Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

pa nemas prelazne forme.daj prikiazi ih?prelazna foma izmedju ribe i gmizavca recimo moze.kada kazem informacija mislim na informaciju unutar DNK.vi nemate dokaze za to sto tvrdite i nemoj da me mesas sa Miroljubom Petrovicem da ne bi ja poceo tebe da mesam sa debilnim ateistima.

Авокадо јесте атеиста, али није "дебилан". Немој да користим црвену боју.

Имај на уму да разговараш са атеистом.

Подели на овим сајтовима

Опет је ту неки ,,претходни ген". Ако идемо том логиком, онда или имамо константно стварање или је све створено унапред.

Сад већ мислим да ме зезаш и да уопште ниси ни прочитао шта сам написао. Прочитај поново.

Подели на овим сајтовима

Сад већ мислим да ме зезаш и да уопште ниси ни прочитао шта сам написао. Прочитај поново.

Juuuuu sto si uobrazen kad si se samo usudio da posmislis da te zeza sa beskonacnim postavljanjem

jedno te istog pitanja.

Подели на овим сајтовима

ZASTO JE PRELAZ IZ VODE NA KOPNO NEMOGUC?

Evolucionisti tvrde da je jednog dana jedna vrsta koja je zivela u vodi

nekako stupila na kopno i bila transformisana u vrstu koja zivi nakopnu. Postoji jedan broj ociglednih cinjenica koje cine takav prelaz

nemogucim:

1. Nosenje vlastite tezine: Bica koja zive u vodi nemaju problema u nosenju

svoje vlastite tezine.

Medjutim, vecina bica koja zive na kopnu trose 40% svoje energije samo

na nosenje svojih tela. Organizmi koji bi prelazili iz vode na kopno trebali

bi da razviju novi misicni i kostani sistem da bi tako istovremeno odgovorili

novoj potrebi za energijom, sto je nemoguce da se dogodi slucajnim

mutacijama.

2. Zadrzavanje toplote: Na kopnu temperatura moze brzo da se promeni i

varira u sirokom opsegu. Organizmi koji zive na kopnu imaju telesne mehanizme

koji im omogucavaju da mogu da izdrze tako velike temperaturne

promene. Medjutim, u vodi se temperatura menja polako i takve promene

ne desavaju se unutar nekog velikog opsega. Zivi organizmi koji imaju

telesni sistem regulisan prema konstantnoj temperaturi vode trebali bi da

steknu zastitni sistem da bi osigurali minimum stete od temperaturnih

promena na kopnu. Besmisleno je tvrditi da su ribe stekle jedan takav sistem

slu~ajnim mutacijama odmah nakon {to su stupile na kopno.

3. Koriscenje vode: Ono sto je neophodno za metabolizam jeste da voda,

a cak i vlaga, trebaju biti korisceni stedljivo zbog oskudnih izvora vode na

kopnu. Na primer, koza treba da bude dizajnirana tako da dozvoli gubitak

vode samo do odredjene mere, dok bi u isto vreme sprecavala prekomerno

isparavanje. Zbog toga, organizmi koji zive na kopnu imaju osecaj zedji,

dok ga organizmi koji zive u vodi nemaju. Pored toga, koza zivotinja koje

zive u vodi nije pogodna za jednu nevodenu sredinu.

4. Bubrezi: Organizmi koji zive u vodi mogu lako izbaciti otpadne materije,

posebno amonijak, iz svojih tela, buduci da se tu u njihovoj sredini nalazi

mnogo vode. Na kopnu, voda mora biti koriscena ekonomicno. Eto zasto

ovi organizmi imaju bubrege. Zahvaljujuci bubrezima, amonijak se skladisti

tako sto se pretvara u ureu, i na taj nacin se koristi minimalna kolicina

vode za njegovo izlucivanje. Dodatno, potrebni su novi sistemi da osiguraju

funkcionisanje bubrega. Ukratko, s ciljem da predju iz vode na kopno

organizmi bez ijednog bubrega trebali su iznenada i odjednom da razviju

celi bubrezni sistem.

5. Respiratorni sistem: Ribe “disu” uzimajuci kiseonik rastvoren u vodi koji

onda propustaju kroz skrge. Oni ne mogu da zive vise od nekoliko minuta

izvan vode. Da bi opstali i ziveli na kopnu, oni moraju iznenada, u jednom

trenutku, da steknu jedan savrsen plucni sistem.

Nema zaista nimalo sumnje da je nemoguce da su se sve ove dramaticne

fizioloske promene mogle desiti slucajno, u istom organizmu i u isto

vreme.

Подели на овим сајтовима

pa nemas prelazne forme.daj prikiazi ih?prelazna foma izmedju ribe i gmizavca recimo moze.kada kazem informacija mislim na informaciju unutar DNK.vi nemate dokaze za to sto tvrdite i nemoj da me mesas sa Miroljubom Petrovicem da ne bi ja poceo tebe da mesam sa debilnim ateistima.

Pa da bih tebi pokazao prelazne forme, moram prvo da znam sta ti podrazumevas pod tim pojmom... posto ih ima na hiljade... te pretpostavljam da pod tim pojmom ne podrazumevas isto sto i naucinici...

Znam da mislis na "informaciju unutar DNK" ali me interesuje sta je po tebi "informacija"? Postoje razlicite definicije tog pojma... naucne i nenaucne... iz iskustva znam (ili imam predrasudu) da kreacionisti mnooooogoooo vole da pricaju o informacijama ali kriju definiciju tog pojma kao zmija noge (primer)... jer kad se da definicija, onda vise nema vrdanja u visesmislenosti tog pojma...

(P.S. ne znam sto administracija opominje Apisa za ovo, ja se nisam osetio uvredjenim... doduse i ne znam sto je on mislio da ga mesam sa M.P.)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Apis postavljaj linkove za tekstove koje postavljaš.Ne može tako copy paste pa se ne zna odakle je.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

nekako stupila na kopno i bila transformisana u vrstu koja zivi nakopnu. Postoji jedan broj ociglednih cinjenica koje cine takav prelaz

nemogucim:

1. Nosenje vlastite tezine: Bica koja zive u vodi nemaju problema u nosenju

svoje vlastite tezine.

Medjutim, vecina bica koja zive na kopnu trose 40% svoje energije samo

na nosenje svojih tela. Organizmi koji bi prelazili iz vode na kopno trebali

bi da razviju novi misicni i kostani sistem da bi tako istovremeno odgovorili

novoj potrebi za energijom, sto je nemoguce da se dogodi slucajnim

mutacijama.

2. Zadrzavanje toplote: Na kopnu temperatura moze brzo da se promeni i

varira u sirokom opsegu. Organizmi koji zive na kopnu imaju telesne mehanizme

koji im omogucavaju da mogu da izdrze tako velike temperaturne

promene. Medjutim, u vodi se temperatura menja polako i takve promene

ne desavaju se unutar nekog velikog opsega. Zivi organizmi koji imaju

telesni sistem regulisan prema konstantnoj temperaturi vode trebali bi da

steknu zastitni sistem da bi osigurali minimum stete od temperaturnih

promena na kopnu. Besmisleno je tvrditi da su ribe stekle jedan takav sistem

slu~ajnim mutacijama odmah nakon {to su stupile na kopno.

3. Koriscenje vode: Ono sto je neophodno za metabolizam jeste da voda,

a cak i vlaga, trebaju biti korisceni stedljivo zbog oskudnih izvora vode na

kopnu. Na primer, koza treba da bude dizajnirana tako da dozvoli gubitak

vode samo do odredjene mere, dok bi u isto vreme sprecavala prekomerno

isparavanje. Zbog toga, organizmi koji zive na kopnu imaju osecaj zedji,

dok ga organizmi koji zive u vodi nemaju. Pored toga, koza zivotinja koje

zive u vodi nije pogodna za jednu nevodenu sredinu.

4. Bubrezi: Organizmi koji zive u vodi mogu lako izbaciti otpadne materije,

posebno amonijak, iz svojih tela, buduci da se tu u njihovoj sredini nalazi

mnogo vode. Na kopnu, voda mora biti koriscena ekonomicno. Eto zasto

ovi organizmi imaju bubrege. Zahvaljujuci bubrezima, amonijak se skladisti

tako sto se pretvara u ureu, i na taj nacin se koristi minimalna kolicina

vode za njegovo izlucivanje. Dodatno, potrebni su novi sistemi da osiguraju

funkcionisanje bubrega. Ukratko, s ciljem da predju iz vode na kopno

organizmi bez ijednog bubrega trebali su iznenada i odjednom da razviju

celi bubrezni sistem.

5. Respiratorni sistem: Ribe “disu” uzimajuci kiseonik rastvoren u vodi koji

onda propustaju kroz skrge. Oni ne mogu da zive vise od nekoliko minuta

izvan vode. Da bi opstali i ziveli na kopnu, oni moraju iznenada, u jednom

trenutku, da steknu jedan savrsen plucni sistem.

Nema zaista nimalo sumnje da je nemoguce da su se sve ove dramaticne

fizioloske promene mogle desiti slucajno, u istom organizmu i u isto

vreme.

Beslislica. Nisu izasli na kopno kao sto je Miroljubov prijatelj isao na Ararat "da vidi sta

ima tamo" nego su izasli kad su se u vodi vec dovoljno adaptirali za tako nesto (plivanje

kroz sve plice rukavce i kroz sve gusci mulj) pa im je to vremenom omogucilo da predju kratke

razdaljine na kopnu iz jedne "bare" u drugu i tako su postepeno razvijali adaptacije (one varijacije

koje su mogle duze biti na kopnu gde nema predatora su bile favorizovane) da bi na kraju

dobio mogucnost hodanja.

Nego Dragutine junace sto ti izbegavas moje pitanje bas toliko?

https://www.pouke.org/forum/topic/7763-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D1%83-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8/page__st__3120__p__603753#entry603753

Подели на овим сајтовима

Zbog cega sam po tebi uobrazen?? Zbog toga sto sam ti skrenuo paznju da ponavljas jedno

te isto pitanje vise puta i ako ti je dogovoreno jasno i glasno bez da kazes sta u odogovoru

ne valja? Jel zato? Ako je zbog toga onda si dijagnozu uobrazenosti postavio sa pogresne

strane ogledala.

Ево рећи ћу ти. Лакше ми је да питам тебе, Ивицу и сваког ко овде тврди да се разуме у ово, да добијем неко кратко објашњење, него да читам све оно, а читао сам мало јер ме интересује. И питам јер ме интересује. А не добијам потпуно смислен одговор. Најлакше ти је изгуглати нешто и потурити линк и очекивати да ће неко то да чита и још захтевати.

И не тражим шта у одговору, како сам кажеш, не ваља, већ поенту коју сам тек нашао у оној једној Ивициној поруци, јер су одговори површни.

Подели на овим сајтовима

nemogucim:

Ne, naucnici ne tvrde ovo... imas vec u ovoj temi link ka detaljnijem opisu ove transformacije... ali i dalje pokazujes da ne zelis da naucis ono sto kritikujes vec zelis da se raspravljas sa svojim pogresnim idejama o tome sta naucnici tvrde...

Evo ponovo linka:

http://www.teorijaevolucije.com/uvod8.html

Procitaj ga, pitaj sta ti nije jasno...

Takodje, vec sam ti postavio i klip sa vrstom koja je po ovom tvom tekstu nemoguca:

Ne razumem sta mislis da ces da postignes ignorisanjem svih objasnjenja sagovornika i ignorisanjem realnosti?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pa da bih tebi pokazao prelazne forme, moram prvo da znam sta ti podrazumevas pod tim pojmom... posto ih ima na hiljade... te pretpostavljam da pod tim pojmom ne podrazumevas isto sto i naucinici...

Znam da mislis na "informaciju unutar DNK" ali me interesuje sta je po tebi "informacija"? Postoje razlicite definicije tog pojma... naucne i nenaucne... iz iskustva znam (ili imam predrasudu) da kreacionisti mnooooogoooo vole da pricaju o informacijama ali kriju definiciju tog pojma kao zmija noge (primer)... jer kad se da definicija, onda vise nema vrdanja u visesmislenosti tog pojma...

(P.S. ne znam sto administracija opominje Apisa za ovo, ja se nisam osetio uvredjenim... doduse i ne znam sto je on mislio da ga mesam sa M.P.)

Pa generalno vređao je ateiste , sad ti si se našao kao jedini na temi.Nema potrebe vređati nikog bez obzira ko je i šta je.Nebitno da li si se našao ili nisi uvređenim,vređanje je vređanje a ona reč je bila uvredljiva kako god ti shvatio.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ево рећи ћу ти. Лакше ми је да питам тебе, Ивицу и сваког ко овде тврди да се разуме у ово, да добијем неко кратко објашњење, него да читам све оно, а читао сам мало јер ме интересује. И питам јер ме интересује. А не добијам потпуно смислен одговор. Најлакше ти је изгуглати нешто и потурити линк и очекивати да ће неко то да чита и још захтевати.

И не тражим шта у одговору, како сам кажеш, не ваља, већ поенту коју сам тек нашао у оној једној Ивициној поруци, јер су одговори површни.

Onda da ne bi bilo ovakvih nesporazuma treba da podvuces konkretno sta u odogovoru nije smisleno

i zbog cega . Ja sam ukratko opisao kako se formira novi gen duplikacijom, Ivica je jos detaljnije, postavio sam do temlja detaljan tekst sa teorijaevolucije.com. Ne ocekujes valjda da cu ovde da kucam tako dugo kao Milos Babic na TE sajtu? A daleko je prelglednije ako se ostavi link.

Bez obzira sto ovo nije fakultet treba se nesto malo i procitati od vecih tekstova jer ipak su ovo suvise

komplekse teme da bi bilo kome mogli da ulijemo u glavu bilo sta sto se ovoga tice u 5 prostoprosirenih recenica.

Подели на овим сајтовима

Опет је ту неки ,,претходни ген". Ако идемо том логиком, онда или имамо константно стварање или је све створено унапред.

Mozes i tako da nazoves ono sto je Ivica napisao... samo je za to "konstantno stvaranje" ipak u nauci prihvacen izraz "evolucija"... ;)

Teorija evolucije naravno podrazumeva evoluciju "prethodnih gena"... konstantnu adaptaciju... veoma dugacak niz veoma malih promena...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...