Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Idi i potraži blago, poput mladića u romanu Paulo Coelho'a.. Lepo je, i dobro, putovati kroz svet, ali još lepše kad znaš da imaš uvek negde da se vratiš. не знам о чему причаш, нисам се дојмио да бацам времена на коеља ... а што се тиче постојбине, исели се овде па онда можеш нешто да ми причаш о дедовини. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Medolino nisi citao tu knjigu, zove se Alhemicar, a dobra je, znaci Dragi ti nije nista lose rekao Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Medolino nisi citao tu knjigu, zove se Alhemicar, a dobra je, znaci Dragi ti nije nista lose rekao нисам негативно на то коментарисао клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 95% čovečanstva živi loše od građana Srbije, a i ti živiš bolje od prosečnog građanina Srbije. U tom smislu bilo bi "abnormalno" što mi bolje živimo od njih.. Ili, da li je tvoj deda živeo bolje od tebe, ili tvoj otac? Ne budi neveran u malome, suprotno nećeš dobiti ni više na šta inače čeznuješ. Zahvali se Gospodu za ono što imaš umesto da se žališ nad svojoj sudbini. Naime, da je Gospod Gospod hteo, bio bi bogataš i mnogo šta drugo. Pa ko ti je, dakle, kriv za tvoj život, da'l Bog? Onda idi i tuži njega, ne iživljavaj svoj gnev na nas Srbe. добро, дал си бре при здравом разуму? и леба ти, по чему си ти Србин и који сте то још "ви" из дијаспоре? твоја прозорљивост почиње да ме фасцинира колико је погрешна, поготово што се пројектујеш кроз мене а потпуно сам ти непознат. и како ти знаш како ја живим и ком сталежу ја припадам и о каквој то предодређеној јереси причаш? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 не прави се глупав и жртва него ми одговори шта сам те питао, а ако ти нешто није јасно у мом писању немој да претпостављаш него питај, пошто ти закључивање никако не иде од руке. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 95% čovečanstva živi loše od građana Srbije, a i ti živiš bolje od prosečnog građanina Srbije. U tom smislu bilo bi "abnormalno" što mi bolje živimo od njih.. Ili, da li je tvoj deda živeo bolje od tebe, ili tvoj otac? Ne budi neveran u malome, suprotno nećeš dobiti ni više na šta inače čeznuješ. Zahvali se Gospodu za ono što imaš umesto da se žališ nad svojoj sudbini. Naime, da je Gospod Gospod hteo, bio bi bogataš i mnogo šta drugo. Pa ko ti je, dakle, kriv za tvoj život, da'l Bog? Onda idi i tuži njega, ne iživljavaj svoj gnev na nas Srbe. Драги ти немаш право да икога савјетујеш да остане у Србији јер живиш у Аустрији. Ако имаш изговор да мораш тамо остати јер имаш обевезе, рачуне кредите итд...тако исто и неко други има бреме обавезе, кредита, рачуна, које га спутава тренутно да одједри, али кад то бреме скине, онда ће одједрити. Жељко који мисли да је боље у Србији и који никад неће отићи из Србије, може критиковати људе што одлазе, и свако други ко размишља тако, али дијаспорци немају право ни ријеч да кажу на тему одласка и останка у Србији, осим ако нису вани привремено и имају загарантован повратак. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Не мора, али ако му јачу емоцију стварају патриотски осјећаји, онда и није неки хришћанин. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 јусто, не ради се о томе уопште, него сам нашао начин да мало пропутујем, упознам људе, научим језике и да зарадим приде. пратим већ неко време пар минималиста и модерне номаде па не видим што и ја не бих пробао ... некима је требало пар година да се уходају, а ја ћу имати и помоћ тако да се надам да нећу морати да пребољавам дечје болести тако нечег него да ћу на туђе искуство моћи да прођем лакше и брже. а и више ми се свиђа да имам где да се вратим, и то без трошка или да оптерећујем оне који остају овде иза мене, поготово што нисам везан ничим и што ћу да се делимично оформим и без нечије помоћи а можда и лакше остварим у оном што желим. а то што драги тупи своју воденицу, то је његов проблем. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329828834' post='587945] јусто, не ради се о томе уопште, него сам нашао начин да мало пропутујем, упознам људе, научим језике и да зарадим приде. пратим већ неко време пар минималиста и модерне номаде па не видим што и ја не бих пробао ... некима је требало пар година да се уходају, а ја ћу имати и помоћ тако да се надам да нећу морати да пребољавам дечје болести тако нечег него да ћу на туђе искуство моћи да прођем лакше и брже. а и више ми се свиђа да имам где да се вратим, и то без трошка или да оптерећујем оне који остају овде иза мене, поготово што нисам везан ничим и што ћу да се делимично оформим и без нечије помоћи а можда и лакше остварим у оном што желим. а то што драги тупи своју воденицу, то је његов проблем. Само ти угаси свјетло за собом. Ако немаш нарочитих обавеза у Србији, ниси везан ни за кога, путуј игумане. Искуство у другој средини ће ти много значити, видјећеш свијета, зарадићеш кинту...па ако ти се прохтје можеш се и вратити негдје пред пензију, а и не мораш ^_^ . Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Само ти угаси свјетло за собом. Ако немаш нарочитих обавеза у Србији, ниси везан ни за кога, путуј игумане. Искуство у другој средини ће ти много значити, видјећеш свијета, зарадићеш кинту...па ако ти се прохтје можеш се и вратити негдје пред пензију, а и не мораш ^_^ . не брини, није ми баш дотле догорело ... мада, живот пише драме - поготово у Србији није ми ни ово први пут да ћу видети света, био сам већ по западу ал никад по истоку, мада бих прво мало по острвима неким ишао ... имам и снове који никако да ме напусте, па бих и остварио а данас то и није тешко ако имаш пола мозга и сналажљив си, а ја нисам баш неспособан. ако ништа друго, обуку преживљавања сам преживео у србији, а многи не могу тиме да се похвале а интернета и мобилног сигнала има свугде, бар то није проблем клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1329830936' post='587980] не брини, није ми баш дотле догорело ... мада, живот пише драме - поготово у Србији није ми ни ово први пут да ћу видети света, био сам већ по западу ал никад по истоку, мада бих прво мало по острвима неким ишао ... имам и снове који никако да ме напусте, па бих и остварио а данас то и није тешко ако имаш пола мозга и сналажљив си, а ја нисам баш неспособан. ако ништа друго, обуку преживљавања сам преживео у србији, а многи не могу тиме да се похвале а интернета и мобилног сигнала има свугде, бар то није проблем Нисам мислио ништа у том смислу, да ти је догорило. Ја се обрадујем кад чујем да је неко са вишим образовањем, или другим одговорним послом нашао неки ангажман преко гране и ако му то представља задовољство, јер само на тај начин ће имати порфесионалну, и наравно и сваку другу сатисфакцију, финансијску итд... Таквом кажем само напријед. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Мислим да није у реду прозивати одмах неког за етнофилетизам,чим спаја националну борбу и Православље. Па зар то није учинио Сабор СПЦ када је рецимо јасно сугерисао одбијање Венс-Овеновог плана? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Мислим да није у реду прозивати одмах неког за етнофилетизам,чим спаја националну борбу и Православље. Па зар то није учинио Сабор СПЦ када је рецимо јасно сугерисао одбијање Венс-Овеновог плана? велика је разлика између Драгог и Сабора, веруј ми клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Dragoljupche ne fantaziraj :lol: meni stvarno nije jasno dokle ce da se vodi ta glupava polemika ko je ovde a ko je onde, pa na planeti smo Zemlji ako niste znali 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Da vam kažem ovako: Dijaspora je jednom napravila grešku da je dignula ruke od matice, onomad 45-e, kada su u matici po titoističkom programu počeli da pljuvu po dijaspori, pa je dijaspora sebi ono uzela u srce i odrekla se matice, sa rezultatom da ste uništili maticu. Ako danas u Srbiji nešto ne valja - vi ste krivi! Ali, ovu grešku dijaspora neće da ponovi. Jer iako živimo u drugim državama, naša je starina isto koliko kao i vaša. Moji preci, na primer, borili su se u dva srpska ustanka i dva svetska rata za tu starinu (a mome pradedi - onom Blagoju Manđiću, rodom Bjelopavlić od nekakvog Vićentija koji je bio adoptiran od jednog, navodno, barona Manđića (ovako se barem govori), stariji meštani se sigurno sećaju manđićevog drva, e taj je bio moj pradeda, su kod Velike Plane oduzeli četiri sela i dodelili dođošima, tako da ja danas ima punu stvar gde mogu da se vratim; nije sad da tražim natrag, jer kako stečeno tako je i izgubljeno, ali samo velim; no ipak, znam svoje poreklo i znam za šta su se moji stari tukli i borili, pa ne može orlović da postane vrabac, nije mu to u krvi), za vaše ne znam. I ako vi belaji koji ste ostali u matici niste sposobni da se brinete za našu zajedničku starinu, onda ćemo mi da se pobrinemo. Ne zato što hoćemo ili želimo, nego što moramo, da je ne izgubimo. Idite, otselite se, begajte u bežaniju, vazda i takvih Srba uvek bilo - mi, kad budemo mogli, mi ćemo da se vratimo. I izgradićemo sa braćama i sestrama koji ne budu begali jednu bolju i lepšu Srbiiju. Onomad kad je buknuo ustanak isto su nam mnogi govorili da smo ludi. Danas kada pogledamo Srbiju, svejedno kakva da je bila, naša duša se raduje i zahvaljujemo Bogu što nam je dao uspeha. A vi kukajte, jer to je očigledno jedino što umete. Znam ja da vam je iritacija, i provokacija, kad vam dođe Srbin kojemu je ceo svet otvoren, a vama nije, i govori da je za njega Srbija najpepša zemlja na planeti. Jer kako sme da bude, kako sme da ne proklinje Srbiju kao mi što je svakodnevno proklinjemo..? Evo, ja sam primer kako sme i kako može da bude. I ja sam samo početak, preteča onih koji imaju tek da dođu, mnogi od njih još se nisu ni rodili. Oni će da budu pravi carevi. Не фантазирај Драги. Ништа ви нећете изградити. Кад дођете вамо, заиграћете исто коло које се игра већ 200 можда и више година. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука