Душко Дугоушко Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 @ZvonkoM: Не разумем уопште каква је ствар са тобом и ИДом. Делујеш ми довољно незадрто да ти се може лепо објаснити ТЕ, а овако сам стекао утисак да ти то намерно само зезаш нас овде... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 @ZvonkoM: Не разумем уопште каква је ствар са тобом и ИДом. Делујеш ми довољно незадрто да ти се може лепо објаснити ТЕ, а овако сам стекао утисак да ти то намерно само зезаш нас овде... Значи свако ко се не слаже са тобом је задрт? То си сам себи рек`о... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Zvonko samo nije u stanju iz ovog ili onog razloga TE da prihvati, o tome se radi. Mada prihvatao ili ne, to ne menja stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 a nije dobar primer...da li ce pijan covek udariti nekog Igora nije apsolutna posledica stanja pijanstva.... u pijanstva covek moze da legne da spava i da se probudi mamuran. u bibliji stanje golotinje(prekid opstenje) je apsolutna posledica prekrsaja zapovesti. Tacno. Da li ce udariti nekoga, ukrasti nesto, prevariti zenu, ili se ispovracati je sasvim nevazno ali neku projavu htonskog ce sigurno izvesti koju manje je bitno. No to ne menja cinjenicu da je pijanstvo dobar sinonim za Adamovu nagost. ne zato sto sam ja mnogo pametan a ti glup..nego sam pokazao odnos koji ilustrujem..u kome izmedju prestupa(jedenje visnje) i posledice(pozivanje na odgovornost)postoji apsoslutna veza..i upustio se u analizu problema o kojoj diskutujemo... Tvoj primer je promasaja teme medju ostalom. Ni na koji nacin nam ne moze odgovoriti na ove dileme oko kojih se mi tu raspravljamo. stanje pijanstva nije zabranjeno delo.. Kad bi se salili. A sinonim za jedenje sa drveta u ovom mom primeru je "opijanje" kako krivca tako i njegove zene. Opet ti kazem tvoj primer svedoci o tome da nisi razumeo stvari... Iha. dizzy999 ako je sudija pitao zasto je Napila muza pa on zgazio igora..ako je na to mislio..njen odgovor koji si ti dao;:zato sto me je komsijao napio je besmislen... Nije zato sto je to 100% primer ponasanja u kome se odbija pokajanje i trazi spoljasci uzrok losih postupaka naseg delovanja. Tako da je u tom kontekstu izbegavanja krivice od strane Eve, kojeg su potvrdili i sveti oci takav odgovor potpuno smislen. kakve veze ima cinjenica sto je nju komsija napio sa razlozima i motivima sto je ona napila muza?????? Onaj koji pokusava da se izgovori kao Eva se i ne bavi tim stvarima zato i prica o spoljnom faktoru a ne o unutrasnjem njenom. to se zove zamena teza..jer nije odgovorila na postavljeno pitanje...mozda se svalerisala zato sto je cula da je varao na poslu sa koleginicom pa je zelela da mu se osveti pa je jos pijana htela da ga napije sa ciljem da dozivi saobracajnu nesrecu da mu se jos vise osveti... Pa to je i poenta onaj koji izbegava sopstvenu krivicu uvek pravi zamenu teza. ono crveno sto sam podvukao je stranputica koja te je odvela na pogresnu stranu.to sam odmah primetio..ne brini nisam glup....i to bi bilo tako da eva nije drukcije odgovorila.. Ali Evin odgovor nije samo hronolosko prepricavanja sto delimicno i jeste jer zmija zaista jeste prvo prisla Evi i nagovorila je ali Evin odgovor ima poentu samoizgovoranja a ne samo prepricavanja sta je bilo. drugo drzis se prevoda sa septuaginte:gde je prevedeno Zato si to ucinila...prevod sa jevrejskog glasi: STA si to ucinila? pronadji u knjizi Kniga Postanja uporedni prevod sa jevrejskog i grckog trudom episkopa Atanasija Jevtica..Beograd 2004 str.26. i sta cemo sad? Nista, malo cemo razmisliti o semantici naseg jezika i videcemo da to ama bas nista ne menja u poenti i sustini. Koliko puta si cuo da se u prekoru upitnog oblika umesto "Zasto si tu ucionio?" koristi "Sta si to ucionio?" ili narodski poznatije "Sta uradi crni covece"? Rings a bell? Poenta nije Bozije pitanje nego nakon koje Adamove izjave sledi to pitanje. Nakon "TE JEDOH". Iz toga se jasno dakle pitanje je upuceno Evi ! zasto je jela?? Sta sje to ucinila? Bog je svakog pozvao na odgovrnost licno....i ravnopravno. zeleo je da vidi ima li pokajanje.. Nije!!!! Da je pitanje bilo upuceni Evi trebali bi da bude ovako Sta si to ucinio? (Adamu) Adam: Jeo sam.(U nekom od validnih semantickih oblika) Sta si to ucinila? (Evi) Eva: Jela sam. (U nekom od validnih semantickih oblika) ili Zasto si jeo? Adam: Zena mi dade? Zasto si jela? Zmija mi dade. Ovo boldovano NE POSTOJI ni u kakvom obliku prevoda da bi moglo biti semanticki opravdano. Zato sto kako god ti stavis "Sta si to ucinila" ili "Zasto si to ucinila" to stoji iza "ME NAGOVORI TE JEDOH" izjave i zbog toga se nikako ne moze odnositi na Evino jedenje nego na njeno nagovaranje Adama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Zvonko samo nije u stanju iz ovog ili onog razloga TE da prihvati, o tome se radi. Mada prihvatao ili ne, to ne menja stvar. Немам никакав проблем да прихватим ТЕ ако се разјасни пар питања која сматрам да представљају велики проблем и нису решена. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 ma nemoj sloboda nije hocu necu..to je covece sustina slobode..cemu to cepidlacko filosofiranje oko njenog pojma sloboda...sloboda u odnosu dve licnosti sastoji se izboru biti sa nekim ili nebiti u prevodu hocu sa nekim ili necu... Super! To znaci da su ljudi slobodni i bez Hrista jer svi mogu da biraju po hocu necu kategorijama. Sta ce im odgovaranje sa DA Bogu kad su slobodni mogu da biraju u konktekstu svojih zelja. prstgore 0205_whistling ne moze da se pita jedna i samo jedna licnost ako ima n licnosti koji imaju istu slobodu i istu obavezu da postuju...!!ne moze..makar se cepala tvorevina u subatomske cestice! jedino resenje je sabor!!!saborna odluka!! Srecom pa ti nisi Bog pa da uredis takav metod prinosenje jer onda ode kosmosu toliko parcica koliko njih odbije zajednicu sa Bogom. Ako ti u tome ne vidis problem onda imas ozbiljnih problema u pristupu telogiskim pitanjima. Evo ponovicu ti. Odluka o tome da Hristos prinese tvorevinu NIJE BILA SABORNA! Obrazlozicu kasnije vise zasto nema nikakve sustinske razlike izmedju apostola i koadamita. Zasto zato sto su svi u zajednici sa Bogom! zato sto svaki covek rekapitulira tvorevinu! zasto svaka licnosti jednaka..u neponovljivosti i nosi mikro i makro kosmos.. Sto sve nema nikakve veze sa Bozijim promislom da se tvorevina ne sme cepati. zato sto se tvorevina ne bi pocepala ako bi saborno odlucivali.....kao sto se volje episkopa u saboru na kraju sliju u jednu i stoje iza nje.... Bi. Zato sto ako postoji mogucnost da se kaze NE neko ce sigurno reci kako je i bilo a tada onaj deo tvorevine za koji je od bio nadlezan u tom sabornom udlucivanju otpada zajedno sa njima i ne moze biti prinet. kako ne svatas da nemas osnov da izdvojis nekog. Covek prinosi tvorevinu zato sto rekapitulira tvorevinu i zato sto je licnost slobodan..ako Bog stvori vise takvih likova oni moraju da se pitaju... Ma da kako ne bi. Svi mi smo se pitali kako ce ljudska volja Hristova da odgovori Ocu. Oce oce kako nece. zasto ih je koji moj stvarao za licnosti ..zbog brojki na papiru za razmnozavanje??? Zato sto ih Voli. Bog nije ni imperator ni arhitekta da mu trebaju podanici i izvodjaci radova Bog je predvecno zaljubljen u coveka toliko da zeli sav da mu se preda. plus sto je nepravedno...ljudi veruju u hiljade bogova..imaju hiljade jezika naroda drzava vrednosti..ali svuda vazi princip da je postupanje sa jednakima nejednako nepravda.....to je zapisano u nasoj prirodi radilo se plemenu u africi ili civilizovanom drustvu Pa Bog i jeste nepravedan i to iz fundamenta. Voleti i biti pravedan nije moguce cepanje tvorevine ako ima mnogo volje nije fizicki zakon kategorija apriori koju Bog mora da postuje nego stvar kako Bog postavi.. Jeste. Zato sto ako jedna licnost odlucuje o celoj tvorevini i ona cela zavisi od odluke jednog onda ako treba da bude pravedno da odlucuje vise njih onda svaka licnsot mora da odlucuje o jednom delu tvorevine na ravne casti sto bi se reklo. Sta je problem da Bog kaze tvorevina ce biti prineta ako se postigne dvotrecinska vecina..??koji su protiv zajednice bice u adu idemo dalje??sta da nece tvorevina da se pocepa mimo Boga zato sto je prekrsen ontoloski zakon???misli malo ako ima Boga Tvorca nema tu objektivnog zakona zakon je sta On kaze..to logicki proizlazi iz takvog pojma Boga Ovo je konreadiktorono sa tvojim primedba o nepostovanju volje svake neponovljive licnosti. Zato sto je tu nemetnuta volja onoj jednoj trecini. Tu ne vidis problem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Zvonko samo nije u stanju iz ovog ili onog razloga TE da prihvati, o tome se radi. Mada prihvatao ili ne, to ne menja stvar. Немам никакав проблем да прихватим ТЕ ако се разјасни пар питања која сматрам да представљају велики проблем и нису решена. Razjasnice ti se za 5 minuta samo i samo kad budes hteo da ti bude jasno bar u javnosti jer meni nesto jako govori da ti sve to kontas ali.... prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 ako su svi episkopi ikone Hrista onda su jednaki onda ne moze jedan episkop npr. papa da bude glavni.... Znaci iz razloga sto episkopi kao ni svi mi ne odlucuju o prinosenju tvorevine nego je to vec odluceno sledi da su episkopi zajedno sa nama svima robovi? prstgore 0205_whistling 0110_hahaha je l treba da ti se crta..dokle ces vise da uzimas Hrista za argument..?? odluka o zajednici sa Bogom mogla je samo saborno da se donese....... Zivo me zanima zasto i apostoli nisu odlucivali o prinosenju tvorevine nego samo Hristos. 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh Zato su bili pod vlacu prvorodnog greha.jasno i glasno si dobio odgovor. Nema to nikakve veze. Opstili su sa nestvorenim bozanskim energijama na Veliki cetvrtak okupljeni oko Isusa kao koadimiti oko Adama. Jedino sto su koadamiti imali mnogo prisnije opstenje sa Bogom nego apostoli ali to nikako ne govori o ingirencijama koje su imali pri tom liturgisanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ма плаћа ме Дискавери Институт, ако дате више... prstgore ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 drugo uvode se dva posrednika Adam i Hristos za ostale ljude!!jer da nije Adam zgresio Hristos bi se ovaplotio..samo bez stradanja...onda bi ostali ljudi imali Adama i Hrista za posrednika pred Bogom.. Toliko o tvom razumevanju ove problmatike. Ne bi imali Adama i Hrista nego bi Adam bio Hristos. Ne bi postojao Isus Hristos nego bi imali Adama Hristosa. boli me glava od tvog praznog ponosa i kompleksa Boli me glava od tvoje prazne demagogije i jos praznije glave. Znaci jos jednom po stoti put zasto je moguce porediti Adama i "koadamite" sa Hristom i apostolima!! Mi ne pricamo o prirodi Adama niti o punoci Usinovljenja Adama pa da to poredimo sa Hristom nego sa njegovim naznacenjem i odgovornoscu za prinosenje tvorevine. A po tom pitanju se samo Adam pitao isto kao sto se po tom pitanju prinosenj SAMO Hrisots pitao. Nikakav sabor apostola ili koga god nije imao sta da trazi po tom pitanju. I da nema apsolutno nikakve veze to sto "koadamiti" bili u dubljoj veci sa Bogom nego apostoli jer to nikako ne govori da li je odgovornost za prinosenje datom SABORNOJ ili odluci JEDNOG. Ne ne i ne.Logos je u uzeo telo da bi postao covek iste prirode ako Adam ..bez greha...apostoli su imali greh gresnu prirodu koja nije bila kadra da prinese.. a koadamiti nisu imali greha vec istu cistu prirodu A za Adama Hrista napravio bi sizofreniju u jednom telu imali bi dve licnosti Adama i Sina Bozijeg... -Nije kljucna stvaru prirodi nego u pozivu da se da kljucni odgovor u ime CELE tvorevine. - Ko to treba da ide na casove Hristologije? Ko je Hristos? Da nije mozda sinergija ljudske volje i ljudske prirode sa Bozanskom voljom i bozanskom prirodom? O kakvoj sizofereniji i podvojenoj licnosti ti pricas????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ма плаћа ме Дискавери Институт, ако дате више... prstgore Nisam mislio na novac nego na ideologiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Овај стрип.... Овај стрип је толико "јадан, чемеран и упадљиво глуп"1 да је то (што кажу код нас у Чачку) "Богу плакати".... 0205_whistling 1) Радован III Mamurluci su uvek uzasno bolni, sta ces sve ima cenu. prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 http://www.evolutionnews.org/2010/12/five_years_later_evolutionary_042001.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 NAUČNICI SVE VIŠE SUMNJAJU U TEORIJU EVOLUCIJE ... "Većina uzoraka koje vidite, uključujući i one na peščanim dinama ili tigrovima ili leopardima ili pak onima u laboratoriju – pa čak i nepravilnosti u uzorcima – imaju mnoga univerzalna svojstva." rekao je Newell, profesor matematike Univerziteta u Arizoni... 1917. godine Thomposon je objavio veoma poznatu knjigu, "O rastu i oblicima", u kojoj je polemisao o tome kako na biološke oblike više utiču zakoni fizike nego evolucija. Evolucija, svakako, naučno nikada nije potvrđena do kraja. Newell se slaže da su mnogi biološki – i nebiološki – oblici u prirodi više produkti fizikalnih sila , a ne evolucijskih. U ovom govoru, raspravljao je kako je raspored cvetova, listića, cvetića i trnja na mladicama biljaka – poznat kao filotaksija – posledica biohemijski i mehanički indukovanih nestabilnosti koje stvaraju uzorke. "Svi prekrasni uzorci na biljkama vuku svoje poreklo iz mehaničkih sila i biohemijskih procesa." izjavio je. Newell i njegovi studenti pristupili su problemu uzoraka kod biljaka s mehaničkog gledišta... Rekao je: "Matematika elegantno prikazuje činjenicu da struktura uzoraka više zavisi od zajedničkih geometrijskih simetrija nego od materijalnih svojstava..." Svakako da istraživanje ljudskog tela i njegove fiziologije sve više zadire u domen kvantne fizike i njoj srodnih naučnih disciplina, jer nova saznanja do kojih se dolazi govore o ogromnim razmerama mogućnosti i uticaja ljudskog duha na procese rasta i razvoja. Po rečima naučnika i svetitelja arhiepiskopa Luke Vojno Jasenickog: ''Duh ne samo da stvara oblike materijalnih tela, usmeravajući i određujući proces rasta, nego može i sam da poprimi ove forme - da se materijalizuje...''. ( više o uticaju duha na telo možete pročitati u mojoj knjizi ''Povratak Bogu i prirodi'', u tekstu ''Imuni sistem- Božja mapa'', na ovom linku: http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/telesno-zdravlje/-odrasli/125-imuni-sistem-bozija-mapa ) Pripremila: Dr Tatjana Đorđević < Prethodna Sledeća > Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2011 Пријави Подели Написано Мај 15, 2011 Ма плаћа ме Дискавери Институт, ако дате више... prstgore Nisam mislio na novac nego na ideologiju. Нема везе идеологија, ту се броји само наука. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука