Solomon Kane Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 video sam da si bio na liturgiji,samo me zanimalo kako se to konkretno pomoglo jučerašnjim skupom,verovatno sam kreten kad to ne shvatam pošto izgleda da liturgija nije ništa konkretno Жао ми је што не схваташ...лепо сам објасни све у горњем посту и боље од тога не умем...прочитај,размисли мало о томе што сам написао,па ћеш схватити мој став,јер знам да мој брат Моца може да разуме....морам на посао,поздрав! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Заувек 0442_feel 1405_love Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Ја сам разумио све шта је брат Соломон рекао, али једино ми није јасно коме је то упућено. Некоме на форуму или је то уопште предлог за сву нацију, или бар нас као форум? Осим тога када пита шта је ко урадио да до овог не дође, па то се и ја питам исто тако, али не треба ми да знам у смислу неког експонирања од стране некога. Моје мишљење да свако од нас може да допринсе бољем стању тако што ће најпре да он буде бољи, тј да се труди да буде добар хришћанин, Богу да угоди. Као појединац не видим могућност, нити легалан механизам да ишта починим како би се ова парада, или овакви есцески власти са становништвом спречили. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Ја сам разумио све шта је брат Соломон рекао, али једино ми није јасно коме је то упућено. Некоме на форуму или је то уопште предлог за сву нацију, или бар нас као форум? Осим тога када пита шта је ко урадио да до овог не дође, па то се и ја питам исто тако, али не треба ми да знам у смислу неког експонирања од стране некога. Моје мишљење да свако од нас може да допринсе бољем стању тако што ће најпре да он буде бољи, тј да се труди да буде добар хришћанин, Богу да угоди. Као појединац не видим могућност, нити легалан механизам да ишта починим како би се ова парада, или овакви есцески власти са становништвом спречили. Уопштено,брате Јусто...уопштено сам мислио на све нас,на цео народ,а не на некога посебно са овог форума. 0442_feel1+1+1+1+1+1+1...даје мноштво,зар не? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Ја сам разумио све шта је брат Соломон рекао, али једино ми није јасно коме је то упућено. Некоме на форуму или је то уопште предлог за сву нацију, или бар нас као форум? Осим тога када пита шта је ко урадио да до овог не дође, па то се и ја питам исто тако, али не треба ми да знам у смислу неког експонирања од стране некога. Моје мишљење да свако од нас може да допринсе бољем стању тако што ће најпре да он буде бољи, тј да се труди да буде добар хришћанин, Богу да угоди. Као појединац не видим могућност, нити легалан механизам да ишта починим како би се ова парада, или овакви есцески власти са становништвом спречили. Уопштено,брате Јусто...уопштено сам мислио на све нас,на цео народ,а не на некога посебно са овог форума. 1405_love1+1+1+1+1+1+1...даје мноштво,зар не? 0442_feel А то је апсолутно. Има да нас нема, ако нас не буде било. Дефинитивно се налазимо у стању општег распада, као појединцикоји се нађу на путу урагана који ломи све пред собом, и који ће тај ураган преживети само на основу сопственог искуства и одређеног знања, а још лакше ће поднети вихор, ако се ослни на другог човека, па се заједно извлаче. Тако нама нема друге, него да се све више везујем једни уз друге, а везиво да нам свима буде Христос. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Поента је у томе да је власт знала да ће доћи до експлозије незадовољства и опет је намерно желела да испровоцира те младе и бунтовне момке,машући им "мушким задњицама" испред носа,док нам земља тоне у свеколико безнађе,које и њих погађа,и то у сред главног града православне Србије...шта мислите који је следећи корак после овог и то ускоро? Законска кодификација содомије и то не само као дозвољене,законом загарантована слободе (то већ јесте),већ као обавезне морално прихваћене норме живота која ће чак имати статус политички и социјално пожељене категорије становништва...Управо то је поента - обавеза моралне прихваћености, а потом, и норма живота која ће имати статус политички и социјално пожељене категорије становништва. Прича о угроженим правима лезбејки и педера у Србији данас параван је за остварење горе цитираног циља. Њихова права у Србији ничим нису угрожена: у којој те то школи, факултету приликом пријема, уписа године, смештаја у студентски дом питају за сексуалну орјентацију и сл. У ком те интервју за посао питају - реците нам јесте ли ви геј, би или хетеро? Чак шта више многе фирме би радије примиле лезбејку јер неће рађати. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 @Соломон Коначно једна одлична анализа. Исто важи и за став. 0442_feel „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 dobro je da ima ovakva slika (bez Hi-men maca, naravno) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 dobro je da ima ovakva slika (bez Hi-men maca, naravno)Setro nemoj da brkaš mačeve ,ovo je dzedaja mač hi menov je drugačiji bendoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
prizrenac Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 ljubisa i ostali, preterujete. Ovo vase blacenje i ismejavanje je prevazislo sve mere. Sto se tice blagoslova, mislim da ne treba nikom blagoslov ako radi ispravnu stvar. Mene samo brine gde su ostali svestenici bili u to vreme? Zar nije trebalo da oni daku primer kako se treba protiviti zlu. Nazalost, nastradala su nesrecna deca i nesrecni policajci. A sve zbog nase vlasti koja nije na vreme to sprecila. A krivicu snosi i vrh spc koji se nije potrudio da se ovaj sram odlozi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Октобар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 A krivicu snosi i vrh spc koji se nije potrudio da se ovaj sram odlozi. Бато, једини глас у нашем друштву који се више пута оглашавао и покушавао да одговори људе од глупих идеја о парадирању властитом греховношћу је управо била СПЦ. Што ниси радије отпужио неку политичку странку или покрет, него ударио по властитој Цркви која осим изражавања става, суштински нема никакву световну власт? А људи из Цркве су много паметнији од тога да к'о бик лете на црвено и насједају на јефтине провокације мрзитеља Цркве и државе Србије. Мада ме уопште не чуди да камењовање грешника заступају управо они којима не смета ометање и прекидање Литургија и оговарање црквених власти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Призренац, мислим да ниси у праву. Свештеници су у то време требали бити (и били су) на Литургији, па затим Агапе, па разговору са људима... Црква је више пута изнела свој став о овом педербалу, не знам зашто је народ очекивао да се свештенство појави на улицама? И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Е свештенство Србско шта дочека...да се исмејавају попови монасима(па били и бивши).. prstgore Треба вама свештеницима забранити да користите нет, а више да радите по парохијама! Који попови? И шта си хтео да кажеш? Знаш ли можда да Драган, бивши монах Антоније, није монах? Једном монах - увек монах ! Завет је са Богом а не са Синодом.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 11, 2010 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2010 Извини,брате али причаш чудне и дефинитивно несувисле ствари...не замери ми,али то је моје мишење.Како можеш ти боље знати од мене који сам све време био на свим тим локација,....................Лепо је,сигурно је и безбедно,бити поред телевизора,али то није исто и никада не можеш знати као онај ко је на лицу места. ...........лако је бити херој на језику. Не мислим да си хтео да ме увредиш већ да је Твој пост резултат дугогодишњо "пакованих" разочарења у много тога, а пре свега у вршиоце власти... Да, ја, и свако ко је био у могућности да види тридесетак камера ОДЈЕДНОМ, можемо боље знати шта се догађало од било ког учесника у протесту против манифестације, потпуно непотребне, са аспекта обичних људи, и изузетно битне са аспекта оних, на које си не само Ти, већ и ја, и вероватно већина нас огорчени...Могао сам, јер су ми истовремено биле присутне све позиције у граду..не две, не четири, већ тридесетак..И нисам седео поред телевизора удобно заваљен, већ зарађивао своју г..њ.ву плату којом храним троје деце! О "херојству на језику ", ако се то односило и на мене, послао сам Ти ПП... Не пишем ово да би себе бранио, а посебно не да би са Тобом сукобљавао мишљења, јер се ПОТПУНО СЛАЖЕМ са Твојим описом стања у држави...али 101%!!! Али хајде ми старији да размислимо о "дугогодишње спакованом разочарењу", фрази коју сам вероватно неспретно формирао, али која значи, да је сва одговорност БАШ НА НАМА СТАРИЈИМА...Ми смо изгласали 250 представника који су здушно прихватили европске норме, који ниједноим питањем ниједног тренутка нису питали због чега је ЛГБТ протестују и да ли је то уопште протест? Нису изгласали ни клинци, а чак ни већина полицајаца, јер нису имали старост да гласају за наша омиљене политичаре...Па обзиром да смо ми то хтели, који би повод био да јуче идемо против своје одлуке?Зашто се ми који смо до тога довели нисмо сакупили кад је УСТАВ био на дневном реду? Зашто смо годину дана, од прошлогодишњег заказаног термина "спавали"? Лично осећам сваку кап крви која је јуче проливена као сопствену кривицу, и нигде ниједном речју нисам осудио никог.... Тако, моје мишљење је да сачекамо мало, стрпљиво, како нам вера и налаже, а у том периоду да се потрудимо да ниједна, ни дечија, ни полицијска, ниједна кап крви не падне, јер свака која се Не Дај Боже пролије, јесте последица нашег "спавања"... А ево. шта и кад сам написао.....док сам гледао читав град на својим мониторима... Друштво / Друштво / Одг: Parada ponosa - aftermath. послато: 10. Октобар , 2010, 16:27:33 Размишљање: Да ли је ико овом манифестацијом ишта профитирао? Припадници ЛГБТ сексуалне оријентације По неким статистикама, ЛГБТ оријентисаним изјашњава се 7%-8% становништва Србије. Ако прихватимо да Србија има око 8.000.000 становника, односно око 3.000.000, да кажемо, сексуално активних људи,по грубој процени ЛГБТ оријентисаних је око 210.000-240.000. Данас их је на улицама Београда било 700-1000,односно 2,9-3,3 промила, односно 4,1-4,7 промила. Знајући унапред да ће бити активиран исти број полицијаца који је планиран за долазак Хилари Клинтон (5.000), као и да ће им бити организован одвоз до жељених дестинација полицијским марицама,просто је за не веровати да су се преосталих 99,995 % ЛГБТ оријентисаних уплашили.Дакле, или нема толико људи ЛГБТ оријентисаних, или сасвим мали број ЛГБТ оријентисаних, свега 4,7 промила, због себи знаног разлога манипулише осталим људима ЛГБТ сексуалне оријентације. Свеједно, данашња "победа" се састоји у томе, да су шетали саблазно празним улицама, окружени силним гвозденим препрекама и чувани од стране 5.000 полицајаца.Победа? Полиција Обични људи, као било ко од нас, који су можда планирали да овај прелеп јесењи дан проведу на сасвим другачији начин, због 4,7 промила ЛГБТ сексуално оријентисаних, памтиће 10.10.2010. као дан када се већина њих због егзистенције својих породица, одрађивања ничег другог до свог посла, суочавала са својим већ формираним ставовима и истовремено покушавала да сачува и свој голи живот. Задовољни? Противници одржавања манифестације Поучени јучерашњом шетњом око 10.000 људи, када ниједан цвет није згажен, и данас су хтели да своје мишљење искажу мирно, водећи и своју децу са собом. Гледали смо сви, како трче носећи децу, не би ли нашли безбедно место где ће се сакрити и сачекати да се сукоби смире. Демократија? Власт Читајући размишљања по многим блоговима, потез одобравања одржавања ове манифестације биће повод да се многи гласачи добро размисле за кога ће гласати на следећим изборима.А хтели су да покажу да су осигурали своје позиције. Јесу ли? Хулигани Мислећи да ће искористити протест противника одржавања манифестације и узети понеки артикал из разбијених излога, разочарали су се спремношћу трговаца који су већину тога још синоћ склонили из излога. Профитирали? Па ко је онда ишта добио, по цену разбијених глава полиције и грађана, разбијеног града, уплашене деце и родитеља......само њих 4,7 промила ЛГБТ сексуално оријентисаних и НИКО ВИШЕ! Честитам, Мушки родитељ (како би вас 4,7 промила рекло) три девојчице, са много пријатеља међу којима има и припадника ЛГБТ сексуално оријентисаних, који додуше припадају оној неекспонираној већини од 99,995% и који вас се одавно стиде, јер их користите за своје личне интересе. Другарство ружа sunce И извињавам се свима, јер ови постови не припадају овој теми prstgore leteti prstgore "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука