Jump to content

Крај расколу у српској Цркви!

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван

Српска православна црква Аустралије и Новог Зеланда учинила је историјски корак ка јединству и елиминисању раскола који је пратио скоро пола века. Једногласном одлуком, уз само један уздржани глас, прошле суботе у Мелбурну, прихваћен је нацрт устава јединствене митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ.

Постављена слика

Представници српске цркве из Аустралије, послаће са заседања у отаџбину дуго очекивану вест - да су направили још један важан, можда пресудан корак ка уједињењу овдашње српске цркве.

Заједничко заседање највиших органа обе епархије, затим представника црквено-школских општина и свештеника из свих делова Аустралије и Новог Зеланда, одржано у сали ЦШО "Свети Сава" у Гринзбороу, завршено је потписивањем заједничке повеље којом је потврђено "једногласно опредељење за потпуно црквено-административно јединство".

Сабору у Гринзбороу присуствовали су скоро сви изасланици црквено-школских општина из Аустралије, осим представника цркве Светог Николе у Јужном Бризбејну те цркава у Канбери и Карум Даунсу.

Делегати и свештеници окупили су се у петак увече у цркви Свети Ђорђе у Сент Албансу, како би после вечерњег богослужења, обавили регистрацију за суботње заседање.

Наставак прочитајте овде

Подели на овим сајтовима

pravopop

Мили Боже,дај да и код нас престану сви расколи,сукоби,и све што нас разједињава у СПЦ,молим ти се!

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Народ је поштовао покојног Патријарха Павла а да му нико то није наредио, народ поштује Владику Артемија иако му се говори да га не поштује а и он сам то не тражи.

Интересантно је да баш оне Владике које народ не поштује траже то поштовање.

Да су га заслужили неби га тражили.

Подели на овим сајтовима

Народ је поштовао покојног Патријарха Павла а да му нико то није наредио, народ поштује Владику Артемија иако му се говори да га не поштује а и он сам то не тражи.

Брате,мислим да си промашио тему...
Подели на овим сајтовима

Брате,мислим да си промашио тему...

И ја сам то приметио. slava3

Подели на овим сајтовима

Српска православна црква Аустралије и Новог Зеланда учинила је историјски корак ка јединству и елиминисању раскола који је пратио скоро пола века. Једногласном одлуком, уз само један уздржани глас, прошле суботе у Мелбурну, прихваћен је нацрт устава јединствене митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ.

:)
Подели на овим сајтовима

Овим је значи и званично завршено са Дионисијевом оставштином. Колико знам још за време Патријарха Павла, раскол у САД је решен, хвала Богу сада и овај у Аустралији.  slava3 facenew22222222

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

slava3... facenew22222222... i  Bogorodicaaaaaa... lepa i sveradosna vest...

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Ја сам мислио да је овај раскол превазиђен одавно 89898989898989

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...