Jump to content

Да ли сте се причестили?

Препоручена порука

DAAAAAAAAAAAAAAAA bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel slavaaa slavaaa slavaaa isus-sinai

Подели на овим сајтовима

Može biti da ima neka fora i u nafori ...

Nafora1.jpg

Ima više raje u redu što čeka naforu... što bi rekli "kud svi turci tu i mali Franjo"

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Фала Богу на његову дару!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Јутрос нисам.Али у фебруару пуно изврсних прилика!

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Јесам, Богу хвала.

И у суботу и у Недељу, с тим што је у Недељу била Архијерејска Литургија, којом је началствовао преосвећени владика г. Андреј (Ремезијански). Беседa после читања Светог Јеванђеља, која дословце никог није оставила равнодушног јер су речи којима се преосвећени користио у потпуности заинтересовала и многобројну дечицу. Током трпезе љубави, разговором са парохијанима, преосвећени је свакоме унео Христову топлоту у срца свих присутних, која је исијавала из непосредности свима разумљивих речи испуњених љубављу.

На многаја љета преосвећени владико!!!

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јесам 0442_feel

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Nisam se pricestila duze vreme:(:(:( i osecam se uzasno tuzno zbog toga.:(Ne znam,kao da sam dozvolila slabosti da bude jaca od mene.A svesna sam da je to krug u koji sam upala i koji se moze preseci samo kada se budem pricestila.Celo moje bice zudi za tim,i ako smo liturgijski ljudi mm i ja i vodimoi pricescujemo bebicu,nismo otisli u crkvu ceo januar i evo ovaj deo februara.Prvo se bebica prehladila,pa je onda dosla neka epidemija boginja kod nas,strah me je da mala ne dobije (i ako znam i to da je glupo da strahujem oko toga jer je u Gospodu sve),sve me nesto "pobedi"...bas sam odvratna sama sebi.Osecam se odgovornom zbog toga.I post,ne znam zasto,uzasno mi slabo ide post u bilo kom smislu reci.I hranom,mada se ne prejedam nikada,ali ne postim kako treba,i cesto sam nervozna i ne mogu nekako da se smirim...evo,danas smo hteli da postimo ali me je mama pozvala i rekla da idemo na rucak kod njih jer narednih dana necemo moci da se vidimo a ona sprema mrsno (kada dodju duzi postovi uvek pravi posno za nas,ne mogu da gresim dusu,ne teramo je,sama to radi moja dobra mama).I?Sta sad?Da joj kazem "ne mogu,znas,postimo" glupo mi je jer mi se cini da se onda gubi i sustina posta.I tako me te stvari kompletno sprecavaju da se pricestim.A ranije sam se pricescivala svake nedelje i praznikom.Uzasno se osecam...ima li neko neki dobar i pametan savet?:((((((Molim vas...bas sam tuzna a to je tako "kontra-pravoslavno-hriscanski...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нека Те Господ чува и крепи.

Моје је мишљење да је љубав изнад било какве хране и поста. Твоја мајка зна да постиш велике постове и она из љубави према вама спреми вам посну храну. Вероватно она није литургијска хришћанка те је сада тешко њој објаснити да је данс посно.

Мој предлог као свештеника а никако као духовника вашег јесте да треба да одете на ручак иљ љубави према мајци јер она тим руком такође вама љубав показује. Ручајте и захвалите јој се, можда на кратко и суптилно да јој се помене да је данас посно ако је некако прилика, али то тек после ручка и после похвале за ручак. Просто да јој се некако покаже да сте ту њој за љубав. Но, не треба да мрсите у вашој кући. Као литургијски хришћани треба да се трудимо да не мрсимо када није мрс. Као награду за држање свега што је Црква благословила можете сваке недеље прилазити Причешћу.

Желим вам да се већ у недељу сви заједно причестите а мајци пренесите нека пости бар недељу дана у току неког поста па да се и она бар једном причести.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 15. 2. 2012. at 10:17, Иван Цветковић рече

Нека Те Господ чува и крепи.

Моје је мишљење да је љубав изнад било какве хране и поста. Твоја мајка зна да постиш велике постове и она из љубави према вама спреми вам посну храну. Вероватно она није литургијска хришћанка те је сада тешко њој објаснити да је данс посно.

Мој предлог као свештеника а никако као духовника вашег јесте да треба да одете на ручак иљ љубави према мајци јер она тим руком такође вама љубав показује. Ручајте и захвалите јој се, можда на кратко и суптилно да јој се помене да је данас посно ако је некако прилика, али то тек после ручка и после похвале за ручак. Просто да јој се некако покаже да сте ту њој за љубав. Но, не треба да мрсите у вашој кући. Као литургијски хришћани треба да се трудимо да не мрсимо када није мрс. Као награду за држање свега што је Црква благословила можете сваке недеље прилазити Причешћу.

Желим вам да се већ у недељу сви заједно причестите а мајци пренесите нека пости бар недељу дана у току неког поста па да се и она бар једном причести.

Hvala na savetu.

I jedno moje zapazanje-bar ja imam takav utisak-sto sam duze hrisacnka(ako tako mogu da kazem) i sto vise razmisljam i zelim da napredujem u vrlini,da se smirim,da budem bolji covek,bolja cerka,bolja zena i majka a to podrazumeva da pokazujem vise ljubavi i smirenja prema svojima,sve mi je teze i mislim a sve lakse i lakse padam najvise u greh osude a onda me to vodi u tugu,ljutnju,nezadovoljstvo,nesmirenje i imam kratak fitilj upravo za te bliznje koje volim...Sto vise moje srce gori ljubavlju prema Hristu i zeli da postane boljhe i cistije to lakse padam.Da li je u pitanju gordost?Uopste ne znam kako da se izborim sa tim,mnogo je cudno,tesko...neverovatno.Kao kada ptica konacno uzleti sa zemlje ali posle samo jednog zamaha krilima padne na zemlju i sto vise zeli da leti sve joj je teze i teze...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...