zoxy Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Ево једно чињенично стање у мом примеру свакакве ствари сам овде прочитао о вл. Артамији и у неколико наврата сам изнео својстав да нисам неко ко подржава њега али нисам ни неко ко је против њега јер ни један иоле ваљан доказ није изнешен у том прилогу само оптужбе без основа и ништа више а како су дани пролазили и све оно што сам овде прочитао али и на другим форумима и сајтовима ја знам да када дођу владике са свих страна и када погледате возни парк испред патријаршије види се колико живе скромно и једва крпе крај са крајем шта ћеш сироте владике возе разноразне џиповчиће са затамљеним стаклима ( ово је исто рекао и патријарх Павлје у књизи "БУДИМО ЉУДИ" ) , како год у мени је пробудио симпатије вл. Артамија управо захваљујући вама овде на овом форуму и то само што сте се трудили да га брутално линчујете и оптужитега за било шта да уради па и ако ништа не уради онда је крив што је жив , жалосно, и наравно овим мојим коментаром ће ме неко од неколико десетина модератора ,администратора да ме упозори, опомене или шта већ и на крају ако нешто неможе да функционише или ако просто неможе наравно да треба да дође до мирног одвајања они који желе да се придруже католицима могу то да ураде али немогу да воде друге тамо где неко не жели да иде протвно његовој вољи па и сам Господ поштује људску вољу и ништа не ради против његове воље а овде се жели применом силе да се приведу Папи на поклоњење а да се затре православље и ако ја нисам теолошки образован то не значи да ја не смем да имам сопствено размишљање нити ми је потребан било ко да ми укаже шта је исправно а шта не јер сигурно нећу прихватити јер ја радим само како ја хоћу и једино ми је Господ прихватљив ауторитет остало су само обични људи ма колику им значајност други придавали па и сам синод није не погрешив или ипак можда јесте . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 нити ми је потребан било ко да ми укаже шта је исправно а шта не јер сигурно нећу прихватити јер ја радим само како ја хоћу и једино ми је Господ прихватљив ауторитет остало су само обични људи ма колику им значајност други придавали па и сам синод није не погрешив или ипак можда јесте . Све си овде рекао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Zoxy što se tiče besnih kola ni vladika Artemije nije imun na njih i on se vozio u njima! A ta priča da neko nas vodi pod papu i da hoće da zatre pravoslavlje je već mnogo puta ispričana i prepričana priča na ovom forumu! Mada takve tvrdnje opravdavaju sve ovo što je rekao brat Evgenik a opravdava i ikonografiju koja ide pride sa tom pričom! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 нити ми је потребан било ко да ми укаже шта је исправно а шта не јер сигурно нећу прихватити јер ја радим само како ја хоћу и једино ми је Господ прихватљив ауторитет остало су само обични људи ма колику им значајност други придавали па и сам синод није не погрешив или ипак можда јесте . Све си овде рекао. Da ,zaista na ovakvom protestantizmu bi ti i najekstremniji protestanti pozavideli! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Ја те групице не видим кохезивно, и мислим да пре свга користе своју "меку" - интернет па на њему, па на тај и једини начин откривају то о чему ви говорите. У телу СПЦ, дакле не вритуаланом или каквом не још, још увек постоји јака основа и врло здрава полуга да се реши проблем. О неком болесном монаштву не можемо да говоримо. О погорђеном и на тој врсти болести можемо. Али та боллест није једнострана. Поражава како се лежерно говрои о расколу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Ја те групице не видим кохезивно, и мислим да пре свга користе своју "меку" - интернет па на њему, па на тај и једини начин откривају то о чему ви говорите. У телу СПЦ, дакле не вритуаланом или каквом не још, још увек постоји јака основа и врло здрава полуга да се реши проблем. О неком болесном монаштву не можемо да говоримо. О погорђеном и на тој врсти болести можемо. Али та боллест није једнострана. Поражава како се лежерно говрои о расколу. Амин ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Фасцинантна је ствар да ти људи управо "мисионаре" тамо гдје је највише српске омладине, на жалост, већином неупућене како у основе своје вјере тако и у актуелна збивања. Производ њиховог "мисионарења" је то да омладина губи повјерење у властиту Цркву, и они који имају природну наклоност ка Цркви, који би прије или касније кренули редовно на Литургију (па самим тим да посте, исповиједају се и причешћују) губе сваку жељу да иду на Литургије, јер су их ти "ревнитељи" научили да их тамо неко "преводи у католике". Заиста тешка и страшна ситуација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Апсолутно ниси у праву ! Не знам на основу чега долазиш до тако погрешног закључка ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Нажалост Евгениче, апсолутно јеси у праву! Ја као свештеник СПЦ то потврђујем и потписујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Ја те групице не видим кохезивно, и мислим да пре свга користе своју "меку" - интернет па на њему, па на тај и једини начин откривају то о чему ви говорите. У телу СПЦ, дакле не вритуаланом или каквом не још, још увек постоји јака основа и врло здрава полуга да се реши проблем. О неком болесном монаштву не можемо да говоримо. О погорђеном и на тој врсти болести можемо. Али та боллест није једнострана. Поражава како се лежерно говрои о расколу. Стварно поражава, а и мало ми смета то, као да никог није брига. Изгледа да се боље разумемо са инославнима, него међусобно. Лакше иде дијалог са оним ван цркве, него унутарцрквени дијалог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Ја те групице не видим кохезивно, и мислим да пре свга користе своју "меку" - интернет па на њему, па на тај и једини начин откривају то о чему ви говорите. У телу СПЦ, дакле не вритуаланом или каквом не још, још увек постоји јака основа и врло здрава полуга да се реши проблем. О неком болесном монаштву не можемо да говоримо. О погорђеном и на тој врсти болести можемо. Али та боллест није једнострана. Поражава како се лежерно говрои о расколу. Стварно поражава, а и мало ми смета то, као да никог није брига. Изгледа да се боље разумемо са инославнима, него међусобно. Лакше иде дијалог са оним ван цркве, него унутарцрквени дијалог. На жалост,тако је.Ја бих још додао да уз разумевања нема ни љубави према својој браћи.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Takođe je istina da je lakše inoslavnog urazumiti nego parvoslavnog fanatika! Mislim da Crkva ima i potencijala i snage da ima dialog i sa jednima i sa drugima a u svakom slučaju nema Crkva vremena da čeka da se duhovno sakati prizovu pameti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Хајде да видимо шта је узрок тога да је лакше разговарати са непраославнима него са православном браћом и сестрама који имају различита мишљења. Евидентно је да постоји проблем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Шта ви мислите,оче? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stara srbija Написано Октобар 22, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2010 Mislim da je o.Ljuba u svom tekstu rekao sve. Na primeru monaha sa Kosova se vidi koliko nemamo ljubavi.Bar Crkva ima svo vreme ovoga sveta,da sačeka ,da razgovara,da moli ,da voli, da upozorava.Pa tek onda kad su sve mogućnosti iscrpljene da kažnjava. Čemu ovolika žurba, toliko je sve ovo strašno da čovek prosto u užasu mora da se pita kako smo uspeli ovako nisko da padnemo,da iz nas samo mržnja govori i da pri tom niko nije ni svestan šta, radi nego misli da Bogu službu čini! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука