shalom777 Написано Јул 31, 2009 Пријави Подели Написано Јул 31, 2009 A mene Ratko Knežević. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0707_read.gif 0311_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Углавном се бавим националном, али и црквеном историјом везаном за наш народ. Господо драга, убедљиво ДЕСПОТ СТЕФАН ЛАЗАРЕВИЋ! Изузетан владар, подвижник, песник, рекао бих и девственик, покајник, ратник, задужбинар, светитељ,... Ни тежег времена, ни узвишенијег и горостаснијег владара! Таквог нисмо имали! Таса каже како деспота види као вола који својим роговима извлачи државна кола која су већ кренула низ провалију. Наравно, за Тасу је и спортиста. Да ништа друго није урадио, само због две реченице, небоземно потресне, вреди га величати: 1. "По Ђурђа, по Ђурђа!" 2. "ЉУБАВ СВЕ ПРЕВАСХОДИ!" ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Нико у нашој историји није био већи нити ће бити од Светог Саве. "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ???? ? ????? ???????? ???? ??? ???? ???? ?? ???? ?? ?????? ????. ?????? ????????, ??????... ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Ух.. тешко питање... али ево.. 1. Послиједњи руски цар Николај наравно klapklap 2. Достојевски 3. Отац Дамаскин (манастир Валаам) 4. Алберт Диррер ух сада кад бих кренула 0203_cool има људи који ми измаме сузу.. који имају толико љубави у себи..добро Дирререве слике волим :smiley: али ето... почела бих набрајити оце сада рецимо... али бих застала..јер не бих све могла поњети у овај тренутак.. ето дивим се човјеку а било их је у историји милом Богу хвала.. .. постоји увијек несто сто носим у себи а везе ме за некога из историје.. па кралјица Елизабета.. владарка у времену крстаских ратова.. та једна крхка ѕена.. а толико јако дијело.. заиста не знам сада.. ух расписах се.. да ли је то могуће ?? 0104_cheesy 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ???? ? ????? ???????? ???? ??? ???? ???? ?? ???? ?? ?????? ????. ?????? ????????, ??????... ?????, ??????? ????? ????????? ?? ?? ????? ?? ???????. ????, ???? ?????? ?? ?? ????? ???? ???? ???????? ?????? ?? ??? ?????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?? ????????? ??? ? ???? ???????? ????????? ?? ???? ?? ???? ????. "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Тавита и њена ћирилица klapklap надам се да се да разбрати 0203_cool да не мјењам сад 0104_cheesy љењац,љењац 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ???? ? ????? ???????? ???? ??? ???? ???? ?? ???? ?? ?????? ????. ?????? ????????, ??????... ?????, ??????? ????? ????????? ?? ?? ????? ?? ???????. ????, ???? ?????? ?? ?? ????? ???? ???? ???????? ?????? ?? ??? ?????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?? ????????? ??? ? ???? ???????? ????????? ?? ???? ?? ???? ????. ??? ???? ????? ?? ?? klapklap 0203_cool ??!!! ???? ??? ?? ???????? ????? ?? ??????? ?? ????????? ????..???? ???? 0203_cool 0203_cool ?????.. ????????? ????..???... ????? ???? ???? ???? ?????? ???? 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ???? ? ????? ???????? ???? ??? ???? ???? ?? ???? ?? ?????? ????. ?????? ????????, ??????... ?????, ??????? ????? ????????? ?? ?? ????? ?? ???????. ????, ???? ?????? ?? ?? ????? ???? ???? ???????? ?????? ?? ??? ?????? ??????? ? ?????? ?????, ? ?? ?? ????????? ??? ? ???? ???????? ????????? ?? ???? ?? ???? ????. ?? ????? ??. ? ???? ?? ??? ?????????? ??????? ? ?? ?????????? ???????? ? ????????? ?? ????????, ???? ??? ????? ???????? ?????? ?? ?? ??????????. ??????? ??? ??... ?? ??? ???? ? ???? ????????? ????????, ??? ??? ?? ? ????? ???? ????????? ??? ??? ?? ? ?????? ?????????? ?? ???????. