Баба Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Па чудо је онда како се МАЂАРИ у Румунији нису дали асимиловати, можда је због тога што Мађарска не заборавља свој народ? Можда зато што пумпају милоне евра и подижу силне школе и факултете у Румунији. Тужна је политика ове државе према србима у Румунији, Мађарској, Хрватској, јадна ли је таква земља коју је брига за своје сународнике у дијаспори. Бедно и јадно. И после испада да је Румунија крива? Секељи се добро држе у Румунији а Срби су исте вере и слабе националне свести ђе год да су и то је најлакши начин као у Русији што су ишчезли да тако исто ишчезну и свугде где су у православној средини. Рецимо да ли сте икада чули за Србе из Грчке или Бугарске ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Rumuni su ostali u Srbiji jer im je u Srbiji bilo bolje nego u Rumuniji i niko ih nije terao da se asimilišu u Srbe kao što je bilo sa Srbima u Rumuniji. Šta želite, teror nad manjinama? Драги, ово што си написао је тако ФЕЈК да немам речи. Румуни су остали у својим кућама, и у доба краљевине Југославије и у доба комунизма, њима је не битно било која ће држава ту бити, да ли нацистичка Немачка или мађарски краљ. Ја сам син сељака, и мој отац је син исто тако једног земљорадника и ја се осећам овде као свој на своме, мени је овде кућа а да се боље живи у Румунији у то се можеш кладити али ја као и 30000 других мојих сународника ми остајемо и даље овде, у Србији, а ипак је бољи живот у ЕУ али ипак ево нас, лојални стојимо са црвеним пасошем и плавим држављанством. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Замисли ти да у центру своје државе у Шумадији имаш најбројније рецимо - ТУРКЕ. и да ти у центар своје земље буду најбројнији чак 1,5-2 милиона. Е то су мађари данас у Румунији. Не дају се захваљујући чврстом економском, финансијском и културном помоћи из Мађарске. А шта Србија чини за србе у Румунији? НИШТА! Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Драги, ово што си написао је тако ФЕЈК да немам речи. Румуни су остали у својим кућама, и у доба краљевине Југославије и у доба комунизма, њима је не битно било која ће држава ту бити, да ли нацистичка Немачка или мађарски краљ. Ја сам син сељака, и мој отац је син исто тако једног земљорадника и ја се осећам овде као свој на своме, мени је овде кућа а да се боље живи у Румунији у то се можеш кладити али ја као и 30000 других мојих сународника ми остајемо и даље овде, у Србији, а ипак је бољи живот у ЕУ али ипак ево нас, лојални стојимо са црвеним пасошем и плавим држављанством. Слажем се с тобом фраће осим у овом делу за ЕУ што си рекнуо. Причао сам са многим Румунима овде у Бечу а са многима сам и радио. Људи запевају. На стотине хиљада беже из Румуније јер је тамо пропас' , тако кажу. Поготову се жале ови из провинције и са села да кажем. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Замисли ти да у центру своје државе у Шумадији имаш најбројније рецимо - ТУРКЕ. и да ти у центар своје земље буду најбројнији чак 1,5-2 милиона. Е то су мађари данас у Румунији. Не дају се захваљујући чврстом економском, финансијском и културном помоћи из Мађарске. А шта Србија чини за србе у Румунији? НИШТА! Ма имамо брате и проблем у центру Шумадије. Имамо неке што се праве да су Турци osmeh1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Слажем се с тобом фраће осим у овом делу за ЕУ што си рекнуо. Причао сам са многим Румунима овде у Бечу а са многима сам и радио. Људи запевају. На стотине хиљада беже из Румуније јер је тамо пропас' , тако кажу. Поготову се жале ови из провинције и са села да кажем. А зар то не кажу и срби за Србију? Код њих се види да се ради нешто, да се ради на инфраструктури, да се ради на ревитализацији села, да се ради на просвети, школству, цркви, то је чињеница и невероватно лако можеш пронаћи посао али све ти зависи од струче спреме. Неки сматрају да је основна школа довољна да би радили фин канцеларсијски посао. Коме не ваља увек може да узме пасош и правац бауштеле у Аустрији и Немачкој. Реално је тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Sve ovo ima i politicku pozadnu cak su jedno vreme spominjali vlasku pepubljik Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Aha, Mađari su za Rumune Turci.. :lol: I broj Mađara je opao od 1,5 u 1918 na 1,4 u 2002 na 1,2 miliona u 2011. Baš nešto se nisu umnožili. A kako je Mađarima u Rumuniji to moraju oni da se pitaju, sa obzirom da i oni jako nacionalizuju i kukaju za Ugarsku u granicama pre 1918-e. Znam samo da Srbima u Rumuniji pod Čauzesku nije bilo najbolje, takođe mnogi dođoši u Vojvodini su iz Rumunije (rumunskog Banata itd.), pa nisu svi došli iz Like... Дао сам ти леп пример. А срби се множе баш пуно? Смешно ти је што је опао за 100 година броја мађара у Румунији са 1,5 на 1,2 а не видиш за колико је опао број Срба у Србији и дијаспори??? Шта показују те бројке, показују да их матица зове, да још од 90-их могу мађари из Румуније направе мађарски пасош и држављанство скоро па без проблема. То је од скора почело и код нас и ако су мађари у Србији сматрани издајницима јер су "лојални" Југославији. Такође мађари немају проблема за индетитетом, док се овде код нас стварала скоро цео век нација "Југословени", што је невероватно трагикомично. Знаш добро да су само шиптари у плусу са демографијом на овим просторима, чему онда ове бројке? Да би поиказао како су румуни угњетавачи срба? Смешно. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 А зар то не кажу и срби за Србију? Код њих се види да се ради нешто, да се ради на инфраструктури, да се ради на ревитализацији села, да се ради на просвети, школству, цркви, то је чињеница и невероватно лако можеш пронаћи посао али све ти зависи од струче спреме. Неки сматрају да је основна школа довољна да би радили фин канцеларсијски посао. Коме не ваља увек може да узме пасош и правац бауштеле у Аустрији и Немачкој. Реално је тако. Јесте, кажу и Срби. Али Србија није у ЕУ. И код нас кад гледаш РТС мислиш да живиш у некој земљи где се ради, гради... Manolis је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Дао сам ти леп пример. А срби се множе баш пуно? Смешно ти је што је опао за 100 година броја мађара у Румунији са 1,5 на 1,2 а не видиш за колико је опао број Срба у Србији и дијаспори??? Шта показују те бројке, показују да их матица зове, да још од 90-их могу мађари из Румуније направе мађарски пасош и држављанство скоро па без проблема. То је од скора почело и код нас и ако су мађари у Србији сматрани издајницима јер су "лојални" Југославији. Такође мађари немају проблема за индетитетом, док се овде код нас стварала скоро цео век нација "Југословени", што је невероватно трагикомично. Знаш добро да су само шиптари у плусу са демографијом на овим просторима, чему онда ове бројке? Да би поиказао како су румуни угњетавачи срба? Смешно. Ма пусти ти Драгија. Он је стари демагог на православним форумима. Не дозволи да те нервира. Он је пун неких података и информација које још увек није разврстао по фолдерима. Он ти је као они што напамет ваде корен из бројева а у стварности би, рецимо, дао своју кућу за Милку чоколаду или Кока-колу. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Јесте, кажу и Срби. Али Србија није у ЕУ. И код нас кад гледаш РТС мислиш да живиш у некој земљи где се ради, гради... Па добро, има ту истине али ја сам скоро био до Темишвара и нисам стекао такав утисак. Додуше ја у Румунији немам никакву фамилију, али да возе лепе аутомобиле и да су им куће и станови изнутра сређени тип-топ то је истина. Све зависи од школе, нема више тога да ти је основна довољна, мора мало више, више тражи и та ЕУ коју истински не волим. Мени, са мојим знањем, се ипак чини да би се лакше снашао тамо него овде где мораш да извадиш родослаов и да докажеш да водиш порекло из околине Дурмитора и чланску карту политичке партије која је на власти. Пајко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Па добро, има ту истине али ја сам скоро био до Темишвара и нисам стекао такав утисак. Додуше ја у Румунији немам никакву фамилију, али да возе лепе аутомобиле и да су им куће и станови изнутра сређени тип-топ то је иситина. Све зависи од школе, нема више тога да ти је основна довољна, мора мало више, више тражи и та ЕУ коју истински не волим. Мени, са мојим знањем, се ипак чини да би се лакше снашао тамо него овде где мораш да извадиш родослаов и да докажеш да водиш порекло из околине Дурмитора и чланску карту политичке партије која је на власти. Ма и то што имају Румуни који су се "средили" има посредно и непосредно везе са гастарбајтерима. Један ми Румун причао да је купио сину стан у Темишвару а син му је инжењер (за нешто) и сад тамо ради и живи. На стотине хиљада Румуна као и Срба гребе ту по Немачкој, Аустрији и др. земљама и вуку за отаџбину. Тако да можеш да стекнеш погрешан утисак и да помислиш да је привреда здрава. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Замисли ти да у центру своје државе у Шумадији имаш најбројније рецимо - ТУРКЕ. и да ти у центар своје земље буду најбројнији чак 1,5-2 милиона. Е то су мађари данас у Румунији. Не дају се захваљујући чврстом економском, финансијском и културном помоћи из Мађарске. А шта Србија чини за србе у Румунији? НИШТА! Sve si tačno rekao a pogotovo za ovo, da nije malo te naše crkve, sveštenstva sa narodom, danas bi ih bilo još manje... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Ne, Dragi jedino ne sledi opštoj histeriji i hipnozi po kojoj je Srbija najgora država na svetu i koja nije nastala juče nego koja traje barem od 1980-ih, tj. od tad je poznajem i tako je do danas ostalo. To, dakle, ostavljam vama da se međusobom palite i takmičete ko će više loših reči da opali na svoju domovinu. Da li vas čeka poneki pokal za nagradu, ovo ne znam, od mene svakako ne.. Toliko ste opsednuti da je Srbija loša da kada bi vam poklonila milion € i više vi bi i dalje kukali kako vam je teško.. Коме је ово упућено? Ако си се мени обратио онда си се погрешном човеку обратио, то је сасвим сигурно. Ако желиш да лажем и да се заваравам да живим у луксузу, а себи не могу да приуштим ни телефон од 50 евра, онда о чему ми причамо? Србија је лепа земља, не виђено скривено благо а да се лепо живи могли да причамо само да смо дрогирани или пијани. Јесте, признајем, лепо је примити инострану плату и пензију и потрошити је овде, то је милина и рај на земљи. Пајко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Секељи се добро држе у Румунији а Срби су исте вере и слабе националне свести ђе год да су и то је најлакши начин као у Русији што су ишчезли да тако исто ишчезну и свугде где су у православној средини. Рецимо да ли сте икада чули за Србе из Грчке или Бугарске ? Ускоро ћемо бити сведоци Хисторијског искорака, .. нећемо чуту ни за Србе из Србије... остаће само Срби у Босни, Хрватској, Херцеговини.. Пајко је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука