Aragorn Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 To ni ona ne zna... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 To ni ona ne zna... Iznenadjuje me sigurnost Vaseg stava s obzirom da on nije tacan. Ja smatram da moj post ima veze sa temom i jos dalje, smatram da je jako vazan za temu o kojoj se raspravlja. A tema je intervju vl. Grigorija u kome on kaze da "Rakol u SPC nije nemoguc". Dakle, pokusacu da Vam pomognem da uocite "vezu sa temom" koja mozda nije vidljiva na prvi pogled... Sv. Varnave jako lepo pise i svedoci kakav bi trebao da bude jedan episkop i kakva je njegova episkopska funkcija. Ako bi se episkopi toga pridrzavali, pa umesto promocije sebe i svojih stavova, promovisali crkvu i njene stavove, verujem da danas ne bi bili u ovako tuznoj situaciji da se delimo izmedju pristalica ovog ili onog vladike ili u jos tuznijoj situaciji da cak diskutujemo o raskolu SPC... Btw, iskreno preporucujem da procitate celu knjigu jer cinjenicno svedoci o strasnim stradanjima srpskog svestenstva za vreme komunizma. Tamo cete naci jos svetlih primera dobrih pastira i velikih mucenika koji nisu razmisljali o svom interesu, svojoj imovini ili imidzu vec su hrabro sastrardavali sa svojim narodom, sa svojom Crkvom jer kao sto kaze Sv. Varnava "Episkop nema svoje licne radosti, niti ima svoje licne tuge. Radost Crkve njegove je licna radost i zalost Crkve njegove je licna tuga. Gubitak Crkve je njegov licni gubitak, ali je i pobeda Crkve njegovo licno slavlje..." https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 To ni ona ne zna... Iznenadjuje me sigurnost Vaseg stava s obzirom da on nije tacan. Ja smatram da moj post ima veze sa temom i jos dalje, smatram da je jako vazan za temu o kojoj se raspravlja. A tema je intervju vl. Grigorija u kome on kaze da "Rakol u SPC nije nemoguc". Dakle, pokusacu da Vam pomognem da uocite "vezu sa temom" koja mozda nije vidljiva na prvi pogled... Sv. Varnave jako lepo pise i svedoci kakav bi trebao da bude jedan episkop i kakva je njegova episkopska funkcija. Ako bi se episkopi toga pridrzavali, pa umesto promocije sebe i svojih stavova, promovisali crkvu i njene stavove, verujem da danas ne bi bili u ovako tuznoj situaciji da se delimo izmedju pristalica ovog ili onog vladike ili u jos tuznijoj situaciji da cak diskutujemo o raskolu SPC... Btw, iskreno preporucujem da procitate celu knjigu jer cinjenicno svedoci o strasnim stradanjima srpskog svestenstva za vreme komunizma. Tamo cete naci jos svetlih primera dobrih pastira i velikih mucenika koji nisu razmisljali o svom interesu, svojoj imovini ili imidzu vec su hrabro sastrardavali sa svojim narodom, sa svojom Crkvom jer kao sto kaze Sv. Varnava "Episkop nema svoje licne radosti, niti ima svoje licne tuge. Radost Crkve njegove je licna radost i zalost Crkve njegove je licna tuga. Gubitak Crkve je njegov licni gubitak, ali je i pobeda Crkve njegovo licno slavlje..." Problem je u tome sto si ti tek sad otkrila stradanje Srba pod komunistima,pa puna odusevljenja koristis pomenuto, da onako usput, podbodes vl.Grigorija kako nije episkop po tvojoj meri i arsinu. Mnogo smesno i providno,otprilike za osnovnu skolu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Jako je lepo kad neko zdravorazumno razmišlja i rasuđuje ali je neizmerno lepse kad neko svedoci ono sto sto prica.Zaista je tako!Mislim da je to u stavri "tajna formula" zašto je posećenost Liturgije u eparhiji zahumsko-hercegovačkoj rekordna je ta što su u stvari naše vladike +Grigorije i +Atanasije mnogo jači na delima nego na rečima i ako vladika Atanasije stalno nešto priča 0102_laugh 0102_laugh Амин. Само то шта вл. Атанасије "стално прича" ипак иде само у корист овом првом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 To ni ona ne zna... Iznenadjuje me sigurnost Vaseg stava s obzirom da on nije tacan. Ja smatram da moj post ima veze sa temom i jos dalje, smatram da je jako vazan za temu o kojoj se raspravlja. A tema je intervju vl. Grigorija u kome on kaze da "Rakol u SPC nije nemoguc". Dakle, pokusacu da Vam pomognem da uocite "vezu sa temom" koja mozda nije vidljiva na prvi pogled... Sv. Varnave jako lepo pise i svedoci kakav bi trebao da bude jedan episkop i kakva je njegova episkopska funkcija. Ako bi se episkopi toga pridrzavali, pa umesto promocije sebe i svojih stavova, promovisali crkvu i njene stavove, verujem da danas ne bi bili u ovako tuznoj situaciji da se delimo izmedju pristalica ovog ili onog vladike ili u jos tuznijoj situaciji da cak diskutujemo o raskolu SPC... Btw, iskreno preporucujem da procitate celu knjigu jer cinjenicno svedoci o strasnim stradanjima srpskog svestenstva za vreme komunizma. Tamo cete naci jos svetlih primera dobrih pastira i velikih mucenika koji nisu razmisljali o svom interesu, svojoj imovini ili imidzu vec su hrabro sastrardavali sa svojim narodom, sa svojom Crkvom jer kao sto kaze Sv. Varnava "Episkop nema svoje licne radosti, niti ima svoje licne tuge. Radost Crkve njegove je licna radost i zalost Crkve njegove je licna tuga. Gubitak Crkve je njegov licni gubitak, ali je i pobeda Crkve njegovo licno slavlje..." А вл. Григорије (и Атанасије) "размишљају о свом имиџу и имовини"?! 0102_laugh-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Ено како на борбизавечеру злоупотребљавају искреност и отвореност вл. Григорија, интервју су објавили уз коментар "шта је баби мило то јој се и снило". Шта је требало да каже вл. Григорије, "не, раскол у СПЦ је немогућ, ма какви нико то не би желео, ови што пљују своју сопствену Цркву на сваком кораку, они се само играју као деца, мало су се занели, то је све."? Мислим не мислим... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 To ni ona ne zna... Iznenadjuje me sigurnost Vaseg stava s obzirom da on nije tacan. Ja smatram da moj post ima veze sa temom i jos dalje, smatram da je jako vazan za temu o kojoj se raspravlja. A tema je intervju vl. Grigorija u kome on kaze da "Rakol u SPC nije nemoguc". Dakle, pokusacu da Vam pomognem da uocite "vezu sa temom" koja mozda nije vidljiva na prvi pogled... Sv. Varnave jako lepo pise i svedoci kakav bi trebao da bude jedan episkop i kakva je njegova episkopska funkcija. Ako bi se episkopi toga pridrzavali, pa umesto promocije sebe i svojih stavova, promovisali crkvu i njene stavove, verujem da danas ne bi bili u ovako tuznoj situaciji da se delimo izmedju pristalica ovog ili onog vladike ili u jos tuznijoj situaciji da cak diskutujemo o raskolu SPC... Btw, iskreno preporucujem da procitate celu knjigu jer cinjenicno svedoci o strasnim stradanjima srpskog svestenstva za vreme komunizma. Tamo cete naci jos svetlih primera dobrih pastira i velikih mucenika koji nisu razmisljali o svom interesu, svojoj imovini ili imidzu vec su hrabro sastrardavali sa svojim narodom, sa svojom Crkvom jer kao sto kaze Sv. Varnava "Episkop nema svoje licne radosti, niti ima svoje licne tuge. Radost Crkve njegove je licna radost i zalost Crkve njegove je licna tuga. Gubitak Crkve je njegov licni gubitak, ali je i pobeda Crkve njegovo licno slavlje..." Problem je u tome sto si ti tek sad otkrila stradanje Srba pod komunistima,pa puna odusevljenja koristis pomenuto, da onako usput, podbodes vl.Grigorija kako nije episkop po tvojoj meri i arsinu. Mnogo smesno i providno,otprilike za osnovnu skolu. Nisam tek sad otkrila stradanje Srba pod komunistim, jos manje sam s tim odusevljena a sto se tice Vl. Grigorija da budem iskrena, ja zaista ne znam da li, kako i koliko on svedoci ono sto prica tako da nikako ne bih volela o tome ni da sudim. Sto se tice vl. Atanasija, njegov rad i delo poznajem malo bolje, cak sam bila i svedok njegovih brojnih nesebicnih i hrabrih zalaganja za srpski narod i Crkvu, te otuda mnogo cenim i postujem njegovo zalaganje. Jako mi je zao sto ste iz jednog posta koji je imao sasvim drugu nameru i cilj izvukli ovako pogrdan zakljucak i nadam se da je po sredi Vasa brzopletost u zakljucivanju a ne sustina Vas kao licnosti. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aragorn Написано Октобар 19, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 To ni ona ne zna... Iznenadjuje me sigurnost Vaseg stava s obzirom da on nije tacan. Ja smatram da moj post ima veze sa temom i jos dalje, smatram da je jako vazan za temu o kojoj se raspravlja. A tema je intervju vl. Grigorija u kome on kaze da "Rakol u SPC nije nemoguc". Dakle, pokusacu da Vam pomognem da uocite "vezu sa temom" koja mozda nije vidljiva na prvi pogled... Sv. Varnave jako lepo pise i svedoci kakav bi trebao da bude jedan episkop i kakva je njegova episkopska funkcija. Ako bi se episkopi toga pridrzavali, pa umesto promocije sebe i svojih stavova, promovisali crkvu i njene stavove, verujem da danas ne bi bili u ovako tuznoj situaciji da se delimo izmedju pristalica ovog ili onog vladike ili u jos tuznijoj situaciji da cak diskutujemo o raskolu SPC... Btw, iskreno preporucujem da procitate celu knjigu jer cinjenicno svedoci o strasnim stradanjima srpskog svestenstva za vreme komunizma. Tamo cete naci jos svetlih primera dobrih pastira i velikih mucenika koji nisu razmisljali o svom interesu, svojoj imovini ili imidzu vec su hrabro sastrardavali sa svojim narodom, sa svojom Crkvom jer kao sto kaze Sv. Varnava "Episkop nema svoje licne radosti, niti ima svoje licne tuge. Radost Crkve njegove je licna radost i zalost Crkve njegove je licna tuga. Gubitak Crkve je njegov licni gubitak, ali je i pobeda Crkve njegovo licno slavlje..." Problem je u tome sto si ti tek sad otkrila stradanje Srba pod komunistima,pa puna odusevljenja koristis pomenuto, da onako usput, podbodes vl.Grigorija kako nije episkop po tvojoj meri i arsinu. Mnogo smesno i providno,otprilike za osnovnu skolu. Nisam tek sad otkrila stradanje Srba pod komunistim, jos manje sam s tim odusevljena a sto se tice Vl. Grigorija da budem iskrena, ja zaista ne znam da li, kako i koliko on svedoci ono sto prica tako da nikako ne bih volela o tome ni da sudim. Sto se tice vl. Atanasija, njegov rad i delo poznajem malo bolje, cak sam bila i svedok njegovih brojnih nesebicnih i hrabrih zalaganja za srpski narod i Crkvu, te otuda mnogo cenim i postujem njegovo zalaganje. Jako mi je zao sto ste iz jednog posta koji je imao sasvim drugu nameru i cilj izvukli ovako pogrdan zakljucak i nadam se da je po sredi Vasa brzopletost u zakljucivanju a ne sustina Vas kao licnosti. Ako je tako kako kazes,iskreno ti nudim svoje izvinjenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Hvala. Sve je ok, bez brige 0102_laugh https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
timjančica Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 naravno, koristimo riječi, da propovjedamo, pa i djela, naravno (ne mislim ovdje na fugiranje pločica, ili kako se to već zove..., da ne bi bilo zabune!). Петровић Станислава „А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3) Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Nije ni bitno šta vladika tu radi,bitno je da je on rame uz rame sa svojim narodom,pa ga nije čuddno videti da čisti ulicu ili kosi travu 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 cistio je ulicu od zvaka kuda treba da prodje litija http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/203290/Vladika-Grigorije-ocistio-trg-od-zvaka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o.Gavrilo Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 0110_hahaha PRIMER SMIRENJA, NARODNI VLADIKA 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Хвала Богу да има Епископа који ће се сагнути и чистити улицу!! 0110_hahaha Није уобичајен призор. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 19, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2010 Нажалост, данас је тешко видети било кога да брине о чистоћи на јавном месту, а камоли +Владику. Слажем се са оним Херцеговцем који рече да је +Владици Григорију место у Београду, где има пуно нелитургијског света. И нешто о самој теми.Дивне су оне речи којима +Владика каже да су на паради, сви учесници били наша духовна браћа.Једном сам бесно осудила неке познанике због њиховог сесксуалног опредељења, и дуго ме је то пекло у души, и морала сам да окајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука