volga Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Ovi crvi neuspavljivi su strasni,skrgut zuba takodje.... "Vera je moja jedino ozbiljno zanimanje zivota moga,zaista sve je drugo komedija cula". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Октобар 23, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 Ја сам особа Б којој је чудна та молитва ... АЛи да, најважнији су мотиви ... мислим да је слабост и неки умор од овог живота ... али ... питала сам и чекам одговор :-) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љубичица Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 Не знам да ли је исправно, али мени је логично да се молим Богу за оно што жарко желим, па макар то био и тјелесни покој...али ОБАВЕЗНО уз ријечи: АКО ЈЕ ТАКО ВОЉА ТВОЈА. И не сматрам да онда гријешим што се молим. ("Иштите и даће вам се, куцајте и отвориће вам се" - из Јеванђеља, парафразирам.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 23, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2010 Не знам да ли је исправно, али мени је логично да се молим Богу за оно што жарко желим, па макар то био и тјелесни покој...али ОБАВЕЗНО уз ријечи: АКО ЈЕ ТАКО ВОЉА ТВОЈА. И не сматрам да онда гријешим што се молим. ("Иштите и даће вам се, куцајте и отвориће вам се" - из Јеванђеља, парафразирам.) 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Smajli Написано Октобар 27, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2010 Не знам да ли је исправно, али мени је логично да се молим Богу за оно што жарко желим, па макар то био и тјелесни покој...али ОБАВЕЗНО уз ријечи: АКО ЈЕ ТАКО ВОЉА ТВОЈА. И не сматрам да онда гријешим што се молим. ("Иштите и даће вам се, куцајте и отвориће вам се" - из Јеванђеља, парафразирам.) prst ka dole Kako vidim ti se i suvise plasis smrti, pa te onda zbunjuje,kako je neko moga da se moli za to. Ko je citao Zitije Teofana zatvornika dobro zna ko je on. Gospod nas je poslao u ovaj svet da bi video svakog od nas koliko pravedno zivi, koliko Boga voli. Ako bi se neko molio Bogu iz ljubavi prema njemu za svoju smrt, ne vidim sta je tu pogresno. Gospod bi to uslisio. Jer taj ko bi radio iz cistog srca i ljubavi, Gospod ne bi odbio, jer je prevazisao ovaj svet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 27, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2010 Не знам да ли је исправно, али мени је логично да се молим Богу за оно што жарко желим, па макар то био и тјелесни покој...али ОБАВЕЗНО уз ријечи: АКО ЈЕ ТАКО ВОЉА ТВОЈА. И не сматрам да онда гријешим што се молим. ("Иштите и даће вам се, куцајте и отвориће вам се" - из Јеванђеља, парафразирам.) girl_jumping Kako vidim ti se i suvise plasis smrti, pa te onda zbunjuje,kako je neko moga da se moli za to. Ko je citao Zitije Teofana zatvornika dobro zna ko je on. Gospod nas je poslao u ovaj svet da bi video svakog od nas koliko pravedno zivi, koliko Boga voli. Ako bi se neko molio Bogu iz ljubavi prema njemu za svoju smrt, ne vidim sta je tu pogresno. Gospod bi to uslisio. Jer taj ko bi radio iz cistog srca i ljubavi, Gospod ne bi odbio, jer je prevazisao ovaj svet. Ovo nije hriscansko ucenje. Ne interesuje Boga ko je kolikio pravednik kad on zna srce svakoga. Nego zeli da svako svojom slobodom izabere zajednicu sa njim. Sto bi se plasio smrti? Upravo se treba plasiti takvih molitivi jer se i jako iskusni podviznici preleste dok kazes jeres a kamoli obicni mirjani. Emocionalani zanosi i psihologizmi NISU ljubav prema Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rada ex guscije pero Написано Октобар 27, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2010 nesto mislim daa imaju dvije vrste smrti 1 koju mnogi i žele jer odoše na onaj svijet u vječni život Gospodu u naručje ako su to zaslužili i naravno da je i ŽELJENA kako kaže Sv apostol i ostalo..."gdje ti je smrti žalac...?" 2 smrt je ona koju proizvodi grijeh tj plata za grijeh,smrt zbog koje su Adam i Eva prognani iz raja da ne bi postala vjecna smrt,zbog koje Bog posla svog Sina Jedinorodnog da nas izbavi od nje ??? A da li se može(da li je ispravno kako li već) moliti za svoju smrt ne znam,možda možda neko ko dosegne neke visine Božanske gdje se i smrt može tražiti...??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Zasto uz "imidz" pravoslavnosti, uz "prepodbljenost" skoro obavezno ide i blagi prezir prema ovozemaljskom zivotu? Ja volim zivot, volim ga svim srcem. I volim Onog ko mi je dao zivot, i cini mi se da se vec i ovde negde srecemo... Zasto onda ne bih volela da zivim? Mis`sim, ne razumem, mozda gresim... Zar volja za zivotom nije od Duha Svetog? (to sam negde davno procitala). Ako je i moj zivot dar (a jeste), zasto bih taj dar na bilo koji nacin omalovazavala ili zanemarivala... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Слажем се, Аљонка! Зато сам и отворила ову тему, изненађена да хришћанин може желети смрт и мислити да нема више шта да ради на овом свету... А Господ узима кад смо најспремнији! Онда испада да онај ко жели мсрт, мисли да је сада већ најспремнији што може икад бити... Некако је дрска та жеља ... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Јесте грех. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Samo opusteno...svi cemo umreti...bez izuzetka...Не бих се сложио! ''Нећу вам пак затајити, браћо, за оне који су умрли, да не жалите као и остали који немају наду; Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе, тако ће Бог и оне који су умрли у Исусу довести с Њим. Јер вам ово казујемо речју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи оних који су помрли. Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре; А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити. Тако утешавајте један другог овим речима.'' (1.Сол 4, 13-15) Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Мислим да је то лицемерно, јер тобоже, нашом молитвом желимо да прекратимо оно шта нам је Господ даровао. Један руски светитељ, старац Никита (према "Мисионарским писмима" владике Николаја) молио се да не умре брзо, да би, предосетивши крај, сабрао и умножио своје молитве. Он се у том контексту молио о својој смрти. Јер ко истрпи до краја, биће спасен! А молитва за сопсвену смрт делује прилично морбидно, и то је нека врста самоубиства забашурена некаквим етичким и онтолошким "покривачима" тј. да притајено сами желимо да себи одузмемо живот, али да хоћемо "врућ кромпир" да пребацимо на Бога... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 Hrišćani ne treba da se boje smrti. E sad,s obzirom kakav je Hristos,svaki Hrišćanin jedva čeka da umre i da se sjedini sa njim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rada ex guscije pero Написано Децембар 3, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2010 mislim da onaj ko je više tamo gdje je Hristos ne želi biti ovde,već tamo... ..."koga imam na nebu i sTobom ničega neću na zemlji čezne za Tobom moje tijelo i moje srce jer je Gospod grad srca mog..." psalam,ne znam koji,ne znam jesam pogriješila koju riječ...jer srcem pamtim mislim da oni koji žele smrt(da bi bili sa svojim Gospodom) ne žele je na grešan način ili nije svima koju su je poželjeli to grijeh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука