Jump to content

Ко је посвађао Муслимане и Србе у другом светском рату?

Оцени ову тему

Eniz

Препоручена порука

Da li je različitost vjera jedan od razloga tolike svireposti i ubijanja i klanja?

Ako je različitost vjera razlog toga, postavlja se onda mnogo pitanja:

Čemu te vjere uče?

Uloga vjerskih predvodnika u tome?

Zašto silovanja i ubistva nevinih?

Da li ti koji to radiše u ime vjere razumiju vjeru ili ne?

To su samo neka od pitanja na koje kao čovjek koji je otvorio ovu temu nastojim pronaći odgovore.

Jedan od razloga jeste vera ali naravno od strane onih koji ni svoju veru ne poštuju!

Pročitak šta sam napisao o svom dedi pa će ti biti jasnije!

to za dedu ok.Ali postavlja se pitanje ako uzmemo da je istinita informacija o broju svečenika koji su imali uticaj na četnike, da li oni snose odgovornost zbog tih nedjela koja su učinjena.

Da li onda u tom slučaju možemo uzeti oppravdanim tvrdnje ateista da iza belaja, nedaća ubistava vjera stoji.Zar vjera ne poziva u ljubav i još desetine pitanja, na koje ja tražim odgovor.

Zavisi!

Recimo jedan svetitelj,odnosno sveštenik koji je mučen i ubijen u drugom svetskom ratu ,nije hteo da krsti neku grupu muslimana koju su četnici doveli !

Objasnio im je da to nije saglasno sa Pravoslavnom verom!

U ratu svaka vojska čini zločine !

Okriviti sveštenike generalno,samim tim i Crkvu je nerealno!

Tu samo možda pojedinci mogu biti krivi ako su huškali na zločine!

A realno bi bilo reći da sveštenici nisu imali uticaja na one koji su počinili zločine!

Mnogi sveštenici su na razne načine nastradali baš od četnika!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 122
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Сам је по себи јасан. Разлика је у томе што су хришћани примили Христа, али су га касније често животом одбацивали, док га нехришћани никад и нису прихватили. А он је тај камен угаони. Што није сазидано на њему, не може имати трајног мира. И у томе је сва тајна. Не постоји мирољубивије учење од Христовог под капом небеском. Само се на тим принципима може градити истински мир.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Сам је по себи јасан. Разлика је у томе што су хришћани примили Христа, али су га касније често животом одбацивали, док га нехришћани никад и нису прихватили. А он је тај камен угаони. Што није сазидано на њему, не може имати трајног мира. И у томе је сва тајна. Не постоји мирољубивије учење од Христовог под капом небеском. Само се на тим принципима може градити истински мир.

Po tvojoj logici izgleda da oni tamo koji su podržavali četnike nisu baš najbolje pokazališta da je miroljubivo.

Ja mislim da znam poruku koja je ostala iza Isusa, ona je ista kao kod svakog od poslanika, ali ovo što si naveo postavlja jedno pitanje samo po sebi:Da li je oličenje Isusovog miroljubivog učenja to što je se desilo u drugom svjetskom ratu od strane onih koji su imali ili simpatije spc ili je jedan dio spc direktno učestvovao u tome?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Da li je različitost vjera jedan od razloga tolike svireposti i ubijanja i klanja?

Ako je različitost vjera razlog toga, postavlja se onda mnogo pitanja:

Čemu te vjere uče?

Uloga vjerskih predvodnika u tome?

Zašto silovanja i ubistva nevinih?

Da li ti koji to radiše u ime vjere razumiju vjeru ili ne?

To su samo neka od pitanja na koje kao čovjek koji je otvorio ovu temu nastojim pronaći odgovore.

Jedan od razloga jeste vera ali naravno od strane onih koji ni svoju veru ne poštuju!

Pročitak šta sam napisao o svom dedi pa će ti biti jasnije!

to za dedu ok.Ali postavlja se pitanje ako uzmemo da je istinita informacija o broju svečenika koji su imali uticaj na četnike, da li oni snose odgovornost zbog tih nedjela koja su učinjena.

Da li onda u tom slučaju možemo uzeti oppravdanim tvrdnje ateista da iza belaja, nedaća ubistava vjera stoji.Zar vjera ne poziva u ljubav i još desetine pitanja, na koje ja tražim odgovor.

Zavisi!

Recimo jedan svetitelj,odnosno sveštenik koji je mučen i ubijen u drugom svetskom ratu ,nije hteo da krsti neku grupu muslimana koju su četnici doveli !

Objasnio im je da to nije saglasno sa Pravoslavnom verom!

U ratu svaka vojska čini zločine !

Okriviti sveštenike generalno,samim tim i Crkvu je nerealno!

Tu samo možda pojedinci mogu biti krivi ako su huškali na zločine!

A realno bi bilo reći da sveštenici nisu imali uticaja na one koji su počinili zločine!

Mnogi sveštenici su na razne načine nastradali baš od četnika!

Dejane imaš li kakvu historijsku potvrdu da su neki svečenici stradali od četnika.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Po tvojoj logici izgleda da oni tamo koji su podržavali četnike nisu baš najbolje pokazališta da je miroljubivo.

Ja mislim da znam poruku koja je ostala iza Isusa, ona je ista kao kod svakog od poslanika, ali ovo što si naveo postavlja jedno pitanje samo po sebi:Da li je oličenje Isusovog miroljubivog učenja to što je se desilo u drugom svjetskom ratu od strane onih koji su imali ili simpatije spc ili je jedan dio spc direktno učestvovao u tome?

Takođe se mora reći da među četnicima nisu bili samo pravoslavni ,popriličan procenat su zauzimali i nepravoslavni!
Подели на овим сајтовима

Takođe se mora reći da među četnicima nisu bili samo pravoslavni ,popriličan procenat su zauzimali i nepravoslavni!
Da bilo je i muslimana.To ne osporavam.
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

А зашто би био једностран? Мало пођи у анализи од своје стране. И није Исусова порука истоветна Мухамедовој.

ne bi zno sad neki link ovde da ti stavim ali sam u toku čitanja nekih knjiga nailazio i na takve slučajeve!

Такође.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ali njihov procenat je bio zanemarljiv.

Međutim, kako odgovoriti jednom ateisti koji kaže eto i u drugom svjetskom ratu su četnici koji su simpatisani iod crkve i imali svoje svečenike u svom sastavu toliko zla činili.Kako da se desi silovanje ubijanje djece straca  civila a tu su svečenici bili?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Međutim, kako odgovoriti jednom ateisti koji kaže eto i u drugom svjetskom ratu su četnici koji su simpatisani iod crkve i imali svoje svečenike u svom sastavu toliko zla činili.Kako da se desi silovanje ubijanje djece straca  civila a tu su svečenici bili?

Pa slobodno mu kaži da su ateisti pobili više sveštenika nego svi fašisti zajedno !

A i sve te zločine u mnogo većem procentu su počinili samo se o tome tek sad govori!

Valjda je taj mnogo veći procenat posledica nedostatka sveštenika,ne znam...

To što su sveštenici podržavali četnike odnosno zvaničnu politiku za koju su se borili ne znači da je 100% četnika bilo po tim aršinima!

I tu je bilo raznoraznih baraba i profitera,pljačkaša kojima Bog i sveštenik u životu mnogo ne znače!

Iz drugog svetskog rata Srpska Crkva je izašala desetkovana ,ali bukvalno!

Подели на овим сајтовима

Може ли мало одређеније?

Da li tu ima krivice i sama pripadnost vjeri?

Хришћанско учење не утиче негативно. Код ислама је битно другачије, само учење је проблематично. И може се поменути још незнабоштво, где се формално припада вери, али она никад и није прихваћена.

Подели на овим сајтовима

Српска Православна Црква је заједничка кућа свих Православних Хришћана. Наше свештенство служи Господу, а Њега ради, и свом вјерујућем народу. У Цркву нико не улази као четник, пекар, правник, политичар итд. него као вјерујући, као слуга Божији. Не познајеш нашу Вјеру и у том смислу ''баби се снило што јој је мило''. Глупа је, тачније, прелесна помисао, да су четници некакви извршиоци, некаквих наопаких, изопачених учења Православне Цркве. Хришћанин не мрзи, али да смо начисто, Хришћанин има право на одбрану, када га нападну. У сваком народу, има људи који пресврну памећу и ураде страшне злочине, а нећеш наћи ни свештеника ни вјерника СПЦ који ће да стану у одбрану злочина. Говориш о Другом свјетском рату. Четници (мада има ту разних група) су били једина српска војска и јасно је да су стали у одбрану српског народа. Кажеш, тј. тај теби мио и драг извор - имали су подршку владика. Па шта су требали владике, да дају подршку усташама и партизанима?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...