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Metuzalem -- ziveo 900 i kusur godina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Историјска личност која ме највише импресионира ( све више и више ) : inače... Martin Heidegger dodao -Mozart Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Metuzalem -- ziveo 900 i kusur godina ???? ?????? ??????? ????? ????? ??????? ? ???????? ? ????? ??????; ? ????.1.moj.5,271.Gaj Flavije Valerije Aurelije Konstantin radi mnogo cega 2. Konstantin Paleolog Dragaš hrabrosti, legende u narodu 3 Aleksandar Nevski Veliki branitelj i ispovednik pravoslavlja http-~~-//www.youtube.com/watch?v=mNgPC-E8cHU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ??? ???? ?? ????? ??? ?????? ???? ??????????? Car Justinijan,zbog toga sto je ozenio konkubinu,i zbog Corpus Juri Civilis?????????? ?? ??? ???????? ????? ?????? ????? ? ???? ? ??????? ??????. ????? ?? ????? ?????? ?????????.?????????? ?? ?????? ????? ??? (?)??????, ??? ????? ?????????? ?? ??????. "Natus est VPRAVDA(nomen Justiniani gentili sermone) in Prizrena...." ????? ?????????? ?? ??? ?????? ????? ?? ???? ????? ???????. ??? ?? ??? ??????? ???????? ?????? ?? ?? ?????? ???? ?? ?????? ?????????. ?? ?? ????? ??? ????? ???, ? ????? ? ????. ?? ?? ?? ???? ????? ????? "????? ????????" ?? ????????? ???????????? ??????? ?? ?? ?? ???? ? 1% ?????????? ?? ????? ??? ?? ???? ??????? ??????? ??????? ? ????????? ? ??????????? ? ???????, ?? ?? ?????? ????????? ??????? ? ????. ???????, ??? ????? ?? ????????? ??????? ????? ????? ???????, ??? ?????? ???? ????. ?????! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rayela Написано Октобар 10, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 ??.. ????? ??????... ??? ???.. 1. ?????????? ????? ??? ??????? ??????? 0442_feel 2. ??????????? 3. ???? ???????? (???????? ??????) 4. ?????? ?????? ?? ???? ??? ??? ??????? 0442_feel ??? ???? ???? ?? ?????? ????.. ???? ????? ?????? ?????? ? ????..????? ????????? ????? ????? :smiley: ??? ???... ?????? ??? ????????? ??? ???? ??????... ??? ??? ???????..??? ?? ??? ??? ????? ?????? ? ???? ????????.. ??? ????? ?? ??????? ? ???? ?? ?? ? ???????? ????? ???? ?????.. .. ??????? ?????? ????? ??? ????? ? ???? ? ???? ?? ?? ?????? ?? ????????.. ?? ???????? ?????????.. ???????? ? ??????? ????????? ??????.. ?? ????? ????? ????.. ? ?????? ???? ??????.. ?????? ?? ???? ????.. ?? ???????? ??.. ?? ?? ?? ?? ?????? ?? 0104_cheesy 0104_cheesy U vreme te Elizabete koju obozavash , odavno su se krstashki ratovi zavrshili, aktulene je bilo osvajanje kolonija, bio je to 16.vek, vodile su se morske bitke sa spanskim Philipom i "nepobedivim armadama, u Francuskoj je vladala Katarina Medichi i bash u to vreme se dogadja i ulazak "protestanata " na velika vrata" I u Nemackoj i Francuskoj, a u Engleskoj je vec tatko na ovu kraljicu to sve i sredio. Maria Stauart je katolkinja, Elizabeta je protestantkinja na britanski nachin:)). Lozinka za Francusku: Varolomejska noc. Prema tome profulala si totalno glede engleske kraljice. Poslednji ruski car jedna je jada i beda, potpuno podlozan svojoj ludoj zeni i da je bio neko pametniji i normalniji u to vreme u Rusiji, verovatno ne bi bilo ni Lenjina a sto je josh strashnije ni Staljina. Mozda ni Broza i njegovih, uglavnom srpskih satelita. Rusija ima samo dva vladara koji su je uchinili mocnom i slavnom: Petra Velikog I Katarinu Veliku Ostali su ( kao uostalom i sva ta monarhijska gamad sa nekim malim casnim izuzecima) sviranje da ne kazem uz koji instrument. Naslov topika je malo nedorechen jer su i nauchnici istorija, ali i veliki slikari, knjizevnici, moreplovci. Spisak bi bio jako dug, zato se ja ogranichavam na 20.vek i biram 1) Gandi 2) Martin Luter King 3) Nelson Mandela Oni su izmenili ovaj surov svet. Gandi je uveo novi nachin revolucije i menjanja sveta. Bez krvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 10, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2009 ???? ? ????? ???????? ???? ??? ???? ???? ?? ???? ?? ?????? ????. ?????? ????????, ??????... ??? ????: ?????????? ??????? ???? ??? ??????? ???????????. ???? ?? ???? ???? ??. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука