Midrash Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Sta mislis zasto su platonicari i neoplatonicari masovno presli u Hriscanstvo?! Sigurno ne zato sto su prepoznali nastavak Judejske mistike vec nadogradju onoga sto su od Egipta pa do njihovog vremena mnogo mistici samo slutili. Aha...znači, Isus sa time nema ništa. Ljudi se bavili teorijom pa eto, propoznali postulate. Auh...koliko ne poznavanje Hristove snage!! Kada je PAvle propovedao Hrista, STROGO je pazio da ne uključuje filozofiju kao temelj, već samog Isusa. Isus je taj koji je osvajao a ne "arhetipovi". Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Au...lele... facenew22222222 Jevreji su od svih naroda imali: Abrahama, Davida, Jeremiju, Izaiju, Amosa, Malahija, Psalme, Pesmu nad Pesmama...Petra, Andreju, Jovana ... Pavla.... I posle se neko ljuti kad kažu da je sv. vladika Nikolaj bio antisemista klapklap Mnogo je manji "antisemita" nego sv Jovan Zlatousti koji ih je u osam homilija posteno okrpio i to ne zbog rase, jezika, kulture cak ni zelenastva kao sto je recimoi Ciceron uradio nego upravo zbog njihovog pristupa religiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Зашто је Бог у Старом завету приказан као срдит и осветољубив ( Боже опрости, али имам такав утисак) ? Judejski antropomorfizam i ništa više - hteli su da na Boga projektuju svoje želje, i otišli su još dalje...do polaganja autorskih prava na Boga kao da On samo njima pripada... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 hteli su da na Boga projektuju svoje želje, i otišli su još dalje...do polaganja autorskih prava na Boga kao da On samo njima pripada... O kome pricas? O Hriscanima? Pa ima smisla, SVI se uklapaju u to sto si rekao. Od anglikanaca i pravoslavaca preko katolika i baptista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Sta mislis zasto su platonicari i neoplatonicari masovno presli u Hriscanstvo?! Sigurno ne zato sto su prepoznali nastavak Judejske mistike vec nadogradju onoga sto su od Egipta pa do njihovog vremena mnogo mistici samo slutili. Aha...znači, Isus sa time nema ništa. Ljudi se bavili teorijom pa eto, propoznali postulate. Auh...koliko ne poznavanje Hristove snage!! Kada je PAvle propovedao Hrista, STROGO je pazio da ne uključuje filozofiju kao temelj, već samog Isusa. Isus je taj koji je osvajao a ne "arhetipovi". Nisu se oni bavili teorijim nego su pored teorijskog izlaganje imali i veoma snazna prakticna iskustva sa mistikom. Takodje nisu oni postali Hirscani zbog bilo kakve propovedi niti pricao Isusu a jos manje o desavanjima starog zaveta nego zato sto su imali susret sa blagodacu, licem u lice, koja je postojala u svetu zajvaljujuci liturgiji i svetima koji su iz liturgije iznosili svoju hristolikost kao svedocanstvo. U tome su anticki mudraci opitno prepoznali objedinjenje svega onoga sto su oni praksom i teorijom pokusavali. Ja nemam pojma ko je taj Isus. Ko je taj lik uopste? Hiljade pricaju o njemu, stampaju ga na jakne, vetrobrane cak i na registarske tablice. No jedno znam od svih tih gurpa koja pricaju o Isusu najveci deo nema ama bas nikakave veze sa Hristom ovaplocenim Logosom koji je u istoriji imao ime Isus iz Nazareta. Isusa ima mali milion, ali je Hristos samo jedan, igrom slucaja u istoriji se zvao Isus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? Svi veruju zbog toga. Ako ne onda su debelo zalutati jer religija nije ni politika ni ideoloski pokret. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? Svi veruju zbog toga. Ako ne onda su debelo zalutati jer religija nije ni politika ni ideoloski pokret. Jako ti verovanje. Mislim da sam ti rekao vise puta da mislim da si ateista. Ti si ateista na isti nacin na koji je i Nice bio ateista. Ili bar jako slican. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? Svi veruju zbog toga. Ako ne onda su debelo zalutati jer religija nije ni politika ni ideoloski pokret. Jako ti verovanje. Mislim da sam ti rekao vise puta da mislim da si ateista. Ti si ateista na isti nacin na koji je i Nice bio ateista. Ili bar jako slican. facenew22222222 Zbog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? Svi veruju zbog toga. Ako ne onda su debelo zalutati jer religija nije ni politika ni ideoloski pokret. Jako ti verovanje. Mislim da sam ti rekao vise puta da mislim da si ateista. Ti si ateista na isti nacin na koji je i Nice bio ateista. Ili bar jako slican. facenew22222222 Zbog? klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Nietzsche je kategoricki odbijao ideju o postojanju duhovne realnosti sto samnom ni blizu nije slucaj. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 "Religion was a pretty crude way of explaining reality even back in the days when we though the Earth was the centre of universe. Now the universe isn't even the center of universe to here some people tell it! Now they are talking about multiverse, where our universe is just one of BILLIONS, like one tiny bubble in an ocean of bubbles. But of course, the God of the Middle-eastern desert on planet Earth still created all of it, that goes without saying. When he wasn't busy laying down the law about the shellfish and pork, obviously. " -Condell Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? ups Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 ups Korisno je to imati pogotovo kad si na EPSu UPS je jedini spas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 25, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2010 Aquilio, ti verujes samo zbog koristi do kojih kroz to verovanje mozes doci? ups Dobrodosao na ZIVE RECI UTEHE ! klapklap facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука