Jump to content

Православно учење о сујеверју , астрологији, врачању, магији и лажним пророцима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Али овај ми је крст светог Петра најкул! Требало би га више користити, како би сатанисти престали да трипују да је то симбол сатанизма.

Постављена сликаПостављена слика

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

http://www.youtube.com/watch?v=VT4Ut4VXFH0&feature=player_profilepage

"... обично су та гатања била на Бадње вече или на Божић и око Ђурђевдана"...

спаси нас Боже :)
Подели на овим сајтовима

Noć veštica!

Upozorenje:

Osobe tankih živaca i nervno labilne nek ipak onda

radije ova tri inače vrlo poučna videa uopšte ni ne gledaju!

Noć vještica je poznat kao praznik u kome učestvuju milioni ljudi.

Ipak istina o njemu govori da njegovo poreklo vuče korene od drevnih

paganskih običaja. A ovi običaji i mitologije su usko povezane sa satanizmom.

Noć veštica - Istina o Helovinu 1/3

mjeEx8AKJiM

Noć veštica - Istina o Helovinu 2/3

JPf1pauCL-4

Noć veštica - Istina o Helovinu 3/3

DUEFlaajpr0

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

I ovo je ekumenizam! Evo gdje smo napadani zajedno i katolici i pravoslavci od satanista!

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/ro-idolatry.htm

какав је ово лудачки сајт???

Вероватно они што верују у гуштере!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

I ovo je ekumenizam! Evo gdje smo napadani zajedno i katolici i pravoslavci od satanista!

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/ro-idolatry.htm

Луциферски, сатанистички, ето какав! Имам их ја колико ти душа хоће таквих, погледај:

http://luciferius.org/

Отпалте их неко ко то зна, имају тамо чак дјецу из основне школе као чланове, какви идиоти! OMG!

facenew22222222

Подели на овим сајтовима

svestenici valjda su tako izgleda ili
Подели на овим сајтовима

svestenici valjda su tako izgleda ili

Ma ne, nisu nikakvi sveštenici Suzo, oni sveštenike ni monahe a ni monahinje ne priznaju ni nemaju, imaju samo propovjednike i pastore. To su takva naša sektaška "braća" hrišćani što misle da su samo oni na pravom jevanđeljskom putu i da im to daje za pravo pljuvati po tuđim hrišćanskim svetinjama, ikonoborci su to kao protestanti. Ali kako je vidjet nisu ni protestanti evangelici augsburškog ispovijedanja tj. luterani jer ti to odavno ne rade, valjda nekakvi mahniti ..., neću da ih imenujem ali znam tačno već koji bi mogli biti. Nije si to teško predstavit, hehehe! U svakom slučaju su ćaknuti, cvoci nekakvi! OMG!

Подели на овим сајтовима

postavio bih pitanje na ovoj temi da ne bi otvarao drugu, unapred se izvinjavam: ako ste vec pricali o tome (tesko mi je da citam svih 16 strana) i onima koje cu mozda sablazniti ovim pitanjem.

dakle radi se o astrologiji. naravno da zanm da pravoslavlje ne odobrava tu rabotu cak sta vise smatra je za saradnju sa demonom. Medjutim sledeca dva fakta mi se ne uklapaju:

1) znamo da se na rodjenje Hristovo dolaze da poklone zvezdocitaci (mudraci/magi sa istoka) pri tome imaju punu ili barem znacajnu svest o tome da se klanjaju buducem Caru Izrailja a kao potvrdu donose znacajne darove. u nasoj himnografiji stoji :

Rodenje tvoje, Hriste Bože naš, obasja ljude svetlošcu poznanja, jer u njoj se oni koji izucavahu zvezde od zvezde nauciše da se Tebi klanjaju kao Suncu pravde, i da te gledaju sa visine istoka: Gospode slava tebi

2) kada su Hrista optuzili da leci pomocu demona on im je rekao:

15. А неки од њих рекоше: Помоћу Веелзевула, кнеза демонскога, изгони демоне.

16. А други кушајући га искаху од њега знак са неба.

17. А он знајући помисли њихове рече им: Свако царство које се раздијели само у себи, опустјеће, и дом који се раздијели сам у себи, пропашће.

18. Ако се и сатана раздијели сам у себи, како ће опстати царство његово? Јер говорите да помоћу Веелзевула изгоним демоне.

19. Ако ли ја помоћу Веелзевула изгоним демоне, синови ваши чијом помоћу изгоне? Зато ће вам они бити судије.

20. А ако ли ја прстом Божијим изгоним демоне, дакле, стигло вам је Царство Божије.

PITANJE:

ako su dakle magi sa istoka "gledajuci zvezde" dosli na poklonjenje Hristu i sto je jos vaznije otisli poznavsi Istinsko Sunce Pravde, kako onda moze da se kaze da je to saradnja sa demonima jer po Hristovim recima nemoguce je demonom doci do Istine, takvo bi se carstvo razrusilo ( Ако се и сатана раздијели сам у себи, како ће опстати царство његово? )

prastajte molim vas za ova pitanja. daleko od toga da promovisem astrologiju. to me nikad nije interesovalo, jednostavno, ovo pitanje, gledano iz ova dva ugla,nikako da mi se kao uklope kao logicna celina

PS: na pocetku (1 strana) postoji neki tekst i poglavlje 6. МАГИ И РОЂЕЊЕ ХРИСТОВО (МУДРАЦИ), medjutim taj text uopste nista ne objasnjava i izvodi neke svoje zakljucke na osnovu svojih pocetnih pretpostavki. npr magi uopste nisu dosli do Gospoda pomocu gledanja u zvezde itd, uz objasnjenje kako je to samo metod kojim ih je Bog vodio. naravno slazem se sa tim ali TEK onda bi se moglo postaviti ovo moje pitanje

0110_hahaha

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

једноставно, што не погледа тумачење светих Отаца, а не сам умовао?

рођење Христово:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/TumacenjeJevandjeljapoMateju/02.htm

тумачење цитата дванаесте главе светог Јеванђеља по Матеју, одакле си и уграбио остале цитате.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/TumacenjeJevandjeljapoMateju/12.htm

свакако, требао си ипак да продужиш даље читајући:

30. Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, расипа.

и онда се вратимо на прву реченицу:

Црква не одобрава астрологију.

због чега, треба се запитати, а не претпоставити да је нека ''скривена мудрост склоњена'' од верних.

Подели на овим сајтовима

ja ni ne mislim da je bilo sta sklonjeno od vernih jer je Punoca Istine upravo predana onima koji veruju, moje pitanje je veoma logicno a zahvaljujem na tvolim link-odgovorima

PS: svakako da sam procitao recenicu: 30. Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, расипа. Ona upravo aktuelizuje moje pitanje. Evo da ti ponovim, magi su ti koji su sa pastirima i andjelima dosli prvi da se poklone Gospodu. unapred zahvaljujem na jos linkova

Подели на овим сајтовима

ja ni ne mislim da je bilo sta sklonjeno od vernih jer je Punoca Istine upravo predana onima koji veruju, moje pitanje je veoma logicno a zahvaljujem na tvolim link-odgovorima

PS: svakako da sam procitao recenicu: 30. Који није са мном, против мене је; и који не сабира са мном, расипа. Ona upravo aktuelizuje moje pitanje. Evo da ti ponovim, magi su ti koji su sa pastirima i andjelima dosli prvi da se poklone Gospodu. unapred zahvaljujem na jos linkova

мислим да у време кад си ово писао још увек ниси прочитао, па ћу сачекати твој одговор по читању  joooj мајкл
Подели на овим сајтовима

мислим да у време кад си ово писао још увек ниси прочитао, па ћу сачекати твој одговор по читању  0102_laugh 319.gif

dakle pronadji ti smislenu vezu izmedju ova dva dela:

Гле, дођоше мудраци од Истока у Јерусалим.

Зашто долазе мудраци?[7] За осуду Јеврејима. Када су мудраци, људи идолопоклоници, поверовали, какво оправдање остаје Јеврејима. Мудраци су такође дошли да би слава Христова још више засијала њиховим сведочењем, посебно зато што су они били слуге демона и непријатељи Божји.

А кад видјеше звијезду, обрадоваше се веома великом радости.

Обрадовали су се јер нису били изневерени, већ су нашли оно што су тражили.

ili

И дођосмо да му се поклонимо.

Изгледа да су ови мудраци били врлински људи, јер када су дошли у страну земљу да се поклоне Христу, са коликом би га тек смелошћу проповедали у Персији?

Ако се и сатана раздијели сам у себи, како ће опстати царство његово?

si yo hablo español

Подели на овим сајтовима

није ли ти јасно да су доживели преображај, нисмо ли ми сви на странпутицама боготражитељи пре крштења? први ја сам кроз астрологију укапирао појам слободне воље који ми је дао здраву перспективу у Православљу.

може се бити врлински човек и као атеиста и као звездочатац, не мора свако да буде видовита зорка или милан тарот, иако у суховној прелести и самим тим слуге демона и непријатељи Божји.

што се тиче цитата о сатанама:

Изобличавајући јавно њихове помисли, Христос је показао да је Бог. Он се брани од њих примерима из свакодневног живота и показује безумље фарисеја. Јер, како демони могу да изгоне сами себе, када се они труде да помогну један другоме? [11] Реч "сатана" значи "противник".

[11] Тумачећи ове речи Св. Златоуст каже: "Ако ја, имајући у себи демона, помоћу њега изгоним друге демоне, то значи да међу демонима постоји несагласност и сукоб и да устају један на другога; а ако устају један на другога, онда се њихова сила губи и пропада." (Ibid, Homil. 41,1; c.446).

самим тим, сатане, противници Божји, не могу сами себе да оздраве неком тамо науком звездочатања већ су морали доћи Господу који их исцељује сусретом. онда их и не враћа Ироду кољачу, да не би ни сами страдали али и себи и свету породоцу да заштити, већ их склања са, немам сумње, животним упутством које их води спасењу.

Бог не шутира своје овце, Он их преображава.

опис је ту, између осталог, и да видиш лични опис нечијег живота и личну поуку, али и генерални пример достојног дара покајања грешника који се понизио својим претходним животом а ослободио будућим у Господу, јер Господ не одбацује грешника и не тражи праведнике, већ прихвата, кали и ослобађа, обожује и дарује непроцењивим даровима, па и Царством на крају.

Подели на овим сајтовима

@Dragisa

To je samo Meda. greengrin Ne ocekuj bilo kakav konkretan odgovor jer da ga ima vec bi ga napisao.

Pitanje koje si postavio je vise nego legitimno i navodi na onu probleamtiku koju sam ja letos predlozio

veoruciteljima teolozima da malo to vise razradjuju. Radi se o velikoj zabludi da su sve paganske religije

obozavanja demona to je st da je sve paganske relgije osnovao sotona. Osim budala poput Miroljuba

na tu blesavu ideju su se upecali i mnogi crkveni ljudi cak i poneki koji izbiljnije pristupaju teologij i imaju

solidni poznavanje svetootacke misli.

Medju paganskim kultovima antickog doba svakako da postoje oni koji su cisto satanisticki dakle otvoreno

bez ustrucavanja koji su se izjasnjavali kao sledbenici strih bogova iz doba primordijalnog kaosa i slicnih

htonskih entiteta. Takozvani antikosmicki bogovi. Njihovi otvoreni neprijatelji su bili sledbenici i svestenici

kutlova kosmickih bogova Zevsa, Hermesa, Venere etc koji su zeleli da sacuvaju kosmos i coveka  od nastojanja

antikosmickih bogova da ceo kosmos vrate u stanje prvobitnog kaosa.

Svakome ko malo detaljnije prouci ove stvari je jasan duboku antagonizam izmedju ova dva tabora antickih

religija i stoga je svrstavanje  svih svestenika i mistika antickih kultova u sataniste veoma glupo i smesno.

Ne treba recimo smetnuti sa uma da su sv Klement Aleksandrijski pa cak i sv Augustin (sto je veoma cudno

za Arisotelovski nastrojenog oca) prepoznali legandarnog Hermesa Trismagistosa kao ocitu najavu i prasliku Hrista.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...