Jump to content

Поставите питања везана за еволуциону биологију

Препоручена порука

Brate Maxwelle ti sada baš tučeš ko Maxim po diviziji. Ništa ja Bogu ne ograničavam, već znam šta su Sveti Oci govorili i učili ili bolje reći, znam ŠTA NISU UČILI...

Они су своје тумачење Књиге Постања дали у сагласности са природнонаучним знањем тога времена. Дао сам ти исте одговоре више пута, а тек што сам дошао на форум! Ви креационисти се стварно правите тоше.

...Vidi da se na freskama zato izobražavaju on i Eva bez PUPUKA! Jer oni nisu rođeni ko mi, već su stvoreni. To je pravoslavni nauk i opit, a ti ako hoćeš da sebi stvaraš neki novi... ja radije ne bih. A ovde ćeš moći da nađeš gomilu dokaza koje pobijaju evoluciju...

То што је на фрескама од пре хиљаду година одговара природонаучном (не)знању тога времена. И у Дамаскиновом изложењу православља имаш да је свет саздан од четири елемента, јер је то била валидна природнофилософска (тада нису постојале природне науке као данас) теорија, па ми сигурно нећеш рећи да су електрони само плод моје извитоперене маште. И не знам зашто се нечега што је неки свети отац написао пре хиљадуипо или више година, неки људи држе к'о пијан плота. Па нису они непогрешиви, а камо ли безгрешни! Свакако да су неке ствари корисне, исправне и тачне, штавише веома богонадахнуте и истините у списима светих отаца, али зашто прихватити и њихове заблуде (а свакако су их имали јер једино је Бог непогрешив и безгрешан, а које сигурно нису богонадахнуте), када је Црква Христова жив организам. Свако дрво које не рађа доброг рода, сече се и у огањ баца! А тако је и са заблудама.

Tako da si dobrodošao na forum.

Боље вас нашао.

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

...

Da li si saglasan sa tvrdnjom da su smrt i propadljivost postojale u zivom svetu i tvorevini milionima godina pre pojave Adama?

Много се сви ви креационисти правите тоше, а поготово ти... Не читаш одговоре које сам раније упутио баш ТЕБИ:тело је од праха земаљског, а то је материја(твар), небитно је да ли је твар органска или неорганска...органска биолошка смрт није и није смрт за нешто што нема душу тј. нешто што је већ мртво у онтолошком смислу.

Hajde ti meni, Tosi, da malo objasnis sta si ovim hteo reci...

Da su smrt i truleznost, pa neka su to zivotinje u pitanju, nesto sto je sasvim normalno?

Da su smrt i truleznost postojale i pre i posle Adama?

Они су своје тумачење Књиге Постања дали у сагласности са природнонаучним знањем тога времена. Дао сам ти исте одговоре више пута, а тек што сам дошао на форум! Ви креационисти се стварно правите тоше.

I na ovaj argument je vec dat odgovor. Hajde da ti ponovim, navedi mi nekog svetog oca koji je na pojavu smrt i propadljivost u tvorevini i zivom svetu gledao kao na nesto sasvim normalno, a ne kao na posledicu greha prvih ljudi?

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Da i onda izvodi(š) pogrešan zaključak, da su ljudi postali od majmuna. (Ergo, krave su u štali, ide dim iz štale, zaključak, da krave puše). Kako si toliko tvrdoglav. Pa tvoji evolucionisti naučnici su ti napisali da to nije moguće dokazati, ne moji!

Ne izvodim takav zakljucak jer TE to i ne kaze, da su ljudi da nastali od majmuna nego da ljudi i majmuni imaju zajednickog pretka sto ERV nedvosmisleno i jasno demosntrira.

+ Tvorac je po svojoj slobodi i volji koristio iste elemente kod stvaranja, zato je za očekivati genetske sličnosti između fizičkih bića koje izgledajo slično. To takođe znači da genom istih ima iste slabe tačke i da su na tim mestima njihovi genomi ranljivi istim zarazama ili viralnim infekcijama.  

Na sudu sa ovim što je izneto, bilo bi dovoljo i laiku da EVR argument evolucije/anageneze bude kvalifikovan kao neodgovarajući dokaz. (Preporučujem svima film 12 Angry Men).

Ne, nikako.

Ako ljudi i simpanze imaju na 14 identicnih mesta u genetskom materijalu ERVe koji su ocito uneti

infekcijom. Onda je jedino objasnjenje da te ERVe vucemo od zajednickog pretka jer nema ni najmanje

hipoteticke sanse da smo takvo poklapanje dobili tako sto se svaka jedinka svake generacije zarazila

virusima.

Kažeš arhetipi, o.k. Ali gde je granica, to te pitam, između stvarnosti Otkrovenja i arhetipova? Gde? Je li i Hristovo vaskrsenje neki arhetip? Je li Nojeva barka arhetip i potop? Jeli Enoh uzdignut na nebo kao i Ilija arhetip? Je li procvetala palica Aronova i maana arhetip? Je li prelazak preko CRVENOG MORA arhetip? Dokle to ide, to mene zanima, i ko kod tebe povlači tu crtu? Ovo govorim sa pozicije verujućeg, koji je godinama pokušavao da pomiri u sebi evoluciju sa pravoslavnom teologijom.

Hmm... ti mene baš vučeš za jezik!

Vasrksenje, prelzak preko mora, maana, vaznesenja na nebo ne impliciaraju da je nekada neki deo prirode

bio radikalnao drugaciji nego sto nam nauka otkriva. Dok ako bukvalno svhatimo potop i zmije koje govore

to implicira i tek kako radikalno drugaciju prirodu nego sto nam nauka otkriva.

Dakle nije u pitanju nikakva granica nego se to raspoznaje po vrsti iskaza.

- Totalno me ne interesuje sta je rekao stari papica.

Подели на овим сајтовима

Pa Ava Justin je živeo u 20 veku, čoveče!!! Gde ti živiš! Ili starac Pajsije.... hej... i oni nisu bili dovoljno obavešteni? Zar ti stvarno misliš da Sveci nisu verovali u Adama, onog istog i jednog praroditelja, i Evu, koji su počinili PRVORODNI GREH? Je li to bajka?

Kako možeš biti toliko naivan.   greengrin

Nego, pročitaj ti najpre knjigu koju sam ti juče poslao, pa ćemo se onda dotaći i drugih nauka i naučnih metodologija... Ovako nema smisla stalno jedno te isto da ponavljam, a nećeš ni malo sam da se potrudiš da shvatiš šta mi ovde zapravo pričamo (kao vernici pre svega, ne kao naučnici).  

Подели на овим сајтовима

Da su smrt i truleznost, pa neka su to zivotinje u pitanju, nesto sto je sasvim normalno?

Без претензија да дефинитивно одговорим на ово (деликатно) питање, поставио бих једно, у вези њега, подпитање: ако су се животиње размножавале, а јесу, пре појаве човека, колико их је то било, ако нису умирале? Да ли је могуће да прође милион година, да се животиње множе а не умиру? Где су се девале толике животиње?

Подели на овим сајтовима

Без претензија да дефинитивно одговорим на ово (деликатно) питање, поставио бих једно, у вези њега, подпитање: ако су се животиње размножавале, а јесу, пре појаве човека, колико их је то било, ако нису умирале? Да ли је могуће да прође милион година, да се животиње множе а не умиру? Где су се девале толике животиње?

Brate, Aco, najveća fora je u tome da su ti milijoni godina dobijeni metodama datiranja koje koriste dinamiku atomskog poluraspada kao merilo za određivanje starosti. (npr. Cezijev sat). Međutim to svojstvo radioaktivnog raspada pretpostavlja da se brzina svetlosti u prošlosti nije menjala.

No, kako ću kasnije poslati članke, postoje neoborivi dokazi da je brzina svetlosti u prošlosti bila i do 10 mio puta veća, kao što je i sam radioaktivni raspad bio brži (nego danas) (i to sve u okviru i danas važećih zakona, testiranih i dokazanih, Akvilije!). Zbog toga i ti milijoni godina nisu milijoni godina (mereni orbitalnim vremenom), niti te zvezde nisu toliko stare, jer je nekada svetlost brže putovala.

Akvilije, genije... ja tebe, nažalost, sve manje uzimam kao ozbiljnog sagovornika. Kažeš da te ne briga papica, a mene si našao da ispravljaš (onako napamet) kada sam ti lepo rekao kako RK shvataju "evoluciju"... i sledeće, ti ne kontaš ponovo članak koji sam ti poslao... Tvoji evolucionisti, legendo, su proučavanjem ERV došli do zaključaka, da je problematično tvrditi na osnovu njih o tom zajedničkom pretku! Tvoji ljudi... hajd im ti sada piši mejl! (i uvek, ako si primetio, kada govorim o majmunima, mislim na to... jer i taj zajednički predak je bio neki majmun po vašem učenju... a šta drugo mogao da bude...)...

Подели на овим сајтовима

Brate, Aco, najveća fora je u tome da su ti milijoni godina dobijeni metodama datiranja koje koriste dinamiku atomskog poluraspada kao merilo za određivanje starosti. (npr. Cezijev sat). Međutim to svojstvo radioaktivnog raspada pretpostavlja da se brzina svetlosti u prošlosti nije menjala.

No, kako ću kasnije poslati članke, postoje neoborivi dokazi da je brzina svetlosti u prošlosti bila i do 10 mio puta veća, kao što je i sam radioaktivni raspad bio brži (nego danas) (i to sve u okviru i danas važećih zakona, testiranih i dokazanih, Akvilije!). Zbog toga i ti milijoni godina nisu milijoni godina (mereni orbitalnim vremenom), niti te zvezde nisu toliko stare, jer je nekada svetlost brže putovala.

У реду, не знам, нисам стручан у томе. Пратим излагање и биће ми драго дачујем стручне људе.  greengrin

Подели на овим сајтовима

To za brzinu svetlosti je apsolutna laz i samo cekam da postavis te kreacionisticke lazi  o milionima

puta vecoj brzini svetlosi pa da ovde jednom za svagda objasnim zasto je do jedna bljutava i odvratna laz.

I sto vazi i za brzinu radioktivnog poluraspada.

Zato sam reako to za papicu jer on nije bio naucnik. Pogledaj malo sta su na tu temu pisali Zorz Lemetr i Pjer Tejar De Sarden koji su bili istovremeno i naucnici i teolozi RK.

Подели на овим сајтовима

Ja bih ovde najpre odgovorio na "koren" pitanja. A koren pitanja je sama potreba za razmnozavanjem. Naime, posmatrano danas, zivotinje se razmnozavaju onoliko koliko im je potrebno za opstanak i produzenje vrste (u skladu sa svojim nagonima), a opet u okviru svojih bioloskih mogucnosti. U vreme stvaranja sveta, a pre pojave coveka i greha, slobodan sam da kazem da nije bilo evolucionog pritiska, zato sto nije bilo ni smrti ni propadljivosti.

Zanimljivo je da u Postanju imamo navod koji ne ostavlja prostor za postojanje karnivora, tj. da duse zive-zivotinje nisu jele jedna drugu, tj. da se nisu medjusobno ubijale i da su za hranu koristile ono sto im je Bog blagoslovio, licno im se obracajuci Zaista se vidim koji bi drugi razlog bio zasto bi pisac Postanja dao jednu takvu informaciju A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako.. Takodje, Bog se obratio i Adamu i Evi i nije ih uputio na mesozderstvo i ubijanje zivotinja (sto su njihovi navodni evolucionisticki preci sigurno praktikovali)

Nakon greha prvih ljudi, Adama i Eve, tvorevina pocinje da funkcionise po zakonima kakve danas poznajemo, gubeci svoje prvobitno stanje (prvo znacenje "vide Bog da je dobro") i udaljavajuci se od onoga sto je bila Bozija namera (drugo znacenje "vide Bog da je dobro).

Evolucija u okviru vrsta koje je stvorio Bog "po vrstama njihovim" nastupa nakon pada, kao rezultat borbe za opstanak, prilagodjavanja sredini itd. Naravno, mi ne znamo sta tacno oznacava "vrsta" iz Postanja, koliko je to sirok pojam gledano po sadasnjim kriterijumima. Evolucija je odlika nacina postojanja tvorevina u stanju palosti izazvane Adamovim grehom.

MOje neko licno razmisljanje, podstaknut Milanovom idejom, jeste da se u tom trenutku, trenutku izgnanja Adama i Eve iz Edena, "dogodila" relativnost vremena. Ono sto je Adamu i Evi bilo tren, to je Zemlji i tvorevini i zivom svetu bio N dugi vremenski period. U tom vremenskom periodu (milion, 100 miliona, nebitno), zivi svet je iskusio evoluciju, prilagodjavanje i promenu u "novim" (a za nas gledano "palim") uslovima postojanja. Zato su Adam i Eva od trenutka videli i zivotinje mesozdere i krvolocne zveri i biljojede, a postali su podlozni i bakterijama i virusima

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Ово је ноторна лаж (то да постоје докази, и то ни мање ни више него необориви који говоре о односу диелектричне пермитивности вакуума некад и сад, као и о односу магнетске пермеабилности вакуума некад и сад). Иначе од пермитивности и пермеабилности вакуума непосредно зависи брзина светлости (у вакууму, у другим материјалима може бити потпуно другачија у зависности од својстава материјала кроз који се простире):

c=1/√µε ! То испод разломачке црте је квадратни корен који обухвата производ епсилона и миа.

Једном речју то би значило да се вакуум (празан простор, потпуно *ништа* у материјалном смислу) мењао током времена па да је мењао своја својства током времена. Како то ништа може да мења своја својства?

Credo in unum Deum!

Подели на овим сајтовима

@Andronik

Mogao bi da prestanes sa ovakvim bezobraznim laganjem o tome sta pise na kom linku. Legendo!

Evo sta kaze link.

The ancestors of chimpanzees and gorillas were infected with a deadly retrovirus about three to four million years ago, but there is no evidence it infected ancestors of modern-day humans, according to research by genome scientists. The virus struck after humans had split off the evolutionary tree from primates,

Dakle taj virus koji je napao gorile i simpanze nije napao vec odvojene ljude. Ali onaj koji je inficirao

zajednicnog pretka se preneo i na ljude i na gorile i simpanze.

Подели на овим сајтовима

Kao prvo, papa ima svoj tim naučnika, valjda bi to morao da znaš, i savetnika, jer je srednji vek završen i kod njih... i drugo ja bih prihvatio tvoju tvrdnju da papa nije naučnik (u smislu da lupeta kada govori o evoluciji) kada ovo ne bi imalo nikakve veze sa Adamom, prvorodnim grehom, padom i Pismom, ovako promašuješ poentu... I da, to je klasični argument evolucionista! Kad im neko nešta kaže, oni njemu ti nisi naučnik...  Malo je već previše šturo iznova slušati ove niske udarce.

A i na tog jadnog jezuita Šardena si našao da se hvataš ko udavljenik za slamku koji je učestvavao u podvali iz Piltdowna. (Čujem i da je kod "Pekinškog čoveka" nešta "kenjao")...

Teilhard de Chardin and Hinton http://www.trutv.com/library/crime/criminal_mind/scams/piltdown_man/4.html

A da li je nešto laž sačekaj malo? Odakle tolike predrasude kod tebe? Kako možeš biti toliko siguran, naravno, osim ako nije pitanje o dogmi! A u dogme se ne sumnja!  greengrin

Подели на овим сајтовима

Једном речју то би значило да се вакуум (празан простор, потпуно *ништа* у материјалном смислу) мењао током времена па да је мењао своја својства током времена. Како то ништа може да мења своја својства?

Dobro razmišljaš! To je tačno! Jedino što nisi upoznat sa svim činjenicama. Ali polako. Postoji ogromno peer-reviewed članaka o tome!

Подели на овим сајтовима

A i na tog jadnog jezuita Šardena si našao da se hvataš ko udavljenik za slamku koji je učestvavao u podvali iz Piltdowna. (Čujem i da je kod "Pekinškog čoveka" nešta "kenjao")...

Teilhard de Chardin and Hinton http://www.trutv.com/library/crime/criminal_mind/scams/piltdown_man/4.html

Samo u tvojoj glavi

http://blog.b92.net/text/3264/Savremenici%20buducnosti%20III:%20otac%20Pjer%20Tejar%20de%20%C5%A0arden/

A da li je nešto laž sačekaj malo? Odakle tolike predrasude kod tebe? Kako možeš biti toliko siguran, naravno, osim ako nije pitanje o dogmi! A u dogme se ne sumnja!  :drugarstvo:

Samo ti napisi taj argument o velikoj brzini iz proslosti pa cu na tenane objasniti kakve lazovcine smisljaju

te gluposti o vecoj brzini iz proslosti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...