Jump to content

Ново-Тихвински манастир - са љубављу да се угледамо...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јао Мирођија, целог дана гледам ове слике. Све је тако лепо. Надам се да ће се и код нас отварати прихватилишта тог типа.

Драга  Буба, ја маштам да се код мене при цркви отвори бар обданиште, где бих заиста желела да

будем волонтер.Знам још неколико жена које о томе маштају.

На моја директна питања у цркви нико није могао ништа да ми каже.Зар је то тако компликовано?

Ја сам се нешто распитивала да ли уопште постоје православни вртићи код нас. И дошла сам до неких сиромашних података. Типа, прав. вртић при цркви Св. Ђорђе на Б. Брду у Бг-у, не сећам се да ли још некуд. Има неких тзв. летњих кампова, са школицом веронауке и то је то. Знам да смо сиромашна земља, али кад би се кренуло са акцијом прикупљања новца, давали би људи, гарант.

Кад сам видела ове слике данас, помислила сам:"Јој, што бих ја волела да радим овде!" 1000000001010

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

0442_feel ја питала, али нешто ми се питање није "примило"  1000000001010

Оне тако живе, а ја сам питала за децу која живе са родитељима.

Ове слике су заиста прелепе и причају саме за себе !

Топло ми је око срца кад их гледам  :group111:

Подели на овим сајтовима

Знам да је на једној теми нека од сестара питала од када треба деци причати о Богу и уводити их у цркву.

Колико видим на овим сликама, девојчице најнормалније живе при цркви, поштују сва црквена правила,

и расту срећним детињством. 1000000001010

Па ја сам мишљења-од одмах. Иако клинци то све и сами на неки начин знају. Посебно ако су родитељи верујући.

Жму и ја се дружимо са једним брачним паром који имају сина од 3 године. Мали Јова иде у цркву од свог 40. дана. е и недељом на Литургију. А од петка већ креће са питањима:"Тата, а кад ћемо код чика Боге?" Зна бре клинац све. Има неке своје термине, али битно да капира

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Јао, значи за неверовати !

Кад погледам ове наше домове и прихватилишта, па кад погледам ОВО ... јооооооооооој !

Подели на овим сајтовима

E ovo je kako lepo! A da li daju decu na usvajanje?

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

• Гости

На сајту сам нашла податак да девојчице ту живе од 3-18 године, за усвајање не пише ништа. Издржавају се од добровољних прилога.

http://www.sestry.ru/church/img/1204

Зграда прихватилишта

Подели на овим сајтовима

Да, ово је  зграда  прихватилишта, над којим се кажу осећа велико присуство старања Свете Јелисавете.

Јер зграду за дом су дуго и безуспешно тражили, да би је на крају пронашли баш на дан празника свете

Јелисавете., 1998.г. Зграда је била у лошем стању и комплетно је рестаурирана, али све је било вредно труда, јер се налази налепом месту, у делу града који је зелена зона.

Радови на згради су трајали 2 године,и онда, поново на дан празновања свете Јелисавете, била је

освештана од стране двојице архијереја, Митрополита Вострског Тимофеја и секретара Јерусалимског Патријарха и архиепископа Јекатеринбурског и Верхотурског Викентија.

После освештавања прошло је мало времена до појаве првих штићеница због потребовања целокупне

документације за пријем девојчица.Отварајући прихватилиште, сви су схватили да помоћ остављеним и болним душицама се може пружити једино кроз цркву, поверивши их на милост Божију и свих светих.

Зато је у средишту дома,подигнута домска црква где се обавља служба сваке недеље и за време

великих православних празника.

Дом опстаје од часног учешћа у раду повереника верујућих православних хришћана, од којих се највише јављају родитељи породица са пуно деце.Па тако, за празнике, кагда после наступа музичара или

других уметничких или играчких група у чијем програму участвују и деца, тешко је раздвојити девојчице од својих малих другара гостију,деце волонтера из дома.

Овде имате фотке са разних прослава...

http://www.sestry.ru/church/content/charity/asylum/sday/events/6/photos

http://www.sestry.ru/church/content/charity/asylum/sday/events/6/html_id-full

http://www.sestry.ru/church/content/charity/asylum/sday/events/5/

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Првог  дана посете Јекатеринбуршкој епархији,митр. Амфилохије у пратњи архијереја  посетио је светиње Верхотурске земље.Поклонивши се моштима светог праведног Симеона у Верхотурском Свето-Николајевском манастиру, дошао је и на подворје наше обитељи у селу Меркушино.

Овде је он сишао у гробницу св.Симеона, пио из светог источника, и затим се поклонио  целебним моштима свештеномученика Константина Богојављенског.

Наредног дана вл.Амфилохије је дошао у дом св. Јелисавете,отворен при нашем манастиру.Деца су срела владику појањем.Владика је рекао гледајући чиста дечија лица, да се живо сећа руског

подвижника са Атона оца Тихона.Он је достигао такву незлобивост, кротост и простоту, да је његово лице постало непоновљивом унутрашњом лепотом.Владика је навео речи спаситеља,''Истина, говорим вам

ако не постанете као деца , нећете ући у царство небеско.''(Матф.18,3) и пожелео штићеницама да узрастају у разуму и Богом даној чистоти.

Постављена слика

Постављена слика

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...