Jump to content

Кустурица се повукао из жирија

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

То се,мој форумски друже,зове - став...човек има став и не дозвољава да га свако зај****...за разлику од многих других који су најобичније "вунице".То што се он теби не свиђа,а знамо што га не миришеш  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif,то је само твој проблем,Енизе. 1324_womens

Ja ovdje o njemu ne iznesoh svoj stav pod ovom temom.Mislim da sam onako kao treće lice bez pristrasnosti napisao što sam napisao.

A ako te zanima moj iskren stav o njemu reći ću ti:Ma boli me uvo za njega, kontaš, nije on moj problem.Ne okreće se oko njega svijet.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Brate ja sam gore rekao, da se ne ponavljam:Ako im se nije svidipo nisu ga trebali zvati, ali ako su ga već pozvali trebali su ga trpiti.Ali moraš i sam priznati da je on podosta i prgav po naravi.Sjeti se samo intervjua kojeg je prekinuo  prošle godine.Mislim da je u pitanju bila jedna hrvatska televizija.

Što se tiče tog intervjua lepo se vidi iz snimaka po Youtube,pre interjua je bilo dogovoreno šta će novinar da pita a o čemu Kusturica ne želi da polemiše.

Kusturica je čovek koji se drži plana i dogovora.Sve što je obećao,započeo ili dogovorio je tačno tako i ispunio.

Jedan karakteran čovek koji je s pravom  prekinuo intervju za hrvatsku televiziju.

Njegov umjetnički talenat je neosporan ali on umjesto da na svojim nastupima se bavi onim što jeste on ističe ko je i štaje.Kod nas ima pravilo ako se neko plaho pravda to znači da sumnja on lično u to.

Meni izgleda da gledaš na Kusturicu iz tog ugla (povratka pravoslavlju)i da ćeš zbog toga uvek tražiti svaku priliku da ga ocrniš.Da si se malo zainteresovao i pratio stvarno njegove izjave i njegov život verujem da ne bi rekao da on "sumnja u to što čini ili jeste".

Kao što rekoh Kusturica je čovek jakog karaktera i stoji sigurno iza svake reči koju je izjavio.

Nisi brate u pravu.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

То се,мој форумски друже,зове - став...човек има став и не дозвољава да га свако зај****...за разлику од многих других који су најобичније "вунице".То што се он теби не свиђа,а знамо што га не миришеш  slava3,то је само твој проблем,Енизе. 1324_womens

Ja ovdje o njemu ne iznesoh svoj stav pod ovom temom.Mislim da sam onako kao treće lice bez pristrasnosti napisao što sam napisao.

A ako te zanima moj iskren stav o njemu reći ću ti:Ma boli me uvo za njega, kontaš, nije on moj problem.Ne okreće se oko njega svijet.

Знам да те боли уво за њега...не треба да наглашаваш ту чињеницу. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0212_rolleyes.gif ...као што мене апсолутно боли уво за оног турчина који је дошао и почео да му спочитава све и свашта и тако исполитизовао цео догађај и покварио га....шта ћеш,добио баја задатак и само га ревносно извршио. 319.gif

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

То се,мој форумски друже,зове - став...човек има став и не дозвољава да га свако зај****...за разлику од многих других који су најобичније "вунице".То што се он теби не свиђа,а знамо што га не миришеш  :(,то је само твој проблем,Енизе. 1324_womens

Знам да те боли уво за њега...не треба да наглашаваш ту чињеницу. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0212_rolleyes.gif ...као што мене апсолутно боли уво за оног турчина који је дошао и почео да му спочитава све и свашта и тако исполитизовао цео догађај и покварио га....шта ћеш,добио баја задатак и само га ревносно извршио. 319.gif
:) ljut slava3 joooj
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Мислим,то је битно у овој причи,а не Кустурица као Кустурица...он је такав какав јесте,некоме симпатичан некоме не,неко га цени неко не.У сваком случају је безвезе што је један културни догађај завршио на начин како је завршио и кривица је апсолутно на страни оих који су организовали тај догађај...у томе је поента.

Подели на овим сајтовима

Мислим,то је битно у овој причи,а не Кустурица као Кустурица...

Управо тако.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

То се,мој форумски друже,зове - став...човек има став и не дозвољава да га свако зај****...за разлику од многих других који су најобичније "вунице".То што се он теби не свиђа,а знамо што га не миришеш  smej.gif,то је само твој проблем,Енизе. smej.gif

Селам алејкум, Соломоне! Доиста те цијеним као интелектуалца и саговорника, па те овом приликом питам (а и друге Србе) да ли ви доиста сматрате Кустурицу Србином; али истински да га сматрате да је Србин?

Не мислим само онако као формалност да је Србин. Јер, доиста се само формално тако изјаснио, иако је нешто и у цркви био. Ваљда се покрштавао. (Не знам тачно, можеш ми ти појаснити.)

Дакле, да ли је он, Кустурица, Србин колико и ти сам, односно да ли га тако видиш, или видите?

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Čovjek se krstio, sebe smatra čovjekom srpske nacionalnosti - zašto bi bilo ko drugi mislio drugačije? Svako ima pravo da bira da bude ovo ili ono, šta drugi imaju s tim? Mislim svako može da ima ovakvo ili onakvo mišljenje o njemu. Za mene on je pravoslavac koji je to izabrao da bude. Kao što ne mrzim ni Srbe koji su prešli u islamsku vjeru i ne mislim da su manje vjerni od onih koji su rođeni kao pripadnici ove vjere.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Čovjek se krstio, sebe smatra čovjekom srpske nacionalnosti - zašto bi bilo ko drugi mislio drugačije? Svako ima pravo da bira da bude ovo ili ono, šta drugi imaju s tim? Mislim svako može da ima ovakvo ili onakvo mišljenje o njemu. Za mene on je pravoslavac koji je to izabrao da bude. Kao što ne mrzim ni Srbe koji su prešli u islamsku vjeru i ne mislim da su manje vjerni od onih koji su rođeni kao pripadnici ove vjere.

Нема разлога да се неко мрзи због тога. Свако бира свој пут.

"Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!"

Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu!

Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi)

Подели на овим сајтовима

Baš tako, mene što se tiče on je Srbin, i ništa manji od drugih Srba. To sam htjela da kažem.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

То се,мој форумски друже,зове - став...човек има став и не дозвољава да га свако зај****...за разлику од многих других који су најобичније "вунице".То што се он теби не свиђа,а знамо што га не миришеш  :),то је само твој проблем,Енизе. ekstra

Селам алејкум, Соломоне! Доиста те цијеним као интелектуалца и саговорника, па те овом приликом питам (а и друге Србе) да ли ви доиста сматрате Кустурицу Србином; али истински да га сматрате да је Србин?

Не мислим само онако као формалност да је Србин. Јер, доиста се само формално тако изјаснио, иако је нешто и у цркви био. Ваљда се покрштавао. (Не знам тачно, можеш ми ти појаснити.)

Дакле, да ли је он, Кустурица, Србин колико и ти сам, односно да ли га тако видиш, или видите?

Није битно то колико је Србин или није. Ако хоћеш тачно, он најбоље зна колики је Србин, не треба нико од нас да га цени, јер човек је рекао да је истражио своје стабло до године уназад када му је чукун и чукун деда примио ислам, и тачно зна назив и порекло своје фаимилје и којем Српском роду су припадали. Кад имаш у виде да ево рецимо ја се изјашњава као Србин, јер рођен сам и одгојен као Србин, а немам појма о мом пореклу, до деде по оцу највише. Дакле Немања је можда и већи Србин од мене, и од многих других Срба који су се родили у српској породици. То је ваљда позната чињеница, да је конвертит много ревноснији од домаћина од кога је примио нацију или веру.

Но изван свега, ја њега видим као ревносног православног Хришћанина. Он сам је лично изјавио приликом једног интервуја, на питање повода преласка у православље да се можда не крије ту нека корист, изјављује како нико у Православље не прелази из користи него зато што је спознао Истину.

Кад имаш све то у виду, није тешко закључити да је Немаља Кустурица човек изузетно јаке свести о својој сопственој вери, народности и идентитету. Много јачи од и многих Срба.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ваша православна вјера сигурно изискује и одређене ритуале у поштовању Бога; и сигурно ( они који познају вјеру ) знају када треба да иду у цркву и све остало што уз то иде. Да ли то има код њега? Познаје ли он православље, или је само хтио да буде нови стари Србин? За Србина се може изјаснити свако. И, у томе нема ништа лоше. Чак шта више. Срби су један поносан народ. Видим  то кроз неке приче и предања о ратовима кроз хисторију. На страну оно што не ваља кроз ту хисторију.

Хелем, питање остаје за све обичне људе, па и оне који су га вербално нападали и викали му Турчине, без обзира што се изјаснио као Србин.

Све најбоље желим.

Подели на овим сајтовима

Доиста те цијеним као интелектуалца и саговорника, па те овом приликом питам (а и друге Србе) да ли ви доиста сматрате Кустурицу Србином; али истински да га сматрате да је Србин?

Наравно. А и ти си Србин, само што изгледа још тога ниси свестан.  0102_laugh

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

полако енизе, ја још нисам видео шта је то Кустурица проблематично изјавио да би се неко овако отворено понео.

а то да се уметнички идентитет, укус и стваралаштво мешају са политичким ставовима је смешно, као да то има неке везе.

моје мишљење је да је некоме сметао због других ствари, па нису имали за шта да га уједу, него за нешто што је неко изјавио у његово име.

ако се сећаш, покушао је нешто слично један новинар неког хрватског гласила пре неког времена да добије сличне поене, па му није успело. :)

Ništa ja ne rekoh, niti za niti protiv.

Naravno da se tu ne treba mješati politika, ali bojim se da Kusturica previše ističe svoje srpstvo.Pa mu je neko neprijatelj.

Ne zna ili ne kuži da takav duh razgovora ne ide.

Greška je organizatora ako im se nije svidio zbog njegove prošlosti ili stavova što su ga uopšte pozvali a ako su ga pozvali trebali su ga trpiti.

0102_laugh то је као да кажеш да му покрију лице кад кажеш да не истиче националну припадност ...

има далеко ексцентричнијих од њега и гласнијих, и ово јесте политика  :)

Подели на овим сајтовима

То се,мој форумски друже,зове - став...човек има став и не дозвољава да га свако зај****...за разлику од многих других који су најобичније "вунице".То што се он теби не свиђа,а знамо што га не миришеш  :),то је само твој проблем,Енизе. :bla:

Алејкум селам,ослонац!

Како он себе доживљава,тако га и ја доживљавам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...