Jump to content

ИНТЕРВЈУ: Вл. Григорије "Раскол у СПЦ није немoгuћ"

Оцени ову тему

Препоручена порука

немојте само да погрешимо и да Синод прогласимо непогрешивим,

Онда ће мо бити исти као и господин папантије који је такође безгрешан.

Ја лично мислим да званична Црква прави неке пропусте у задње време, да ли сам расколник због тога што ми је Бог дао мозак да мислим.

Онда ће мо бити исти као и господин папантије који је такође безгрешан.

ako postanemo bezgrešni nećemo trebati okajavati grijehe. a to je već velika ušteda i možemo se posvetiti drugim stvarima za koje inače ne bi imali vremana.

И односи са Римокатоличком црквом су коректни, и више од тога – пуни разумевања и обостране бриге.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Raskol-u-SPC-nije-nemoguc.sr.html

to će nam pomoći da imamo dobre odnose sa drugima, gdje bi problemi s obzirom na nepogrešivost bili lako rjiešeni.

Али према полтички болесном друштву или немоћном, или чак квислиншком (посебно режим који се све више опредељеју као такав, који политичким преварама задовољава демократски шаблон, али не представља народну већину), црква мора правично, одговорно и способно да се дистанцира од њих до граница на којима равноправно прима сва чеда Нације, било да су у којој политичкој странци

postali bi tolerantniji prema bilo kakvoj političkoj stranci, jer bi kroz svoju nepogrešivost mogli da se korektno i postavimo. Ili tako nekako....

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 77
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Takođe je istina da je lakše inoslavnog urazumiti nego parvoslavnog fanatika!

Mislim da Crkva ima i potencijala i snage da ima dialog i sa jednima i sa drugima a u svakom slučaju nema Crkva vremena da čeka da se duhovno sakati prizovu pameti!

Узгред ко су духовно сакати..?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9244.msg267940.html#msg267940
Подели на овим сајтовима

ako postanemo bezgrešni nećemo trebati okajavati grijehe. a to je već velika ušteda i možemo se posvetiti drugim stvarima za koje inače ne bi imali vremana.

надам се да се шалиш, у супротном, конкуриши за најглупљу изјаву столећа.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...