Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ма ајде...

Значи ти можеш да кулираш...на две столице...

....мало глумиш препообног по нету..мало јуриш требе...

...а за сваку заповест..односила се на мику, перу и ђуру..а не на тебе...

И после ја сам Хришћанин Недељом...

:drugarstvo:

А иначе односи се на:

Закони за нови свијет. Завјет и дуга. Нојево проклетство и благослов његове дјеце.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Zosima,vise volim da pricam o tome u kafani uz pivce.Pa,ako te zanima pozovi me.

Уф,далек ми је то пут,само због пивца, евентуално,ако би тад била "несташна"... :drugarstvo: :drugarstvo:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Лео@

Ок,брале,убедио си ме, мало сам размишљао и одлучио да сам ипак за брак.

Наћи ћу неку добро-стојећу тетку,и благовремено ћу те обавестити о венчању... 4chsmu1

Изида@

Несташна си ти,такав сам и ја...  facenew22222222

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

И после су други пуританци....

Ако мислиш на мене...

..одакле ти та помисао...

..ово су основе људског битисања и сврхе живљења...

... или потомци или манастир и живот посвећен 100% Богу!

Па наравно да сам мислио на тебе.

Подели на овим сајтовима

Искрено мени је врћи грех...када имају људи по 30 и кусур година ...и нису ни са женом а нити у манастиру!

Црква би требала неке епитимије да дели...

t4431

управо си се кандидовао за тај подвиг  slava3 slava3 1405_love
Подели на овим сајтовима

Искрено мени је врћи грех...када имају људи по 30 и кусур година ...и нису ни са женом а нити у манастиру!

Црква би требала неке епитимије да дели...

t4431

Шта би радио са нама са 40 и кусур, чупао нокте, секао руке, собзиром да се ложиш на душанов законик...

Као друго,Црква ни једним својим каноном,догмом,цитатом из св писма,предањем,св-отачким поукама, није пред нас ставила овај избор,брак или манастир!

Иначе, познат ми је твој став о српској породици,тј, да се множимо што више, да би имали што више малих српских војничића,који ће сутра гинути за националиастичке идеале... 1405_love-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='slava3' />

slava3

А ти због тога нећеш да се жениш...

Па ево..мислим да ће БоТа да направи изузетак и да теби да ћитаб у коме се наводи да нико од твојих потомака неће ратовати...

1. Мојсијева, глава 9

7. Рађајте се дакле и множите се; народите се веома на земљи и намножите се на њој.

-------------

Мислим да нема део: осим ако држава тражи војнике себи...

такво условљавање доводи до тога да ти људе епитимишеш по слову закона а не по икономији спасења.

шта ћемо са јуродивима, и свима који упадају у прешироку категорију ''ни у манастиру, ни у браку''.

прво размисли, па реци хоп  bendoff

Подели на овим сајтовима

pise u sv. Pismu :

Ali zbog kurvarstva svaki da ima svoju ženu, i svaka žena da ima svog muža; (1. Korinćanima 7:2)

Bežite od kurvarstva; jer svaki greh koji čovek čini osim tela je; a koji se kurva on greši svom telu. (1. Korinćanima 6:18)

Jer od srca izlaze zle misli, ubistva, preljube, kurvarstva, krađe, lažna svedočanstva, hule na Boga. (Matej 15:19)

Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi. (Dela 15:29)

A za neznabošce koji verovaše mi poslasmo presudivši da oni takvo ništa ne drže osim da se čuvaju od priloga idolskih, i od krvi, i od udavljenog, i od kurvarstva. (Dela 21:25)

Jer je ovo volja Božija, svetost vaša, da se čuvate od kurvarstva, (1. Solunjanima 4:3)

t4431

слажем се, ал не бих упао у замку да изједначим блуд са сексом.

Подели на овим сајтовима

такво условљавање доводи до тога да ти људе епитимишеш по слову закона а не по икономији спасења.

шта ћемо са јуродивима, и свима који упадају у прешироку категорију ''ни у манастиру, ни у браку''.

прво размисли, па реци хоп  0205_whistling

Ипак мислим да је то на Свештенству и Цркви да одлучи...

А који то широки спектар?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

ama kakav seks prije braka,necu ni da cujem tako nesto pospan

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja :( 1405_love :)

i ne volim kad se neko pravi prepodoban,pa pod izgovorom ljubavi,tlaci sve oko sebe,npr. ako je monah,pa drzi tako neko predavanje mirjanima...mislim da covjek treba da je samo,i iskljucivo strog prema sebi,jer ako nam se ne svidja necije ponasanje,to nikako ne znaci da ne postoji mogucnost da se taj neko i promijeni...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Ето, Тавита је све објаснила, па ко мож' да прими нека прими. Ко не мож' не мора , није обавезно, ал не мој да објашњава како је лоше чувати се за брак и како су то све зилоти и паћеници који тако раде.

Подели на овим сајтовима

ama kakav seks prije braka,necu ni da cujem tako nesto :(

p.s  ja naravno ne razmisljam oduvijek ovako,vec tek poslije pokajanja :) pospan smej.gif

i ne volim kad se neko pravi prepodoban,pa pod izgovorom ljubavi,tlaci sve oko sebe,npr. ako je monah,pa drzi tako neko predavanje mirjanima...mislim da covjek treba da je samo,i iskljucivo strog prema sebi,jer ako nam se ne svidja necije ponasanje,to nikako ne znaci da ne postoji mogucnost da se taj neko i promijeni...

Од мене захвалница, :bla: и  1405_love

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...