maxwell Написано Јануар 3, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2011 Можда, у том дугом временском периоду, није било оваквог искуства смрти (бол, смрад и распадање). Међутим, природно кружење материје и енергије, развој и раст живих организама је сигурно постојао (то не можеш назвати смрћу, јер је то било развијање и бујање живота - припрема планете за долазак ЦАРА, човека). То природно својство творевине постало је њено дефинитивно одређење, човековом одлуком (а Бог тако није хтео и зато је садашња наша реалност трулеж и одвојеност о правог и пуног Живота). У томе је трагедија и "ропство" творевине - човек је није довео до циља. P.S. Sada vidim da Milanovo ucenje nije origenizam, i interesantno je, veoma. Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Јануар 4, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2011 Не знам, мени је Миланово виђење чист оригенизам, да и не помињем релативну небитност Старог Завета у речима и делима самог Христа (а и ту да не помињем да никада није помињао Адама). Максвеле, као прво, записаним Христовим делима не знам како би могао боље да се посведочи Стари Завет од онога што је Он и учинио и како је записано. Како ти закључујеш да је Стари Завет небитан на основу тога то је мистерија. Свако његово дело је испуњење или потврда Старог Завета. Што се тиче твоје тврдње да се из Христових речи види небитност Старог Завета, опет не знам шта да кажем. Како је могуће да то помислиш? Он је од малена управо цитирајући дословце речи Старог Завета разобличавао фарисеје. Велики део Новог Завета је управо цитирање и допуњавање Старог. Како неко то може да одвоји једно од другог... не могу да схватим. Колико сам читао библијску историју, чак и они родослови Христови у јеванђељима нису оригинални, већ су додати много касније (и имају симболичко значење, никако историјско) због јевреја-хришћана, да би им хришћанство било ближе, јер се много разликује од јудаизма.Заправо сав тај значај Старог Завета за хришћанство је покушај додворавања хришћанства јудаизму и приближавање њему, с обзиром да су сви хришћани у почетку били јевреји, те им је било тешко да раскрсте са својом старом вером, па су се сви ти први хришћани укључујући и апостоле доста бавили аполгетиком јудаизма. И управо одатле долази толики утицај Старог Завета на хришћанство, иако је потпуно реално за једног хришћанина потпуно небитан. Ја ти препоручујем да читаш светог Јефрема Сиријског. На Дискаверију се емитује свашта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Написано Јануар 4, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2011 To za brzinu svetlosti je apsolutna laz i samo cekam da postavis te kreacionisticke lazi o milionima puta vecoj brzini svetlosi pa da ovde jednom za svagda objasnim zasto je do jedna bljutava i odvratna laz. I sto vazi i za brzinu radioktivnog poluraspada. Лаж је када неко свесно каже нешто што није истина. Да је лаж када неко пише нешто супротно твојој (слепој) вери да су поједине физичке величине биле константне пар стотина милиона пута дуже него што их ти пратиш... онда бих ја све време причао да ти лажеш. Zato sam reako to za papicu jer on nije bio naucnik. Pogledaj malo sta su na tu temu pisali Zorz Lemetr i Pjer Tejar De Sarden koji su bili istovremeno i naucnici i teolozi RK. Ти онда погледај шта је писао Хаман - учитељ Кантовог учитеља; глас разума у доба просветитељства када је завладао слепи рационализам који још увек влада овим светом па и овим форумом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 4, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2011 pravo zborish momche! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2011 To za brzinu svetlosti je apsolutna laz i samo cekam da postavis te kreacionisticke lazi o milionima puta vecoj brzini svetlosi pa da ovde jednom za svagda objasnim zasto je do jedna bljutava i odvratna laz. I sto vazi i za brzinu radioktivnog poluraspada. Лаж је када неко свесно каже нешто што није истина. Да је лаж када неко пише нешто супротно твојој (слепој) вери да су поједине физичке величине биле константне пар стотина милиона пута дуже него што их ти пратиш... онда бих ја све време причао да ти лажеш. Zato sam reako to za papicu jer on nije bio naucnik. Pogledaj malo sta su na tu temu pisali Zorz Lemetr i Pjer Tejar De Sarden koji su bili istovremeno i naucnici i teolozi RK. Ти онда погледај шта је писао Хаман - учитељ Кантовог учитеља; глас разума у доба просветитељства када је завладао слепи рационализам који још увек влада овим светом па и овим форумом. -Taj ko je smislio ujdurmu o brzoj svetlosti u proslosti je lazov zato sto racuna da je vecina ljudi \ neobrazovana i ne zna sta to implicira. -Demagogija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
maxwell Написано Јануар 4, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2011 @Ненад: То уопште није са Дискаверија/Хисторија/ВајаСатХисторија/НетЏија...већ сам ја сам закључио из онога што сам прочитао. Није ми јасно докле ће креационисти ширити демагогију... Credo in unum Deum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Sjajno. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Svaka mu cast!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=pE6Y-HMOPXs&feature=feedu Sjajno. нормално, односи се подједнако и на еволуцинистичке идеологе 4chsmu1на многаја љета владики Лазару 1000000001010 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 18, 2011 Пријави Подели Написано Март 18, 2011 da zaista odlican Vladika Lazar, posle raznih nlo-a i ostalih mastarija mislim da je zaista korisno cuti nesto o sustini vere i onome sto cini Zivot vecnim, npr ili Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Март 18, 2011 Пријави Подели Написано Март 18, 2011 Sta je on poreklom - jel zna neko? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 18, 2011 Пријави Подели Написано Март 18, 2011 Биће да је Канађанин или Американац... 1000000001010Тешко је наћи шта о њему, ако га неко лично не познаје, пошто се за њега вежу неке контроверзе. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 19, 2011 Пријави Подели Написано Март 19, 2011 koklko se secam kada sam trazio o njemu ispasde da je nas covek, Srbin da l' iz hrvatske ili tako nesto Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Dokins ne sme da izadje na crtu http://tr1.harunyahya.com/Detail/T/EDCRFV/productId/18787/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Херцег Написано Април 29, 2011 Пријави Подели Написано Април 29, 2011 Sta je on poreklom - jel zna neko? Владика Лазар Пухало је Србин поријеклом. Religion,Morality,Science - Archbishop Lazar (Puhalo) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука