Juan Valdez Написано Мај 11, 2011 Пријави Подели Написано Мај 11, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Овај стрип.... Овај стрип је толико "јадан, чемеран и упадљиво глуп"1 да је то (што кажу код нас у Чачку) "Богу плакати".... 1) Радован III Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Овај стрип.... Овај стрип је толико "јадан, чемеран и упадљиво глуп"1 И упадљиво тачан. Знам, истина боли. Чак има у њему и много дубље истине од (потпуно оправданог) исмевања креациониста. Али од тебе и не очекујем да то разумеш1. __________________ 1) Нема везе са интелигенцијом, него са задртошћу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Скромно и лично мишљење моје маленкости је да би свети оци били одушевљени научним знањима (ТЕ 0102_laugh) које ми имамо данас, а које они нису имали. Читајући свете оце, на не мало места сам наилазио на ишчуђавање о нечему где они кажу не знам како и/или зашто. Нпр. свети Григорије Ниски: Или, како да се извуку на видело опште страхоте живота које сви људи знају из искуства, но које је природа, не знам како, успела да сакрије и од оних који их знају, тако да они (своје)вољно превиђају оно што се (садржи) у њима. Таква и слична ишчуђавања јављају се и код других светих отаца нпр. свети Јован Дамаскин, итд... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Овај стрип.... Овај стрип је толико "јадан, чемеран и упадљиво глуп"1 И упадљиво тачан. E, то ћеш да извиниш, Ивице. То је твоја реч. Кад будеш навео 10 радова који потврђују тезу из стрипа коју ти проглашаваш тачном, а чији аутори су личности цењене у нееволуционистичким круговима, онда ћемо причати. Дакле, све док ми не наведеш бар 10 радова нееволуциониста у којима се експлицитно/имплицитно може видети некакво противљење развоју науке (ван контекста ТЕ), ово што поручује стрип је ЛАЖ. Мислим да је ово више него јасно и једноставно. Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Кад будеш навео 10 радова који потврђују тезу из стрипа коју ти проглашаваш тачном, а чији аутори су личности цењене у нееволуционистичким круговима, онда ћемо причати.Дакле, све док ми не наведеш бар 10 радова нееволуциониста у којима се експлицитно/имплицитно може видети некакво противљење развоју науке (ван контекста ТЕ), ово што поручује стрип је ЛАЖ. Ништа ти не разумеш, али баш ништа. Знао сам да нећеш, јер за тебе не постоји размишљање ван идеолошког кључа. Hristos vaskrse Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Кад будеш навео 10 радова који потврђују тезу из стрипа коју ти проглашаваш тачном, а чији аутори су личности цењене у нееволуционистичким круговима, онда ћемо причати.Дакле, све док ми не наведеш бар 10 радова нееволуциониста у којима се експлицитно/имплицитно може видети некакво противљење развоју науке (ван контекста ТЕ), ово што поручује стрип је ЛАЖ. Ништа ти не разумеш, али баш ништа. Знао сам да нећеш, јер за тебе не постоји размишљање ван идеолошког кључа. facenew22222222 Разумео ја или не (наравно, "разумети" у твом значењу), дај ти мени 10 радова научника нееволуциониста који су на икакав начин, посредно-непосредно против истраживања у медицини или им на било који начин умањују значај.... Све док не изнесеш доказе за тврдњу коју си прогласио тачном, она остаје, народски речено, ЛАЖ. Пусти ти то подваљивање: "идеолошки кључ" и остале форе... Нисам ти ја присталица Мирољуба Петровића, нисам артемит, нисам свпски вадикал., нациста и сл... Мада, све се нешто мислим да се заправо прижељкује такав саговорник... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Стрип значи да су креационизам и интелигентни дизајн потпуно неплодотворни за било каква истражвиња у медицини. Не постоји било шта што можеш да дедукујеш из њих. Стрип не значи да креационисти и идијевци умањују значај свих научних открића. Има ги разних, нарочито у овој другој групи. Али дај ми једног јединог креационисту и идијевца који су открили било шта у биологији или медицини? Интересантно је да су до свих открића које креационисти и идијевци користе да нападају еволуцију (не да критикују, јер њихова лупетања везе с критиком немају) дошли управо еволуционисти. Случајно? Никако! Ово не значи да су сви они глупи. Напротив. Има међу онима који одбијају еволуцију сигурно одличних, рецимо, математичара или физичара. Али, замисли, они су у својим областима успешни јер раде тачно супротно од онога што говоре у улози идијеваца. facenew22222222-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' /> Зато они и не могу ништа да открију у биологији јер је за свако откриће суштински значајан теоријски оквир у коме радиш. Ако из биологије избациш теорију еволуције у њој нити више било шта има смисла, нити уопште имаш представу где и шта да кренеш да истражујеш. Еволуциона истраживања директно указују на пут да се дође до лека. Интелигентни дизајн не указује ама баш ни на шта. Да ли је мало јасније? Убеђен сам, када се једном открије нешто што противуречи тренутној биолошкој парадигми и када иста буде морала да буде допуњена, то ће урадити неки еволуциониста. Идијевци, парадоксално, онемогућавају и саму теорију еволуције да икада буде оборена јер потпуно касапе научни метод. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Хехехе, најс трај. Једино што ће овај последњи да ти каже како је тачно иволвд, па и да предвиди у ком ће правцу даље да иволв и тако даље. Читав ланац врло корисних дедукција... Ма знаш, уосталом. А овај може само да констатује дизајн и то је то. Јер дизајнер је слободан и може да ради шта хоће, потпуно непредвидиво. Уосталом, твоја, вероватно оправдана, критика еконофизике, се сасвим лепо може примнити и овде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Зато они и не могу ништа да открију у биологији јер је за свако откриће суштински значајан теоријски оквир у коме радиш. Ако из биологије избациш теорију еволуције у њој нити више било шта има смисла, нити уопште имаш представу где и шта да кренеш да истражујеш. Еволуциона истраживања директно указују на пут да се дође до лека. http://www.pbs.org/wgbh/evolution/library/10/2/text_pop/l_102_01.html Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Хехехе, најс трај. Мор ден дет... winter Једино што ће овај последњи да ти каже како је тачно иволвд, па и да предвиди у ком ће правцу даље да иволв и тако даље. Читав ланац врло корисних дедукција... Ма знаш, уосталом. А овај може само да констатује дизајн и то је то. Јер дизајнер је слободан и може да ради шта хоће, потпуно непредвидиво. Уосталом, твоја, вероватно оправдана, критика еконофизике, се сасвим лепо може примнити и овде. И дизајн има своја предвиђања, исто дедукција може да ради. Мутације су независне од тога како је организам настао. Није вам то најбољи аргумент. За пацијента је исто, науке о постанку му мало помажу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 За пацијента је исто, науке о постанку му мало помажу. Па то ви дизајнери одвајате науке о постанку од наука о функционисању. У правој науци су и у једном и у другом случају на делу потпуно исти механизми. Мутације су независне од тога како је организам настао. Опет, то је кад мислиш да је организам настао неким чаробним механизмом другачијим од свега што данас видимо, укључујући и мутације. Једино што те апсолутно сви досадашњи експрименти демантују. И дизајн има своја предвиђања, исто дедукција може да ради. Го ахед, покажи ми једно једино откриће које до кога се дошло унутар парадигме о дизајну. Дедукуј ми из хипотезе о дизајну било које предвиђање које може да се експериментално провери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 12, 2011 Пријави Подели Написано Мај 12, 2011 Mа нећу бре да се расправљам, само сам хтео да помогнем да аргументација буде боља. Ено ти Петровић па се са њим расправљај... 1312_womens ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука