Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Ни мени није јасно ко је Драгију изломио појилицу. Не бих да ово горе наведено коментаришем јер бих био вулгаран. За разлику од тебе Драги Србине који живиш одавно у Аустрији, ја доле имам децу и жену које виђам једном месечно и све чиним да их васпитањем вежем за Србију. Бог зна да ли ћу да успем. А ти те флоскуле користи у разговорима са твојим пријатељима Аустријанцима. Њима ти објасни како су нам они "ваљали" у историји. Међутим, ти вероватно тамо не смеш ни да шушнеш о томе да се не би замерио њиховим властима. Већ си писао о томе како треба да се поштује земља у коју си се населио и дочарао нам своју нескривену љубав према Германима и њиховом начину вођења земље. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Драги, ово што си написао је тако ФЕЈК да немам речи. Румуни су остали у својим кућама, и у доба краљевине Југославије и у доба комунизма, њима је не битно било која ће држава ту бити, да ли нацистичка Немачка или мађарски краљ. Ја сам син сељака, и мој отац је син исто тако једног земљорадника и ја се осећам овде као свој на своме, мени је овде кућа а да се боље живи у Румунији у то се можеш кладити али ја као и 30000 других мојих сународника ми остајемо и даље овде, у Србији, а ипак је бољи живот у ЕУ али ипак ево нас, лојални стојимо са црвеним пасошем и плавим држављанством. Цела запетљанција је то што агресивна политика Румунске државе ..не мислим ништа лоше, али је заисат агресивна кад терају влахе да се изјашњавају као Румуни.. (то с ене дешава у Војводини али у Источниј Србији и делом у Браничеву је јако изражено) ... Ко што срби немају права да их приморавају да буду Срби.. исто тако ни Румуни немају права да их називају Румунима.. то мора тако бити.. а да Србија као држава не ради ништа ..то стоји.. и велики је проблем.. Пајко је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Цела запетљанција је то што агресивна политика Румунске државе ..не мислим ништа лоше, али је заисат агресивна кад терају влахе да се изјашњавају као Румуни.. (то с ене дешава у Војводини али у Источниј Србији и делом у Браничеву је јако изражено) ... Ко што срби немају права да их приморавају да буду Срби.. исто тако ни Румуни немају права да их називају Румунима.. то мора тако бити.. а да Србија као држава не ради ништа ..то стоји.. и велики је проблем.. Шта мислиш да ли Власи из Румуније смеју да кажу да су власи? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Ускоро ћемо бити сведоци Хисторијског искорака, .. нећемо чуту ни за Србе из Србије... остаће само Срби у Босни, Хрватској, Херцеговини.. Па није ваљда дотле дошло? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Цела запетљанција је то што агресивна политика Румунске државе ..не мислим ништа лоше, али је заисат агресивна кад терају влахе да се изјашњавају као Румуни.. (то с ене дешава у Војводини али у Источниј Србији и делом у Браничеву је јако изражено) ... Ко што срби немају права да их приморавају да буду Срби.. исто тако ни Румуни немају права да их називају Румунима.. то мора тако бити.. а да Србија као држава не ради ништа ..то стоји.. и велики је проблем.. Шта мислиш да ли Власи из Румуније смеју да кажу да су власи? БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Шта мислиш да ли Власи из Румуније смеју да кажу да су власи? Видиш, ја управо и желим да изнесем једну ионтересантну теорију.. ..И ту се апсолутно слажем са брат- Манолисом... Румунија ништа ама баш ништа лоше не ради Србима.. .. али према Власима бар у Источној Србији и делу Браничева има изузетно агресивну политику порумуњавања Влаха... У Источној Србији и Браничеву постоје Власи који ће ''да убију'' ако их називаш Румунима, ..има пак Влаха који ће ''да убију'' ако их третираш не-румунима... И наравно, и на изненађење многих, још увек већински број је оних који ће ''да убију'' ако их не рачунаш Србима... тако је бар у Источној Србији и деловима Браничева где се и власи од села до села тешко подносе и сами кажу да постоје бар три врсте истих са својим подврстама.... А Срби су се добрано трудили свих претходних година у СФРЈ, да Влахе јако дуго ..јако, јако дуго не рачунају Србима или су их посматрали као србе друге категорије..независно којој ''категорији влаха'' са почетка овог поста они припадају; .. Уосталом исту ствар и однос су Србијанци имали и за Браћу са Косова и Метохије ..које су листом звали Шиптарима... Слично је било и за Босанце, а Херцеговце нису ни гледали као Србе већ скоро као полу-Хрвате док су Црногорци били Цвеће - СРБСТВА наравно... (сад се мало усмрЂело.. али није ни могло другачије да се заврши) ... Да не помињемо Србе католике.. јесте ли чули за њих??? Или Србе Муслимане..не дај Боже... Тако је то хтели или не хтели да признамо..исто нам се 'вата.. За Влахе у Румунији незнам али бих одговорио, да претпостављам да је на твоје питање одговор једно јако велико и гласно - НЕ!! У Буграској рецимо варира опасно број Влаха... најчешће зависи од тога колико новца стиже из Румуније... ..а са друге стране и колико се бугари испрсе... Пајко and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Не знам да ли си видео али поставио сам податке са пописа становништва у општинама из мог окружења. Моја мајка је Влајна из села Мачевац, општина Свилајнац а тамо сви за себе кажу да су Срби а има и три "Румуна". Јако сам упућен у ту проблематику стања "влашке" свести и сматрам да оно што се дешава на просторима Источне Србије уопште није добро. Врло лако могу да зарате и браћа од којих је један Вла, други Србин а трећи Румун. Тако да те будале што шире пропаганду о потреби да имамо и службу на влашком језику су обични манипулатори и гарантујем да слу плаћени од неког за тај рад. Manolis је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Не знам да ли си видео али поставио сам податке са пописа становништва у општинама из мог окружења. Моја мајка је Влајна из села Мачевац, општина Свилајнац а тамо сви за себе кажу да су Срби а има и три "Румуна". Јако сам упућен у ту проблематику стања "влашке" свести и сматрам да оно што се дешава на просторима Источне Србије уопште није добро. Врло лако могу да зарате и браћа од којих је један Вла, други Србин а трећи Румун. Тако да те будале што шире пропаганду о потреби да имамо и службу на влашком језику су обични манипулатори и гарантујем да слу плаћени од неког за тај рад. Слажем се Пајко, толико тих странака, толико тих организација Влашких? Чему то? Него иду и нађу тамо у Букурешти неку краву музару која је залуђена национализмом и тако музу паре. Као ове старлете, чисто спонзорство, прихватио би да буде и Еским само му дај паре. Драгана Милошевић and Пајко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 @ Пајко, Manolis Добро, то је добрo..очигледно смо ту негде у контању ове проблематике и дакле ствар је значи проваљена.. Међутим, што се тиче службе на влашком, ја нисам сигуран да је непотребна, ја бих ту био потпуно ЗА, из разлога што је један од главних потпора у ''мисији'' , барем овом несрећнику Бојану Александровићу, баш то.. немогућност Богослужења на матерњем Влашком (он наравно каже Румунском) језику.. Треба постојати Служба на влашком.. по мени, да.. И онда би то било елиминисано као проблем..или препрека.. а за све остало нека види држава.. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Jel gledao neko od vas večerešnji Exploziv na TVPrva? Upravo prikazano o skorašnjem slučaju u selu Bobovo. Pogledaću dal ima postavljen snimak i da ovde postavim. Zanimljivo je što Đakon Rumunske crkve sve sam služi, a šta zaista neznam! To je uglavnom tako kod njih, ovih našin gde i čtec može da ovavi neko bogosluženje. Neko će reći da je ovo laž što sam sada napisao ali verovali meni ili ne živa istina!!! Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Evo, postavili su ovaj snimak ... __________ EXploziv 25.10. Saznaćete: Napeto u vlaškom selu Bobovo kod Svilajnca! Meštani doveli rumunskog popa i traže izgradnju crkve! http://www.prva.rs/s...EXploziv 25.10. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Očito radi kamera obavili večernje bogosluženje, no, kako kad liturgija a sam đakon... Đakon Sarjan Rajković, kod nas ima sijaset Rajkovića i mislim da sam ovde to napisao, da ne bi vrećeo sranice unazat, najsmešnija stvar je ta što ti pojedinci menjaju imena i prezimena, sa srpska na rumunska i lično poznajem jednu takvu porodicu iz sela Subotice koji su zbog dede (akrivista neke rumunske stranke) svi promenili imena i prezime, jer tako je deda naredio, mora da se sluša Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 25, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 Да ли има неке реакције на ово од стране владике, од патријарха српског? Ово је очито не законито деловање. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 ima brate, ima...mislim da ovde to ima, postavio sam... pogledaj neku stranicu unazad. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 25, 2012 evo pronašao sam, da ne tražiš... https://www.pouke.org/forum/topic/7130-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82/page__st__72#entry656742 i to je po ko zna koji put da SPC piše Rumunskom Patrijarhu, još onda dok je pokojni patrijarh Pavle bio aktivan u crkvi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука