Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 5. Осветољубивост. Из жеље за осветом многи прилазе магији плаћајући великим свотама, само да виде како пати човек с којим имају нерашчишћене рачуне. isti izvor Ja ovo zovem naručeno veštičarenje. moj komentar Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Srpska pravoslavna Crkva tvrdi da je ima...... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Постоје многи који не прихватају проблем магије у овим димензијама како смо их представили. Обраћање пажње на магију сматрају губљењем времена, и тврде да је она заступљена само код једног броја превараната и сујеверних људи. Код првих она је уносан посао, а код других страх. Међутим, сви признају да се магија практикује, да постоје храмови и жречеви, обреди и жртве. Овде ћемо дати одговор онима који питају: да ли је магија делотворна? Несумњиво, магија се реализује интервенцијом и дејством сатане. Ђаво, мрзећи човека као икону Божију, проналази разне методе да би га потчинио. Један од таквих најпогубнијих метода је и магија. Својом силом (а по допуштењу Божијем), ђаво чини да неко оздрави, али само наизглед. У суштини лечи тело да би усмртио душу. А придобија човекову душу захваљујући човековом нестрпљењу. Св. Јован Златоуст говорећи на ту тему каже да од човека зависи колико ће ђаво бити ефикасан: „Ако ми хоћемо он је велики (тј. моћан), ако ми хоћемо он је мали (тј. немоћан)" (РG 62, 225). isti izvor Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 ispod kopita imaš gili gili gic. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Господ Исус Христос и апостоли показују потпуно познање демона и њихове силе, али строго забрањују било какву везу верујућег човека са техником магије. Став Новог Завета према ђаволу и његовим средствима сажет је у одељку посланице ап. Петра: „Будите трезвени и бдите, јер супарник ваш, ђаво као лав ричући ходи и тражи кога да прождере. Њему се противите утврђеном вером... А Бог сваке благодати... Он ће нас усавршити, утврдити, укрепити, утемељити." (1. Петр. 5,8-11) Учење Дванаесторице апостола (Дидахи) скреће пажњу верних на однос према свему што има везе са магијом: „Не буди врачар јер то води идолопоклонству; нити бајалац, ни астролог, ни лажни егзорциста и немој то ни гледати ни слушати, јер се од свега тога рађа идолопоклонство."(Дидахи 3,4) isti izvor Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Свим овим, дакле, стичемо силу Христову и постајемо имуни на демонске стреле, јер имамо „Христа у срцима нашим" (Еф. з, 18). A za veštice bi trebalo da važi i gradjanski zakon zbog silnih žrtava koji osećaju posledice a nekima se desio i tragičan kraj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Можда сам глуп, али не разумијем смисао теме тј шта се жели рећи? Молим постављача теме да изнесе своју тезу/идеју....Хвала! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Magija je ljudski izum koji cini zločin nad čovekom. Niko se ne bavi razotkrivanjem tehnika pa samim tim nema nigde ni krivice maga, jer kad se žrtva obrati za pomoć naleti na zid čim spomene magiju. Agonija se tako nastavlja a "rezultate" vidimo svakodnevno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Уф, ја колико знам - свуда су у Евангелију врачари, гатари итд означени као слуге нечастивог...Мислим да је занимљива идеја, али као хришћани би требали знати да постоје и они који активно играју у противничком тиму... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 Уф, ја колико знам - свуда су у Евангелију врачари, гатари итд означени као слуге нечастивог...Мислим да је занимљива идеја, али као хришћани би требали знати да постоје и они који активно играју у противничком тиму... nemam šta da izgubim... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 5. Осветољубивост. Из жеље за осветом многи прилазе магији плаћајући великим свотама, само да виде како пати човек с којим имају нерашчишћене рачуне. imam puno primera kad to rade i iz ciste zlobe. http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 6, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2013 imam puno primera kad to rade i iz ciste zlobe. ostavljaju tragove u to budi sigurna mene više plaši što neki tjute kad ih otkriju. Magija je kod nas već stvar folklora tako da mogu sa sigurnošću reći da ih država mazi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 7, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2013 Оно што сам рекао Григорију о доказивању Бога морам и теби. Однос са том страном је ЛИЧАН, и не доказује се материјалним доказима. Тако магија на оне који живе светотајински уопште не делује, као ни на оне који је суштински (заиста унутар свог бића) не сматрају за ништа. Напротив, они који су сујеверни или веру прихватају на магијски а не светотајински начин су веома подложни. Имам личан пример где смо у нашој кући у своје време пронашли одређену ствар и сазнали да нам је чувена та-и-та направила то-и-то. Али, да ли се остварило? Наравно да не, ко ће против Причешћа=Христа победити? А у околини где се у цркву не иде а приче о враџбинама причају са страхопоштовањем-има свега... Дакле, из овог се види да не постоји униформност дејства, па се не може и не сме законски процесуирати (а и ти закони никад у историји нису испунили свој циљ), јер то лако води злоупотреби закона из интереса и отварање Пандорине кутије (спаљивање вештица би данас заменило смештање у-затворе за вештице??? Својеврсна лудара где би нпр супружници који хоће трајно да се реше брака могли-подметнувши доказе у кући-отерати партнера? Или љубоморна жена лепу комшинку??? Брат брата због међе?) Црква је давно дала одговор и сигуран лек - живите светотајински, примајте Христа у себе и нико вам не може ништа... Sanja Т., ИгорМ, Дијана. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 7, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2013 Prvo tvoja saznanja o magiji su jako jako loša. Niko u pravoslavnom svetu nije spaljivao veštice. Veštice da te informišem čine krivična dela po postojećem zakonu i pošto žrtva objavavi da je to mag uradio(potpuni scenarijio u svrhu koristi) tada sve pada u vodu. Žrtva je još više zbunjena i prepuštena sama sebi. Krivična dela se mogu dokazati upravo od ljudi koji se bave zakonom i to oni koje kako ti kažeš suštinski magija ne dodiruje. To što hoćeš da mi dokažeš da je magija više priča uz kaficu stvarno nema smisla. Zašto bi se Crkva opšte onda bavila tim pitanjem? Ako objedinimo gradjanski zakon i saznanja Crkve možemo doći do dobrih rezultata. Ja ne dokazujem Boga a i ne verujem da me On sa ovim tekstom odbacuje. Upravo taj tvoj stav: Meni magija ne može ništa pusti veštice da na miru rade svoj posao...dovelo nas je do spaljivanja nevinih. Ako ti misliš da veštice ne rade kriminalne radnje onda..... ja tako ne mislim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 7, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2013 1.Prvo tvoja saznanja o magiji su jako jako loša. 2.Niko u pravoslavnom svetu nije spaljivao veštice. 3.Veštice da te informišem čine krivična dela po postojećem zakonu i pošto žrtva objavavi da je to mag uradio(potpuni scenarijio u svrhu koristi) tada sve pada u vodu. Žrtva je još više zbunjena i prepuštena sama sebi. 4.Krivična dela se mogu dokazati upravo od ljudi koji se bave zakonom i to oni koje kako ti kažeš suštinski magija ne dodiruje. 5.To što hoćeš da mi dokažeš da je magija više priča uz kaficu stvarno nema smisla. Zašto bi se Crkva opšte onda bavila tim pitanjem? 6.Ako objedinimo gradjanski zakon i saznanja Crkve možemo doći do dobrih rezultata. 7.Ja ne dokazujem Boga a i ne verujem da me On sa ovim tekstom odbacuje. 8.Upravo taj tvoj stav: Meni magija ne može ništa pusti veštice da na miru rade svoj posao...dovelo nas je do spaljivanja nevinih. Ako ti misliš da veštice ne rade kriminalne radnje onda..... ja tako ne mislim. 1. Ти кажеш. 2. За почетак питај црногорце шта су им својевремено радили, имаш овде негде на форуму па потражи, а онда настави да трагаш... 3. Питај Милосављевића, нисам правник, али знам зашто пада у воду-зато што: 4. Нематеријалне ствари се не могу материјално доказати. Дакле, можеш утврдити да је неко извео радњу (магијски обред) али не можеш доказати да ТО делује (зато што нема униформног дејства-нпр баци баба чини на двојицу да се никад не ожене. Онај први иде у цркву редовно, причешћује се и ожени се упркос баби, онај други остане неожењен. Доказ пред законом је...? Изведен из чега? Немој да се глупирамо...) 5. Ја тупим зубе и тастатуру да није прича уз кафицу али се не решава тако како ти предлажеш-ловом на вештице и упознавањем са техникама, већ светотајинским живљењем, а ти мени овако...Брате мој у Христу, у Царство се не уводи СИЛОМ, не можеш да идеш около и браниш људима да буду сујеверни, боје се вештица, или да их тераш да се причешћују. СЛОБОДАН ИЗБОР!!! 6. Не може из више разлога-један је и да Црква каже да магија сигурно не може да делује на оног ко живи светотајински. А држава није заинтересована за уплив Цркве у закон, нити би Црква учествовала у таквим стварима... Опет слобода... Људи, слободно дођите, "покајте се јер се приближило Царство Небеско", причестите се и нема фрке... 7. Доказивање дејства нечастивог материјалним доказима је исто тако бесмислено као и доказивање Божије егзистенције-духовни свет се не доказује материјалним... 8. Подвучено потписујем, а тај други део си сам додао и измислио. БОРИТЕ СЕ ХРИСТОМ, ЖИВЉЕЊЕМ У ЦРКВИ, ПОКАЈАЊЕМ, ИСПОВЕДАЊЕМ ГРЕХОВА И ПРИЧЕШЋЕМ, УЗРАСТАЊЕМ У ХРИСТУ. Нема другачије. И не могу ти више цртати ако нећеш да видиш да то што предлажеш није по нашој вери, већ твоја визија исправног начина... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука