Angelus Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 п.с.ево један добар текст о томе и читајте књигу "Духовни разговори" са питањима, искуствима вјерника и одговорима врсног,истинског духовника,светогорског монаха Оца Гаврила лепавинског,а можете и скајпом са Оцем и на фацебуку разговарати о свему томе. Велики поздрав за нашег Оца Гаврила и ево како каже наш Владика Григорије у предавању за вјероучитеље,да ће вас ваша дјеца вољети и ићи за вама,како им ви будете љубав у Христу показивали,а ево и нас духовна чада Оца Гаврила по читавом свијету,која иду за њим,Христа ради,а он као увијек будно пастирско монашко око све нас надгледа, у душе наше види и савјетује,а штити молитвама Мајке лепавинске, слава Богу за све. Знам када је наш Владика Атанасије улазио у многа минска поља,разрушених наших цркава у рату у БиХ,никада се није бојао,као и увијек, ничега,дакле увијек је ишао са великом вјером прекрстивши се у говорећи,а учећи све нас:"Нека буде како је воља Господња и Мајке Божије!", Амин,Боже дај! ЗАБОРАВИХ ЛИНК: http://www.bastabalkana.com/2012/02/zastita-od-cini-vradzbina-i-magije-pravoslavna-molitva-protiv-magijskog-dejstva-duhova/ Bigica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Cesce pricescivanje i "nema zime" Млађони and Bigica је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Не верујем у те глупости. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 za mene svaka je magija crna, da se ne zna koja je crnja! Zaštitio bi se tako što ne bi ni obratio pažnju na magiju, i tako što ne bi tome davao nikakav značaj, jer čovek u strahu i panici svašta uradi Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Једна вештица у емисији "Виша сила" која је ишла на Б92 некада, објашњавајући разлику између црне и беле магије је рекла:" За црну магију користмо црне шпенадле, а за белу користимо беле шпенадле". Александар београдски је реаговао/ла на ово 1 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар београдски Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Црна магија постоји, али исто тако постоји и Господ који је од свег зла јачи. Све тамне силе света могу да ме нападну, али је Он уз мене тако да ме баш брига. Друго, мислим да као православни хришћани и верници не би требало да се бавимо таквом тематиком и да се о њој распитујемо и проучавамо је, јер је то ђавоља работа. Само нека је што даље од нас, а ако устреба Господ и Богородица су ту. Као и светац заштитник породице. MilanM and Bigica је реаговао/ла на ово 2 Славите Господа, јер је добар. Алилуја! Јер је до века милост Његова. Алилуја! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган orthodox Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 MilanM, Александар београдски and Angelus је реаговао/ла на ово 3 људи траже слободу, а слобода тражи људе ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Elem , nema mnogo ljudi koji se zaista bave , da tako nazovem, pravom magijom i koji zaista imaju nekakve moci . Najveci broj ljudi koji se bave "magijom" zapravo ispira mozak sam sebi i blage veze sa magijom nema . Oni koji koji nesto znaju, mogu i umeju veoma retko to rade jer u magiji postoji pravilo da sve ima cenu pa ako zelis nesto da postignes moras i da platis . Nemaj brige, ti sto se mlate pa stalno izvode kojekave rituale i zele da ljudi znaju da se oni bave magijom nikakvih moci nemaju . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 u magiji postoji pravilo da sve ima cenu pa ako zelis nesto da postignes moras i da platis To je zato sto je magija vrlo egzaktna drustvena delatnost: http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_law Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 "Богочовјек Христос је највећа драгоцјеност у свима свјетовима, видљивим и невидљивим."Свети Отац Јустин Изврсна књига,са добро обрађеном тематиком,а ево кад је ријеч о томе,како у наслову стоји,док читам величанствену књигу Достојевски о Исусу Христу,данас ми је управо поштар донио,а коју је приредио наш отац Љуба,сјетих се једног редка у којем Свети Отац Јустин све каже,а има доста тога о чему се овдје говори,а гласи овако: "Достојевски је створио своју ђаводицеју када је био уз Сатану-кушача, а своју теодицеју када је стао уз Христа и остао са Њим занавијек. У својој ђаводицеји он је на свеубједљив начин показао да је тајна свих идеолога и твораца човјекобога и надчовјека - ђаво. А у својој теодицеји он је апостолски силно и неодољиво показао и доказао да је тајна свих идеолога и твораца правог човека, христо ликог свечовјека - Богочовјек Христос. Као видилац и пророк, он је пронашао да су главне, иако невидљиве, стваралачке силе у свима савременим, личним, социјалним и народним покретима модерног човечанства - или Христос или ђаво." Александар београдски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Магија постоји и најбоље је избегавати особе које се баве тиме и ићи у њихове домове јер можемо имати разна искушења. Наравно Господ је јачи али не треба заборављати да је онај ,,покварењак,, јако опасан и да са нама ратује хиљаде година. Причао ми је другар који је скоро био на Светој Гори да у Скиту Свете Тројице који припада Светом манастиру Хиландару тренутно нема монаха јер су демонски напади веома јаки. Желе Зека, MilanM, Александар београдски and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MilanM Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Магија постоји и најбоље је избегавати особе које се баве тиме и ићи у њихове домове јер можемо имати разна искушења. Наравно Господ је јачи али не треба заборављати да је онај ,,покварењак,, јако опасан и да са нама ратује хиљаде година. Причао ми је другар који је скоро био на Светој Гори да у Скиту Свете Тројице који припада Светом манастиру Хиландару тренутно нема монаха јер су демонски напади веома јаки. Upravo to, treba izbegavati mesta gde " da ga ne spominjem " stanuje. Samo se treba moliti dragom Bogu i nikad ne popustiti u veri. Davati primer i pomagati drugima u veri. Nisam sad neki jak vernik, ali nastojim da pored vere, molitve vecernje i jutarnje ubacim i stalni post. Ima li sta lepse nego u veri napredovati.. ; Fino ste rekli ako ikako moze treba izbegavati takve osobe i mesta.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 А шта ако би атеиста отишао тамо да преноћи? Како би ваздушасти демони напали недуховну особу? Што би је нападали кад су ту ко свој на своме П.С. Лепа ти фотка, личиш ми на Пеђицу "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Ma šta ja znam, nešto ne vjerujem da mi neko može nauditi tako što će mi nešto "bajati", ili da će mi dati da nešto "obajano" pojedem, ili popijem i da od toga "nagraišem" (nastradam) A da budem u potpunosti iskrena, nešto pretjerano o tome nisam ni razmišljala! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Odrastao sam u Istocnoj Srbiji i naslusao sam se svakakvih prica. Najvise me nervira sto ljudi tim vracarama daju vecu moc od Crkve. Nekoliko njih sto su isli kod vracara sam pokusao da ubedim da porazgovaraju sa svestenikom i da ga pozovu da im osvesta dom. Njihov odgovor je da ti popovi ne mogu nista tu da pomognu odn. "odvrnu" . Oni su tu da te krste, vecaju, svete vodicu i opevaju. Kada im se kaze da preko svestenika i Crkve deluje sam Bog, a ne svestenik sam svojom silom, dobijes odgovor da od toga nema nista, ne znaju oni sta to znaci i da samo vracara moze pomoci. A najvise od svega me nervira kada u crkvi pokusaju da obave neki ritual sa svecama, bajanjima, vodicom.... od toga nema gore. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука