Гости Guest - . . .- Написано Октобар 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Да, јесте и о. Рафаило је то рекао у једном веома смисленом контексту, наравно ако се разуме на прави начин. Иначе, сада је говорио о овом проблему које нема баш неке везе са купањем (а може да има ако врачара тако мисли да треба) w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 ...u jednom vrlo specifičnom kontekstu 301 koji samo površinski deluje kao takav a kad dublje zagrebemo-tek tad shvatimo da je bilo još i super dok smo čitali površinski... šalu na stranu oče-čovek je monah,naravski da zna šta priča,malo sam se našalio al me stvarno zanimalo da li je taj isti-mada sam pretpostavio da jeste kupanje,naravno nema veze sa temom samo sam aludirao da razna shvatanja postoje svuda Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Sasvim je jasno zašto narod traži pomoć od vračara. Jer su one sigurica. Veštica će da rekne reč i da učini mađiju i problem će da nestane ili će se rešiti već to za što se išlo kod veštice. Ovo često se dešava da bude tako kako je nesrećnik-ca tražio, a potom mu bude i gore nego što je bilo pre kada je odlazio kod veštice. To biva jer sotona navlači čoveka da radi, i onda mu da prvo lažnu nadu i veru, a potom mu uzme sve. Kad odeš kod popa, on će da te sasluša, i eventualno da ti pročita molitvu. A da li će da pomogne to... nekad oće, nekad neće. A veštice su sigurica, kao što rekoh. Imaju mnogo dobar pi ar staf. A to su druge veštice i strine koje od uveta do uveta po selu i gradu prenose priču kako su se izlečile, razvračale kod te i te babe. Znao sam jednu uslovno rečeno gataru. Moja predobra komšinica. Mada ona nije bila baš gatara, nego je bila isceliteljka. Ona je nešto bajala kada nekog opiči zmija. Uglavnom je išla po pozivu po celoj Srbiji, dolazili su ljudi po nju i odvozili To je uglavnom bilo zbog stoke, jer oće zmija da uđe u štalu i da sisa mleko a onda opiči kravu koja se rita. Mada je ova komšinica lečila i kada čoveka opiči zmija. Nije se bavila nekom drugom vrstom nadri-medecine ili vračanja. To svoje "znanje" je prenela na unuku pred upokojenje. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Из дана у дан, из догађаја у догађај....све више јуридике, све више маловерја, а све мање Христа у речима, које тако лако "просипамо". Ни "плитко" ни "дубоко" размишљање, већ само је једно...свако види оно шта хоће...крај, или некима можда почетак? Јеванђеље увек, свуда и у сваком трену, за помоћ, за наук ! Сва остала тумачења јесу само људи, исти било коме од нас. Проучити да, али изабрати оно што се у сопственом односу са Богом изједначава, и никако не "ружити" тог од кога учисмо, због нечега што није у сагласју са непоновљивом сопственошћу сваког од нас, а у односу са Јединственим Богом. Нема клишеа, нити преписивања, већ одговорност кроз сопственост, пре свега утемељеној у Литургијском сабрању са Господом самим. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 13, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2011 На жалост,оваквим језиком не постиже се много код особа које су гатаро-зависници...треба им отворено рећи (брк у брк што би реко отац Јустин савински) -реко ти Бог да ако још једном одеш тамо крава неће да ти се отели а дете неће да ти заврши факултет...па ти сад види и пустити их да се цврле на тихој ватри божанске промисли... Andre Williams, obi-wan and И.стојковић је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 13, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2011 На жалост,оваквим језиком не постиже се много код особа које су гатаро-зависници...треба им отворено рећи (брк у брк што би реко отац Јустин савински) -реко ти Бог да ако још једном одеш тамо крава неће да ти се отели а дете неће да ти заврши факултет...па ти сад види и пустити их да се цврле на тихој ватри божанске промисли... Да ли би помогло ово: Ако хоћеш да ти читам молитве плати 100 евра, Ако хоћеш да ме слушаш, исповедиш се и причестиш се онда ти је џабе.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 13, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2011 Да ли би помогло ово: Ако хоћеш да ти читам молитве плати 100 евра, Ако хоћеш да ме слушаш, исповедиш се и причестиш се онда ти је џабе.. Јес! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CasaVode Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 ^ Ovo sam trazila. Moja profesorka se bavi astrologijom i veruje u Boga. Mojima kada sam spomenula da bih ja to malo da istrazim.. Bilo je 'NE! To su kusi, karakondzule!' E, sad.. Ja sam citala tekstove njene i ovako nesto i bas onako uvlaci bas je komplikovano, moze da se tumaci na vise nacina i meni je postalo tesko da pohvatam sve to, Mesec pun, prazan, onda treba ovo, sa Merkurom ono.. Pa batalih. Ali. Ja volim recimo da citam o mitologiji. Ima srpska, rimska, grcka... Za nasu mitologiju svi pocnu da urlicu a rimska i grcka se radi u skolama i niko ne vice, jos se zahteva da se to zna jer je to opsta kultura (cak se i na prijemnima postavljaju pitanja iz toga). A svi oni imaju i one lose i dobre.. Pa koliko je to ok znati i zanimati se za to? Ispadam glupa u drustvu sto ja to ne znam. Nije me zanimalo pre, jer mi je sve pre ismejavanja raznih pametnih vrsnjaka i prosvetnih radnika bilo bitno da ja postujem zivotinje, prirodu, da sam dobra, da pomazem ljudima, da se promenim na bolje (nemirno dete), da postujem svaku veru, svako neko bice iz koje god mitologije, i tako dalje. Poznajem ljude koji se bave astrologijom, veruju u neku drugu veru, ili ne veruju ni u jednu (mozda vise ono da ne idu u crkvu jer im kao pop trazi pare za ovo i ono vec u samog Boga i pravdu, da se oni sami trude da budu bolji, da ne cine zlo, da ne zele zlo drugima, da ih ne zanima sta je obicaj (ono sa merdevina, soli, pa kad si trudna ne ovo ili ono) vec rade ono sto strucnjaci, skolovani ljude kazu da je dobro za kozu, dete, kosu, trudnocu, vide da svadja vodi razdoru, a lepa rec slozi. Neki recimo se klanjaju Ra, neki nekoj drugoj veri, neki recimo preziru drugu veru (muslimansku veru, katolicizam, neko cak i pravoslavlje).. Neko cak kaze da je svaka vera/religija zapravo sekta, kao i magija i astrologija... Da covek treba da veruje u sebe, da radi prave stvari, dobre, da se trudi, vredno radi, da gleda svoja posla, a ne da pravi spletke, vredja, povredjuje druge nekim svojim postupcima (govorimo o namernim stvarima) jer postoji neka sila (neko kaze Bog, neko kaze karma, neko nesto trece) i ide sve po principu 'Sve se placa sve se vraca' i vise puta sam se uverila u to da se sve kad tad vraca, cak i ako je jako kasno da ta osoba dozivi pravdu, cak i nakon njegove smrti, ipak dodje do pravde. Neko/nesto se pobrine za to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Логично, покајала се, схватила Истину, свака част! Код ових других то изгледа овако некако: Сазнали Истину и окренули се од ње. Није им одговарао живот по заповестима Бога Господа и томе су се успротивили окренувши се на другу страну-јасно ти је из тога да су антихристи! Ja sam se Pokajao " shvatio " istinu da astrologija nije istinita i postao Ateisa :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 НЕВАЉА СЕ БИТИ ХРИШЋАНИН , ТО СУ ОНИ СА ИНКВИЗИЦИЈОМ ... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Peđa ponovo u akciji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 А ја тебе не разумем, зашто му уопште поклањаш пажњу и сматраш га вредним даље расправе? Тиме само и њему чиниш медвеђу услугу, хранећи му сујету и правећи му уверење да оно што говори има смисла. Sinergija, -Владимир-, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Обраисао сам ти оно "дудук" и ставио "Пеђа". Нећемо да користимо њихов речник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Tema moze da se razvija i mimo njega, koja je razlika izmedju vere i sujeverja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 3, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2011 Може. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука