Jump to content

Испуњавање туђих очекивања

Препоручена порука

A ako se ponasamo onako kako Bog zahteva od nas onda je lako, jel imamo Svete oce i Jevanđelje gde nam je sve lepo prezentovano, a cesto i oni koji poznaju Jevanđelje rade drugacije, duhovi zlobe u podnebesju su oni koji nas ometaju, zato bez Boga ni preko praga!!!!

www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti

http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric

Подели на овим сајтовима

Mileva....razumem te odlicno.

Danas ljudi ljudima sluze , kao sto rece Slobodan, za ugode sebi. Ti ces biti tu da uzmu koliko im treba, da razbiju neku svoju muku, usamljenost, mozda i da tebi daju, ali samo ako to ne oduzima nista od njih. Ako kontakt s tobom zahteva neku zrtvu ili preveliku odgovornost - izvisices ti koja si mozda spremna da pruzish i dash za oboje.

Najgore je kad to i ucinish, a druga strana se izvali u debelu travu i preziva sve sto je dobila od tebe.

cesto kazem-kad se pretvorimo u tepih, sta ljudima ostaje nego da nas pregaze?

nesiguran

Подели на овим сајтовима

Sta treba raditi?

Voleti po Jevandjelju. A velika zapovest je da ljubimo druge kao sami sebe. Otac Ugrin me je naucio da ne mozes voleti druge ako ne ispunis prvo ovaj drugi deo.

Duzna si da zastitis i ikonu Boziju u sebi prvo. Proceniti sta kome i koliko dati. Znati dati bez da trazis da se vrati tamo gde treba. Mozda nas unistavaju NASHA ocekivanja od drugih? Traziti u masi ljude koji ce znati da opste sa tvojom dusom a ne samo da otimaju spolja bez prave bliskosti.

Razumeti tudje slabosti, ali ne povladjivati preko mere.

Подели на овим сајтовима

Ljudi tvog tipa cesto budu sami....ali ne i usamljeni, zato sto nas Gospod ne napusta i sto daje onu energiju koju mi znamo da rasipamo i tamo gde ne treba......nije svako trpljenje trpljenje u ime Gospoda, nije ni svako davanje (MISLIM !) bas opravdano, kad samom tebi nanosi suvise boli jer je neuzvraceno...

ali posto i mene muce slicne dileme, los sam ucitelj...

volela bih da se jos o ovome pise

tebi pozdrav i podrshka  ;)

Подели на овим сајтовима

otprilike u konkretnom zivotu: dacu do maksimuma onima kojima sam duzna da ocekuju od mene,drugima po ljubavi

ucinicu sve sto mogu, a dalje je na Gospodu.

Ima ljudi koji i ocekuju od nas, a i mi od njih, ali treba znati postaviti granice u davanju.

Mislim da je granica onda kad postajemo sami ugrozeni i samim tim nesposobni za davanje u jevandjelskom smislu....gubimo tada svoj smisao i naznaku za koju smo stvoreni.

Ako zaista dam sve od sebe s puno ljubavi a druga strana ostaje nema, slepa i gluva, vreme je da odem iz price.

Vreme je da resto prepustim Gospodu.

Boze, kad cu postati pravi vernik da znam suvisno breme da ostavim tebi koji to i zahtevas od nas i potpuno bez brige idem dalje sa savescu mirnom kao mirno more????????

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Несебично сам се давала ближњима, из тога сам редовно излазила повријеђена, не увијек са јасним разлогом. Неким људима сам се давала толико да сам тиме вријеђала и Бога, стављајући их испред Његовог Божанства - на жалост  greengrin. Наравно због тога сам испаштала, и Слава Богу за то, боље је за такве ствари одговарам у овом него у оном животу. Сада када сам се вратила Христосу, мислим да умијем да поставим границе, али само захваљујући томе што сам остала сама без икога у својим искушењима и мукама, и тек онда када сам се нашла у тој ситуацији гдје је Једини пријатељ Бог, схватила сам поенту. Да, дружим се и даље, помажем колико сам у прилици, разговарам, али моје је срце поклоњено Ономе који Једини зна шта да уради с њим. Не коментаришем с онима који се не слажу са мном, и сви су се некако већ навикли да је Господ најважнији у мом животу. Некима то и даље смета, али ја се не обазирем. Љубав према ближњем није исто што и слијепа послушност истом, уколико говоримо о мирјанима.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Животиња је паметнија од мене. Она када се једном опече не враћа се на ватру. Код мене то није случај. Али, држим став да не желим да више ико ишта очекује од мене ако вређа моју љубав и интелект. Прво Христос па онда све друго. Нека и мене тако гледају.

Подели на овим сајтовима

Сјајно Никола! ne_shvata

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Животиња је паметнија од мене. Она када се једном опече не враћа се на ватру. Код мене то није случај. Али, држим став да не желим да више ико ишта очекује од мене ако вређа моју љубав и интелект. Прво Христос па онда све друго. Нека и мене тако гледају.

Љубав и пожртвовање може да постоји само између слободних личности. Где има страха, ту нема љубави. Пожртвовање из страха је издаја живота, слично самоубиству.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Љубав и пожртвовање може да постоји само између слободних личности. Где има страха, ту нема љубави. Пожртвовање из страха је издаја живота, слично самоубиству.

0205_whistling

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Koliko neba , koliko svetova... Svaki je čovek mali svet.Radio jedan čovek celoga života dobro i vredno, i kada ode na onaj svet, reče mu Bog:" Popni se malo ovamo, pa sedni tu, na ovu stolicu. Sedni i gledaj, i razmišljaj, i rasudjuj.... Tvoje će noge biti malo nebo onima koji su ispod tebe..... Ti ćeš im davati kišu, i sneg, suncem ćeš ih grejati. Gledaj živote njihove, moli me da ih spasem, blagosiljaj ih mojim duhom, čuvaj i pasi moje stado i čekaj da muku svoju odmuče i daju rod u vreme svoje..

Umro propalica, vagabund, pijanica koja je vazda u kafani za stolom pevao i neodoljivo privlačio svojom pesmom svakog ko se dvoumi dali da popije još jednu.  Zovnu ga đavo i reče mu: " Evo ti stolica i sto kafanski da lebdi nad jezerom, Bog mi je dao da ti to dam, sedni na nju. Pevaj koliko te glas služi, i svi koji treba da propadnu, svi će potrčati da zapevaju s tobom, ka tvom stolu nad vodom, popadaće u vodu i utopiće se u jezeru.. Jer i nisu bili nizašta drugo, već da se utope.

Onda Bog vide da sa ljudima nema mnogo sreće, pa uze magarca, stavi ga pored jezera i reče mu: " Njači na sav glas, dok ti se uši ne saviju ka zemlji, njači ljudima da ne skaču u jezero, jer će sa dna misliti kako je površina vode nebo, i morsko dno rajsko naselje. Njači, možda će se neko trgnuti, i izaći na suvo, pa uhvatiti koren na rodnoj zemlji. Možda će videti odakle sija sunce pa ga se poželeti. Možda će magarac pomoći čoveku da shvati šta treba da radi i gde je i šta je nebo."

Srećan početak posta!

http://srdicnenad.blogspot.com/ :):( 0442_feel

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Тешко вама кад стану сви добро говорити за вама; јер су тако чинили и лажним пророцима очеви њихови.

:cheesy:

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Da ne bi sve bilo tako jednostavno, uvek su tu i tuđa očekivanja. Neretko se dešava da ono što drugi očekuju od nas poistovetimo sa sopstvenim očekivanjima, pa umesto da ostvarujemo svoje ambicije i želje, počinjemo da ispunjavamo tuđe. Naravno, postoje i oni brižni i dobronamerni, kao što su roditelji i prijatelji. S njima i njihovim očekivanjima je možda i najteže izaći na kraj, najpre zato što ne želimo da ih razočaramo, niti pak želimo da oni iznevere naša očekivanja. U toj igri uvek neko gubi, stoga treba biti jako oprezan. Najlakše je reći da treba zaboraviti na uzajamna očekivanja, voleti i prihvatati ljude sa svim vrlinama i manama, iako znamo da je to najteže sprovesti u delo. Pre nego što postanemo savršene ličnosti i izgradimo isto tako savršene međuljudske odnose, treba da razmislimo o tome koliko nas i tuđa i sopstvena očekivanja motivišu, a koliko sputavaju. Ako se usredsredimo na ostvarivanje ambicioznih, ali dostižnih ciljeva, ukoliko ne prihvatamo više obaveza nego što možemo da ispunimo, umemo da tražimo i ponudimo pomoć i radujemo se tuđem uspehu, bićemo na dobrom putu da budemo srećniji, ispunjeniji i ostvarimo funkcionalnije međuljudske odnose.

S druge strane, treba biti svestan i činjenice da svako uvek očekuje nešto od nas i ima određenu sliku o nama, uključujući i prolaznike na ulici. U šta god da verujemo i kako god da se ponašamo, treba da imamo na umu da nismo stvoreni da bismo postali nečija idealna slika, da shvatimo koliko smo podložni tuđim uticajima i naučimo dokle treba ići u ispunjavanju očekivanja drugih.

S.Dančetović

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...