини борбе са страстима који НИКАКО није образац који се односи на вернике,посебно не данас.Када ово кажем не мислим да мењам учења наше свете цркве а посебно не онако како је то брат Игњат схватио - прелажењем у католичку цркву и флоскулама о томе како нас Бог све воли тралала... Бог нас заиста све воли али треба одговорити на ту љубав на прави начин-личношћу а не природом,односом а не скупом правила... нажалост,многи налазе свој топли кутак у борби са страстима,покушавајући да тако побољшају своју природу а понекад заборављају или стављају у запећак жив однос са Богом... здрав однос са Богом подразумева и грешке али не намерне и свесне већ грешке иза којих нас Бог увек изнова чека и шири руке а не стоји са списком од 20000 оченаша и 39999 здраво Маријо Рукоблуд јесте грех али не у моралном него у суштинском-да не кажем онтолошком смислу јер приликом истог тело користимо на неадекватан начин тј. злоупотребљавамо га-грех није ништа друго него злоупотреба-лоша употреба нечега а то и каже грчки термин за грех који у преводу гласи-промашај циља-као кад би неко телевизором играо -Не љути се човече- (ништа паметније ми не пада на памет wc joj ) Поента свега је да није лоше што брат Игњат покушава да живи православно и искрено то овде износи али је проблем-бар мени-кад неко покушава да своју духовност и однос са Богом покушава (свесно или несвесно) да пројектује на друге и често чак сматра да то ради са потпуним правом покривајући се при том предањем и црквеним искуством.Наша Црква нема одговоре на многе проблеме савременог човека- ово кажем чисто технички (и то није мањкавост Цркве никако) ЈЕР - када човек једном нађе Христа у литургији Он га толико испуни собом да се Христос пројављује у свему што радимо или мислимо па тако лагано и почиње процес обожења а његова последица је и укидање страсти-постепено- као и укидање разних врста злоупотреба. Незгодно је и уживо причати о овоме а камо ли преко интернета јер увек може доћи до неспоразума.За почетак је довољно да схватимо да до Бога има милијарду путева и да Богу не смета да неко дође до њега преко пречица,путељака,рупа,понорница итд. Једино тако ћемо (некада) стићи до мисли истог светог оца,која гласи Драшко, sleki, Пг and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 ангст,ајд мало својим речима... 301 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 За почетак је довољно да схватимо да до Бога има милијарду путева и да Богу не смета да неко дође до њега преко пречица,путељака,рупа,понорница итд. 301 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Da, to Gospod reče jevrejskom narodu a ne ljudima koji svoj identitet crpu iz eshatona tj. iz večne liturgije... žao mi je,moraću da se ponovim nema uskih vrata-ima uskih duša Kada stupiš na put pravednosti- spoznaćeš da je SLOBOD sve... da li neko u ovoj izjavi oseća nešto USKO I SKUČENO ja ne p.s. hvala brate Ignjate za dijalog bez teških reči,zaista zahvaljujem Gospodu na tome što nam daje da razgovaramo zdravo... bez obzira na razlike... MI SMO JEDNO Booba је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Da, to Gospod reče jevrejskom narodu a ne ljudima koji svoj identitet crpu iz eshatona tj. iz večne liturgije Gluposti! Odakle ti ovakva tvrdnja? Neodgovorno je ovako olako dobacivati se zivom Recju. Naravno da postoje uska vrata - ona vrata kroz koja covek savladava samoga sebe i svoju palost uvek su najuza od svih... -Владимир- and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 p.s. hvala brate Ignjate za dijalog bez teških reči,zaista zahvaljujem Gospodu na tome što nam daje da razgovaramo zdravo... bez obzira na razlike... MI SMO JEDNO Ne volim teske reci,one nisu u hriscanskom duhu.Proslo je vreme kada sam bio mladji i hteo da promenim ceo svet,kada sam se zestoko raspravljao sa ljudima jer ne prihvataju istinu(ono za sta sam ja smatrao da je istina).Svestenik moje parohije je izuzetan covek.Kada sam se krstio i poceo da idem u crkvu desavalo se da neki put ne odem na liturgiju(subotom sedim do kasno pa se uspavam) i cudilo me je to sto me svestenik ne opominje i ne pita zasto ne dolazim.Pozeleo sam da obavim razgovor sa njim i otisao kod njega kuci. Izmedju ostalog pitao sam ga zasto me ne kritikuje i zasto ne govori ljudima da idu crkvu jer je to veoma korisno.Zasto dozvoljava pojedinim ljudima da ga vredjaju i izbacuju iz kuce,zasto ne pokusava da im objasni da je to sto radi korisno za njih.Rekao sam mu da ja volim da se ubedjujem sa ljudima i da se borim za svoju veru i da trpim velike kritike.On mi je rekao da je to sto radim pogresno;da trebam da se trudim da svojim zivotom propovedam veru,da sebe promenim;da govorim o religiji samo sa onima koji pokazu interesovanje i to na stalozen nacin,nikako napadno i nametacki. Eto,od tada sam imao veceg uspeha sa ljudima,i nekoliko drugara je pocelo sa mnom da idu u crkvu,neki redovno,neki kada im dodje. Ja ne volim modernizam u crkvi i smatram da je to odlika ovih poslednjih vremena.Ako se sa nekima ne mogu sloziti u necemu,Boze moj,idemo dalje.Ne volim nikog da vredjam,cak ni sektase sa kojima sam dolazio u kontakt. DYNABLASTER and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 ангст,ајд мало својим речима... 301 Aleksandre, care, daj baci nam neki smajli ponekad... da ti vidimo malo zube . The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Kondom sprecava zacece, a Bog je reko da se radjamo i mnozimo. Na recima smo svi jaki Griso Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2011 Kondom sprecava zacece, a Bog je reko da se radjamo i mnozimo. Je li Griso, a koliko ti dece imas gringrin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука