Jump to content

Vladici Artemiju zabranjeno da služi liturgiju

Оцени ову тему

Препоручена порука

Семберац,

имам осећај да се ти свесно и намерно играш са нама...

Какве везе има Грчко правосуђе са Црквеним судом СПЦ?

Виловски је због црквених преступа црквено осуђен...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 446
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Шта ми ти причаш колико је било народа кад сам био тамо.Било је пар неких бакица и уз Давидовића пар неких људи и они су певали и нико их није дирао.Они људи што се поклањају тамо немају везе са њима.

Чак их је Митрополит позвао на заједничарење и љубав.

Ма уопште како народ воли владику Артемија као највернијег ученика Аве Јустина. Погледај снимак на јутуб гдје народ целива руку само владици Артемију, а владици Иринеју не. Е то је оно што ја кажем, да их то погађа и боли их много, и разумем их. Али највише су сами криви за то што их народ мање воли од владике Артемија.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Семберац,

добро ајмо даље: Гдје је црквени суд осудио владику Артемија?Нигјде дакле невин не, није ништа урадио, зар не?

Подели на овим сајтовима

Шта ми ти причаш колико је било народа кад сам био тамо.Било је пар неких бакица и уз Давидовића пар неких људи и они су певали и нико их није дирао.Они људи што се поклањају тамо немају везе са њима.

Чак их је Митрополит позвао на заједничарење и љубав.

Ма уопште како народ воли владику Артемија као највернијег ученика Аве Јустина. Погледај снимак на јутуб гдје народ целива руку само владици Артемију, а владици Иринеју не. Е то је оно што ја кажем, да их то погађа и боли их много, и разумем их. Али највише су сами криви за то што их народ мање воли од владике Артемија.

Naravno da ljudi vole vladiku Artemija a vole i vladiku Irineja i ta kalkulisanja su nepotrebna !
Подели на овим сајтовима

Семберац,

добро ајмо даље: Гдје је црквени суд осудио владику Артемија?Нигјде дакле невин не, није ништа урадио, зар не?

Da nije ništa uradio.U tome je i problem!
Подели на овим сајтовима

Ја волим и владику Иринеја, и реко сам присуство би и његовој архијерејској литургији. Само кажем уопште колко народ цјени владику Артемија а колко остале који су сада у Синоду.

Подели на овим сајтовима

Ја волим и владику Иринеја, и реко сам присуство би и његовој архијерејској литургији. Само кажем уопште колко народ цјени владику Артемија а колко остале који су сада у Синоду.

To je tvoj lični doživljaj ,ali koliko je on realan to je pitanje!
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ЖРУ Администрација

Свим члановима ЖРУ форума братски и пастирски саветујемо да више времена посвете духовним темама на форуму!

Наша Црква пролази кроз тежак период, када нам је потребно више молитве и духовности,а не међусобног разилажења!

Свако добро од Господа вам желимо.

ЖРУ Администрација!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Свим члановима ЖРУ форума братски и пастирски саветујемо да више времена посвете духовним темама на форуму!

Наша Црква пролази кроз тежак период, када нам је потребно више молитве и духовности,а не међусобног разилажења!

ЖРУ Администрација!

algabacaju  живи били  :cheesy2:
Подели на овим сајтовима

ЖРУ Администрација!

hvala Напокон глас разума!! :)

Подели на овим сајтовима

ЖРУ Администрација!

Јединство је сада најбитније међу свима нама.

Подели на овим сајтовима

Док се над владиком Артемијем врши бруталан прогон који је кулминирао одлуком Синода да му се забрани служење Литургије, за то време друге владике моле се са јеретицима!

45. правило Св. Апостола

Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

На једној страни имамо радост због кажњавања једног од најревноснијих владика у Српској православној Цркви и злураде коментаре на Одлуку Синода која представља казну за недоказану кривицу владике Артемија, а на другој страни имамо митрополита који не престаје да згражава вернике учествовањем и организовањем заједничких молитава са јеретицима и за то наравно не сноси никакву одговорност уместо да буде рашчињен!

Постављена слика

У СТАРОЈ ЦРКВИ У САРАЈЕВУ СЛУЖЕНА МОЛИТВА ЗА МИР

У Старој српској православној цркви на Башчаршији у Сарајеву у уторак увече, 21. септембра, служена је молитва за мир у свијету, поводом Међународног дана мира.

Молитву су на енглеском језику служили протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, протојереј Драгиша Јоцић и протођакон Радомир Ракић.

Молитви за мир у свијету присуствовали су Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај, надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић, апостолски нунциј у БиХ Алесандро Д` Ерико, предсједник Јеврејске општине Сарајево Борис Кожемјакин, амбасадор САД у БиХ Патрик Мун, кинески амбасадор Фугуо Ванг, египатски амбасадор Ахмед Хатаб, мађарски амбасадор Ласло Тот, представници амбасада Србије, Русије, Грчке, ЕУ, Палестине и Јапана, те дипломатског кора у БиХ.

Ово је била пета молитва за мир у свијету коју је у низу организовала Митрополија дабробосанска.

Пригодну бесједу одржала је историчар умјетности проф. др Аника Сковран која је истакла да у историји има тегобних раздобља када на цијели свијет падне неки облак туге, несреће, али и слутње, да има периода у којима међу људима побјесне инстикти рушилаца, јачи него пориви стваралаца, да затим наступе расуло и хаос.

„Изгледа да ни напори цркава, црквенодостојника, као ни филозофа и политичара нису били у стању да искоријене, но само дјелимично укроте неке од рђавих човјекових особина и лоших урођених порива“ – истакла је Сковранова.

Према њеним ријечима, било је много иницијативе религијских и вјерски настројених групација да се удруже у разумијевању и препознавању заједничке бриге за споменичку баштину и њено очување у изворном окружењу.

„Овакви међувјерски догађаји веома су важни, јер граде религијску толеранцију и међусобно разумијевање и поштовање“ – нагласила је Сковранова.

Након молитве за мир у свијету митрополит Николај је уприличио пријем за званице у порти храма и Музеју Старе православне цркве.

Међународни дан мира установљен је Декларацијом УН 1981. године, а Генерална скупштина УН је 2001. године одредила да се он обиљежава 21. септембра.

http://www.mitropolijadabrobosanska.org/index.php?subaction=showfull&id=1285225257&archive=&start_from=&ucat=13&

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

ЖРУ Администрација!

Јединство је сада најбитније међу свима нама.

У Администрацији се озбиљно размишља о закључавању форума "актуелни догађаји у Цркви" за госте (само ће регистровани корисници можи да виде овај ПДФ), јер не желимо да се људи који дођу на Живе Речи Утехе траумирају оваквим стварима које нису на духовну корист.

Подели на овим сајтовима

Стварно је необјашњиво како неки немају осећај...

Целу веру су свели на препирања и полемике као у Палати правде или Шабачкој чивији. Постали су стерилни за духовни разговор. Свуда се тражи Екуменизам, унијаћење... а не виде да су већ гори од самих језуита. Цела истина им се врти око вл.Артемија зато што им је он ослонац за антиекуменизам и све што то прати.

Од раније сам говорио како је Екуменизам - свеврлина, и заиста је тако. Погледајмо речи св.аве Јустина о православном Екуменизму. Зашто се коначно тиме не бавимо?

Не бавимо се зато што смо постали стерилни за богословски и духовни дијалог. Зато ћемо од сада строжије гледати на такве расправе и надгорњавања које не воде никуда.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Свети Јустин Ћелијски учи нас да је екуменизам свејерес а не да је екуменизам ''свеврлина'' како овде неко рече.

Увек је добро подсетити се шта нас учи свети Јустин Ћелијски.

Свој став према јеретицима, - а јеретици су сви који су неправославни -, Црква Христова је једном за свагда одредила преко Светих Апостола и Светих Отаца; то јест преко светог Богочовечанског Предања, јединственог и неизменљивог.

По томе ставу: православнима је забрањено свако молитвено општење и дружење са јеретицима. Јер, какав удео има правда с безакоњем? или какву заједницу има видело с тамом? или како се слаже Христос с Велијаром? или какав удео има верни с неверником? (2Кор.6,14-15).

Светих Апостола Правило 45 наређује: "Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне".

Свети Јустин Ћелијски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...