Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Српска православна црква Аустралије и Новог Зеланда учинила је историјски корак ка јединству и елиминисању раскола који је пратио скоро пола века. Једногласном одлуком, уз само један уздржани глас, прошле суботе у Мелбурну, прихваћен је нацрт устава јединствене митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ. Представници српске цркве из Аустралије, послаће са заседања у отаџбину дуго очекивану вест - да су направили још један важан, можда пресудан корак ка уједињењу овдашње српске цркве. Заједничко заседање највиших органа обе епархије, затим представника црквено-школских општина и свештеника из свих делова Аустралије и Новог Зеланда, одржано у сали ЦШО "Свети Сава" у Гринзбороу, завршено је потписивањем заједничке повеље којом је потврђено "једногласно опредељење за потпуно црквено-административно јединство". Сабору у Гринзбороу присуствовали су скоро сви изасланици црквено-школских општина из Аустралије, осим представника цркве Светог Николе у Јужном Бризбејну те цркава у Канбери и Карум Даунсу. Делегати и свештеници окупили су се у петак увече у цркви Свети Ђорђе у Сент Албансу, како би после вечерњег богослужења, обавили регистрацију за суботње заседање. Наставак прочитајте овде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 pravopop zru Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 pravopop Мили Боже,дај да и код нас престану сви расколи,сукоби,и све што нас разједињава у СПЦ,молим ти се! Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Даће Бог. slava3 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Септембар 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 https://www.pouke.org/news.php?do=view&cid=1&id=5200 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петар Православац Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Народ је поштовао покојног Патријарха Павла а да му нико то није наредио, народ поштује Владику Артемија иако му се говори да га не поштује а и он сам то не тражи. Интересантно је да баш оне Владике које народ не поштује траже то поштовање. Да су га заслужили неби га тражили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Народ је поштовао покојног Патријарха Павла а да му нико то није наредио, народ поштује Владику Артемија иако му се говори да га не поштује а и он сам то не тражи. Интересантно је да баш оне Владике које народ не поштује траже то поштовање. Да су га заслужили неби га тражили. Брате,мислим да си промашио тему... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 Народ је поштовао покојног Патријарха Павла а да му нико то није наредио, народ поштује Владику Артемија иако му се говори да га не поштује а и он сам то не тражи. Интересантно је да баш оне Владике које народ не поштује траже то поштовање. Да су га заслужили неби га тражили. Брате,мислим да си промашио тему... И ја сам то приметио. slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2010 спам ће бити брисан, чисто да вас обавестим клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nicholas Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Српска православна црква Аустралије и Новог Зеланда учинила је историјски корак ка јединству и елиминисању раскола који је пратио скоро пола века. Једногласном одлуком, уз само један уздржани глас, прошле суботе у Мелбурну, прихваћен је нацрт устава јединствене митрополије аустралијско-новозеландске СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 facenew22222222 "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 Овим је значи и званично завршено са Дионисијевом оставштином. Колико знам још за време Патријарха Павла, раскол у САД је решен, хвала Богу сада и овај у Аустралији. slava3 facenew22222222 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna V. Lalovic Написано Септембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 slava3... facenew22222222... i Bogorodicaaaaaa... lepa i sveradosna vest... ''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 7, 2010 slava3... facenew22222222... i Bogorodicaaaaaa... lepa i sveradosna vest... slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Новембар 27, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2010 Ја сам мислио да је овај раскол превазиђен одавно 89898989898989 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука