Анастасија Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ovde se samo neki trude da izjednače sex i ljubav.Ne mogu da skapiram ljude kojima je sve crno i belo u stilu seks pre braka je blud,a u braku nije.Smatram da nije sve tako crno belo.Osim toga Zosima to o orgazmu što si napisao u najvećem broju slučajeva možda važi za muškarce,kod žena je malčice drugačije,i to zbog više stvari. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Pa naravno da se izjednačuje, jedno bez drugog ne ide. Ne znam kako kod vas omladine, sada, u moje vreme je to išlo zajedno. Bez iskrene ljubavi nema i iskrenog tjelesnog pripadanja, jedno ide sa drugim. Tu englesku riječ, ja namjerno ignorišem, nisu oni nama parametar za izraze. svaka naša narodna je bolja od te njihove, besjede. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 at zoske... Nema tu veliki penis,mali penis... i to je problem.Neki se razvode što je mali penis a neki što je veliki... Stvar je LJUBAVI... a oni ako se vole oni se uvek mogu zadovoljiti,onako...ono što nije za priču... INTIMA Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мика Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Читам,читам.читам .........ову тему и ако могу да кажем коју реченицу.Прво..ријеч кекс ми симпатично...друго...мислим да ту нема неке филозофије велике...Ако неко хоће прије брака или ако неће..Свако нек одлучи за себе...толико..Хвала Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 @AVE SERBIA Пошто сам обећао да ћу изнети нешто ево почећу од Јеванђеља: А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу с њом у срцу своме.(Мт 5;28) Издвајати из контекста део Јеванђеља је смешно...па + тумачење неког од Отаца .. без разумевања ситуације у којој је тумачење настало.... Ако погледамо цели део Јевађеља који се односи на ово...види се да се односи на: ПРЕЉУБУ 5. Бесједа на гори: Блаженства. О достојанству апостола. О Закону старозавјетном и заповијестима Христовим.(Зач. 13). 27. Чули сте како је казано старима: Не чини прељубу. 28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом за њом, већ је учинио прељубу са њом у срцу своме. 29. А ако те око твоје десно саблажњава, ископај га и баци од себе; јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тијело твоје да буде бачено у пакао. 30. Ако ли те десна рука твоја саблажњава, одсијеци је и баци од себе; јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи да све тијело твоје буде бачено у пакао. 31. Тако је казано: Ко отпусти жену своју, нека јој да књигу отпусну. 32. А ја вам кажем да сваки који отпусти жену своју, осим због прељубе, наводи је да чини прељубу; и који се ожени отпуштеницом, прељубу чини. 48. Будите ви, дакле, савршени, као што је савршен Отац ваш небески. Посланице:"Бежи од младалачких жеља"(2.Тим 2;22),"Бежите од блуда(1.Кор 6;18),"Не знате ли да су тјелеса ваша удови Христови? Хоћу ли,дакле,узети удове Христове и од њих начинити удове блуднице?"(1.Кор 6;15).Ово је доста прво обори ова учења па да наставимо. thank_you777 greengrin И даље мисли се на блуд...а не на СЕКС! greengrin Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 За тебе Дивад... thank_you777 Када је Црквено венчање постало посебан обред..и када је у Цркви почело да се примењује? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono thank_you777 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono thank_you777 Да, али нису сви изгледа! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 0203_cool dance67890 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono dance67890 A kako znaš da voliš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono dance67890 A kako znaš da voliš? Па и ја сам се то питао..мислим шта ћеш кад дођеш пред тај чин.. Али зар ти не волиш своју мајку,брата,сетру..ето тад ћеш знати да је волиш! Кад си спреман свој живот да даш за њу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono dance67890 A kako znaš da voliš? Прочитај неколико мојих претходних коментара на овој теми. Ако не буде довољно, Моци ће то у свом стилу допунити... Не сумњам у његов таленат... Ионако човек ради у просвети па му је то занат. А има и извесног брачног искуства за разлику од мене. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono dance67890 A kako znaš da voliš? Па и ја сам се то питао..мислим шта ћеш кад дођеш пред тај чин.. Али зар ти не волиш своју мајку,брата,сетру..ето тад ћеш знати да је волиш! Кад си спреман свој живот да даш за њу. Hm, da li sam ja spreman da dam život za svoju majku, oca, sestru, brata? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ево, неко је имао тридесет жена пре брака. И сматра да их је све волео. То значи да никада није починио блуд? Да никада није телесно сагрешио? Боже драги, какве небулозе... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 link=topic=2029.msg434170#msg434170 date=1304874157]ave srbija... blud je seks bez ljubavi... to smo apsolvirali kada je tema otvorena... vo vremja ono :cheesy: A kako znaš da voliš? mogu samo da ti kažem šta sam ja radio dok bejah mladjano momče,ne želim da dajem šablonske odgovore.... slušaj svoje srce i moli se Bogu ovo inače zvuči prilično dosadno kad se napiše ali je uživo mnogo zanimljivije Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука