Jump to content

ŽELI SPALITI KURAN, KAKAV JE VAŠ STAV O TOME!

Оцени ову тему

Eniz

Препоручена порука

?

Smesni su.

Ono sto ne kapiraju je da bi spalili kuran prvo moraju da ga kupe, a zatim da spale svoju imovinu, i to ih cini budalama. Svasta ima da se vidi u tom JuEsOfEju greengrin .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Глупост, али бурне реакције муслимана им дају за право. Они су управо хтели да покажу да је Ислам нетолерантна и насилна религија. Када би их ви једноставно игнорисали, они би испали будале (као што јесу). Овако...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Među prvima koji je upozorio na moguće globalne posledice spaljivanja kopija Kurana na imanju jedne male crkve u malom gradiću na jugu Sjedinjenih Država bio je komandant američkih snaga u Avganistanu, general Dejvid Petreus:

"To je verovatno već povećalo opasnost po naše vojnike. Mislim da bi ekstremisti, ovde i širom sveta, upotrebili prizore takvog čina u Americi da podstaknu nasilje kako protiv vojnika tako i protiv civila."

Filmski režiser Dejmijen Dematra koji se bavi i odsticanjem dijaloga između različitih vera u svojoj rodnoj Indoneziji, inače najmnogoljudnijoj islamskoj državi na svetu, kaže da ovakve reči i namere crkve na Floridi neće proći bez posledica u islamskom svetu:

"Za neke islamske fundamentaliste spaljivanje Kurana predstavlja napad na njihovu veru. Kada su napadnuti oni uzvraćaju i kada to budu radili, pošto neće moći da stignu do nekoga iz crkve na Floridi, osvetiće se nad lokalnim hrišćanima. Inače, fundamentalisti ovde već su proglasili džihad protiv lidera crkve na Floridi i pozvali sve muslimane na svetu da ga uhvate i ubiju. Po rečima potpredsednika Indonezije, ovo bi moglo da bude gore od nasilja koje je izbilo posle objavljivanja karikatura proroka Muhameda u danskoj štampi. Ako je tada poginulo 200 ljudi, ovoga puta život bi moglo da izgubi hiljadu ljudi širom sveta."

http://www.bbc.co.uk/serbian/news/2010/09/100908_koran_threats.shtml

Спаљивање Курана јесте глупо и увредљиво за муслимане, али убијати због тога цивиле и светити се недужним људима... чисти сатанизам.

Подели на овим сајтовима

Kao musliman osuđujem bilo kakvo skrnavljenje moje ili nečije druge svete knjige.

U svom domu imam i Stari i Novi zavjet i prema tim knjigama se odnosim punim poštovanjem, i nikada mi takvo nešto nebi palo na pamet!

Bojim sereakcije radikalnih elemenata u mojoj vjeri kojima ovakvi ljudi kao dotični gospodin koji je iskazao tu namjeru, idu naruku u njihovom radikalizmu!

Žalosno i to svijet ne vodi dobru!

Drago mi je čuti da je zvaničan  crkva , kao i zvanični političari , se ogradili i osudili takav sramotan čin!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Глупости. Ја имам Куран и нема те силе која би ме натерала дага спалим. Зашто да га спалим? Па то је књига која, успут, одређује живот великог дела човечанства. Као таква она заслужује моју пажњу и проучавање, без обзира колико се ја слагао/не слагао са оним што тамо пише. Успут, у својој кућној библиотеци имам много књига у којима се налази много тоган са чиме се не слажем. Људи који купују само књиге са којима се слажу јесу саможиви у самољубиви људи. Ја волим да читам и књиге са којима се никада нећу сложити.

СПАЉИВАЊЕ КЊИГЕ ЈЕ ОДЛИКА ПРИМИТИВНОГ УМА. ПРОТИВ КЊИГЕ БОРИ СЕ ДРУГОМ КЊИГОМ, А НЕ ВАТРОМ.

Подели на овим сајтовима

Kao musliman osuđujem bilo kakvo skrnavljenje moje ili nečije druge svete knjige.

U svom domu imam i Stari i Novi zavjet i prema tim knjigama se odnosim punim poštovanjem, i nikada mi takvo nešto nebi palo na pamet!

Bojim sereakcije radikalnih elemenata u mojoj vjeri kojima ovakvi ljudi kao dotični gospodin koji je iskazao tu namjeru, idu naruku u njihovom radikalizmu!

Žalosno i to svijet ne vodi dobru!

Drago mi je čuti da je zvaničan  crkva , kao i zvanični političari , se ogradili i osudili takav sramotan čin!

Kad smo vec kod osuda, stvarno ne secam se da je bilo ko u javnosti u ime Islama ustao da osudi te radikalne elementa kojima je ovo povod da pozovu na nasilje? Zasto?

Taj cin je sto puta tezi i opasniji od ovih par nesretnika sto bi da pale svoje knjige. Da li makar od tebe Enize mozemo, pored tog pribojavanja, da cujemo i ostru osudu?

Usput, kako komentarises pretnje smrcu tvorcima South Parka?

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Naravno da osuđujem i onu prvu stranu kao i ovu drugu koja bi mogla reagovati.sami ste rekli za ovoga da je budala ja isto to mogu reći za ove sa druge strane!Oni su remetujući faktor.Onoliko koliko poznajem svoju vjeru, mogu reći da ti nemaju veze sa islamom niti islam sa njima.Da muslimani osuđuju takve glupake pročitaj brate otovreno pismo koje je poslano od jednog konzervativnog islamskog učenjaka .To pismo je upučeno Usami bin Ladenu.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Глупости. Ја имам Куран и нема те силе која би ме натерала дага спалим. Зашто да га спалим? Па то је књига која, успут, одређује живот великог дела човечанства. Као таква она заслужује моју пажњу и проучавање, без обзира колико се ја слагао/не слагао са оним што тамо пише. Успут, у својој кућној библиотеци имам много књига у којима се налази много тоган са чиме се не слажем. Људи који купују само књиге са којима се слажу јесу саможиви у самољубиви људи. Ја волим да читам и књиге са којима се никада нећу сложити.

СПАЉИВАЊЕ КЊИГЕ ЈЕ ОДЛИКА ПРИМИТИВНОГ УМА. ПРОТИВ КЊИГЕ БОРИ СЕ ДРУГОМ КЊИГОМ, А НЕ ВАТРОМ.

0409_feel
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Naravno da osuđujem i onu prvu stranu kao i ovu drugu koja bi mogla reagovati.sami ste rekli za ovoga da je budala ja isto to mogu reći za ove sa druge strane!Oni su remetujući faktor.Onoliko koliko poznajem svoju vjeru, mogu reći da ti nemaju veze sa islamom niti islam sa njima.Da muslimani osuđuju takve glupake pročitaj brate otovreno pismo koje je poslano od jednog konzervativnog islamskog učenjaka .To pismo je upučeno Usami bin Ladenu.

0409_feel

Подели на овим сајтовима

otvoreno pismo Usami bin Ladenu, pročitajte i razmislite:

Šejh Selman b. Fahd el-Auda, generalni supervizor internet stranice IslamToday.net, je 14. septembra, drugog dana ramazana u S. Arabiji, uživo na televizijskoj kući NBC uputio otvoreno pismo Usami bin Ladenu. Brate Usama:

Koliko je krvi proliveno? Koliko nevine djece, žena i starih ljudi je ubijeno, osakaćeno i protjereno iz svojih domova u ime „el-Qaide“?

Da li si sretan sresti Allaha sa ovim teškim bremenom na svojim ramenima? Ono je zaista teško breme- najmanje stotine hiljada nevinih ljudi, ako ne miliona.

Kako možeš to želiti?- nakon što znaš da je Allahov Poslanik rekao:

„Ko ubije čak vrapca bezrazložno, naći će ga na Sudnjema danu kako se žali Allahu: „Gospodaru moj! Ta osoba me je ubila bez razloga. Nije me ubila iz opravdanog razloga (iz potrebe).“Naša vjera koja je došla da zaštiti život vrapca, nikad ne može prihvatiti ubijanje nevinih ljudi, bez obzira koje je navodno opravdanje dato za to.

Zar nisi čitao da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: „Jednom je jedan od poslanika sjedio pod jednim drvetom i ujeden je od strane jednog mrava. Zbog toga, on je zapalio mravlju jazbinu. Uslijed toga, Allah mu je objavio: „Zašto ne samo jednog mrava?“ (Sahih Muslim)

Allah je objavio tom poslaniku:

„Šta? Samo zbog toga što te je jedan mrav ujeo, ti si zapalio cijelu skupinu koja slavi Allahova!“ (Sahih Muslim, 2241)

Ako je ovako u slučaju jazbine mrava, razmisli koliko mora biti gore nanijeti štetu ljudskim bićima.

Ko je odgovoran za sve one mlade muslimane, koji su još u procvatu svoje mladosti, sa svim žarom svoga uzrasta, koji su zalutali putem za kojeg ne znaju kuda vodi?

Slika Islama je danas zamagljena. Ljudi širom svijeta govore kako Islam podučava da one koji ga ne prihvataju treba ubiti. Oni takođe govore da sljedbenici selefijskog učenja ubijaju muslimane koji ne dijele njihove poglede.

No, stvarnost Islama jeste da naš Poslanik, s.a.v.s., nije ubijao podmukle munafike u svojoj sredini, čak iako mu je Allah objavio ko su oni i informisao ga da su oni namijenjeni za najniže dubine džehennema. Zašto je suzdržao svoju ruku? Dao je slijedeće objašnjenje:

„Ne želim da ljudi govore kako Muhamed ubija svoje drugove.“

Brate Usama, ono što se desilo 11. septembra- i što smo odmah glasno osudili- jeste ubistvo nekoliko hiljada ljudi, moguće nešto manje nego tri hiljade. To je broj onih koji su poginuli u avionima kao i u tornjevima. S druge strane muslimanske daijae- koji ostaju nepoznati i neotpjevani- su uspjeli u upućivanju stotine hiljada ljudi na Islam, ljudi koji su otad upućeni svjetlom vjere i čija su srca ispunjena ljubavlju prema Allahu. Nije li razlika između onog ko ubija i onog ko upućuje očigledna?Naš Gospodar nam govori: „Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini - kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva - kao da je svim ljudima život sačuvao.“ (Al-Maida:32)

Uputiti jednu dušu ka spoznaji i vjeri je jedno značajno ostvarenje. To je nešto što će nam donijeti veliku nagradu.Brate Usama, šta će se dobiti od uništenja čitavih naroda- što je ono što mi gledamo u Afganistanu i Iraku- gledajućih pogođene nevoljama i glađu? Šta će se dobiti od potkopavanja njihove stabilnosti i svake nade u normalan život? Tri miliona izbjeglica je izbjeglo samo u Siriju i Jordan, da ne spominjemo one koji su pobjegli na Istok i Zapad.

Strava građanskog rata koji sada superiorno vlada u Afganistanu i Iraku ne donosi nikakvu radost muslimanima. Kada je Poslanik, s.a.v.s., čuo o čovjeku po imenu Harb (što znači „rat“ na arapskom), on je odmah promijenuo njegovo ime u nešto drugo, jer je Poslanik mrzio rat.

Allah kaže: „Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji!“ (El-Bekare: 216)

Rat je nešto prezreno kojem se mora pribjeći jedino kad je nužda i kada se ne može naći drugi izlaz.Ko će se okoristiti pretvaranjem država kao što su Maroko, Alžir, Liban ili Saudijska Arabija- ili bilo koja druga država u tu svrhu- u bojno polje gdje se niko ne osjeća sigurnim? Je li cilj da se dođe do vlasti? Je li to riješenje za sve?

Je li ovo plan- čak iako je ostvaren koračanjem preko leševa stotina hiljada ljudi- policija, vojnici, civili, čak i obični muslimani? Hoće li se njihove smrti slegnuti, govoreći: „Oni će na onom svijetu biti oživljenu na onome na čemu su njihova srca.“

Doista, svi oni koji su ubijeni biće oživljeni na onom na čemu su njihova srca. Pitanje koje mi sebi trebamo postaviti je, međutim, u kakvom stanju ćemo biti mi oživljeni? Kakve ćemo sebe naći kada sretnemo svoga Gospodara? Kako će biti za onoga koji ima sve te bezbrojne smrti učinjene ispred njega, bez obzira želio on to ili ne.

Briga za dostavu poruke Islama čovječanstvu je ta koja može uticati na druge i ubijediti ih. To je puno veća i teža briga od korištenja brutalne snage i nasilja kako bi natjerao druge na svoje htijenje. „Allah je poslao svoga Poslanika, s.a.v.s., kao vodiča čovječanstvu, ne kao sakupljača poreza,“ kao što je Omer b. Abdulaziz imao običaj reći.

Ko je odgovoran- brate Usama- za promicanje kulture tekfirenja koja je razdvojila porodice i dovela do toga da sin svoga oca naziva nevjernikom? Ko je odgovoran za njegovanje kulture nasilja i ubijanja što je dovelo do toga da ljudi prospu krv svojih bližnjih hladnokrvno, umjesto da njeguju duh ljubavi i spokojstva kojeg bi muslimanska porodica trebala da ima?

Ko je odgovoran za mladiće koji svoje majke ostavljaju uplakanim; koji napuštaju svoje supruge, čija se mala djeca bude svaki dan pitajući kada će se babo vratiti kući? Kakav se odgovor može dati, kada bi taj otac vrlo moguće mogao biti mrtav, ili nestao i da niko ne zna za njegovu sudbinu?

Ko je odgovoran što zapadne vlade spriječavaju svaki dobrotvorni projekat u svijetu, tako da su jetimi, siromašni i potrebni širom planete lišeni hrane, obrazovanja i drugih esencijalnih potreba? Ko je odgovoran- brate Usama- za punjenje zatvora muslimanskog svijeta sa našom omladinom, situacija koja će proizvesti samo još više ekstremizma, nasilja i ubistava u našen društvu?

Muhamed, s.a.v.s.,-moj izvor rukovođenja kao i tvoj- je li ono s čime je on došao nedovoljno za tebe? On je poslan kao milost cijelom čovječanstvu. Kaže Allah:

„I Mi smo te poslali samo kao mislost cijelom čovječanstvu.“(El-Enbija: 107)

Riječ „milost“ se ne može naći u leksikonu rata. Gdje je milost u ubijanju ljudi? Gdje je milost u bombardovanju mjesta? Gdje je milost u pretvaranju ljudi i mjesta u mete? Gdje je milost u pretvaranju mnogih muslimanskih zemalja u bojna polja.“Poslanik, s.a.v.s., je stavio cijelu Arabiju pod svoju vlast bez ijednog pokolja, uprkos svim bitkama koje su pokrenute protiv njega. Broj ljudi koji je ubijen tokom 23 godine njegove misije je manji od 200 ljudi. Broj muslimana ubijenih od neprijatelja tokom tog vremena je mnogo veći od tog broja.

Šta se stotinu ljudi u Alžiru, ili duplo toliko u Libanu, ili slično u Saudijskog Arabiji nadaju ostvariti izvođenjem djela nasilja-ili, kako oni kažu, samoubilačkih napada? To su djela uzaludna.

Recimo- čisto hipotetički- da ti ljudi uspiju preuzeti vlast negdje u svijetu. Šta tad? Čemu se mogu ljudi koji nemaju životnog iskustva nadati da ostvare u sferi dobre vladavine? Ljudi koji nemaju znanja o islamskom pravu koji bi ih podržao na tome putu i nemaju razumijevanje unutarnjih i međunarodnih relacija?

Je li Islam samo oko oružja i municije? Jesu li vaša sredstva sama sebi postali cilj?

Ta ideologija koja je mnoge mlade ljude obuhvatila širom svijeta, je li ona objava od Allaha o kojoj se ne može zapitati ili ponovo promisliti? Ili je samo jedan produkt ljudskih napora koji je podložan grešci i da bude ispravljen.

Mnogo od tvoje braće po Egiptu, Alžiru i drugdje su uspjeli vidjeti kraj ceste za tu ideologiju. Oni su shvatili koliko je ona destruktivna i opasna. Oni su takođe snašli smjelosti da objave u svojim pisanjima i uživo da su bili u pogrešci i da je put na kojem su bili bio pogrešan put. Oni su priznali da on ne može voditi ničemu dobrom. Zatražili su Allahov oprost za ono što je prošlo i izrazili su svoje iskreno žaljenje za ono što su uradili.

Koliko je onima koji imaju neustrašiva srca potreban i neustrašiv um!

Jesi li čuo glasove pobožnih učenjaka, onih koji obožavaju Allaha danju i noći i koji su puni brige prema Allahu- zar ih ne čuješ kako plačući govore iste riječi koje je Poslanik, s.a.v.s., koristio kada je Halid b. Velid, glavni komandant u njegovoj vojsci, pogrešno postupio:

„O Allahu! Ja Ti iskazujem svoju nevinost od onoga što je Halid uradio.“

Te iste riječi još uvijek odjekuju nakon  godine u plaču islamskih učenjaka:

„O Allahu! Iskazujem Ti svoju nevinost od onoga što Usama čini, i od onih koji pripajaju sebe njegovom imenu ili rade pod njegovim bajrakom.“

Život, Usama, ne bi trebala biti samo jedna lekcija. Moramo se suočiti sa brojim lekcijama kroz naš život, i te lekcije su veoma raznovrsne.

Ja nisam različit od mnogih drugih ljudi koji su zabrinuti zbog muslimanskih pitanja. Moje srce me boli kada pomislim o tom broju mladih ljudi koji imaju takav potencijal- koji bi dali tako velike i originalne doprinose društvu, koje ima da ponudi toliko toga konstruktivnog i pozitivnog- koji su pretvoreni u živeće bombe.

Evo vitalnog pitanja koje moraš sebi odgovoriti i koje drugi imaju pravo pitati i tražiti na njega odgovor:

Šta su sve ove duge godine patnji, tragedija, suza i žrtve ustvari donijele?

Molim Allaha da nas sve sakupi na istini i pravom putu. Molim Ga da nas sve uputi na ono s čime Je zadovovljan.

Selman b. Fahd el-Auda

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Ја лично не видим ни један разлог за спаљивање било чије књиге... Скоро сам добио Куран на поклон, и читам га са великом пажњом.

А ово што је било у САД је по мом мишљењу је само пропаганда коју медији шире... мислим да су му новинари много простора дали...

ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...